m
a
r
1 i dag6 i går48 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
2020

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Het kyckling med Cheetos-smul
Matty Matheson lagar

Det är inte bara nötfärs man kan lägga mellan två bröd och trycka i sig, en del använder sig nämligen av friterad kyckling. Här får vi se Matty Matheson göra en sådan version toppad med lite Flaming Hot Cheetos. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green
0

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Varför tvättar man riset innan man kokar det?
Adam Ragusea förklarar

Brukar du tvätta riset innan du kokar det? Behövs det ens? Det beror på vilket typ av ris du kokar och vad du ska ha det till. Adam Ragusea förklarar i sitt senaste klipp. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Plura och Matgeek anordnar live-BBQ
Ska grilla burgare

Den 24 juni klockan 17.00 kommer Plura och Johan Hedberg att live-sända matlagning från Garage Bar i Höganäs. Under en timme kommer de tillsammans med Mats Hernström från Garage Bar att dela med sig av sina bästa grilltips och receptet till den egna burgaren "Bull’s-Eye Burger". Tumnagel
56kg
+
Bobby Green
0

Ny fiskskola på YouTube
Lär dig välja, hantera och tillaga

Nils Molinder från Melanders drar nu igång en fiskskola på YouTube. Här kan alla hemmakockar få tips på hur de får till fisken nu i sommar. På kanalen kommer man får lära sig hur man väljer, hanterar och tillagar färsk fisk och skaldjur. Första avsnittet som släpptes idag handlar om sill. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Jojo bor i ett tält på en ö i Sverige
Har gjort det i ett år nu

I ett och halvt år har Jojo bott i ett tält utanför det vanliga samhället, så kallat off-grid. Sedan ett år tillbaka befinner han sig på en ö här i Sverige. Här har han allt han behöver för att kunna klara sig - vedspis för värme och matlagning, en solpanel och ett bilbatteri för saker som kräver ström och olika hinkar för att kunna diska, tvätta och duscha. Varje vecka åker han dock till affären för att handla mat så helt självförsörjande är han inte. I det här klippet berättar han om fördelarna och nackdelarna med att bo på det här viset. Följ hans äventyr här. Bonusklipp nedan som visar en hel familj som lever off-grid, dock verkar de ha haft en liten annan budget när de fixade till sin boplats. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0

ASMR-matlagning med Kevin James
Mmm ostfilt

Som vi tidigare har skrivit har skådespelaren Kevin James dragit igång en YouTube-kanal där han gör allehanda olika grejer. Det senaste är det här ASMR-klippet där han lagar till en smaskig Mortadella-smörgås. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Karantän-matlagning från Australien
Kryddat med svordomar

Här får vi oss ett recept på soppa kryddat med en hel del svordomar. Nedan risotto med samma tema. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Steve-O lagar omelett med Gordon Ramsay
Nej, inte en sån där Jackass-omelett

Tokfransen Steve-O har hälsat på Gordon Ramsay för att snacka lite och samtidigt laga till en omelett. Steve-O kände även att det vore vettigt att hälla lite stark sås i ögat. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Matlagning med cannabis i nytt Netflix-program
Cooked with Cannabis

Netflix kommer snart att börja sända ett nytt matlagningsprogram där de deltagande kockarna ska tillaga cannabis-baserad mat skriver den amerikanska tidskriften Food & Wine. Cooked with Cannabis kommer att ledas av sångerskan och kocken Kelis tillsammans med Leather Storrs som även han är kock. I programmet kommer ett gäng med kockar att få i uppgift att ta fram kulinariska mästerverk där en av ingredienserna är cannabis, en drog som är olaglig här i Sverige men legaliserad i flera amerikanska delstater. Netflix skriver själva om Cooked with Cannabis: "Chefs compete to get the hosts and special guests high on elevated cannabis cuisine with their artful use of leafy herb, THC infusions and CBD sauces." Cooked with Cannabis har premiär på 20 april. Ett datum som inte lär vara valt slumpmässigt då det i USA skrivs ut som "4/20". Tumnagel
-21kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Bra självförtroende = bästa carbonaran?
Jan Emanuel utmanar Mat-Tina

Mauri har träffat Jan Emanuel Johansson, säljaren Leo och Tina Nordström för att se vem av dessa som gör den bästa carbonaran. Räcker det med att ha bra självförtroende för att lyckas? Hur gör du din? Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Chilli crab från Singapore
Verkar mumsigt

I det här klippet från Munchies visar Salil Mehta hur han gör en av Singapores nationalrätter - Chilli crab. Här kombineras söta smaker med hetta och syrlighet till något som antagligen kommer få det att dansa i munnen. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0
2019

Saffran-fest i Iran
Inga lussebullar här inte

Jul är lika med saffran för många. Allehanda bakelser skapas och givetvis har lussebullarna en stor roll. Men saffran användas också väldigt mycket i matlagning, som i Iran som The Food Ranger nyligen besökte. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Tryckkokare med Star Wars-tema
May the sås be with you

Det är som ni säkert redan vet en ny Star Wars-film på gång som har premiär nästa månad. Några som verkligen inte har missat detta är alla företag som dressar upp sina prylar på temat för att kunna kränga saker till fans. Williams Sonoma erbjuder dessa tryckkokare som kommer i lite olika storlekar och utföranden. BB-8 Duo Mini 3QT är den minsta och för den får man betala 79.95 dollar. Chewbacca, som är baserad på versionen Duo 8QT, är störst och kostar 119.95 dollar. Alla kommer med unika recept till sig och Darth Vader får exempelvis biffgryta medan R2-D2 örtkyckling. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Trailer för The Chef Show: Volume 2
Kändisar lagar mat

I juni hade kocken Roy Choi och regissören/skådespelaren/matfantasten Jon Favreau premiär för sin matlagningsserie på Netflix. Nu är de tillbaka med en ny säsong och här har vi trailern för den. Premiär är den 13 september. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Dim Sum för 3000 personer
Frank får jobba lite

I det senaste avsnittet av A Frank Experience får Frank veta vad som krävs för att servera Dim sum till 3000 personer på en av Nordamerikas största restauranger. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Matlagning i det vilda med Gordon Ramsay
Ny serie har premiär om en månad

Den 21 juli har Gordon Ramsay: Uncharted premiär på National Geographic. Det är en ny serie där vi får se kocken kliva ut i naturen i olika länder och laga mat utan moderna hjälpmedel. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0

Jeff Goldblum grillar lite
Tillsammans med Regina Hall

Efter att ha varit i mataffären lite väl länge ser Jeff Goldblum till att grilla lite med sin kompis Regina Hall. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket alkohol försvinner vid matlagning?
DEt beror på hur du tillagar

Att veva ner en pava vin i köttfärssåsen eller liknande är ofta magiskt, men man kanske inte vill bli full när man äter den. Men blir man det? Alkoholen dunstar väl när den ligger där i grytan och värms upp? Adam Ragusea berättar här hur det ligger till. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Rubbade stekar över öppen eld
Ett besök på Maydan

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Prime Time besöker Ben och Brent Mellanöstern-restaurangen Maydan där man lagar till all mat över en stor eld i mitten av rummet. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida