m
a
r
3 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?

Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00. Tumnagel
-99kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar mat utanför ett gym
Måste dock gymma först

Det har blivit dags för en femte säsong av matlagningsprogrammet F*ck Thatx27s Delicious där artisten Action Bronson står för kockandet. I det första avsnittet drar han till ett gym och fixar lite käk. Först måste han genomlida ett träningspass dock. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Grosshandlar-cook along
Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg

Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Fel sätt att laga middag på
Rekommenderas inte

Om du har planerat att laga middag någon gång i ditt liv - gör inte på det här viset då. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Rosa salt i Senegal skördas
60.000 ton om året

I det här klippet får vi hänga med till Lake Retba i Senegal och se hur det går till när man skördar det rosa saltet som är saltare än det som finns i Döda havet. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Gör äggrullarna själv
I hämtmat-stil

Att ta med sig färdiglagad mat hem är enkelt och det går snabbt. Men ibland kanske man vill fixa till käket själv, fast det ska kännas lite som hämtmat ändå? Här får vi oss en genomgång av Lucas Sin på hur man fixar till sina egna äggrullar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Foodtruck med Garífuna-mat i Los Angeles
Den enda i staden

Garífuna är både ett språk och ett folkslag från Afrika. Winston Miranda härstammar därifrån och bor just nu i Los Angeles där han driver foodtrucken Saraba. Det här är det enda stället i hela Los Angeles du kan få den här typen av mat och det handlar om currykyckling, oxsvans, friterad fisk, kokbanan och fisk i kokos. Winston är före detta fotbollsproffs men har de senaste åren istället ägnat sig åt matlagningen. Han hoppas att hans dotter en vacker dag ska ha samma passion som han har för det och se till att föra mattraditionerna vidare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Mauri träffar personer som saknar viktiga sinnen
Lukt, smak, hörsel och syn

I sitt senaste klipp har Mauri träffat Kenneth som saknar lukt och smak, Florian som är döv och Lovisa som är blind för att få reda på hur deras liv påverkas av att de saknar dessa sinnen. Speciellt när det kommer till matlagning. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
2020

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Het kyckling med Cheetos-smul
Matty Matheson lagar

Det är inte bara nötfärs man kan lägga mellan två bröd och trycka i sig, en del använder sig nämligen av friterad kyckling. Här får vi se Matty Matheson göra en sådan version toppad med lite Flaming Hot Cheetos. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green
0

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Varför tvättar man riset innan man kokar det?
Adam Ragusea förklarar

Brukar du tvätta riset innan du kokar det? Behövs det ens? Det beror på vilket typ av ris du kokar och vad du ska ha det till. Adam Ragusea förklarar i sitt senaste klipp. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Plura och Matgeek anordnar live-BBQ
Ska grilla burgare

Den 24 juni klockan 17.00 kommer Plura och Johan Hedberg att live-sända matlagning från Garage Bar i Höganäs. Under en timme kommer de tillsammans med Mats Hernström från Garage Bar att dela med sig av sina bästa grilltips och receptet till den egna burgaren "Bull’s-Eye Burger". Tumnagel
55kg
+
Bobby Green
0

Ny fiskskola på YouTube
Lär dig välja, hantera och tillaga

Nils Molinder från Melanders drar nu igång en fiskskola på YouTube. Här kan alla hemmakockar få tips på hur de får till fisken nu i sommar. På kanalen kommer man får lära sig hur man väljer, hanterar och tillagar färsk fisk och skaldjur. Första avsnittet som släpptes idag handlar om sill. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Jojo bor i ett tält på en ö i Sverige
Har gjort det i ett år nu

I ett och halvt år har Jojo bott i ett tält utanför det vanliga samhället, så kallat off-grid. Sedan ett år tillbaka befinner han sig på en ö här i Sverige. Här har han allt han behöver för att kunna klara sig - vedspis för värme och matlagning, en solpanel och ett bilbatteri för saker som kräver ström och olika hinkar för att kunna diska, tvätta och duscha. Varje vecka åker han dock till affären för att handla mat så helt självförsörjande är han inte. I det här klippet berättar han om fördelarna och nackdelarna med att bo på det här viset. Följ hans äventyr här. Bonusklipp nedan som visar en hel familj som lever off-grid, dock verkar de ha haft en liten annan budget när de fixade till sin boplats. Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

ASMR-matlagning med Kevin James
Mmm ostfilt

Som vi tidigare har skrivit har skådespelaren Kevin James dragit igång en YouTube-kanal där han gör allehanda olika grejer. Det senaste är det här ASMR-klippet där han lagar till en smaskig Mortadella-smörgås. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Karantän-matlagning från Australien
Kryddat med svordomar

Här får vi oss ett recept på soppa kryddat med en hel del svordomar. Nedan risotto med samma tema. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Steve-O lagar omelett med Gordon Ramsay
Nej, inte en sån där Jackass-omelett

Tokfransen Steve-O har hälsat på Gordon Ramsay för att snacka lite och samtidigt laga till en omelett. Steve-O kände även att det vore vettigt att hälla lite stark sås i ögat. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Matlagning med cannabis i nytt Netflix-program
Cooked with Cannabis

Netflix kommer snart att börja sända ett nytt matlagningsprogram där de deltagande kockarna ska tillaga cannabis-baserad mat skriver den amerikanska tidskriften Food & Wine. Cooked with Cannabis kommer att ledas av sångerskan och kocken Kelis tillsammans med Leather Storrs som även han är kock. I programmet kommer ett gäng med kockar att få i uppgift att ta fram kulinariska mästerverk där en av ingredienserna är cannabis, en drog som är olaglig här i Sverige men legaliserad i flera amerikanska delstater. Netflix skriver själva om Cooked with Cannabis: "Chefs compete to get the hosts and special guests high on elevated cannabis cuisine with their artful use of leafy herb, THC infusions and CBD sauces." Cooked with Cannabis har premiär på 20 april. Ett datum som inte lär vara valt slumpmässigt då det i USA skrivs ut som "4/20". Tumnagel
-19kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Bra självförtroende = bästa carbonaran?
Jan Emanuel utmanar Mat-Tina

Mauri har träffat Jan Emanuel Johansson, säljaren Leo och Tina Nordström för att se vem av dessa som gör den bästa carbonaran. Räcker det med att ha bra självförtroende för att lyckas? Hur gör du din? Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Chilli crab från Singapore
Verkar mumsigt

I det här klippet från Munchies visar Salil Mehta hur han gör en av Singapores nationalrätter - Chilli crab. Här kombineras söta smaker med hetta och syrlighet till något som antagligen kommer få det att dansa i munnen. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0
2019

Saffran-fest i Iran
Inga lussebullar här inte

Jul är lika med saffran för många. Allehanda bakelser skapas och givetvis har lussebullarna en stor roll. Men saffran användas också väldigt mycket i matlagning, som i Iran som The Food Ranger nyligen besökte. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Tryckkokare med Star Wars-tema
May the sås be with you

Det är som ni säkert redan vet en ny Star Wars-film på gång som har premiär nästa månad. Några som verkligen inte har missat detta är alla företag som dressar upp sina prylar på temat för att kunna kränga saker till fans. Williams Sonoma erbjuder dessa tryckkokare som kommer i lite olika storlekar och utföranden. BB-8 Duo Mini 3QT är den minsta och för den får man betala 79.95 dollar. Chewbacca, som är baserad på versionen Duo 8QT, är störst och kostar 119.95 dollar. Alla kommer med unika recept till sig och Darth Vader får exempelvis biffgryta medan R2-D2 örtkyckling. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida