m
a
r
4 i dag4 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Burgerdudes rankar världens 50 bästa burgare
Sverige har många bra

Borta är den tid när vi endast fick nöja oss med gatukök om vi ville ha en burgare. Över hela landet har det öppnat ställen med riktigt bra burgare och dessa hittar ständigt på nya saker för oss att mumsa på. Nu är det grym kvalitet på kött och övriga ingredienser som gäller och inte prefabbade frysta gråa biffar med noll smak. Burgerdudes som är Sveriges största burgarsajt fyllde precis fem år och under denna tid har de recenserat över 400 stycken burgarställen i 50 olika länder. För att fira milstolpen har de rankat vilka de tycker är de 50 bästa burgarna i hela världen och i Sverige är dessa följande: Hela Sverige: Bastard Burgers Höganäs: Garage Bar Göteborg: Burgersson Växjö/Kalmar: Grilleriet Västerås: RibHaus Stockholm: Franky’s, Bun Meat Bun, Barrels, Funky Chicken Food Truck och Flippinx27 Burgers. Resten av listan hittar ni på länken nedan. Saknar du något ställe får du gärna fylla på bland kommentarerna. Tumnagel
219kg
+
Bobby Green
0

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Nu kan du bo i stadspalatset i Jaipur
Kungliga familjen hyr ut sitt hem

Om du alltid har velat bo som en Maharadja har du nu chansen. Den kungliga familjen i Jaipur har nämligen lagt ut sitt palats på Airbnb. Stadspalatset är 300 år gammalt och i detta finns bland väldigt många rum Gudliya-sviten som från och med den 23 november kommer gå att boka för vem som helst. Sviten har tidigare endast varit reserverad för kungligheter och deras gäster. Den har en egen lounge, kök, ett lyxigt badrum och en privat inomhuspool. Värd under besöket är 21-årige Padmanabh Singh som efterträdde sin farfar år 2011 som Maharadja i Indien. En natt i rummet kostar 8000 dollar och intäkterna för varje bokning kommer gå till Prinsessan Diya Kumari Foundation, en stiftelse dedikerad till att stötta kvinnor på landsbygden och hantverkare i Rajasthan. Fram till året är slut kommer det dock att finnas utvalda nätter som "bara" kostar 1000 dollar per natt. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Karotter från Le Creuset med Star Wars-tema
May the plommonspäckad fläskkarré be with you

Le Creuset presenterar nu en rätt så kul samling med grytor och karotter med Star Wars-tema. Du kan alltså låta steken koka i Han Solos kista (450 dollar) eller köttfärssåsen puttra under Darth Vaders ansikte. Allting släpps den 1 november och du kan se på länken nedan vad som kommer att erbjudas. Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

VM i falafel återvänder till Malmö i år
Den 14 december för att vara exakt

Tidigare i år stod det klart att falafel-VM inte skulle hållas under sommaren i år. Nu har arrangörerna meddelat att VM-tävling blir av den 14 december istället. Dock kommer tävlingen inte vara öppen för allmänheten i år utan allt kommer avgöras i restaurangen Lokal 17:s nya studiokök i Malmö. Precis som förra årets mästerskap kommer tävlingen att avgöras i olika omgångar och vill man följa tävlingen kommer man kunna göra det via en liveström på nätet. Detta blir andra året i rad som världsmästerskapet i falafel hålls i Malmö och förra året vann Yusef Houji från Nordisk Falafel i Köpenhamn mästerskapet. Tumnagel
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Alton Brown snackar köksprylar
Det här är hans favoriter

Det här måste man ha i köket enligt Alton Brown. Och om du trodde att det handlade om stekpannor eller kokkärl har du fel. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Ett dygn som kock på ett örlogsfartyg
Käk till sjöss

Frank Pinello har bordat USS New York för att se hur det ser ut i köket på detta fartyg. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Brödrosten som bara rostar en skiva åt gången
Kostar 2600 kronor

En rostad macka är inte dumt, men det brukar sällan räcka med en. En sån där brödrost med plats för fyra stycken skivor är perfekt. Det vi ser här är dock raka motsatsen. Mitsubishis nya brödrost TO-ST1-T har nämligen bara plats för en skiva åt gången, och det är heller ingen billig manick med ett pris på motsvarande 2600 kronor. Akihiro Iwahara är ansvarig för teknisk utveckling hos Mitsubishi Electric och han säger så här: "We wanted to focus on the single slice, and treat it with respect. Our technology and know-how from rice cookers helped us come up with a way to trap and seal moisture." Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0

Dish Pigs - dokumentär om diskare
Utan dem fungerar inget

I ett kök på en restaurang räcker det inte bara om man har en vass kock. Allt måste funka - från den som diskar till den som bär ut maten till gästerna. I dokumentären Dish Pigs får vi träffa tre stycken diskare som jobbar på olika ställen i Kanada. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Porsche Design har släppt en ny klocka
Håller koll på den lokala tiden där du befinner dig

Porsche Design tar fram olika saker som kanske kan passa till Porschen man kör, eller till något helt annat - som köket eftersom de även designar knivar. Nu har de släppt en ny klocka som kallas för 1919 Globetimer UTC. Det som gör den lite speciell är att den kan hålla koll på vad klockan är där du befinner dig - oavsett var i världen du är. Ett knapptryck ger dig den lokala tiden direkt. Klockan släpps i september och kostar då 5 950 euro. Mer information om den finns på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Undervattensrestaurangen i Norge har öppnat
Redan fullbokad till i höst

Precis som utlovat har nu restaurang Under som vi skrev om hösten 2017 öppnat. Det här är den första undervattensrestaurangen i Europa och den ligger vid Norges sydligaste spets i Lindesnes. Stället bjuder på ett stort fönster i matsalen så att man kan kolla på vad fiskarna sysslar med samtidigt som man mumsar på en. Det finns 40 stycken platser och som väntat är dessa hårt bokade. Bokningar från maj till september är redan fullt, den 1 april öppnar man för folk som vill boka i oktober. Kökschef på stället är den danska kocken Nicolai Ellitsgaard. På menyn finns nordisk mak med smaker av norska Sörlandet. Tumnagel
158kg
+
Bobby Green
0

Pimpa upp Ikea-köket med guld-luckor
Sätt lite guldkant på vardagen

Triss och Picky Living presenterar idag kollektionen Guldkant som man tagit fram tillsammans. Den består av Ikea-luckor som fått guldfärgad rostfri plåt på sig och tillhörande detaljer i äkta guld. Luckorna finns till Ikeas kök Metod och till sideboardet Bestå. Köper man ett komplett kök enligt bilderna här får man betala omkring 92.000 kronor. Sideboarden med guldfronter, svart granitskiva, täcksidor i svart MDF och ben och handtag kostar runt 25.000 kronor. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu

Nu kommer ytterligare ett alternativ för den som vill ha en 100 procent vegansk burgare som liknar kött till både smak och utseende. Denna är från Hälsans Kök och den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Proteinet kommer från soja och vete. Incredible Burger som nyheten heter ska finnas i frysdiskarna nu och kan tillagas direkt från förpackningen eller efter att den har fått tina lite. En burgare väger 113 gram och den innehåller 183 kcal, 9,2 gram fett, 17 gram protein, 5 gram fiber och 1 gram salt per 100 gram. En förpackning som innehåller två stycken biffar kostar 37 kronor. Uppdatering I en tidigare version av artikeln skrev vi att en burgare väger 226 gram, en burgare väger 113 gram och det är två i varje förpackning. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Frank lagar till en Calzone
Mums!

Frank Pinello som kör The Pizza Show har hälsat på i Munchies testkök för att själv laga till en klassisk Calzone. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Det här är den bästa tonfiskmackan
Någonsin

Samin Nosrat är författaren till boken Salt, Fat, Acid, Heat och programledaren för Netflix-serien med samma namn. Nu har hon varit i Munchies testkök för att visa hur man fixar till den bästa tonfiskmackan - någonsin. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2018

Räkor på tre olika vis med Meyhem Lauren
Kryddade med cognac

Meyhem Lauren är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till räkor på tre olika vis, alla kryddade med hans favoritdryck - Hennessy-cognac. Recepten hittar du på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi
Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Kökskniv gjord av potatis
Koka inte!

Om du saknar en kökskniv men har ett gäng potatisar är saken biff. Hur du ska gå tillväga ser du i den här videon. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Behöver du en maskin för att göra rakad is?
Esther testar

Esther fortsätter att testa prylar som ska hjälpa dig i köket. Den här gången har hon testat maskiner som gör rakad is (säger man ens så i Sverige?), eller shaved ice som det heter på engelska. Sånt där snömos som man kan smaksätta ni vet. Men behövs det verkligen en maskin för att göra detta? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Brad och Babish gör grillsås
Perfekt till revben

Andrew Rea som driver YouTube-kanalen Binging with Babish har hälsat på Brad Leone i Bon Appétits testkök för att tillsammans veva ihop en mumsig grillsås. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman tävlar mot kock
Vem kan göra Carpaccio snabbast?

Natalie Portman ligger bakom den nya dokumentären Eating Animals och därför har hon den senaste tiden figurerat i många olika matprogram för att prata om hur hon ser på det här med att äta djur. Nu senast var hon i Bon Appétits kök och tävlade mot kocken Carla om vem som kunde veva ihop en vegansk Carpaccio snabbast. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Kniv av kartong
Perfekt att öppna kartonger med

Knivskaparen har gjort en ny kniv av otraditionella material och denna gång är det kartong som har använts. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida