m
a
r
4 i går67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ett besök på Tabasco-fabriken
Här tillverkas 700.000 flaskor om dagen

Tabasco är den klassiska såsen som kan piffa upp vilken tråkig maträtt som helst med lite hetta. Här får vi hänga med till fabriken på Avery Island, Louisiana där den tillverkas och genom stället rullar det varje dag 700.000 stycken flaskor. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Tryckkokare med Star Wars-tema
May the sås be with you

Det är som ni säkert redan vet en ny Star Wars-film på gång som har premiär nästa månad. Några som verkligen inte har missat detta är alla företag som dressar upp sina prylar på temat för att kunna kränga saker till fans. Williams Sonoma erbjuder dessa tryckkokare som kommer i lite olika storlekar och utföranden. BB-8 Duo Mini 3QT är den minsta och för den får man betala 79.95 dollar. Chewbacca, som är baserad på versionen Duo 8QT, är störst och kostar 119.95 dollar. Alla kommer med unika recept till sig och Darth Vader får exempelvis biffgryta medan R2-D2 örtkyckling. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
14kg
+
Roger Åberg
0

Maisie Williams besöker Hot Ones
Klarar Arya Stark hettan?

Starksåsprogrammet Hot Ones besöktes nyligen av skådespelaren Maisie Williams som sannolikt är mest känd som Arya Stark i Game of Thrones. Förutom att äta veganska kycklingvingar med olika starka såser pratar de även om djurrättaktivism, hennes roll som entreprenör och så klart Game of Thrones. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö
0

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
167kg
+
Bobby Green
0

Karotter från Le Creuset med Star Wars-tema
May the plommonspäckad fläskkarré be with you

Le Creuset presenterar nu en rätt så kul samling med grytor och karotter med Star Wars-tema. Du kan alltså låta steken koka i Han Solos kista (450 dollar) eller köttfärssåsen puttra under Darth Vaders ansikte. Allting släpps den 1 november och du kan se på länken nedan vad som kommer att erbjudas. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans visar starka såser
De som kommer användas i nästa säsong av Hot Ones

Nästa vecka återvänder pratprogrammet Hot Ones till YouTube-kanalen First We Feast. Programmet går ut på att diverse kändisar ska svara på frågor medan de äter ett gäng heta kycklingvingar. Som vanligt med nya säsonger av Hot Ones så är det också ett nytt gäng såser som gästerna kommer få smaka. I klippet ovan går programmets värd, Sean Evans, genom vilka såser som kommer bränna munnar i säsong 10 av Hot Ones. Såserna som är med i detta program brukar alltid få ett rejält uppsving i försäljningen och brukar också medföra att svenska återförsäljare börjar ha dem i lager så man kan leka Hot Ones hemma. Tumnagel
89kg
+
Frode Wikesjö
0

Marques Brownlee och Casey Neistat tävlar
Säg sanningen eller ät het kycklingvinge

Två av de största stjärnorna på YouTube - Marques Brownlee och Casey Neistat, tävlar här mot varandra i en omgång av Truth or Dab. Här gäller det att säga sanningen annars måste man tvinga i sig en kycklingvinge med extremt het sås på. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen!

Så kom den äntligen igen - köttbullens dag! En av världens bästa grejer att sätta i sig, och idag kan du göra det hela dagen utan att någon tittar snett på dig. Så, skippa tacosen i afton och unna dig en redig tallrik med köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och saltgurka. Till detta ett stort glas kall mjölk. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du svart pasta
Med bläckfiskbläck

Här får vi se hur man gör sin egen svarta pasta färgad med bläckfiskbläck. Vi får även se hur man snickrar ihop en sås till den. Perfekt middag en måndag för den ambitiösa! Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg
0

Bratwurst i London
Gott!

En rejäl Bratwurst med currysås och massa rostad lök är aldrig fel. Precis som en med surkål och senap. Mums! Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket alkohol försvinner vid matlagning?
DEt beror på hur du tillagar

Att veva ner en pava vin i köttfärssåsen eller liknande är ofta magiskt, men man kanske inte vill bli full när man äter den. Men blir man det? Alkoholen dunstar väl när den ligger där i grytan och värms upp? Adam Ragusea berättar här hur det ligger till. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tommy Hilfiger-klassiker från 90-talet är tillbaka
Hängselbyxa ftw!

Nostalgi är kul och det vill Tommy Hilfiger spela på med den nya unisex-kollektionen Tommy Jeans Archive. I den återlanserar man några riktiga klassiker såsom hängselbyxan och rugby-tröjan. Båda saker som Britney Spears och Snoop Dogg burit i sina dagar. I kollektionen finns sju stycken plagg och alla ska finnas att köpa nu. Tumnagel
17kg
+
Bobby Green
0

Ett försök till att göra den perfekta pizzasåsen
Inte helt enkelt

Om man vill göra en perfekt pizza duger det inte att slabba på vilken tomatsås som helst, den måste också vara perfekt såklart. I det här klippet från Bon Appétit försöker sig Andy och Brad få till just den perfekta såsen. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny kycklingburgare med Mac-and-Cheese-bröd
Gott eller bara för mycket?

KFC i Singapore har nu börjat servera Mac x27N Cheese Zinger som är en kycklingburgare där "brödet" är gjort av friterad mac-and-cheese. Fullt rimligt såklart och säkert något som en del kommer att gilla. Förutom detta får man även kalkonbacon, sallad och ostsås. Tumnagel
58kg
+
Bobby Green
0

Burgare med friterad kyckling och Cheetos
Nyhet hos KFC

KFC väljer nu också att som så många andra peta in Cheetos i sina grejer. I vad som kort och gott heter Cheetos Sandwich får man en friterad kycklingbit, Cheetos-sås och ett lager med Cheetos mellan två stycken rostade bröd. Serveras just nu på test i North Carolina, Virginia och Georgia. Tumnagel
55kg
+
Bobby Green
0

Ny vegansk barnburgare hos Max
Och ny Lyxshake

Igår skrev vi om att ett veganskt alternativ är på väg ner i McDonaldx27s Happy Meal. Hamburgerkedjan Max har haft växtbaserade måltider för barn i tio år och presenterar nu en nykomling - Veggie Burger. Det är en växtbaserad burgare med sesambröd, äggfri vegansk majonnäs och sallad. Förutom burgaren släpper man en ny Lyxshake med smaken chokladtiramisu. Den innehåller förutom smak av tiramisu mjukglass, mjölk, chokladsås, crispy chocolate-strössel och vispgrädde. Sist men inte minst får vi reda på att burgaren BBQ Dream gör ett återbesök. Den går att få med nötkött, kyckling eller halloumi. Burgaren som fås i ett briochebröd innehåller lökringar, rökig barbecuesås, mild majonnäs och saltgurka. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Happy Meal i Sverige får veganskt alternativ
Snart släpps McFalafel

För två veckor sedan skrev vi om att McDonaldx27s i Storbritannien lanserat en vegetarisk Happy Meal i form av en wrap. Nu får vi reda på att McDonaldx27s här i Sverige också kommer att börja med något liknande, dock helt veganskt. Här är det istället en falafel som gäller. Vad den heter? McFalafel såklart. Den 22 januari lanseras nyheten som består av kikärtor som är kryddade med persilja, vitlök och spiskummin. Till dessa lanseras två stycken nya dippsåser - en krämig yoghurtdipp med örter och en vegansk sås med smak av grillad paprika. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Impossible Burger 2.0 smakar ännu mer kött
Den köttfria burgaren blir bättre

Om du älskar kött men vill dra ned på det fast ändå äta något som smakar kött är det inte helt lätt. Nu börjar det dock dyka upp alternativ och du som vill sätta tänderna i en blodig burgare har haft Impossible Burger framför dig. Nu har den uppdaterats till version två och den ska nu smaka ännu mer kött än tidigare. Man ska nu även kunna ersätta vanlig köttfärs med detta och få samma känsla på köttfärssåsen ändå. Den nya färsen är gjord med sojaprotein istället för veteprotein som det var tidigare. Det här ska ge mer köttig textur på grejerna. Den första restaurangen som kommer att servera Impossible Burger 2.0 är Border Grill på hotellet Mandalay Bay i Las Vegas och det från och med idag. I slutet av året börjar burgaren att säljas i vanliga mataffärer i USA. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida