m
a
r
5 i dag4 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Alton Brown snackar köksprylar
Det här är hans favoriter

Det här måste man ha i köket enligt Alton Brown. Och om du trodde att det handlade om stekpannor eller kokkärl har du fel. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Ett dygn som kock på ett örlogsfartyg
Käk till sjöss

Frank Pinello har bordat USS New York för att se hur det ser ut i köket på detta fartyg. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Brödrosten som bara rostar en skiva åt gången
Kostar 2600 kronor

En rostad macka är inte dumt, men det brukar sällan räcka med en. En sån där brödrost med plats för fyra stycken skivor är perfekt. Det vi ser här är dock raka motsatsen. Mitsubishis nya brödrost TO-ST1-T har nämligen bara plats för en skiva åt gången, och det är heller ingen billig manick med ett pris på motsvarande 2600 kronor. Akihiro Iwahara är ansvarig för teknisk utveckling hos Mitsubishi Electric och han säger så här: "We wanted to focus on the single slice, and treat it with respect. Our technology and know-how from rice cookers helped us come up with a way to trap and seal moisture." Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0

Dish Pigs - dokumentär om diskare
Utan dem fungerar inget

I ett kök på en restaurang räcker det inte bara om man har en vass kock. Allt måste funka - från den som diskar till den som bär ut maten till gästerna. I dokumentären Dish Pigs får vi träffa tre stycken diskare som jobbar på olika ställen i Kanada. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Porsche Design har släppt en ny klocka
Håller koll på den lokala tiden där du befinner dig

Porsche Design tar fram olika saker som kanske kan passa till Porschen man kör, eller till något helt annat - som köket eftersom de även designar knivar. Nu har de släppt en ny klocka som kallas för 1919 Globetimer UTC. Det som gör den lite speciell är att den kan hålla koll på vad klockan är där du befinner dig - oavsett var i världen du är. Ett knapptryck ger dig den lokala tiden direkt. Klockan släpps i september och kostar då 5 950 euro. Mer information om den finns på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Undervattensrestaurangen i Norge har öppnat
Redan fullbokad till i höst

Precis som utlovat har nu restaurang Under som vi skrev om hösten 2017 öppnat. Det här är den första undervattensrestaurangen i Europa och den ligger vid Norges sydligaste spets i Lindesnes. Stället bjuder på ett stort fönster i matsalen så att man kan kolla på vad fiskarna sysslar med samtidigt som man mumsar på en. Det finns 40 stycken platser och som väntat är dessa hårt bokade. Bokningar från maj till september är redan fullt, den 1 april öppnar man för folk som vill boka i oktober. Kökschef på stället är den danska kocken Nicolai Ellitsgaard. På menyn finns nordisk mak med smaker av norska Sörlandet. Tumnagel
158kg
+
Bobby Green
0

Pimpa upp Ikea-köket med guld-luckor
Sätt lite guldkant på vardagen

Triss och Picky Living presenterar idag kollektionen Guldkant som man tagit fram tillsammans. Den består av Ikea-luckor som fått guldfärgad rostfri plåt på sig och tillhörande detaljer i äkta guld. Luckorna finns till Ikeas kök Metod och till sideboardet Bestå. Köper man ett komplett kök enligt bilderna här får man betala omkring 92.000 kronor. Sideboarden med guldfronter, svart granitskiva, täcksidor i svart MDF och ben och handtag kostar runt 25.000 kronor. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu

Nu kommer ytterligare ett alternativ för den som vill ha en 100 procent vegansk burgare som liknar kött till både smak och utseende. Denna är från Hälsans Kök och den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Proteinet kommer från soja och vete. Incredible Burger som nyheten heter ska finnas i frysdiskarna nu och kan tillagas direkt från förpackningen eller efter att den har fått tina lite. En burgare väger 113 gram och den innehåller 183 kcal, 9,2 gram fett, 17 gram protein, 5 gram fiber och 1 gram salt per 100 gram. En förpackning som innehåller två stycken biffar kostar 37 kronor. Uppdatering I en tidigare version av artikeln skrev vi att en burgare väger 226 gram, en burgare väger 113 gram och det är två i varje förpackning. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Frank lagar till en Calzone
Mums!

Frank Pinello som kör The Pizza Show har hälsat på i Munchies testkök för att själv laga till en klassisk Calzone. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Det här är den bästa tonfiskmackan
Någonsin

Samin Nosrat är författaren till boken Salt, Fat, Acid, Heat och programledaren för Netflix-serien med samma namn. Nu har hon varit i Munchies testkök för att visa hur man fixar till den bästa tonfiskmackan - någonsin. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2018

Räkor på tre olika vis med Meyhem Lauren
Kryddade med cognac

Meyhem Lauren är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till räkor på tre olika vis, alla kryddade med hans favoritdryck - Hennessy-cognac. Recepten hittar du på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi
Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Kökskniv gjord av potatis
Koka inte!

Om du saknar en kökskniv men har ett gäng potatisar är saken biff. Hur du ska gå tillväga ser du i den här videon. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Behöver du en maskin för att göra rakad is?
Esther testar

Esther fortsätter att testa prylar som ska hjälpa dig i köket. Den här gången har hon testat maskiner som gör rakad is (säger man ens så i Sverige?), eller shaved ice som det heter på engelska. Sånt där snömos som man kan smaksätta ni vet. Men behövs det verkligen en maskin för att göra detta? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Brad och Babish gör grillsås
Perfekt till revben

Andrew Rea som driver YouTube-kanalen Binging with Babish har hälsat på Brad Leone i Bon Appétits testkök för att tillsammans veva ihop en mumsig grillsås. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman tävlar mot kock
Vem kan göra Carpaccio snabbast?

Natalie Portman ligger bakom den nya dokumentären Eating Animals och därför har hon den senaste tiden figurerat i många olika matprogram för att prata om hur hon ser på det här med att äta djur. Nu senast var hon i Bon Appétits kök och tävlade mot kocken Carla om vem som kunde veva ihop en vegansk Carpaccio snabbast. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Kniv av kartong
Perfekt att öppna kartonger med

Knivskaparen har gjort en ny kniv av otraditionella material och denna gång är det kartong som har använts. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Lägenheterna med flyttbara väggar
Skjut ut dem när du vill öppna upp lite

I Libanon hittar man det här huset som har en riktigt cool funktion. En del av innerväggarna går helt enkelt att skjuta ut ur huset när man inte vill ha dem där. Man kanske vill ha vardagsrum och kök i ett men inte alltid. Riktigt coolt! Tumnagel
167kg
+
Roger Åberg
0

Härligt ohälsosamma donuts
Frossa!

Matt Fein från företaget Federal Donuts har hälsat på i Munchies testkök och där visar han hur man gör eclairdonuts med choklad, som sedan doppas i vanilj och därefter rullas i kaksmulor. Verkar helt galet gott, och onyttigt såklart. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Kniv tillverkad av is
Vasst vatten

Knivmakaren som gör knivar av olika material är tillbaka och denna gång skapades det en riktigt vass en av is. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Max börjar med milkshakes utan milk
Vi har provsmakat!

Milkshakes är gott men bara om det är riktiga milkshakes. Riktig glass, riktig mjölk och riktiga bär ska det vara. Det närmaste man kan komma detta från snabbmatskedjorna är Max lyxshakes som är riktigt härligt onyttiga. Men de där andra shakerna? De som kommer färdiga ur en maskin och främst är något som barn gillar, är de så goda egentligen? Och behöver de innehålla mjölk? Kanske, kanske inte. Yta är något som är en bristvara i ett snabbmatskök och att ställa in en till milkshakemaskin för att tillgodose folk som inte vill eller kan dricka mjölk är inte på kartan. Men efterfrågan har funnits där länge och Max har velat servera en milkshake utan mjölk. Och nu tycker man att man har hittat en värdig ersättare som är gjord på kokosmjölk och kokosfett. Med start i dag serveras denna på Max restaurang på Hötorget i Stockholm. Och vi har provsmakat. Tre smaker finns precis som tidigare: vanilj, jordgubb och choklad. Utan att vara ett hängivet fan av den här typen av shake, varken från Max eller någon annan, tycker jag att det här är bra saker. Den känns mindre "isig" och mer fluffig än den vanliga versionen. Vaniljen är i min bok inte fantastisk, men de andra två är helt ok. Riktigt ok för att vara den här typen av shake. Och väldigt mättande. Tanken är att man ska ersätta den nuvarande mjölkbaserade shaken med dessa. Men det finns lite hinder på vägen. Man måste veta att den nya basen verkligen fungerar i produktion och framförallt så måste man veta om köparna verkligen gillar det man säljer. Om det praktiskt fungerar och om kunderna gillar det kommer man att börja rulla ut detta till fler restauranger i lugn och ro. Om allt går som det ska kommer alltså den vanliga milkshaken gjord på mjölk att försvinna från Max. För lyxshaken är det annorlunda. Här vill man ha kvar den riktiga versionen gjord på glass, mjölk och bär. Man lägger däremot till vegan-versioner av lyxshaken som istället för glass och mjölk som bas använder den nya shake-basen. Hur smakar dessa då? Inte riktigt lika krämiga och gräddiga som den vanliga versionen, inte riktigt lika syndiga. Lite mer syrliga och lite mer fräscha, vilket ju inte nödvändigtvis är dåligt, bara annorlunda. Och om man inte tål mjölk är det ju ett prima alternativ. Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0

Meyhem Lauren lagar kycklingcurry
Med smaker från Thailand och Jamaica

Meyhem Lauren har återigen hoppat in i Munchies testkök och den här gången står det en härlig kycklinggryta med curry på menyn. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Matgeek och Jimmie Åkesson lagar mat
Köttfärsbiffar står på menyn

Johan som driver Matgeek har i flera avsnitt den senaste tiden bjudit in politiker för att laga lite mat och självklart även för att snacka lite politik. Den senaste att gästa hans provkök var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Övriga politikerklipp hittar ni nedan. Tumnagel
55kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida