m
a
r
62 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det alla korvars dag!
Ät alla korvar!

Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det alla korvars dag! Detta måste ju givetvis uppmärksammas då korv kan vara en av världens bästa uppfinningar. Själv ska jag lyxa till det med några kokta och smörtungt pulvermos som middag ikväll. Hur firar ni denna episka dag? Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Ny likör från Koskenkorva
Med smak av rabarber

Koskenkorva presenterar nu likören Rhubarb som precis som namnet avslöjar ska ha smak av rabarber, men även granatäpple. Denna hoppar in i familjen som sedan tidigare består av Ginger, Lemon och Salmiakki. Nyheten kan drickas som den är eller användas som bas i drinkar. Alkoholhalten ligger på 21 procent. Flaskan som är på 500 milliliter kostar 149 kronor. Serveringsförslag har ni här nedan. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0
2020

Stoppa din egen korv
Levla upp julen

Johan visar här hur du stoppar din egen korv vilket alla bör göra nu så här i juletider. Eller så köper man färdig. Men det är roligare att göra själv, kanske. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Nobeldagen!
Ät något flådigt till middag idag

Även om falukorv och makaroner är det bästa man kan trycka i sig kan man ju faktiskt spexa till middagen ibland. Idag är det Nobeldagen så varför inte koka till något flådigt i afton? Kanske Slätvarsfilé à la normande som serverades på den allra första Nobelbanketten 1901, eller varför inte Kall fasan med bacon, gåslever, surkål och potatispuré som gästerna fick 1934? Vill du ha mer inspiration finns alla rätter som serverats hittills att finna här. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

All mat borde komma på kabeltrumma
Som den här korven

Man äter ju som ni säkert vet med munnen, men även med ögonen. Därför är det ju trevligt om det man ska plöja in i ansiktet ser aptitligt ut. Och det gör sannerligen den här lilla kabeltrumman med 3,5 meter korv lindad runt sig. Perfekt att ställa mitt på matbordet för att därefter låta gästerna rulla ut önskad längd korv och sen klippa av. Helst med en avbitartång. Korven har en hållbarhetstid på åtta veckor och när den är slut är det bara att köpa en refill och börja rulla ut korv igen. Finns på länken nedan och kostar just nu runt 17 euro. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0

Vodka framställd på regenerativt odlad korn
Det här är Koskenkorva Vodka Climate Action

Koskenkorva Vodka Climate Action sägs vara världens första vodka framställd på regenerativt odlad korn. Den har kommit till efter ett flera år långt samarbete mellan miljöorganisationen Baltic Sea Action Group och den finska bonden Jari Eerola. På Jaris gård i närheten av Helsingfors har han producerat 50 ton korn som sedan destillerats till Koskenkorva Vodka Climate Action. Allt enligt riktlinjerna för regenerativt jordbruk som satts av Baltic Sea Action Group. Regenerativt jordbruk är en holistisk odlingsmetod som innebär att fälten är beväxta hela året och inte plöjs mer än nödvändigt, samt att endast organiskt gödningsmedel används. Vodkan kommer att släppas i begränsad upplaga via Systembolagets beställningssortiment under första halvåret 2021. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv

Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet

Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

Matty åker på filippinsk mat-fest
I Winnipeg

Här får Matty Matheson lära sig att göra filippinska Longganisa-korvar samtidigt som han får testa på massa mumsig gatumat och bakverk som är populärt i Filippinerna. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Korv gjord av bacon
Det här är riktig baconkorv!

Ni vet när man kommer till en korvmoj och beställer en baconkorv? Då får man en vanlig korv som smakar lite bacon och kanske på sin höjd har lite spår av bacon i sig. Ordinary Sausage vände på konceptet och malde istället ner bacon som han sedan gjorde korv av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Så blir engelsk Black Pudding till
Ett måste på frukost-tallriken

Black Pudding, eller blodkorv/blodpudding som vi benämner det här, är något som funnits på de engelska frukost-tallrikarna i många år. Vissa anser att frukosten inte är komplett om detta inte finns, och vissa tycker inte alls om det. Här får vi hänga med och se hur det hela blir till. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

I dag är det varmkorvens dag!
Biltema eller IKEA?

Varmkorv är något av en personlig hatkärlek. Så sunkigt, så underbart. Men hur som helst så är det i dag varmkorvens dag och det ska firas. Frågan är hur! Kör du din hemma och försöker få till den i Chicago-stil eller drar du till Biltema eller IKEA för att njuta av en riktigt billig? Eller har du ett favorithak som har den perfekta varmkorven? Eller är varmkorv förkastligt? Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg
0

Vilket land i Norden har godast husmanskost?
Danmark, Finland, Island, Norge eller Sverige?

Stekt falukorv med stuvade makaroner är svårslaget och en av vårt lands vanligaste rätter när det kommer till husmanskost. Mer hur ser det ut i grannländerna och vilket land i Norden har egentligen den godaste husmanskosten? Det försöker Mauri ta reda på i det här klippet. Vilken husmanskost gillar du allra bäst? Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Nya fabriker för Beyond Meat i Europa
Växtbaserat kött kommer bli billigare i Sverige

Vi har tidigare skrivit om Beyond Meat som är ett foodtechbolag som tar fram växtbaserat kött. De presenterar nu två stycken nya fabriker i Europa - något som bland annat kommer att leda till lägre priser på produkterna här i Sverige. De nya fabrikerna ligger i Nederländerna och den första som ligger i Zoeterwoude är redan igång, den andra som kommer ligga i Enschede öppnar i slutet av året. I Sverige finns Beyond Meats produkter i flera olika butiker och det är väl främst hamburgarna och korvarna som säljs. Proteinet kommer från ärtor som sedan blandas med kokosolja och potatisstärkelse. Färgen kommer från rödbetor. Tumnagel
147kg
+
Bobby Green
0

En korv och lite verbala övergrepp tack
Ny reklamfilm från The Wieners Circle

The Wieners Circle är en korvkiosk i Chicago som säljer korvar, burgare, pommes och annat. Ett tillbehör man alltid får oavsett om man bett om det eller inte är en dos verbala övergrepp. Det är tydligen det som är grejen här, och det är man extra tydliga med i sin senaste reklamfilm. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Får det lov att vara lite sushi-korv?
Allt kan bli korv, om man bara vill

Om man har en köttkvarn och lite fjälster är det bara fantasin som sätter gränserna när det gäller vad som kan bli korv. Ovan sushi-korv, nedan Big Mac-korv och massa annat. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Taiyaki
Japans mest populära street food

På Taiyaki Sharaku i Tokyo har ägaren Kiichiro Yoshino gjort Taiyaki i över 15 år. Det är ett fiskformat knyte fyllt med en röd bönpasta av sötade azuki-bönor och troligtvis den mest populära maten att plocka upp på gatan i Japan. Det finns mängder av varianter på snacket och en del fyller fisken med saker som vaniljkräm, choklad, ost, sötpotatis eller korv. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
2019

Svensk jul vs syriansk jul
Vad skiljer?

De flesta har nog ganska så bra koll på hur en svensk jul ser ut. Det är skinka, köttbullar, prinskorv, Kalle, Karl-Bertil och sen runda av med lite politiska oenigheter över pralinerna ingen vill ha i chokladasken. Men hur ser en syriansk jul ut? Och en finsk jul? Mauri har tagit reda på det och jämfört med det vi kanske är vana vid. Tumnagel
-8kg
+
Bobby Green
0

Varmkorvar från The Irishman
Från grunden

I filmen The Irishman käkas det bland annat korv, och det fick Binging with Babish att vilja återskapa just detta. Men givetvis funkar det då inte med köpebröd och köpekorv utan här ska allt göras från grunden. Ser gott ut! Bonusklipp nedan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Coop börjar sälja Beyond Sausage
En växtbaserad korv

Coop började sälja Beyond Burger i sina butiker i maj i år. Nu i veckan lanseras nästa produkt på samma tema - Beyond Sausage. Precis som burgarna är det här växtbaserade grejer, fast i detta fall utformat som korv istället. Den ska vara lika god som om den vore gjord av fläskkött och den innehåller ingen soja eller gluten. Proteinet i korven kommer från ärtor, bondbönor och ris och färgen kommer från frukt- och grönsaksjuice. För att tuggmotståndet och saftigheten ska infinna sig har man petat in kokosolja och potatisstärkelse. En förpackning kommer att kosta runt 85 kronor. Hojta gärna till om ni ser dessa i butik! Bonusklipp nedan. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Hyr båt med fast månadsavgift
Ha båt utan att äga

Skipperi är en tjänst där privatpersoner kan hyra ut och hyra båt av varandra. Men nu börjar man också med egen uthyrning som man kallar för Cityboat och den som fungerar som en tjänst. Man betalar en månadsavgift och så får man helt enkelt hyra båt i princip hur mycket man vill, eller snarare så mycket man kan och det finns båtar lediga. Passen är på 7,5 timmar och tanken är att man kör från morgon till eftermiddag eller från eftermiddag till morgon. Man får ha två aktiva bokningar samtidigt. Det finns två olika typer av abonnemang, ett som kostar 1399 kronor per månad och ett som kostar 2499 kronor per månad. Det billigare gäller bara på vardagar. Man måste vara medlem under hela säsongen som är mellan maj och oktober, totalkostnaden blir alltså 8394 kronor respektive 14.994 kronor. Då ingår allt utom bränsle. Man ska ha löst bränslemätning digitalt så använder man bara lite behöver man inte tanka, kostnaden debiteras på det registrerade kortet. Använder man mycket ska man så klart fylla på så att nästa användare har bränsle i båten. Tjänsten har funnits i Finland under året och nu har man köpt in ett stort antal båtar och flyttar även tjänsten till Oslo och Stockholm. I Stockholm kommer det finnas båtar i tre hamnar. Det går säkert att komma undan billigare om man köper en begagnad skorv, men spontant känns detta som något som är perfekt för den som vill ha en ny och fräsch båt utan att hålla på och köpa, underhålla och vinterförvara. Tumnagel
213kg
+
Roger Åberg
0

Korvätartävlingen som blev en riktig sport
En del är snabba på att äta

I det här klippet från Eater får vi lära oss mer om Nathanx27s Hot Dog Eating Contest som är en korvätartävling som blivit ett kulturfenomen. Vi får även tips från tävlingsätaren Joey Chestnut om hur man ska tänka för att kunna äta snabbare. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Martin Kellerman har gjort en ny Rocky-bild
Rocky gillar också Pilsner Urquell

Pilsner Urquell och Martin Kellerman har ingått ett samarbete som resulterat i att man på smörgåsbutiken Sandhäxan i Stockholm den 27-28 september kommer att ha en Rocky-utställning. Där kommer Martin att ställa ut ett antal utvalda originalstrippar från Rockys 20-åriga historia och en helt nytecknad illustration (bilden ovan). På plats kommer man att kunna köpa ett signerat exemplar av denna för 3000 kronor, men det finns endast 100 stycken. Läs mer på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram TÄNK SÅHÄR: DET FINNS BARA DEN HÄR HELGEN. TA HÖSTSOLEN. TA EN SVÄNG TILL HÄXAN. TA DEN FÖRSTA KALLA GYLLENE URQUELLEN UTOMHUS. LE OCH SMÅNICKA TILL LITE KLASSISKA KELLERMAN, FAN VAD BRA DOM ÄR ÄNDÅ. SEN HITTAR DU ETT BORD ELLER EN PLATS I FÖNSTRET. TAR IN EN ”ROCKYMACKA”, EN ÖL TILL FÅR DET BLI, O SÅ KÄNNER DU ATT LIVET ÄR FINT ÄNDÅ OCH ATT DU JUST NU INTE ÖNSKAR NÅGOT MER ?? - ?? ROSTAD FRANSKA, MAYO, YELLOW MUSTARD MED PICKLADE SENAPSFRÖN, ISBERGSSALLAD, STEKT FALUKORV, CHEDDAR, CHIPS OCH HÄXANS KETCHUP - ?? @stockholmfood Ett inlägg delat av SANDHÄXAN (@sandhaxan) 24 Sep 2019 kl. 2:41 PDT Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Sju kycklingnyheter från Lönneberga
Bland annat färs på drumsticks

Lönneberga lanserar nu inte mindre än sju stycken nyheter på kyckling-fronten. Förutom klassikerna lårfilé, spett och helt vanlig bröstfilé finns även två olika färs-varianter - en mer saftig och smakrik gjord på drumsticks och en mer mager och mild färs gjord på bröstfilé. Förutom det ni ser på bilden ovan lanseras även en klassisk wienerkorv med grövre struktur som är fri från både gluten och mjölk. Allt ska lanseras i butik från och med denna vecka. Mer information finns i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Korvexpert gissar korvar
Vilken är billig, vilken är dyr?

Korv, korv, korv. Elias Cairo älskar korv och är expert på ämnet. Här får vi se när han gissar vilken av dessa korvar som är den billiga och vilken som är den dyra. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Bratwurst i London
Gott!

En rejäl Bratwurst med currysås och massa rostad lök är aldrig fel. Precis som en med surkål och senap. Mums! Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida