m
a
r
1 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör pizza-nachos
Cravings

Vad äter man när man är sugen på något riktigt flottigt och onyttigt - pizza-nachos såklart! Bacon, korv, svamp, pepperoni tillsammans med massa mumsiga nachos. Kan inte bli bättre. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Här tillverkas 5,5 ton bacon varje vecka
Ett besök hos Benton's

I det här avsnittet ur Eaters Ho to Make It besöker kocken Katie Pickens företaget Bentonx27s för att se hur de går tillväga när de tar fram sitt berömda bacon. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Ny kycklingburgare med Mac-and-Cheese-bröd
Gott eller bara för mycket?

KFC i Singapore har nu börjat servera Mac x27N Cheese Zinger som är en kycklingburgare där "brödet" är gjort av friterad mac-and-cheese. Fullt rimligt såklart och säkert något som en del kommer att gilla. Förutom detta får man även kalkonbacon, sallad och ostsås. Tumnagel
58kg
+
Bobby Green
0

Komplett brunch i stekpanna
Bakismat ftw!

Här lagar Farideh till sin favorit från förra året och det är i princip allt du behöver för att överleva tillagat i en stekpanna. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Tasty gör comeback på McDonald's
Lanserar även burgare med srirachamajonnäs

Jag har verkligen svårt för McDonaldx27s Tasty-burgare. Ibland kan jag bli sjukt sugen på den och ibland är det verkligen det sista jag skulle beställa. Den lanserades redan 2003 men har varit borta från menyn ett tag, för att nu göra comeback igen. Vi får se om det blir ett köp nästa gång när jag är där. Extra svårt att välja blev det dock eftersom firman även presenterar nyheten Hot Sriracha. Den lanseras också nu och eftersom jag älskar heta saker kanske det kommer att slinka ner en sådan här också. Den ingår i McSelection och förutom en srirachamajonnäs som är gjord på chilifrukt, vinäger och vitlök innehåller burgaren bataviasallad, cheddarost, rostad lök, bacon och ett nytt bröd som McDonaldx27s bara beskriver som "gott". Både Tasty och Hot Sriracha går att få som full flex vilket innebär att du kan få dem med kyckling, kött eller med en vegetarisk puck. Tumnagel
47kg
+
Bobby Green
0

HammerFall lanserar vodka
Släpps idag

Det svenska heavy metal-bandet HammerFall lanserar nu en vodka som ska ha en klar och len smak med inslag av citrus och mandel. Den ska smaka lika bra rumstempererad som kyld och passa till det mesta - typ pasta. Gitarristen Pontus Norgren säger följande: "Varför inte dricka den till din favoriträtt? Eller gör en sagolik pasta à la vodka. Den här vodkan kommer att gifta sig perfekt med bacon, lök och tomat." Vodkan som är producerad av Götene Vin & Spritfabrik AB släpps i Systembolagets beställningssortiment idag och den har artikelnummer 80475-01. Alkoholhalten är 40 procent, volymen 700 milliliter och priset 499 kronor. Tumnagel
47kg
+
Bobby Green
0
2018

Baconexpert testar bacon
Bacon är bäst!

Idag är det 1 december men istället för pepparkakor tycker jag att alla trycker i sig lite bacon. Låt er därför inspireras av följande klipp. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Disgusting Food Museum öppnar i Malmö i morgon
Kolla in vidrig mat från jordens alla hörn

I morgon öppnar Disgusting Food Museum i Slagthuset i Malmö och där kommer besökarna kunna kolla in ett 80-tal maträtter som många skulle vilja säga är "äckliga" av en eller annan anledning. Det kan handla om utseendet, smaken eller lukten,. Det handlar om maträtter från hela världen som till exempel rostat marsvin, tjurpenis, suströmming och isländsk surhaj. Kriterierna för att maträtterna skulle visas upp på museumet var att det handlade om riktiga maträtter som konsumerades förhållandevis ofta. Museets kurator Samuel West säger till DN: "Kriterierna var ganska strikta. Det måste vara riktig mat som antingen äts frekvent eller är historiskt viktig. Då faller baconglass och öl gjord på vaginal jäst bort direkt, det är ingen som faktiskt äter eller dricker det. Det ska vara äckligt, förstås, antingen i lukt eller smak eller på något moraliskt sätt. Det tredje kriteriet var att det måste vara intressant." Disgusting Food Museum kommer att husera i Slagthusets lokaler fram till 27 januari och inträdet ligger på 185 kronor för vuxna och 150 kronor för studenter. Samuel West som är kurator för museet ligger även bakom Museum Of Failure i Helsingborg som vi skrivit om några gånger tidigare. Tumnagel
88kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Adventure Time-special med Binging with Babish
Baconpannkakor!

Adventure Time, eller Äventyrsdags som den heter på svenska, är en animerad amerikansk TV-serie som handlar om en pojke som heter Finn och hans bästa vän Jake som är en hund med magiska krafter. I den här specialaren från Binging with Babish lagar han ihop lite olika maträtter som har figurerat i serien genom åren. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Baconsylt att smeta på burgaren
Påhitt från Lådan och Bulleit Bourbon

Det ni ser framför er är en baconsylt skapad av Bulleit Bourbon tillsammans med hamburgerrestaurangen Lådan. Sylten kommer att finnas på Lådans egna sliders från och med imorgon och går också att köpa med sig hem om man vill piffa upp sina egna burgare. Jon Widegren som är grundare av Flippin Burgers och Lådan säger följande: "Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt - Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan." En burk baconsylt kostar 49 kronor. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Ny lyxshake från Max med födelsedagstema
Firar 50 år

Den 14 juni firar Max 50 år och därför börjar man från och med idag att sälja nyheten Lyxshake Birthday Shake. Det är en shake som innehåller allt man behöver för ett kalas - vanilj och banansmak med hård choklad-topping, grädde, färgglatt strössel och rosa maränger. Förutom den nya shaken kommer två burgare tillbaka - Grand Deluxe Way Out Halloumi och Grand Deluxe Steak ’n’ Bacon. Den sistnämnda går att få med nötkött eller het kyckling. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

McDonald's Clubhouse nu även som vegetarisk
Och man börjar med sötpotatispommes

Idag börjar McDonaldx27s att servera den klassiska Clubhouse-burgaren i tre olika format - vegetarisk, kyckling eller med nötkött. En annan nyhet är att man även introducerar sötpotatispommes på menyn, säkert något som kommer att passa utmärkt till tryffeldippen som funnits ett tag. Clubhouse-burgaren med vegetariskt alternativ innehåller en friterad sojaburgare, Big Mac-sås, cheddarost, bataviasallad, färsk tomat och rödlök. De övriga två med kyckling eller nötkött har även bacon. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Matgeek testar Jureskogs hamburgerrestaurang
Öppnar snart

Snart öppnar Johan Jureskogs hamburgerrestaurang Jureskogs på riktigt men innan dess har lite press fått smaka på grejerna som kommer att erbjudas. Johan från Matgeek har varit där och han fick testa burgarna Double Cheese, Bacon Cheeseburger, Middle Eastern Dream och High Five. Några bilder från stället hittas på länken nedan. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Bacon för 2 dollar eller bacon för 100 dollar?
Vilket är bäst?

Bacon är ju en fin del av livet. Och även om André av någon outgrundlig anledning inte tycker om det är vi många som gör det. Men hur stor skillnad är det egentligen på det som är billigt jämfört med det som är dyrt? De här grabbarna har testat. Tyvärr har de börjat bli snåla och låter oss inte bädda in klippet, så du måste klicka på det och hoppa vidare till YouTube för att kolla. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja
Börjar samarbeta med Petters KÄK

Nu för tiden har du tur om du hittar några bilrelaterade prylar på en mack, det är mest godis, läsk och käk som erbjuds. Hos Circle K blir det dock snart även KÄK. Korv har man väl nästan sedan urminnes tider kunnat köpa tillsammans med några liter bensin men för några år sedan började man även att erbjuda hamburgare och annan snabbmat. Mackarna blev som små snabbmatsställen, men någon kulinarisk upplevelse har man aldrig kunnat vänta sig. Nu meddelar alltså Circle K att de öppnar Sveriges största hamburgerkedja med 295 ställen att äta burgare på, artisten Petter flyttar nämligen in med sitt burgarkoncept och lovar att styra upp. Från och med imorgon kommer du att kunna köpa den omtalade "håll-käften-burgaren" HKB på alla Circle:s fullservicestationer. Den innehåller en högrevspuck på 140 gram som är Sous vide-tillagad, briochebröd, bacon, två skivor Castello Burger-cheddarost, skivad gul lök och KÄK:s egna dressing. Burgaren med dryck kostar 99 kronor. KÄK grundades av barndomsvännerna Petter Alexis Askergren, Oskar Jakobsson och Dimman Anastasopoulos och den första restaurangen öppnade i Hornstull i Stockholm 2013. Tumnagel
207kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Ät eller drick en semla eller fem

Idag är det som ni säkert alla vet Fettisdagen och ett utomordentligt tillfälle att dränka sina sorger över snöslasket utanför med en flottig semla. Eftersom det nu är 2018 finns det andra semlor än de som "bara" består av en bulle, mandelmassa, grädde och florsocker, så vad äter du idag? Eller bojkottar du hela rasket och äter bacon istället? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Max umamiburgare kommer tillbaka
Nu även med kyckling

Grand Deluxe Umami var en populär burgare Max körde ett tag och från och med idag fram till den 15 mars finns den på menyn igen. Denna omgången kommer den förutom med kött eller halloumi även med kyckling. I burgaren hittar vi något av ovanstående protein blandat med umamidressing, picklad rödlök, bacon och emmentalerost i ett briochebröd. Till detta kan man även få Umami Fries. Ytterligare en sak man börjar sälja idag är Lyxshake med smak av päron som senast fanns 2015. Denna ska dock finnas ända fram till den 16 maj. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0
2017

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost
Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Kevin Bacon och frun sjunger Bob Dylan-cover
Hos Jimmy Fallon

Låten Blowinx27 In The Wind från Bob Dylan är en riktig klassiker som det gjorts oändligt många covers på. Nu har även Kevin Bacon och hans fru Kyra Sedgwick gjort det med lite hjälp av Jimmy Fallon, dock är denna version något tillspexad. Originalet har ni nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så gör du eget bacon
Kan vara kul att testa

Att gå till affären och köpa bacon är väldigt enkelt, så varför inte göra eget för omväxlings skull? Perfekt för då kan du även bestämma exakt hur tjocka skivor du vill ha. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Dags för Stockholm Burger Fest igen
T minus en vecka

Burgerdudes.se presenterar i samarbete med Barrels Burgers & Beer och Burgerland Stockholm Burger Fest 2017. Det hela är ett hamburgerevent som firas på den internationella burgardagen som äger rum den 28 maj. På Smålandsgatan 22 i Stockholm kommer festen att anordnas mellan klockan 10-22 och där kommer man bland annat att kunna smaka på Burgerdudes signaturburgare The Burgerdude som de tagit fram med Barrels Burgers & Beer. Den innehåller avokado, bacon, cheddar och emmentalerost, majonnäs och smashat burgarkött. Läs allt om eventet på länken nedan. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Minimal Philly Cheese Steak-macka
Lagom storlek för André

André äter inte bacon men han äter gärna en flottig Philly Cheese Steak-macka. Han är dock inte så stor i maten så den som Walking With Giants gör här hade säkert mättat tillräckligt. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Tre nya burgare från Jureskog hos McDonald's
Fler smaker från USA

Den 4 april drar andra säsongen av Världens Bästa Burgare på TV3 igång. I programmet reser kocken Johan Jureskog runt i USA och testar burgare. Nu har han tillsammans med McDonaldx27s Food Team tagit fram tre stycken nya burgare, och den första av dem har premiär samma dag som programmet. Inspirationen kommer från New Orleans, Memphis och El Paso i USA och det är också namnen burgarna har fått. Jureskog New Orleans är först ut och den innehåller 100 procent nötkött, chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika. Den andra burgaren som är Jureskog Memphis har en bönsås på kikärter, kidneybönor och spiskummin och den innehåller även coleslaw, rökt goudaost och bacon. Jureskog El Paso är den tredje och sista burgaren och den har picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos. 4-17 april Jureskog New Orleans 18 april-8 maj Jureskog Memphis 9-29 maj Jureskog El Paso Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Steve gör en Murica-kniv från grunden
Vackert hantverk

Här får vi se när Steve från Green Beetle tillverkar en kniv från grunden. Han gör verkligen allt och börjar med att omvandla järn till stål. Kniven som har ett äkta Murica-tema kyls av i öl efter ungsbakningen och får sedan ett handtag med en baconskiva i sig vilket gör den ännu lämpligare att dela cheeseburgare med. Oavsett så är det ett imponerande hantverk vi får se här. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med bacon, ost och ägg
Såg ju faktiskt inte alls så dumt ut

Den här köttfärslimpan innehåller allt du behöver här i livet, det vill säga bacon, ost och ägg. Måste testa i helgen tror jag! Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
2016

Så gör du en 1700-talsfrukost
Överraska vännerna med annorlunda brunch

YouTube-kanalen Jas. Townsend and Son, Inc. bjuder ofta på intressanta recept och gemensamt är att alla är från förr i tiden. Här får vi exempelvis visat för oss hur en bacon- och äggfrukost kunde se ut på 1700-talet. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Michelinkock fixar burgare på Shake Shack
Säljs endast under en dag

Shake Shack i Japan har tillsammans med Zaiyu Hasegawa tagit fram en burgare och så här ser den ut. Vem är Zaiyu kanske ni säger då? Jo, det är han som är kökschef på restaurangen Jimbocho Den, ett ställe som är belönat med två Michelinstjärnor. Det betyder ju inte automagiskt att burgaren är fantastisk, men det är kanske en hjälp på traven. Skapelsen kallar man för Den Shack och den består av 100% Angus-nötkött, bacon, marinerade gurkskivor, röd misosås och två stycken potatisbröd. Burgaren kommer endast att säljas den tredje november i samband med att man firar att Shake Shack fyller ett år i Japan. Priset är satt till nio dollar. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Slipp avlida vid baconstekning
Stänkskydd fixar biffen

Man vill i princip alltid ha bacon men det finns ett stort minus med denna delikata tingest - man blir typ sönderpepprad av stekflott när man kör skivorna i stekpannan. Visst, ugnen är alltid ett alternativ men det blir inte riktigt samma känsla. Det är där The Frywall kommer in och räddar frukosten, lunchen, middagen, kvällsmaten och nattamaten. Det är ett enkelt stänkskydd i silikon som du sätter över stekpannans kanter och som sedan ser till att varken du eller köket dränks av det svinheta flottet. Den minsta varianten kostar 22 dollar medan den större kostar 29, beställer gör du på länken nedan. Tumnagel
-45kg
+
Bobby Green
0

Burger Bonanza återkommer på söndag
Favorit i repris

Förra året anordnade restaurangen The Flying Elk i Stockholm något de kallade för Burger Bonanza. Där serverade de slidersversioner av alla burgare de erbjudit och tilltaget var mycket uppskattat. Nu på söndag är det dags igen och man kör fem av de ställets bästa burgare som sliders och en ny tryffelburgare i full storlek. Det finns endast burgare på menyn denna dag och man öppnar portarna klockan 12. Burgarna man har att välja mellan är följande: Florida Jawbreaker (Jalapeño- & avokadocrème, chipotlemajonnäs, bifftomat, rå rödlök, frillicesallad och dubbel cheddarost) Iron Lady (Timjan- & senapspicklad lök, maple bacon, Shropshire blue cheese, rostad lök & oxmärgssmör) Pistol Pete (Krispig isbergsallad, bacon glaserad med lönnsirap, rökt Racletteost, Chestercheddar, rostad lök & Srirachamajonäs) Frenchy (Saint- Maure, Roquefort, Comté, Espelette-peppar, friterad King solo & timjan, rostad lök, karamelliserad lök & rostad vitlökscréme) The Return of the Cheeseburger (Russiandressing, krispig bladsallad, dill-& vitlöksgurka, smältande Gouda, ekspånsrökt cheddar, Monterey Jack cheese, bacon & rå silverlök) Tryffelburgare 3.0 (60 dagars lagrad cheddar, Boschetto al tartufo, rostad vitlök, träkolsgrillad talg- & tryffelemulsion & brynt silverlök glaserad med tryffelhonung, portvin samt persilja) För tillfället verkar alla bord vara bokade men man ska även kunna titta förbi och fånga bord som inte är bokningsbara. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida