m
a
r
2 i dag5 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

De här går hem till folk och lagar mat
Annorlunda matprogram

De här två killarna har gjort några avsnitt av ett program de kallar för Stranger Kitchens. De knackar helt enkelt på hemma hos folk och så frågar de om de får laga lunch till dem. Tyvärr har de bara fem avsnitt men om de kan få lite visningar på dem kanske de börjar göra fler! Tumnagel
105kg
+
Roger Åberg
0

Idag är det internationella burgardagen
Tut i luren!

Om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska äta till lunch, mellanmål och middag idag kommer här svaret - burgare! Idag är det nämligen Internationella burgardagen och detta måste man ju givetvis fira med en burgare eller fyra. Hur ser din perfekta skapelse ut? Vad kör du för bröd, kött (veg?) och saker på? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Vi har smakat på Unbelievable Whopper
Högst trovärdig!

I går skrev vi om Unbelievable Whopper och när lunchtåget i dag avgick testade vi så klart. Och betyget blir högt! För det första fungerar Whopper-formatet bra här, det ska vara ganska trist bröd, majonnäs, krispiga grönsaker och något som är grillat. I vanliga fall är det där som är grillat knappast blodigt eller speciellt upphetsande, utan ok. Och i den här versionen får man allt det som gör en Whopper. Grillkänslan är tydlig och konsistensen är som den ska vara på proteinet. Med andra ord tumme upp! Sen betyder det inte att det här är världens bästa burgare, men det är en Whopper. Tumnagel
394kg
+
Roger Åberg
0

Gatumatsfestival i Kiev
Ge mig allt

Här får vi se lite klipp från Ulichnaya Eda som är en festival i Kiev med massa gatumat. Allt ser väldigt gott ut och samtidigt väldigt olikt min lunch idag. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Alla korvars dag!
En bra dag

Idag är det ingen vanlig dag utan Alla korvars dag! Det är en dag där vi firar alla korvars lika värde. Korv är också något som alltid fungerar - till frukost, lunch, middag och som den perfekta nattamaten när det är fest. Så fira denna högtid genom att äta en korv eller sju idag! Bonusklipp nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
2018

Historien om den bästa tonfisk-tacon i världen
Kul story!

I den här korta dokumentären får vi höra en rätt så intressant berättelse om en man som blev miljonär, förlorade allt, blev miljonär igen och sedan förlorade allt igen. Efter det köpte han en begagnad varucontainer som han började sälja tacos från, och de ska vara bland de bästa i världen. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Funny Or Die lagar mat med Jeff Goldblum
Och en speciell gäst

Funny or Die bjöd in Jeff Goldblum och Bryce Dallas Howard till att stå framför kameran och laga lite mat tillsammans, så här såg det ut. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Semifreddo med choklad och hasselnöt
Detta räknas som lunch va?

Natasha Pickowicz som är bakverkschef på ställena Flora Bar, Flora Coffee och Café Altro Paradiso i New York gör här en Semifreddo som verkar riktigt god. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Pizza på Sicilien
Bra tips!

Om en månad bär det av till Sicilien och då ska jag äta pasta och charkuterier tills jag storknar. Och pizza! Frank från The Pizza Show har åkt till Palermo för att spana in vad som erbjuds i pizzaväg där. Förutom pizza finns det så mycket annat gott att tugga på, vad ser ni i videon ovan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Jeff Goldblum lagar mat
Tillsammans med Jonathan Gold

Här får vi se när skådespelaren Jeff Goldblum tillsammans med matrecensenten Jonathan Gold lagar till lite klassisk fransk soppa. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Sukiyaki med kattövervakning
Ser gott ut!

I JunsKitchens senaste klipp lagas rätten Sukiyaki till, och självklart är katterna med för att kolla så att allt går rätt till. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Vackraste videon om kimchi!
Ren konst

Här får vi en oerhört vacker lektion om hur man gör kimchi. Och hur man tar sidfläsk, den nygjorda kimchin och lite annat för att skapa en rätt jag vill äta till lunch. Tumnagel
163kg
+
Roger Åberg
0

Helstekt gris i Miami
Lucas testar kubansk mat

Det här är första avsnittet av Eaters Dining on a Dime Miami och i det får vi hänga med Lucas till La Esquina Del Lechon där han får mumsa på lite helstekt gris. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0
2017

Lär dig laga lasagne med tung rap
Det svänger ju

Att svänga ihop en lasagne är inte så svårt, men här kommer ändå lite tips som visar hur du ska gå tillväga. Receptet hittas på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson gör ett par köttmackor
Ser köttiga ut

Matty Matheson har återigen härjat omkring i Munchies testkök och det senaste han har vevat ihop är ett par köttiga mackor. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Fläskig fläskmacka i Philadelphia
Hos John's Roast Pork

Ska man äta macka i Philadelphia ska det vara en Philly Cheese Steak. Eller? Lucas från Eater tycker gott att man kan bryta traditionen och istället sätta i sig en Roast Pork-macka. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Jätteportion med ramen-nudlar
Hur lång tid tar det för Matt att sänka den?

Tävlingsätaren Matt Stonie verkar aldrig vara särskilt mätt, och det senaste han har satt i sig är en enorm skål med ramen-nudlar som i vanliga fall är tänkt för fyra personer. Hur lång tid tar det för Matt att äta upp allt? Klarar han det på under 25 minuter får han en t-shirt, sin bild på väggen och maten gratis. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lär dig göra sås
Sås är bäst!

I Binging with Babishs nya serie Basics with Babish lär han oss olika saker i köket. Här får vi reda på hur man gör ett par såser som kan vara kul att ha koll på. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kanelbullens dag!
Ät bullar

I dag firas det episka bakverket kanelbullen så om ni inte har planerat något speciellt till lunch kan ni alltid sänka 3-4 bullar istället för den där torra pannbiffen utan sås. Vill man inte köra bulle fungerar såklart även en längd, så länge den innehåller kanel så är det lugnt - i alla fall i min bok. Själv ska jag nog balla ur helt och inmundiga en Ben & Jerryx27s Cinnamon Buns. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Roomservice-maten från Mad Men
Binging with Babish lagar

I serien Mad Men beställer karaktären Roger Sterling in en hyfsat stabil lunch till ett hotellrum i ett försök att imponera på en tjej. Binging with Babish har återskapat det som serverades i hans senaste klipp som vi kan se här. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser
God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar
Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

En ny motorcykel i gammal förpackning
Vackert!

Icon har tagit en Triumph Truxton från 2014 och gjort om den lite. Eller helt och hållet faktiskt. Resultatet kallar de för Three Martini Lunch och det är, minst sagt, fantastiskt. Hjulen är från en KZ1000, gafflarna från Harley, bromsarna från EBC och däcken från Avon. Tumnagel
149kg
+
Roger Åberg
0

Sex är bäst på morgonen
Och du ska lägga dig tidigt

Några som heter Forza har gjort en undersökning om när på dygnet som olika aktiviteter är bäst att utföra. Ska man följa deras schema är det bäst att vakna 06.45 efter att ha sovit mellan sju och nio timmar. Vill man ta en springtur är det bäst 07.00, frukost ska man köra 07.15 och sex är absolut bäst 07.30. Då har man vaknat till och har hunnit fräscha till sig lite. Man har tydligen mer energi på morgonen och de manliga testosteronnivåerna är som allra högst då. Snuskandet gör också att endorfiner kickar in och det håller blodvärden och stressnivåer på bättre nivåer. För tidigt till jobbet är dåligt, 09.45 ska man börja om det ska vara som bäst. En timme senare ska man ta en paus för att få ner stressnivåer. Lunchen ska man köra 12.15. Segast och svagast under arbetsdagen är man 15.30, så då kan det vara läge att ta jobbiga möten om du själv känner dig stark. Middag ska man käka 18.00 och ungefär samtidigt är bästa tidpunkten för att att ta ett glas. Ännu bättre är att strunta i det och istället lyfta lite vikter vid 18.30. Redan 22.10 ska man gå och lägga sig. Lugna ner sig i ungefär 20 minuter och somna innan man får till en riktigt bra REM-sömn som tydligen är allra bäst innan midnatt. Det här känns ju lite som en utopi men kanske något att sträva efter ändå. Hur ser era dagar ut? Tumnagel
163kg
+
Roger Åberg
0

Sushi är mer än bara mat
Det är konst

Här får vi se sushikocken Daisuke Nakazawa som tidigare varit elev hos mästaren Jiro Ono göra lite sushikonst. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

De som jobbar hemma tjänar mer och är gladare
Säger även upp sig mer sällan

Det blir allt mer populärt att erbjuda sina anställda att kunna jobba hemifrån. Att man varje dag måste gå till ett kontor om man har ett kontorsjobb är utdaterat och om man inte måste närvara fysiskt visar det sig ge bättre resultat om de anställda då och då kan göra sitt jobb från hemmet. De sägs då bli både gladare och mindre benägna att säga upp sig. De ska även tjäna mer. Under TEDxStanford pratade Nicholas Bloom som är professor på Stanford Graduate School of Business om just detta och som underlag studerade han Ctrip som är Kinas största resebyrå med över 20 000 stycken anställda. Där testade man om företaget kunde fortsätta att växa även om de anställda jobbade hemifrån och man slapp hyra kontorsplats i svindyra Shanghai. Ett antal utvalda fick vara med i experimentet där hälften jobbade hemifrån i nio månader och bara kom till kontoret en dag i veckan, den andra halvan arbetade endast från kontoret. Resultatet visade att de som jobbade hemifrån presterade hela 13 procent bättre än de som satt på kontoret. Anledningarna sades vara att de som var på kontoret kanske blev försenade till jobbet på grund av trafiken, tog en långlunch med kollegorna eller smet tidigare för något ärende. De som jobbade hemifrån hade istället enklare att koncentrera sig och slapp oftast att bli störda i sitt arbete. Läs mer om det hela på länken nedan. Tumnagel
209kg
+
Bobby Green
0

Den bästa grilled cheesen man kan få i London
Kommer med Raclette-dränkt potatis

Lucas Peterson från Eaters serie Dining on a Dime har varit i London och där besökte han Borough Market för att testa det som ståndet Kappacasein Dairy erbjuder. Där är det grilled cheese-mackor och potatis dränkt i Raclette-ost som gäller, och det hela ser riktigt smarrigt ut. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Hodor jobbar extra på KFC
Lunchtime is coming...

Kristian Nairn som spelar karaktären Hodor i TV-serien Game of Thrones har här hoppat in och kört ett arbetspass i kassan på KFC. En inte helt enkel uppgift när väldigt många vill ha kyckling med pommes samtidigt. Men nu kan man även få kyckling med ris om man vill. Tumnagel
163kg
+
Bobby Green
0

Hängmörade burgare hos Peter Luger
Gött kött

Peter Luger Steak House i Brooklyn sägs ha de bästa köttbitarna i landet men under lunchtid serverar de även burgare för den som är sugen på något annat. Köttet till dessa är också det hängmörat och här får vi sen när Nick Solares från Eaters The Meat Show testar hur de smakar. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida