m
a
r
2 i dag4 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Matlagning med cannabis i nytt Netflix-program
Cooked with Cannabis

Netflix kommer snart att börja sända ett nytt matlagningsprogram där de deltagande kockarna ska tillaga cannabis-baserad mat skriver den amerikanska tidskriften Food & Wine. Cooked with Cannabis kommer att ledas av sångerskan och kocken Kelis tillsammans med Leather Storrs som även han är kock. I programmet kommer ett gäng med kockar att få i uppgift att ta fram kulinariska mästerverk där en av ingredienserna är cannabis, en drog som är olaglig här i Sverige men legaliserad i flera amerikanska delstater. Netflix skriver själva om Cooked with Cannabis: "Chefs compete to get the hosts and special guests high on elevated cannabis cuisine with their artful use of leafy herb, THC infusions and CBD sauces." Cooked with Cannabis har premiär på 20 april. Ett datum som inte lär vara valt slumpmässigt då det i USA skrivs ut som "4/20". Tumnagel
-19kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Guiden som hoppar över finkrogarna
Hitta kvalitetshak

Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
+
Roger Åberg
0
2019

Ett dygn hos en sushirullband-restaurang
Snabbt och gott

Här får vi hänga med Kazuhiro Maeno som är restaurangchef på Sushiro i Singapore och lära oss hur köket och personalen jobbar för att få ut det bästa de bara kan på rullbandet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0

The Latin Kings drar ut på turné igen
Det var ett tag sedan sist

2005 släppte The Latin Kings samlingsskivan Familia Royal men efter det var det tyst. 2007 bekräftade Dogge Doggelito att gruppen var upplöst men att den hade varit det i flera år. Nu händer det dock grejer och en återförening är på gång. Nästa sommar kommer gruppen uppträda på nostalgi-festivalen Vi som älskar 90-talet och det bästa från 00-talet och enligt Dogge är det bara början, han hoppas att de ska ge sig ut på en megaturné i flera år. Christian "Chepe" och Hugo "Salla" Salazar är dock inte med utan de vi kommer att få se är Dogge, Rodrigo "Rodde" Pencheff och Daddy Boastinx27. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Ny rökig whisky från Ardbeg
Ardbeg Traigh Bhan

Traigh Bhan är Ardbegs senaste släpp när det kommer till rökig whisky. Det är en 19-årig singelmalt whisky inspirerad av Islayx27s Traigh Bhans fantastiska vy. Dr Bill Lumsden som är Ardbeg-chef för Distillering, Whisky Creation & Whisky säger följande om nyheten: "En ny, permanent åldrad Ardbeg är en sällsynt händelse och en anledning till firande. Vi hoppas att Ardbeggianer ska utforska de fina detaljerna i denna ständigt föränderliga dram där batchreceptet justeras från år till år. Den 19-åriga whiskyn har toner av rökig ananas och aromatisk trärök samt söt arom av rökt chilischoklad och paprika. Den intensiva smaken följs av en lång, rökig finish." Finns på Systembolaget i en begränsad upplaga nu. Artikelnumret är 4057701 och för en flaska får man betala 1799 kronor. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Trailer för The Chef Show: Volume 2
Kändisar lagar mat

I juni hade kocken Roy Choi och regissören/skådespelaren/matfantasten Jon Favreau premiär för sin matlagningsserie på Netflix. Nu är de tillbaka med en ny säsong och här har vi trailern för den. Premiär är den 13 september. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic
Tävling i höst

Nu är finalisterna i Sveriges Bästa Gin & Tonic korade och den 1 september kommer tre stycken professionella bartendrar och tre hemmamixare att göra upp i finalen på takbaren Capital i Stockholm. De tre finalisterna som jobbar som bartenders är: Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin De tre hemmafixarna är: Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

John lagar till lite Gazpacho
Gott i värmen

Det är bra varmt på många ställen i vårt avlånga land och då är det nog många som vill svalka sig med något. Ett "hett" tips är Gazpacho - den kalla grönsakssoppan. Perfekt att veva i sig när hettan är outhärdlig. Här visar John ett recept man kan göra. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida