Quantcast
m
a
r
57 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Plura och Matgeek anordnar live-BBQ
Ska grilla burgare

Den 24 juni klockan 17.00 kommer Plura och Johan Hedberg att live-sända matlagning från Garage Bar i Höganäs. Under en timme kommer de tillsammans med Mats Hernström från Garage Bar att dela med sig av sina bästa grilltips och receptet till den egna burgaren "Bull’s-Eye Burger". Tumnagel
59kg
+
Bobby Green
0

Friterad burgare med George Motz
Ge mig, nu!

Ni vet när man inte har ätit burgare på någon dag och attacksuget slår in? Då är det inte hälsosamt för själen att titta på en sån här video, utan snarare självplågeri. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

En korv och lite verbala övergrepp tack
Ny reklamfilm från The Wieners Circle

The Wieners Circle är en korvkiosk i Chicago som säljer korvar, burgare, pommes och annat. Ett tillbehör man alltid får oavsett om man bett om det eller inte är en dos verbala övergrepp. Det är tydligen det som är grejen här, och det är man extra tydliga med i sin senaste reklamfilm. Bonusklipp nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

George visar hur du gör rökt burgare på Texas-vis
Ge mig!

Burgarälskaren George Motz kör här lite skola där han visar hur du vevar ihop en burgare som ser mycket smarrig ut. Bonusburgare nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det National Burger Day!
Fira köttpuckens dag!

Okej, det är inte International Burger Day idag utan National Burger Day. Men det är fortfarande en dag där man hyllar hamburgaren och det vill man ju vara med på såklart. Själv blir det nog ett par patty melts med rökt ost för att fira. Hur firar ni? Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Vilken är bästa burgarosten i Sverige?
Rätt Rätt testar

En hamburgare utan ost är som en gräddtårta utan grädde - det går liksom inte. Men vilken är den bästa att slänga på burgaren då? Det är såklart som vanligt upp till var och en, men Rätt Rätt tycker sig ändå ha hittat en vinnare bland de som finns i butikerna. Har man missat någon? Tipsa gärna i kommentarerna i så fall. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

McDonald's i Storbritannien vs USA
Vad skiljer egentligen?

Enligt McDonaldx27s ska en cheeseburgare smaka likadant var man än i världen befinner sig när man tuggar i sig den. Men många saker skiljer sig ändå åt, som exempelvis storlek på portionerna och specialgrejer som bara finns att få i vissa länder. Här jämför Food Insider hur McDonaldx27s i Storbritannien ser ut jämfört med USA. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Amatör och proffs gör hamburgare
Får helt olika budgetar

Mauri från Uppdrag: Mat har hälsat på Pixie, Stuart McDougall och Markus Aujalay och bett alla att göra hamburgare till honom. Pixie fick en budget på 10.000 kronor, Stuart 200 kronor och Markus 100 kronor. Vem av dem som gjorde bäst burgare får ni reda på i klippet. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en cowboy-Big Mac
Yummy!

Cowboy Kent Rollins lagar käk utomhus och har det allmänt gött. Det senaste han har kokat ihop är en egen version av klassikern Big Mac, och här får du lära dig hur du gör den själv. Receptet hittar ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Alla sätt du kan tillaga en burgare på
Finns tydligen 42 olika

Om du trodde att de enda sätten man kunde tillaga en burgare på var att antingen steka den eller grilla den har du fel. Tydligen kan man göra på 42 olika vis, som den här videon visar. Hur gör du? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Skivad majonnäs börjar säljas i Japan
När du inte orkar trycka fram det ur tuben

Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker men nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonnäs. Den färdigskivade majonnäsen kan man slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonnäs ur en tub. Majonnäsen har smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo. Den kommer snart att börja säljas på den japanska marknaden och ett fyrpack majo-skivor kommer där att kosta motsvarande cirka 18 kronor. Företaget Bourbon som har tagit fram den färdigskivade majonnäsen har tidigare bland annat släppt färdigskivat jordnötssmör i Japan. Tumnagel
65kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Fixa McDonalds-doften där hemma
Quarter Pounder är gott!

Hamburgare är gott och en favorit för mig är en helt nygjord QP. Nu släpps ett paket med doftljus som tillsammans gör att det kan dofta just QP där hemma. De sex ljusen doftar bröd, ketchup, pickle, ost, lök och biff och tillsammans blir det just en QP. Nu kanske det blir lite väl att tända alla sex samtidigt, men rolig idé! Tumnagel
-164kg
+
Roger Åberg
0

Får det lov att vara en möglig Whopper?
Så här ser den ut om du lämnar den en månad

Burger King har tagit fram en Whopper utan artificiella konserveringsmedel och för att visa vad som händer med en sådan om man låter den vara en månad har de gjort den här reklamfilmen. Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

Hamburger-systrarna i Kenya
Det här är Mama Rocks

Systrarna Natalie och Samantha Mwedekeli älskar mat så de slog sina kloka huvuden ihop och startade Mama Rocks där de blandar kenyanska och nigerianska smaker i burgarform. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Mark bjuder Bill Gates på köttlös burgare
Och snackar köttlös framtid

I det här klippet från Mark Rober snackas det bland annat om köttlösa burgare och en som investerat i ett sådant företag är Bill Gates. Därför ser Mark till att laga till just en växtbaserad burgare till karln. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt på Shake Shack
Lyckost!

Varför nöja sig med att bara äta en grej på Shake Shack när man kan äta allt som finns på menyn? Keith från The Try Guys ger sig på just detta och han verkar sjukt nöjd. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Mauri säger sig ha hittat Sveriges bästa pizzeria
Testar tre populära ställen

Vi har tidigare bland annat sett Mauri i jakten på Sveriges bästa hamburgare och nu är det dags att besöka stället som gör den bästa pizzan i landet. Då borde man ju såklart testa alla pizzerior som finns men det tar ju en väldans massa tid så här handlar det bara om tre ställen - Meno Male i Stockholm, Pizzeria Maestro i Norrköping och Lilla Napoli i Falkenberg. Tumnagel
130kg
+
Bobby Green
0

Idag är dagen då många ger upp sina nyårslöften
Fira i ett kolhydratsladdat hotellrum

Idag är det tydligen International Ditch Your Resolution Day. Det innebär att idag är dagen då många struntar i det där dumma nyårslöftet de drog vid tolvslaget, och lever vidare sina liv precis som vanligt. Nyårslöften brukar väl ofta innefatta att man ska äta bättre antar jag, och det kanske innebär att folk som ätit sallad i snart tre veckor nu istället börjar äta hamburgare till frukost. För att fira denna dekadenta dag har Hotels.com fixat ett pop-up rum på Refinery Hotel i New York - dekorerat som ett kolhydratsfyllt sagoland. Rummet har bröd och bakelser på väggarna, en toastsäng, croissantkuddar och en bröddusch. Hyr man rummet får man även en kalorimättad morgonrock med tillhörande baguette-tofflor. Kolhydratsintaget vore ju inte komplett om man inte stoppade något i kakhålet också och därför ingår en kredit på 946 kronor i bokningen som man kan spendera på sakerna som finns i rumsservicemenyn. Minibaren är även fullproppad med läckra bakverk som bara är att moffa i sig. Bread & Breakfast som man kallar tilltaget går att boka mellan den 17 och 31 januari och kostar 225 dollar per natt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0
2019

Dubbel cheeseburgare vs dubbel cheeseburgare
Billgaste kostar 7 dollar, dyraste 25

BuzzFeedVideo har släppt en ny video i serien Worth it där man jämför samma saker som har olika pris. Denna gång står det dubbel cheeseburgare på menyn. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
12kg
+
Roger Åberg
0

Farideh fixar laxburgare
Gott!

Ibland vill man inte att burgare ska innehålla kött eller något som liknar kött, och man kanske har tröttnat på halloumi för en stund. Då kan man ju alltid slänga in lite lax i burgaren! Det är precis vad Farideh gör här. Receptet har ni på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green
0

Burgerdudes rankar världens 50 bästa burgare
Sverige har många bra

Borta är den tid när vi endast fick nöja oss med gatukök om vi ville ha en burgare. Över hela landet har det öppnat ställen med riktigt bra burgare och dessa hittar ständigt på nya saker för oss att mumsa på. Nu är det grym kvalitet på kött och övriga ingredienser som gäller och inte prefabbade frysta gråa biffar med noll smak. Burgerdudes som är Sveriges största burgarsajt fyllde precis fem år och under denna tid har de recenserat över 400 stycken burgarställen i 50 olika länder. För att fira milstolpen har de rankat vilka de tycker är de 50 bästa burgarna i hela världen och i Sverige är dessa följande: Hela Sverige: Bastard Burgers Höganäs: Garage Bar Göteborg: Burgersson Växjö/Kalmar: Grilleriet Västerås: RibHaus Stockholm: Franky’s, Bun Meat Bun, Barrels, Funky Chicken Food Truck och Flippinx27 Burgers. Resten av listan hittar ni på länken nedan. Saknar du något ställe får du gärna fylla på bland kommentarerna. Tumnagel
220kg
+
Bobby Green
0

Islands sista donkenburgare har fyllt 10 år
Tut i luren!

2009 stängde McDonaldx27s på Island. Hjortur Smarason köpte då den allra sista cheeseburgaren och pommesen som serverades men inte för att äta grejerna, utan för att spara och se hur lång tid det tog innan de bröts ned. Förra veckan fyllde "experimentet" hela tio år och under flera år har en kamera som liveströmmar maten stått på. Burgaren ser rätt så trött ut men pommesen ser ut att ha klarat sig riktigt bra. Maten står i ett glasskåp på hostelet Snotra House som ligger på södra Island. Kanske värt att besöka om man skulle vara i krokarna och vill kika på lite historia. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

McDonald's öppnar i Skellefteå igen
Tolv år senare

2007 stängde McDonaldx27s i Skellefteå sin restaurang. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. Innan dess avvecklades även restaurangen i Piteå. Men nu gör Skellefteå en comeback efter tolv år eftersom man idag slår upp portarna till en ny restaurang. På stället erbjuds bordsservering och möjlighet till laddning av elbil. Franchisetagare är Roland Edin. McDonaldx27s kommer de närmaste fem åren att öppna omkring 40 stycken nya restauranger i Sverige. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida