m
a
r
67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
141kg
+
Bobby Green
0

The Latin Kings drar ut på turné igen
Det var ett tag sedan sist

2005 släppte The Latin Kings samlingsskivan Familia Royal men efter det var det tyst. 2007 bekräftade Dogge Doggelito att gruppen var upplöst men att den hade varit det i flera år. Nu händer det dock grejer och en återförening är på gång. Nästa sommar kommer gruppen uppträda på nostalgi-festivalen Vi som älskar 90-talet och det bästa från 00-talet och enligt Dogge är det bara början, han hoppas att de ska ge sig ut på en megaturné i flera år. Christian "Chepe" och Hugo "Salla" Salazar är dock inte med utan de vi kommer att få se är Dogge, Rodrigo "Rodde" Pencheff och Daddy Boastinx27. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Ny rökig whisky från Ardbeg
Ardbeg Traigh Bhan

Traigh Bhan är Ardbegs senaste släpp när det kommer till rökig whisky. Det är en 19-årig singelmalt whisky inspirerad av Islayx27s Traigh Bhans fantastiska vy. Dr Bill Lumsden som är Ardbeg-chef för Distillering, Whisky Creation & Whisky säger följande om nyheten: "En ny, permanent åldrad Ardbeg är en sällsynt händelse och en anledning till firande. Vi hoppas att Ardbeggianer ska utforska de fina detaljerna i denna ständigt föränderliga dram där batchreceptet justeras från år till år. Den 19-åriga whiskyn har toner av rökig ananas och aromatisk trärök samt söt arom av rökt chilischoklad och paprika. Den intensiva smaken följs av en lång, rökig finish." Finns på Systembolaget i en begränsad upplaga nu. Artikelnumret är 4057701 och för en flaska får man betala 1799 kronor. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Trailer för The Chef Show: Volume 2
Kändisar lagar mat

I juni hade kocken Roy Choi och regissören/skådespelaren/matfantasten Jon Favreau premiär för sin matlagningsserie på Netflix. Nu är de tillbaka med en ny säsong och här har vi trailern för den. Premiär är den 13 september. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic
Tävling i höst

Nu är finalisterna i Sveriges Bästa Gin & Tonic korade och den 1 september kommer tre stycken professionella bartendrar och tre hemmamixare att göra upp i finalen på takbaren Capital i Stockholm. De tre finalisterna som jobbar som bartenders är: Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin De tre hemmafixarna är: Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

John lagar till lite Gazpacho
Gott i värmen

Det är bra varmt på många ställen i vårt avlånga land och då är det nog många som vill svalka sig med något. Ett "hett" tips är Gazpacho - den kalla grönsakssoppan. Perfekt att veva i sig när hettan är outhärdlig. Här visar John ett recept man kan göra. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Trailer för The Chef Show
Producerad av Jon Favreau

Den 7 juni kommer The Chef Show till Netflix. Serien, som inte helt oväntat handlar om mat, är producerad och regisserad av skådespelaren Jon Favreau. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

John bakar ljust bröd
Mysigt

Om man nu ska äta bröd ska det vara mörkt och fullt med fiber säger vissa. Men att plöja in ett helt gäng med ljust bröd i munnen är ju bara så gott! Så därför kommer här ett recept på hur John från Food Wishes gör när han vill unna sig något. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Jinichi sägs vara världens sista ninja
Berättar vad som krävs för att bli en

I det här klippet får vi träffa Jinichi Kawakami som sägs vara den allra sista ninjan på jorden. Vi får reda på lite historia kring Ninjutsu och vad som krävs för att man ska få kalla sig en ninja. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Ny serie om gatumat
Från skaparna av Chef's Table

Med typ samma format som Chefx27s Table presenterar nu Netflix den nya dokumentärserien Street Food som inte helt oväntat handlar om gatumat. Serien är i nio delar och i den får vi följa olika försäljare som säljer mat på gatan runt om i Asien. Premiären äger rum den 26 april. Tumnagel
153kg
+
Bobby Green
0

Undervattensrestaurangen i Norge har öppnat
Redan fullbokad till i höst

Precis som utlovat har nu restaurang Under som vi skrev om hösten 2017 öppnat. Det här är den första undervattensrestaurangen i Europa och den ligger vid Norges sydligaste spets i Lindesnes. Stället bjuder på ett stort fönster i matsalen så att man kan kolla på vad fiskarna sysslar med samtidigt som man mumsar på en. Det finns 40 stycken platser och som väntat är dessa hårt bokade. Bokningar från maj till september är redan fullt, den 1 april öppnar man för folk som vill boka i oktober. Kökschef på stället är den danska kocken Nicolai Ellitsgaard. På menyn finns nordisk mak med smaker av norska Sörlandet. Tumnagel
158kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida