m
a
r
10 i går76 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
115kg
+
Bobby Green
0

Gott & Blandat har ändrat på sitt recept

Nu utan palmolja

Gott & Blandat har ändrat i sitt recept och plockat bort palmoljan. Det är ju givetvis bra, men vad gör det med smaken på dessa små godbitar? Johan från Matgeek har testat.
Läs mer om Snacks och godis, Matgeek, Gott & Blandat, recept, godis, palmolja, smak
81kg
+
Bobby Green
0

Popcorn blandat med chokladrussin

Grymt biosnacks

Om man blandar goda grejer så blir det oftast godare. Salt möter sött brukar funka riktigt bra, och därför brukar en del blanda i chokladragerade russin bland sina popcorn. Jag har då aldrig sett detta tidigare men det låter ju helt klart riktigt gott. Här ger sig Binging with Babish på att göra egna russin med choklad för att se om de kan mäta sig mot färdigköpta.
Läs mer om Snacks och godis, Binging with Babish, popcorn, bio, gott, russin, choklad
83kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Re...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Nutellapasta

Roligare form på godsaken

Om du älskar Nutella och vill äta den i en annan form än du brukar kanske du ska ge dig på att göra x22pastax22 av den. Med hjälp av lite Agar som är ett gelämne som utvinns ur vissa rödalger kan du få till långa ringlande bitar av Nutellan som uppför sig som pasta brukar göra.
Läs mer om Snacks och godis, Nutellapasta, Nutella, Eater, yummi, Agar, choklad
89kg
+
Bobby Green
0

Whisky med Blade Runner 2049-tema

Ricks nya favorit?

Johnnie Walker släpper nu en ny whisky som säkerligen passar Blade Runner-fanet bra. Rick Deckard i filmen dricker som ni säkert redan vet en del av denna dryck och eftersom det snart är en ny film på gång passar det ju bra att släppa en ny whisky i samma veva. Man kallar den för Johnnie Walker Black Label The Directorx27s Cut och så här beskriver man den: x22With our trademark smokiness and a contemporary twist, Johnnie Walker Black Label The D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, whisky, Johnnie Walker Black Label The Director's Cut, Blade Runner, Blade Runner 2049
52kg
+
Bobby Green
0

Starbucks bryggkaffe kommer till mataffären

De fyra mest populära sorterna

Med start denna månad börjar Starbucks att sälja fyra av sina mest populära kaffesorter som bryggkaffe på ICA, Hemköp och City Gross. Verona, Colombia, House Blend och Espresso Roast är de man kan välja mellan och påsarna som är på 200 gram kostar omkring 45 kronor styck.
Läs mer om Kaffe, Starbucks, bryggkaffe, kaffe
84kg
+
Bobby Green
0

Årets Blossa-glögg har smak av Indien

Mango, spiskummin och chili

Blossa har nu meddelat årets smak på glöggen och den är inspirerad av Old Delhi i Indien. På kryddmarknaden Khari Baoli blandar man all världens smaker och dofter och en del av dessa har nu hittat ned i flaskan. Smaken ska vara en blandning av solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili. Flaskans form och färg är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning och designen är gjord av Scandinavian Design Group. I morgon släpps nyheten bland...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Blossa, glögg, Blossa 17 Old Delhi, smak, kul, Indien
94kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
82kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
130kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Magnumglass nu i bägare

Classic, Almond och White i nytt format

Magnum-glassen har dykt upp i lite olika former de senaste åren och nu är det dags för den att också hitta ned i en bägare. Från och med nu ska du i din mataffär kunna hitta de tre klassikerna Classic, Almond och White i en 440 ml-förpackning. Glassen ska omslutas av ett chokladskal varpå du ska kunna få en liknande upplevelse som pinnglassen när du trycker på förpackningen och chokladen knäcks. För en bägare får man betala cirka 45 kronor.
Läs mer om Glass, Magnum, glass, Magnum Pints, gott
90kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
182kg
+
Bobby Green
0

Snart släpps Jolt Cola igen

Koffeindiggare - se hit!

1985 dök den upp för första gången - Jolt Colan. Tio år senare dök den upp i Norden. Drycken hade dubbelt så mycket koffein som en vanlig Coca Cola, och den blev snabbt populär i datorspelskretsar där kidsen behövde mer energi för att orka spela dygnet runt. I slutet av denna månad lanseras den igen med originaldesignen och man kommer då att hitta den online och i vissa vanliga butiker.
Läs mer om Dryck, Jolt Cola, dryck, cola, comeback
108kg
+
Bobby Green
0

Ny burgare på The Flying Elk

Inspirerad av känd macka

Restaurangen The Flying Elk har gjort en ny burgare som de döpt till The Reuben Burger. Inspirationen till den kommer från en av världens mest kända mackor - Reuben Sandwich. Brödet ska vara av den grövre sorten och det är framtaget tillsammans med Bakery & Spice och är gjort med rågskållning och rågsurdeg kryddat med fänkål. Burgaren innehåller oxhögrev, surkål, Gruyèreost, bräckt rimmad oxbringa och senapspicklad gul lök. Till det serveras ost-...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, The Flying Elk, hamburgare, burgare, mackor, The Reuben Burger
78kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på knäckebröd med rätt tillbehör är det jag har hört i alla fall. Great Big Story blev intresserade av...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
248kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola Coffee Plus släppt i Japan

50 % mer koffein, 50 % färre kalorier

I varuautomater i Japan har det nu börjat säljas Coca-Cola Coffee Plus. Det är en burk på 190 milliliter som innehåller 34 milligram koffein och 42 kalorier. Det adderade kaffet kommer från extraktpulver. Drycken ska inte lukta som vanlig cola, men inte heller som kaffe. Istället beskrivs doften som märklig och udda - vilket känns sådär. Smaken ska dock vara lik cola med en eftersmak av kaffe, precis som väntat alltså. Om drycken någonsin kommer...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Coffee, kaffe, cola, Japan, dryck, läsk, Coca-Cola Coffee Plus
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig i höst. Förpackningen är på 230 milliliter och du ska hitta den i kyldisken på affären från och med...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
17kg
+
Bobby Green
0

Jureskogsburgarna är tillbaka på McDonald's

Texas och New York gör comeback

Våren 2016 lanserade McDonaldx27s och kocken Johan Jureskog en trio med burgare som fick namnen Signature, Texas och New York. De två sistnämnda var de som blev allra mest populära, och därför gör de från och med i dag en comeback på restaurangerna. Först ut är Texas-burgaren som serveras till och med den 9 oktober. Därefter tar New York över från den 10 oktober till och med den 6 november. I samma veva lanseras även något man kallar för Donken D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Johan Jureskog, hamburgare, Jureskogsburgarna, Texas
112kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassisk rostmacka med marmelad och ost. Christoffer Bergfors som är Sverigechef på Max säger följande: ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik
146kg
+
Bobby Green
0

Ny Fanta-smak lanseras i Sverige

Zero Blackcurrant

Denna vecka lanserar Fanta den nya smaken Zero Blackcurrant i svenska butiker och den ska som väntat ha smak av svarta vinbär. Till en början kommer burkarna att se ut som här ovan och det är för att fira Halloween. På dem finns en Snapchat-kod som man kan scanna och på så vis låsa upp läskiga filter med skräcktema. Fram till den 11 november kan man låsa upp filter och de ska bli läskigare och mer skrämmande ju närmare Halloween vi kommer. Smake...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Fanta, Fanta Zero Blackcurrant, svarta vinbär, läsk, smak
116kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!

Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. Den godaste kebaben jag någonsin har ätit var i Barcelona, var ligger ditt ställe?
Läs mer om Mat, kebab, kebabens dag, mat, gott, temadag
97kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Kelis omtalade milkshake

Receptet är äntligen här

2003 släppte artisten Kelis låten Milkshake. Den blev en superhit men vad det var som var så speciellt med hennes milkshake fick vi aldrig reda på, förrän nu. Enligt henne innehåller den givetvis Baileys men även ginger beer, chokladglass, ingefära, cayennepeppar och is. På länken nedan kan ni se när hon visar hur du ska gå tillväga om du vill göra den själv.
Läs mer om Dryck, Kelis, Milkshake, recept, dryck, låt
87kg
+
Bobby Green
0

Enkel fiskcurry med Jamie Oliver

Snabbt och lätt

Om du är sugen på en maträtt som går snabbt och lätt att laga till och tröttnat på fiskpinnar kanske det Jamie Oliver lagar till här kan vara något?
Läs mer om Mat, Jamie Oliver, fiskcurry, mat, matlagning, tips
100kg
+
Bobby Green
0

Ny exklusiv vintagechampagne

Säljs i begränsad upplaga

Om du tröttnat på Törleys och istället vill dricka lite riktigt bubbel kanske den här flaskan kan vara något? Det är Krug som nu släpper en vintagechampagne som är en blandning av de mest exklusiva vinerna från 2004 som fått ligga i vinkällare i tolv år. Bubblet heter Krug 2004 Luminous Freshness och i flaskan finns 39 procent Chardonnay, 37 procent Pinot Noir och 24 procent Pinot Meunier. Doften är en samling av ingefära, kanderade citrusfrukter...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, vintagechampagne, champagne, Krug 2004 Luminous Freshness, bubbel
117kg
+
Bobby Green
0

Scapa Glansa - ny singlemaltwhisky

Från Orkneyöarna

Pernod Ricard Sweden presenterar nu en ny singlemaltwhisky som precis lanserats på den svenska marknaden. Den heter Scapa Glansa och är skapad av destilleriet Scapa som ligger på Orkneyöarna i Skottland. Den ska vara mild och något rökig och har lagrats i två steg för att uppnå sin speciella karaktär. Den ska dofta persika, ananas och vanilj och smaka persika, mogna päron, krämig toffee och vanilj. Whiskyn finns nu i Systembolagets beställnings...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, singlemalt, whisky, Scapa Glansa, Single malt, maltwhisky, sprit
87kg
+
Bobby Green
0

Sean lär sig göra pizza hemma

Kommer Dominics mamma att bli impad?

Att veva ihop en egen pizza hemma är självklart inget märkvärdigt, men väldigt trevligt om man inte är sugen på att köpa färdiga grejer. I det här klippet från First We Feast visar Sean hur man kan göra om det ska lagas pizza hemma. Till sin hjälp har han Dominic Morano som i vanliga fall roddar pizzastället Prince Street Pizza.
Läs mer om Mat, pizza, hemma, Sean in the Wild, matlagning, hemma, First We Feast
115kg
+
Bobby Green
0

Världens hårdaste mat

Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi träffa Takashi Suzuki som har jobbat med detta i 30 år....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Great Big Story, Katsuobushi, mat, Japan
90kg
+
Bobby Green
0

Nytt alkoholfritt mousserande vin

UnVined Sparkling från Jacob's Creek

Denna månad lanserar Jacobx27s Creek UnVined Sparkling som är ett nytt alkoholfritt mousserande vin. Det kommer att säljas på både Systembolaget och ICA och för en flaska på 750 milliliter får man betala 69 kronor. Det ska ha en fruktig smak av päron, gröna äpplen, honungsmelon, fläder och citrus. Ska passa bra som aperitif eller sällskapsdryck, eller till rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader. Det är framställt av de klassiska champag...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Jacob's Creek, UnVined Sparkling, alkoholfritt, dryck, bubbel, mousserande, vin
93kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar

Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Tempura, nudlar, JunsKitchen, mat, lunch, gott, udonnudlar
200kg
+
Bobby Green
0

Oliver kan bära flest ölsejdlar

Satte nytt världsrekord

Man kan ta världsrekord i allt. Nu har Oliver Strümpfel gjort det i att bära flest ölsejdlar. Givetvis gjordes det hela under en ölfestival i Bayern och där lyckades Oliver balansera inte mindre än 29 stycken sejdlar i famnen 40 meter innan han placerade dem på ett bord. Ölen plus glasen ska tillsammans ha vägt nästan 69 kilo.
Läs mer om Öl, ölsejdlar, bära, Oliver Strümpfel, världsrekord, öl, gott
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater

Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt.
Läs mer om Mat, tomatsås, tillagning, färsk, mumma, SeriousEats
56kg
+
Bobby Green
0

En cheeseburgare i en cheeseburgare

Mellan två cheeseburgare

Ibland räcker det inte med bara en cheeseburgare. Ibland räcker det inte med två heller. Det är då man vevar ihop en Ultimeatum från tv-serien Regular Show. Det är en cheeseburgare inuti en cheeseburgare som man sedan klämt mellan friterade två cheeseburgare tillsammans med lite Himalayan-ketchup. Binging with Babish visar hur du gör den rätt överdrivna burgaren i klippet ovan. Det mest intressanta är nog ändå ketchupen som jag själv gärna skulle...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Binging with Babish, mat, Ultimeatum, burgare, hamburgare
83kg
+
Roger Åberg
0

Hur smakar en Coca-Cola från 1956?

Mark och Anton testar

Hur smakar en Coca-Cola från 1956? Som en avslagen cola helt enkelt. Tyvärr inte mycket roligare än så, men nu vet man det i alla fall. En rolig detalj; det var kork i kapsylerna på den tiden.
Läs mer om Dryck, coca-cola,
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man lagar riktigt krispiga pommes

Känns lite överambitiöst

Om man nu verkligen vill få till riktigt krispiga pommes krävs det att man gör en hel del förarbete innan man slänger ner potatisen i fritösen. Så om man har ambitionen och tålamodet så kan man ju kolla in hur man går tillväga i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Pommes, Krispigt
226kg
+
Roger Åberg
0

Jolt Cola återvänder!?

Ska vara på väg tillbaka

Enligt Cool Material ska den klassiska drycken Jolt Cola vara på väg tillbaka. De säger att den ska komma, till USA, i september men har ingen källa på det. Jolt Cola blev av någon anledning superpoppis, speciellt på LAN, i Sverige och Nederländerna. Drycken, som har funnits i USA sedan 80-talet, försvann dock när bolaget gick i konkurs 2011. Om och hur Jolt Cola kommer till Sverige är mycket oklart.
Läs mer om Dryck, jolt cola, cola
139kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man bäst bryner mat

Grant från ChefSteps visar

Grant från ChefSteps visar här hur några tips på hur man bryner diverse maträtter på bästa sätt.
Läs mer om Mat, tasty, Mat, Chefsteps
40kg
+
Roger Åberg
0

Nu börjar Glenn Hysén med mat-tv

Ska laga helt vanlig jävla mat

Det finns hur mycket mat-tv som helst där man gör det ena konstigare än det andra. Mat.se tänker nu göra ett mat-program med Glenn Hysén där han ska laga helt vanlig mat. Frågan är om det har behövts eller om vi bara vill se Glenn försöka i köket. – Det har varit kul. Det lagas allt ifrån pytt i panna till vegetariskt, även fast det är lite motvilligt. Första avsnittet kommer sista augusti.
Läs mer om Mat, glenn hysén,
49kg
+
Roger Åberg
0

Johan har testat Max nya toast-burgare

Och han har fel om köttet

Max har en rätt kul burgare på kampanj just nu med det superenkla namnet Max Grand Deluxe Frisco Hot Melt. Det är en burgare som har toastbröd istället för vanligt hamburgerbröd och jag provade denna igår. Jag tycker att det funkar alldeles utmärkt, framförallt gillar jag att brödet inte är vanligt toastbröd. Det är Max bröd Frisco fast i annan form och när det blir lite tunnare och är mer rostat än det vanligt Frisco-brödet funkar det. Svampighe...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, max, grand deluxe, frisco, frisco hot melt, matgeek
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling med harissa

Kladdigt att tillaga men resultatet ser ju gott ut

Den nakna kocken Jamie Oliver har en ny kokbok ute där han pimpar recept med endast fem ingredienser. Ett av bokens recept är kyckling med harissa och hur man tillagar det kan man beskåda ovan.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, harissa, kyckling, laga mat
123kg
+
Frode Wikesjö
0

HÄr VET inte ens kocken morgondagens meny

morgonens fiskleverans avgör

Litet reportage från Sushi-baren Cagen i New York där menyn bestäms beroende på vad kocken får in för fisk på morgonen.
Läs mer om Sushi, Omakase, Mat, Japan
101kg
+
Frode Wikesjö
0

Hängmörat kött på Grand Central Station

Det ser ju riktigt jäkla gott ut

När restaurangen Agern drabbades av en översvämning hade man några köttbitar på hängmörning. De fick hänga kvar där medan man renoverade restaurangen. Så när man sedan öppnade igen märkte man att man hade dem kvar och på grund av översvämningen var de hängmörade i 180 dagar, vilket är rätt mycket längre än vad de brukar hänga. Så de passade på att prova om det var ätbart och insåg att köttet var godare än någonsin. Det gjorde också att 180 daga...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Kött, Hängmöra, New York, Agern
98kg
+
Frode Wikesjö
0

Jakten på Los angeles godaste burgare

Nu blev jag hungrig igen

Ett gäng från Tasty åkte runt i Los Angeles för att se om de kunde hitta den Los Angeles godaste hamburgare.
Läs mer om Hamburgare, Tasty, Burgare, Los Angeles
91kg
+
Roger Åberg
0

Nu finns det Kit Kat som smakar hostmedicin

Bara i Japan så klart

Kit Kat är oerhört stort i Japan och det finns mängder av smaker att välja mellan. Nu har man släppt en ny och tillfällig som smakar hostmedicin. Eller den innehåller faktiskt lite saker som ska göra att halsen mår lite bättre. Anledningen är att kvalet till VM nästa år nu börjar bli kritiskt. På omslaget av förpackningen hittar vi Yasutaro Matsuki, en herre som verkar gilla att skrika. Tanken är att fansen också ska skrika och då behöver lite ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Snacks och godis, kitkat, kit kat, fotboll, japan
107kg
+
Roger Åberg
0

Så här görs finpastan

Rätt vackert

Jag älskar att se hur saker man tar för givet görs. Som pasta. Det här klippet är från Sfoglini som gör pasta i New York.
Läs mer om Mat, pasta, new york
84kg
+
Frode Wikesjö
0

Recept på portugisisk chokladmousse

Mumma

Något som portugiserna är riktigt jävla bra på är efterrätter. Det mesta man äter därnere gör att man går direkt in i en sockerchock men det är det lätt värt. Pastel de nata, Tarte de amêndoa, Tarte de Natas, Bolo de bolacha, Ovos Moles ja listan kan göras lång. En grej som man alltid måste äta när man är därnere är deras chokladmousse eller Mousse de chocolate då den oftast är mumsfillibaba. Men det är också något man enkelt kan göra hemma och o...
Läs hela artikeln
Läs mer om Choklad, chokladmousse, portugal, Mousse de chocolate, epa!
121kg
+
Roger Åberg
0

McDonalds släpper paj med mörk, smält choklad

Men bara i Korea...

McDonalds i Korea har släppt en paj som bara måste hit. Den är nämligen fylld med mörk, varm choklad istället för äpple och andra konstiga saker. Ge mig!
Läs mer om Snacks och godis, mcdonalds, korea
135kg
+
Roger Åberg
0

Nu kan du göra stiliga våfflor

Med Star Wars-motiv

Våfflor är gott men kanske inte så spännande med sina rutor. Det här våffeljärnet gör saker och ting lite roligare med sitt Star Wars-tema. Slänger man i lite smet får man en X-Wing, en Star Wars-logga, en Millenium Falcon och en rebellernas logga.
Läs mer om Fika, star wars, våffla
92kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling

I morgon är det inte fredag

I dag är det inte fredag men man kan ju ändå äta kyckling i kväll. Något som passar bra med kyckling är ju citron och dessa två grejer är något som Jamie Oliver kombinerar i klippet ovan. Till kycklingen har han en sötpotatismos och lite broccoli.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, citron, Kyckling, laga mat
83kg
+
Frode Wikesjö
0

The Food Ranger besöker Borneo

Mumma

YouTube-kanalen The Food Ranger åker jorden runt för att prova gatumat från hela världen. Nyligen besökte han Borneo där han så klart fick smaka en massa godsaker.
Läs mer om Mat, Borneo, The Food Ranger