m
a
r
6 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Gör man godare hamburgare när man är full?
Mauri utmanar proffs

I det senaste avsnittet av Uppdrag: Mat ska det lagas hamburgare med tre stycken vassa kockar - Tareq Taylor, Sofia Henriksson och Mattias Larsson. Men alla får varsitt handikapp som de får lotta fram. Tareq fick bära ögonbindel, Sofia tidsbrist och Mattias var tvungen att fixa till sin burgare full. Därefter var det upp till bevis om kockarnas burgare blev bättre än den Mauri, som slapp handikapp, gjorde. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lyxigaste burgare hittills
McSelection Bearnaise

Idag lanserar McDonaldx27s en ny burgare som de hävdar är deras lyxigaste hittills. Den heter McSelection Bearnaise och den består av en ny tjockare och saftigare nötköttbiff på 150 gram med bearnaisesås, rostad lök, ost, sallat, rökig lökkräm, tunna pommes pinnes i ett rostat bröd med vallmo- och sesamfrön. Tillsammans med Scan har man tagit fram köttet som har en annan malningsgrad vilket ska ge en tjockare textur och mer smak. Burgaren kommer att finnas på restaurangerna fram till den 8 november. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Sista dagen på McDonalds första svenska restaurang
Vila i frid McDonalds Kungsgatan 4

I söndags stängde McDonalds ner sin första svenska restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen öppnade sina portar 27 oktober 1973 och hade alltså serverat burgare i nästan 48 år när det var dags för stängning söndagen 22 augusti. Jag besökte själv restaurangen för första gången någon gång på 1980-talet när jag som liten semestrade i Stockholm med familjen. Både jag och youtubern Jonas Strandberg tog givetvis tillfället i akt att även besöka restaurangen på dess sista dag i söndags. Jag hann dit precis innan man stängde dörrarna klockan 18:00 och var en av de sista kunderna som fick mig en Big Mac serverad på restaurangen. Redan på måndag morgon började man skruva ner skyltarna utanför restaurangen. Vad det kommer att bli för verksamhet i lokalen framöver finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett klipp från när Jonas Strandberg tog sitt sista meal på McDonalds Kungsgatan 4 och här ovan hittas en bild på mig innan jag gjorde detsamma. Tumnagel
91kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Visby får en MAX-restaurang med takterass
A burger with a view

Burgar-kedjan Max kommer nu att öppna en ny restaurang i Visby där gästerna har möjlighet att sitta på taket och käka sin mat. Takterassen är även försedd med ett pådragbart tak vilket dras på om det skulle regna. Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX, säger om Max nybyggda restaurang i Visby: "Vår nya restaurang här i Visby liknar inget annat vi öppnat tidigare eftersom den är specialbyggd efter tomten, men vi erbjuder så klart samma service som vanligt med bil- bord- och entréservering, drive-in och expresskassor. Jag gillar framförallt takterrassen som öppnar upp för möjligheten att njuta av våra burgare med utsikt över ringmuren och havet. Det blir helt enkelt en MAX-upplevelse utöver det vanliga." Max nya restaurang i Visby ligger Scheelegatan 10, samma adress som den tidigare restaurangen hade, och har plats för 200 gäster. Tumnagel
161kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
85kg
+
André Stray
0

Så gör du McDonalds fiskburgare hemma
Fast god då

Joshua Weissman ger sig här på McDonalds "klassiska" fiskburgare och gör sin egen version. Som till skillnad mot McDonaldsversionen verkar riktigt, riktigt härlig. Tumnagel
72kg
+
Roger Åberg
0

Knasiga burgartillbehör från Amazon
Kock recenserar

Här får vi se när kocken Joe Sasto testar sju stycken olika burgartillbehör man kan köpa på Amazon. Vettiga eller bara skräp? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Fast Food Chemistry bygger en Big Mac
Består av 54 stycken ingredienser

Om man skulle vilja göra en Big Mac hemma och att den ska bestå av allt McDonaldx27s trycker i burgaren bör man spana in Fast Food Chemistrys video innan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Amerikanska cheeseburgare i Sydkorea
Mumma

I det här klippet får vi oss en närmare titt på burgarstället Burgers Almighty som ligger i Sydkorea. Här är det amerikanska cheeseburgare som är hetast på menyn. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

McDonald's presenterar McPlant
100 procent växtbaserad burgare

McPlantTM är en helt ny plattform för växtbaserade burgare från McDonaldx27s och den första ut är den som heter just McPlant. Det är en burgare vars "biff" består av hundra procent växter. Just nu genomförs ett pilottest av McPlant på restauranger i Linköping och Helsingborg. Målet är att lansera burgaren på alla McDonaldx27s restauranger i Sverige framöver. Biffen ska ha välbalanserade toner av umami, bra tuggmotstånd och "samma" textur som kött. Den steks tillsammans med övriga burgare på stekhällarna. Ska bli spännande att testa, eller vad tycker ni? Tumnagel
159kg
+
Bobby Green
0
2020

Funky Chicken ska ha Sveriges bästa burgare
Johan och Tim testar om det stämmer

Tidigare i år blev Funky Chicken utnämnda till de som svänger ihop Sveriges bästa burgare av bloggen Burgerdudes. Johan från Matgeek och Tim från Arga Skånska Män tog sig varsin för att se om detta stämmer. Var hittar man Sveriges bästa burgare just nu enligt er? Bonusklipp nedan. Tumnagel
-49kg
+
Bobby Green
0

The Simpsons-inspirerade burgare
Binging with Babish fixar

Binging with Babish gästar The Burger Show för att laga till en omgång med The Simpsons-inspirerade burgare. Närmare bestämt handlar det om en av de mest ikoniska meme-burgarna i den tecknade historien - Steamed Hams. Bonusklipp nedan. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon

Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare. Tumnagel
151kg
+
Bobby Green
0

Smashburgers med George Motz
Ge mig

I det här klippet lär George Motz oss att tillaga fyra stycken olika smashburgare - Wisconsin butter burger, New Mexico green chile burger, Michigan olive burger och Montana nutburger. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Patty melt med George Motz
Allt man behöver här i livet

Ny dag, ny hamburgervideo från George Motz. Och eftersom det är gott så kör vi även detta klipp. Här är det "den perfekta" patty melten som står på menyn. Något att trycka i helgen kanske? Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata chili cheeseburgaren
Slafsig men verkar god

Burgarekonstnären George Motz visar här vad han tycker är den ultimata chili cheeseburgaren. Kommer inte vinna pris för vackraste skapelse, men man äter ju med munnen eller hur? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Travis Scott-burgare på Donken
Bara i USA dock

Rapparen Travis Scott har nu gjort ett samarbete med McDonaldx27s där man kan köpa det Travis alltid brukar beställa när han besöker stället. QP med extra sallad och bacon, pommes med BBQ-sås och en Sprite. Bonusklipp nedan. Tumnagel
45kg
+
Bobby Green
0

Plura och Matgeek anordnar live-BBQ
Ska grilla burgare

Den 24 juni klockan 17.00 kommer Plura och Johan Hedberg att live-sända matlagning från Garage Bar i Höganäs. Under en timme kommer de tillsammans med Mats Hernström från Garage Bar att dela med sig av sina bästa grilltips och receptet till den egna burgaren "Bull’s-Eye Burger". Tumnagel
55kg
+
Bobby Green
0

Friterad burgare med George Motz
Ge mig, nu!

Ni vet när man inte har ätit burgare på någon dag och attacksuget slår in? Då är det inte hälsosamt för själen att titta på en sån här video, utan snarare självplågeri. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

En korv och lite verbala övergrepp tack
Ny reklamfilm från The Wieners Circle

The Wieners Circle är en korvkiosk i Chicago som säljer korvar, burgare, pommes och annat. Ett tillbehör man alltid får oavsett om man bett om det eller inte är en dos verbala övergrepp. Det är tydligen det som är grejen här, och det är man extra tydliga med i sin senaste reklamfilm. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

George visar hur du gör rökt burgare på Texas-vis
Ge mig!

Burgarälskaren George Motz kör här lite skola där han visar hur du vevar ihop en burgare som ser mycket smarrig ut. Bonusburgare nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det National Burger Day!
Fira köttpuckens dag!

Okej, det är inte International Burger Day idag utan National Burger Day. Men det är fortfarande en dag där man hyllar hamburgaren och det vill man ju vara med på såklart. Själv blir det nog ett par patty melts med rökt ost för att fira. Hur firar ni? Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Vilken är bästa burgarosten i Sverige?
Rätt Rätt testar

En hamburgare utan ost är som en gräddtårta utan grädde - det går liksom inte. Men vilken är den bästa att slänga på burgaren då? Det är såklart som vanligt upp till var och en, men Rätt Rätt tycker sig ändå ha hittat en vinnare bland de som finns i butikerna. Har man missat någon? Tipsa gärna i kommentarerna i så fall. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

McDonald's i Storbritannien vs USA
Vad skiljer egentligen?

Enligt McDonaldx27s ska en cheeseburgare smaka likadant var man än i världen befinner sig när man tuggar i sig den. Men många saker skiljer sig ändå åt, som exempelvis storlek på portionerna och specialgrejer som bara finns att få i vissa länder. Här jämför Food Insider hur McDonaldx27s i Storbritannien ser ut jämfört med USA. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Amatör och proffs gör hamburgare
Får helt olika budgetar

Mauri från Uppdrag: Mat har hälsat på Pixie, Stuart McDougall och Markus Aujalay och bett alla att göra hamburgare till honom. Pixie fick en budget på 10.000 kronor, Stuart 200 kronor och Markus 100 kronor. Vem av dem som gjorde bäst burgare får ni reda på i klippet. Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida