m
a
r
2 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Idag öppnar ett bageri för hundar
Dog Bakery Stockholm

Stockholm är först ut i Norden med en ny trend - ett bageri enbart för hundar. Här är allt gott som finns på hyllorna speciellt bakat för hundar. Allt bakas på plats och det finns inga konserveringsämnen, salt eller socker i grejerna. Istället smaksätter man med bland annat jordnötssmör och sockerfritt äppelmos. Ägaren till bageriet heter Nicoletta Andersson och så här säger hon om idén. " Vi har som tradition i familjen att alltid baka bullar när någon är sjuk. När vår hund Charlie stukade tassen ville jag kunna skämma bort henne precis som resten av familjen. Det var där idén kring ett hund-bageri kom." Förutom bakverk till hundarna finns även hund-öl och hund-hamburgare. Till ägarna av djuren finns kaffe och även något gott till, men fokus ligger som sagt på hundarna. Tumnagel
-22kg
+
Bobby Green
0

New Yorks bästa burgare
Strictly Dumpling guidar oss till dem

Det här med hamburgare är ju faktiskt väldigt gott och numera kan man ju få en helt ok burgare lite överallt. Men var ska man gå om man vill ha det där lilla extra? Till New York tydligen. I klippet ovan får vi nämligen följa med Mike från YouTube-kanalen Strictly Dumpling när han åker runt i New York för att visa några av de bästa hamburgarna som man kan äta där. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Gordon Ramsay firar med burgare
Har nu 10 miljoner prenumeranter

Nu har Gordon Ramsay tio miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal och för att fira detta lagar han till en burgare. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Ty Burrell testar klassiska burgare
Regional Burger Styles

Ty Burrell är med i det senaste avsnittet som The Burger Show har släppt och där får han testa ett gäng burgare tillagade av burgarproffset George Motz. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Upp och ner-Whopper
Burger King skojar till det

I samarbete med Coca-Cola och Netflix har Burger King tagit fram en helt revolutionerande version av Whopper som är upp och ner. För de som har koll så är detta bara ett skojsigt påhitt som alla Stranger Things-fans säkerligen uppskattar. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Idag är det internationella burgardagen
Tut i luren!

Om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska äta till lunch, mellanmål och middag idag kommer här svaret - burgare! Idag är det nämligen Internationella burgardagen och detta måste man ju givetvis fira med en burgare eller fyra. Hur ser din perfekta skapelse ut? Vad kör du för bröd, kött (veg?) och saker på? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Var finns den bästa burgaren i Sverige?
Mauri ger sig ut på jakt

Mustiga Mauri tar här reda på var man kan hitta Sveriges absolut bästa hamburgare. Var finns den enligt dig? Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0

Max presenterar köttburgare utan kött
Delifresh Plant Beef lanseras idag

Den hetaste trenden inom burgarvärlden just nu är biffar som ser ut som kött, som smakar som kött, men som inte är kött. Nu hakar Max på detta med en egenutvecklad burgare gjord på växtbaserat protein. Man kallar den för Delifresh Plant Beef och från och med idag ska du kunna få den till alla Grand Deluxe-burgare. Man presenterar även en helt ny burgare som heter Delifresh Plant Beef Signature. Biffen innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige. Tumnagel
191kg
+
Bobby Green
0

Vi har smakat på Unbelievable Whopper
Högst trovärdig!

I går skrev vi om Unbelievable Whopper och när lunchtåget i dag avgick testade vi så klart. Och betyget blir högt! För det första fungerar Whopper-formatet bra här, det ska vara ganska trist bröd, majonnäs, krispiga grönsaker och något som är grillat. I vanliga fall är det där som är grillat knappast blodigt eller speciellt upphetsande, utan ok. Och i den här versionen får man allt det som gör en Whopper. Grillkänslan är tydlig och konsistensen är som den ska vara på proteinet. Med andra ord tumme upp! Sen betyder det inte att det här är världens bästa burgare, men det är en Whopper. Tumnagel
394kg
+
Roger Åberg
0

Beyond Burger ska nu finnas på Coop
Rullar ut denna veckan

Med start denna vecka börjar den växtbaserade burgaren Beyond Burger att säljas i Coops butiker. Den ska alltså ha samma eller liknande konsistens och smak som kött, och den innehåller varken soja eller gluten. En förpackning som innehåller två stycken burgare kommer att kosta omkring 65 kronor. Ser ni burgarna i andra butiker får ni gärna hojta till. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Burgare på matmarknad i London
Helgens meny är räddad!

I London kan man få riktigt bra burgare och de här som serveras på en matmarknad vid The Gherkin ser inte alls så dumma ut. Får nog bli några biffar på grillen i helgen minsann! Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Max öppnar på Medis
Ny flaggskepps-restaurang

Hamburgerkedjan Max meddelar nu att man den 10 april kommer att öppna ytterligare en restaurang i Stockholm. Den kommer att ligga på Medborgarplatsen och blir den största hittills. Inomhus kommer det finnas plats för 260 stycken gäster och på uteserveringen och terassen ska det finnas 60 stycken platser till. 15 stycken expresskassor kommer att finnas och även en separat lösning för beställningar av hemkörning. Adressen är Götgatan 41 och man kommer att ha öppet söndag till tisdag från 09-01, onsdag till lördag från 09-06. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0

Från amatör till proffs gör burgare
Hur skiljer sig skapelserna?

Här får vi se när en amatör, en van matlagare och en professionell kock göra varsin burgare. Vilken av dem blev bäst? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Max nya är starkt för fegisar
Men det är inte så dumt det

Jag är en sån där konstig människa som inte tycker att starkt är en smak. Med det menar jag att själva styrkan bara i sig inte tillför något alls, men jag kan tycka att det är härligt i rimliga nivåer. Nya Spicy brioche har lite sting, men bara lite. Vilket jag tycker är härligt. Srirachamajonnäs och sriracha-ketchup tillsammans med pepper jack-ost och brioche-bröd gör det här till en rätt härlig historia. Lagom kladdig, lagom stark, lagom mycket saker som händer. Letar du däremot efter något som bränner i munnen får du leta vidare. Tumnagel
139kg
+
Roger Åberg
0

Andrew och Alvin testar burgare
George Motz fixar

Hamburgerexperten George Motz lär här Andrew (Binging with Babish) och Alvin Cailan hur man fixar till burgarna Jucy Lucy, Cuban Frita och Lacey-Edge. Vill testa alla! Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Ny kycklingburgare med Mac-and-Cheese-bröd
Gott eller bara för mycket?

KFC i Singapore har nu börjat servera Mac x27N Cheese Zinger som är en kycklingburgare där "brödet" är gjort av friterad mac-and-cheese. Fullt rimligt såklart och säkert något som en del kommer att gilla. Förutom detta får man även kalkonbacon, sallad och ostsås. Tumnagel
58kg
+
Bobby Green
0

Burger King driver med McDonald's
Börjar servera Not Big Macs

McDonaldx27s har förlorat rätten att varumärkesskydda namnet Big Mac inom EU vilket Burger King nu utnyttjar i en ny reklamfilm. Under en begränsad period kommer man att servera en ny serie med burgare som man kallar för "Not Big Macx27s". Dock är det bara det ordinarie sortimentet som fått ett par nya namn. En av dem heter exempelvis "Kind of like a Big Mac but juicier and tastier". Tumnagel
206kg
+
Bobby Green
0

Tasty gör comeback på McDonald's
Lanserar även burgare med srirachamajonnäs

Jag har verkligen svårt för McDonaldx27s Tasty-burgare. Ibland kan jag bli sjukt sugen på den och ibland är det verkligen det sista jag skulle beställa. Den lanserades redan 2003 men har varit borta från menyn ett tag, för att nu göra comeback igen. Vi får se om det blir ett köp nästa gång när jag är där. Extra svårt att välja blev det dock eftersom firman även presenterar nyheten Hot Sriracha. Den lanseras också nu och eftersom jag älskar heta saker kanske det kommer att slinka ner en sådan här också. Den ingår i McSelection och förutom en srirachamajonnäs som är gjord på chilifrukt, vinäger och vitlök innehåller burgaren bataviasallad, cheddarost, rostad lök, bacon och ett nytt bröd som McDonaldx27s bara beskriver som "gott". Både Tasty och Hot Sriracha går att få som full flex vilket innebär att du kan få dem med kyckling, kött eller med en vegetarisk puck. Tumnagel
47kg
+
Bobby Green
0

Snabb hängmörning av burgarkött
Något att testa hemma?

Grabbarna från Prime Time testar att göra en snabb hängmörning av lite kött för att sedan göra burgare av detta tillsammans med proffset Chris Kronner. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2018

McDonald's McVegan fyller ett år
Populär i Stockholm

Nu har det gått ett år sedan McDonaldx27s lanserade sin första veganska burgare McVegan. Folk verkar gilla den och bäst säljer den i Stockholm, på McDonaldx27s Folkungagatan. Man äter den tydligen helst på lördag eller söndagar. André Singh som är franchisetagare för restaurangen som ligger på Folkungagatan säger följande: "Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra gäster en riktigt god, vegansk burgare. Vi ser att allt fler vill kunna variera sig hos oss, vare sig det gäller ett miljömedvetet val eller bara för att det är godare med variation. Och för oss på McDonaldx27s är det viktigt att kunna erbjuda en bred meny med många valmöjligheter, något som våra gäster uppskattar." Har du testat och vad tyckte du i så fall om burgaren? Tumnagel
44kg
+
Bobby Green
0

Ät burgaren upp och ner
Annars gör du "fel"

Det här snacket kommer ett par gånger varje år känns det som men eftersom Food Insider bemödat sig med att göra en ny video kring ämnet kör vi det igen. Ät din burgare upp och ner så får du en trevligare upplevelse. Varför? Jo, eftersom "kronan" aka toppbrödet är tjockare än "hälen" aka bottenbrödet så absorberar detta kött- och dressingsafterna bättre. Tänk på detta nu nästa gång ni trycker en burgare eller två. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Ett nytt sätt att tillaga burgare
Sushimästare tipsar

Ben och Brent från Prime Time har hälsat på sushimästaren Masa i hans restaurang Tetsu där han visar ett nytt sätt att tillaga burgare. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Mattys nya perfekta cheeseburgare
Säger sig ha förbättrat receptet

2014 gjorde Matty Matheson ett klipp med Munchies där han visade hur han gör den perfekta cheeseburgaren. Nu har han förbättrat receptet och är tillbaka med samma grej igen. Tumnagel
68kg
+
Bobby Green
0

Burger Bonanza till helgen
Hos The Flying Elk

Återigen är det dags för The Flying Elk i Stockholm att anordna Burger Bonanza. Nu på söndag från klockan 12.00 kommer restaurangen att erbjuda fem stycken olika sliders - fyra av dessa är klassiker medan en av dem är helt ny. För tre stycken får man betala 270 kronor, fem stycken kostar 435. På länken nedan ser du vilka burgare som erbjuds samt kan boka bord. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ytterligare en Jureskogs öppnar nästa månad
Populärt med bubbel till burgaren

Det var i mars tidigare i år som Johan Jureskog öppnade sin allra första egna hamburgerrestaurang Jureskogs på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Redan då sa man att det skulle bli fler ställen och nu får vi reda på att nästa restaurang öppnar på Sveavägen 47 nästa månad. Förutom burgare kan man på stället köpa egenbryggt öl och exklusiva årgångschampagner, fin cognac, dyra viner och magnumflaskor med bubbel. Den dyraste drycken man säljer är Cognac Louis XII och för fem centiliter av denna får man betala 7.499 kronor. När man kör specialkvällar sägs det att man säljer fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet. Specialkvällarna kallar man för Burgers & Bollinger och datum för nästkommande är den 25 september och 25 oktober. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

Här gör en maskin burgarna åt dig
Som vanligt, i framtiden

På restaurangen Creator i San Francisco har man tagit hjälp av artificiell intelligens för att skapa sina burgare. En maskin ser till att skiva lök, addera den sås man valt, krydda köttbiten och rosta brödet. Allt personalen gör är att servera dig maten och ta betalt. Framtiden är här? Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa

På alla hjärtans dag i år presenterade Circle K att man tagit fram en burgare tillsammans med burgarstället KÄK som artisten Petter varit med och grundat. Detta gjorde på något magiskt vis att Circle K helt plötsligt blev Sveriges största hamburgerkedja och man slog på stora trummor kring nyheten. Men burgaren fick blandade reaktioner, mycket på grund av att köttet inte steks på plats utan bara värms upp. Tydligen är konceptet enligt Circle ändå en succé och nu presenterar man en ny burgare man tagit fram. Den heter HKB pebre och det ska vara en het variant på vanliga HKB (håll-käften-burgaren). Skapelsen har ett sous vide-tillagat kött på 140 gram, briochebröd, dubbel ost, KÄK:s egna dressing och pebre-salsa. Salsan är gjord på cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar. Nyheten går att köpa nu på alla fullservicestationer och med en dryck kostar den 89 kronor. Tumnagel
29kg
+
Bobby Green
0

9 riktiga ostburgare på 9 timmar
Vilken är den bästa i Minneapolis?

Alex Delany från Bon Appétit åker hela vägen till Minneapolis för att käka på tok för många ostburgare, mer specifikt Jucy Lucy-varianten, på väldigt kort tid för att hitta den bästa burgaren staden har att erbjuda. Tumnagel
74kg
+
André Stray
0
Nästa sida