m
a
r
5 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Kebab, kebab, kebab

Här går man runt och tror att idag är en helt vanlig höstig onsdag, men så är det ikke! Idag är det nämligen kebabens dag och ni vet vad det betyder?! Ät så mycket kebab ni orkar. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Tårta som ser ut som kebab
Briljant!

Roliga tårtor när man fyller år är ju alltid kul, och den här var verkligen riktigt bra gjord. Jag fyller år i augusti för övrigt. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2018

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Middagen är räddad, igen

Oj oj oj. Idag är det ingen vanlig grå tisdag minsann, utan faktiskt kebabens dag! Det måste ju givetvis firas med att lasta in ansenliga mängder av maträtten i munhålet. Vad för typ av kebab föredrar ni? Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Al pastor-tacos hos Marco
Liknar döner-kebab

Munchies kör en serie som de kallar för Todos los Tacos där vi får följa med på olika taco-äventyr. I det senaste får vi hänga med Francisco Gómez när han besöker Marco Antonio Buendía som äger den första taquerian som sålde Al pastor-tacos i Mexiko. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Har du ätit Shawarma någon gång?
Liknar kebab

I filmen The Avengers äter man vid ett tillfälle Shawarma. Det är en maträtt från Mellanöstern som liknar kebab. Lamm eller kyckling skärs upp efter att köttbitarna har fått rotera och grillas. Här får vi se när Binging with Babish lagar till en omgång och det här måste testas någon gång. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Så här äter vi Kebab i Sverige
Spana in Kebabkartan

YouTube-kanalen Rätt Rätt har samlat in lite viktig kebabfakta och skapat Kebabkartan där man kan spana in vilka kebabsåser som äts vart i Sverige. Vad föredrar du för sås och var hittar man den bästa kebaben? Kartan hittar du på länken nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0
2017

Kebabpizzan inte längre mest populär
Besegrad av Vesuvio

Det är snart dags för nyårsdagens nationalrätt pizza och inför detta har tjänsten Onlinepizza tittat på sina siffror för att få reda på vilken pizza vi svenskar föredrar allra mest. Kebabpizzan har i flera år varit herren på täppan men i år ser det annorlunda ut, nu är det nämligen Vesuvio som är mer populär. Allra vanligast är dock pizzor man komponerar själv. På länken nedan kan ni se vilka pizzor som tagit platserna 4-11. Vilken är din favorit? Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en kebabfabrik
Här görs tydligen Sveriges godaste Kebab

YouTube-kanalen Rätt Rätt utnämnde den färdiga kebaben från Västerås Kebabfabrik som den allra godaste. Efteråt blev de bjudna till fabriken för att kolla in hur kebaben tillverkas, och så här såg det ut. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!
Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. Den godaste kebaben jag någonsin har ätit var i Barcelona, var ligger ditt ställe? Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0
2016

Conan hälsar på en dominatrix
Samkväm med Lady Velvet Steel

Conan Ox27Brien tycker om att testa nya saker. Nyligen var han i Berlin och där kan man äta god kebab och besöka en professionell dominatrix om man känner för det. Om Conan åt kebab är oklart men det sistnämnda gjorda han, och då var det Lady Velvet Steel som höll i taktpinnen. Eller taktpiskan kanske det heter. Tumnagel
245kg
+
Bobby Green
0

Munchies besöker kebab- och Twitterkungen
Mangal 2 i London

Mangal 2 är en turkisk restaurang i London som fokuserar på att göra grym kebab och att kunna erbjuda det bästa Turkiet har i matväg. Man kör även ett väldigt uppskattat Twitter-konto där man skriver precis vad man vill när man känner för det. Det är också så en del gäster på restaurangen fått nys om stället, och därför valt att testa det. Munchies var nyligen där och så här såg det ut. Deliveroo has been the greatest addition to our restaurant since underage child labour.— Mangal 2 Restaurant (@Mangal2) 12 november 2016 Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Fem ställen att äta street food på i Berlin
Från currywurst till dönerkebab

Nu för tiden är det inte bara korvvagnar som finns ute på gatorna när man börjar bli hungrig, gatumatkulturen har vuxit enormt och utbudet likaså. Här kommer tips på fem ställen i Berlin som ska ha riktigt bra street food. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0
2015

Trailer för dokumentären Kebab Kings
Häng med bakom kulisserna

SBS har monterat upp kameror i två av de största kebabhaken i Australien för att spela in den nya dokumentärserien Kebab Kings. Premiär blir det den 28 november och här ovan kan vi se trailern för vad som komma skall. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Mat som kan bota baksmällan
Om inte kebabpizzan funkade alltså...

Det bästa med att vara bakfull är att man "får" trycka i sig massa skräpmat. Gör man detta blir man snabbt pigg och fräsch igen. Hoppas man i alla fall. Men är den där kebabpizzan så bra egentligen när det kommer till att bli av med sin bakfylla? Här kommer förslag på sju andra saker du annars kanske borde trycka i dig för att bli kvitt huvudvärken. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0
2014

All den fantastiska maten som finns i Iran
Här finns massa gott

Det bästa med att åka utomlands är att man ofta får ta del av en helt annan matkultur. Munchies begav sig till Iran för att äta det man äter där, och här ser vi den första och andra delen av tre i serien. Tumnagel
190kg
+
Bobby Green
0

Fyllekäk runt jorden

Det absolut bästa med att gå ut och partaja är att man får trycka i sig fyllemat på kvällen innan det är dags att rangla hemåt. Här i Sverige blir det nog de allra flesta gångerna en kebab, burgare eller korv med bröd. Men vad äter man när man är lite på lyset i andra länder? Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0
2013

Mannen som skapade Döner-kebaben död

Skaparen av Döner-kebaben, Kadir Nurman, har nyligen gått bort. Han blev 80 år gammal. Kadir som ursprungligen är från Turiket kom till Västtyskland 1960 och 1972 satte han upp sitt lunchstånd där han sålde grillat kött i pitabröd. Rätten som var enkel att bära med sig för de som var på språng blev snabbt populär och idag äts den över hela världen. Till Sverige kom kebaben på 80-talet. 2011 fick Kadir ett erkännande av de turkiska kebabproducenternas branschorganisation som uppfinnaren av Döner-kebaben. Så, vad blir det till lunch idag? Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Det här äter vi på utlandssemestern

Mat är en stor del av semesterresan, och fler än 6 av 10 provar alltid på lokala specialiteter när de är på resande fot utomlands. Det visar Vings undersökning Resepanelen där 7 859 personer svarat på frågor om semestervanor. Varje person fick också välja tre favoriter i matväg på semesterresan och såhär blev resultatet: 1. Spanska tapas (41 procent) 2. Grillad färsk fisk (40 procent) 3. Grekisk tzatziki (34 procent) 4. Skaldjur (28 procent) 5. Souvlaki (25 procent) 6. Pastarätter (17 procent) 7. Kycklingsrätter (17 procent) 8. Turkisk kebab, meze och halloumi (11 procent) Var är pizzan? Och hamburgarna? Tumnagel
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Nu kommer mikrobryggt öl på burk
Från Sigtuna Brygghus

Mikrobryggd öl är gott och börjar bli riktigt, riktigt stort. De allra flesta mikrobryggerier tappar sin öl på flaska, men det är varken miljövänligt eller speciellt praktiskt - det blir tungt att släpa. Nu släpper Sigtuna Brygghus sin East River Lager på burk, enligt dem själva är de det första mikrobryggeriet i Sverige som gör det. Premiär är det 1 mars på Systembolaget. East River Lager har man bryggt sedan 20120 och varje omgång är på 3000 liter. Inspirationen har man hämtat från craftkulturen på den amerikanska östkusten. Så här beskriver man den själva: "Sigtuna East River Lager doftar blommigt och i smaken finns toner av citrus och grape från humlet Cascade. Det finns även örtighet från humlet Hallertauer Mittelfrüh. Malten som används är bland annat av typen pilsner och ljus karamell." "Sigtuna East River Lager är ett riktigt mångsidigt öl som passar till allt från den butiksmarinerade grillbrickan och friterade burritos till kebabpizzan samt till det mesta inom drypande svensk husmanskost. Det sköna bettet i beskan gör att ölet skär igenom fetman i maten och ger en bra balans. Självklart går det utmärkt att hinka ölet på egen hand. Helst med Adrenaline O.D. eller Agnostic Front i lurarna - pionjärerna inom New Yorks hardcore punk på 80-talet." – Det är självklart jäkligt kul att få tappa min East River Lager på burk, säger Mattias Hammenlind som är bryggmästare på Sigtuna Brygghus. Det här kan bli hur stort som helst då mikobryggd burkbira är en självklarhet på mer mogna marknader så som USA och Storbritannien. 15.90 kronor blir priset och burkarna kommer att finnas i ungefär 260 butiker. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0