m
a
r
4 i dag5 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
113kg
+
Bobby Green
0

Öl bryggd på färsk ananas

Nytt från Brutal Brewing

Brutal Brewing presenterar nu en nyhet i deras Raw Law-serie och det är Pineapple Wheat Wine. Precis som namnet avslöjar är ananas med i bilden och det är ett öl som som grundar sig i barley wine. Ananasens syra ska komplettera sötman från den höga alkoholhalten som i detta fall ligger på 11 procent. Nyheten är bryggd på champagnejäst och lagrad på romfat. Lansering sker den 1 november och artikelnumret är 31896-03. Ölet kommer i en begränsad up...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, Brutal Brewing, Pineapple Wheat Wine, bärs
134kg
+
Roger Åberg
0

Så här lagar du till en stek

Både en dyr och en billig sådan

Sugen på kött? Kolla in den här, oavsett om du har mycket eller lite pengar på fickan.
Läs mer om Mat, stek,
105kg
+
Bobby Green
0

Viktiga prylar att ha i ett kök

Binging with Babish listar ett par saker

Binging with Babish har dragit igång den nya serien Basics With Babish där man kommer att få lite kökstips - allt från vilka verktyg och stekpannor man behöver till hur man lagar maten när det väl är dags. Här har vi första avsnittet som handlar om just prylarna man bör ha, nästa avsnitt kommer att handla om min favorit - hur man gör såser.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, köksprylar, redskap, verktyg
101kg
+
Bobby Green
0

En öl bryggd på samma jäststam som whiskey

PangPang och Tullamore D.E.W. samarbetar

En del väljer att ha ett glas vatten till sin whiskey men faktum är att enligt traditionen är det öl som man har som x22tillbehörx22, i alla fall på Irland. I dag kanske det inte är så vanligt längre, men det var det förr. För att återigen väcka liv i detta har Tullamore D.E.W. tillsammans med mikrobryggeriet PangPang tagit fram PangPang & A Brew - en Nitrogen Red Ale bryggd med kvävgas på samma jäststam som Tullamore D.E.W. Det här markerar förs...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, PangPang, Tullamore D.E.W., samarbete, Irland, tradition, PangPang & A Brew
121kg
+
Bobby Green
0

Mikkeller gör Twin Peaks-öl

David Lynch har varit delaktig i hela processen

David Lynch är mannen bakom TV-serien Twin Peaks men han har även många andra strängar på sin lyra - bland annat festivalen Festival of Disruption som anordnas i Los Angeles nu till helgen. Där kommer premiären för ölen vi ser här äga rum, och den är framtagen i samarbete med det danska mikrobryggeriet Mikkeller. David Lynch har varit med vid framtagandet och det finns tre olika sorter att välja mellan - Log Lady Lager, Damn Good Coffee Stout och...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, Twin Peaks, Mikkeller, David Lynch, Festival of Disruption
-1kg
+
Bobby Green
0

Snart öppnar Pumaburger

Porrstjärnan Puma Swedes ställe

Den 27 oktober kommer portarna till Pumaburger att öppna i Malmö på Landbygatan 4. Bakom stället står porrstjärnan Puma Swede och det hela invigs med en Halloweenfest där man uppmanas att komma utklädd.
Läs mer om Restaurang, Puma Swede, porrstjärna, hamburgerrestaurang, hamburgare, burgare, Pumaburger
88kg
+
Bobby Green
0

Maten i Curb Your Enthusiasm

Bland annat en fiskmacka

Curb Your Enthusiasm, eller Simma lugnt, Larry! som den heter på svenska, är en amerikansk TV-serie skapad av Larry David. Binging with Babish har lagat till lite av maten från serien och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Curb Your Enthusiasm, mat, Simma lugnt, Larry!
72kg
+
Bobby Green
0

Friterade mosbollar med såsgömma

Gammal KFC-grej gör comeback

För några år sedan hade KFC en något märklig sak på menyn - friterade bollar av mos fyllda med en sås. Så märkligt kanske det ändå inte är, sås och potatis är ju något av det bästa som finns. Hur som helst, nu har de åter anlänt hos kedjan eftersom gäster tjatat att de vill ha bollarna tillbaka. De kallas för Gravy Mashies och verkar än så länge endast finnas i Australien. Greg som bor där har testat och vad han tycker om påhittet ser ni i klippe...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, KFC, Australien, bollar, mat, sås, potatismos, friterat, Gravy Mashies
145kg
+
André Stray
0

Terry Crews får hallisar av heta kycklingvingar

Nytt avsnitt av Hot Ones

Terry Crews besöker Sean Evans på First We Feast för att käka lite starka kycklingvingar och svara på lite frågor i ett nytt avsnitt av Hot Ones.
Läs mer om Mat, hot ones, sean evans, terry crews, kyckling
440kg
+
Bobby Green
0

Delicato lanserar Delicatoasken

Den nya favoriten på jul?

Reklambyrån DDB Stockholm skojade lite på Facebook och la upp en bild på något man kallade för Delicatoasken. En ask fylld med klassiker från tillverkaren såsom punschrulle och den självklara Delicatobollen. Trots att det bara handlade om en skämtpryl började folk ringa och fråga var man kunde köpa den. Då bestämde man sig för att göra slag i saken och lansera den på riktigt. Asken som innehåller 30 stycken miniversioner av produkterna kommer att...
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Delicatoasken, Delicato, ask, fika, Delicatoboll
75kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans äter de dyraste köttbitarna i New York

Tillsammans med Worth It Guys

Sean Evans från First We Feast har träffat Worth It Guys från Buzzfeed och tillsammans söker de upp de dyraste köttbitarna man kan äta i New York.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Worth It Guys, kött, New York, dyrt, First We Feast
107kg
+
Bobby Green
0

Mikas jalapeño-kryddade öl vann

Snart släpps den på Systembolaget

Innis & Gunn har nyligen kört öltävlingen Imagine & Gunn där vinsten var att man fick ta fram en egen öl. Vann gjorde Mika Jeppsson bland 150 stycken tävlande och den 6 oktober lanseras hans öl Mikax27s Choice på Systembolaget i en begränsad upplaga om 40 000 stycken flaskor. Det är en bourbonfatslagrad imperial stout smaksatt med choklad, vanilj och jalapeño. Så här säger Mika själv om den: x22Jag är otroligt nöjd med slutprodukten. Jag har ett...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Innis & Gunn, öl, Mika's Choice, vinnare, vinnaröl, Mika Jeppsson
68kg
+
Bobby Green
0

Blått hamburgerbröd hyllar Colette

Ser smarrigt ut

Den supertrendiga butiken Colette som ligger på Rue Saint-Honoré i Paris kommer att stänga sina portar för gott i december. För att hylla stället som älskar blått har restaurangen Blend tagit fram två olika burgare med blått bröd. Färgen ska vara Pantone 293C så man har inte fuskat. Mellan bröden hittar man 18 månader lagrad Somerset-cheddar, ketchup, honungssenap och isbergssallad. Det finns som sagt två stycken att välja mellan och den andra in...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, blått, hamburgerbröd, blå, färgat, Colette, Blend, Pantone 293C
126kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kanelbullens dag!

Ät bullar

I dag firas det episka bakverket kanelbullen så om ni inte har planerat något speciellt till lunch kan ni alltid sänka 3-4 bullar istället för den där torra pannbiffen utan sås. Vill man inte köra bulle fungerar såklart även en längd, så länge den innehåller kanel så är det lugnt - i alla fall i min bok. Själv ska jag nog balla ur helt och inmundiga en Ben & Jerryx27s Cinnamon Buns.
Läs mer om Fika, kanelbulle, Kanelbullens dag, fika, gott
155kg
+
Bobby Green
0

Svenskdrivna Aquavit får Guide Michelin-stjärna

Ät köttbullar med lingon i London

För mindre än ett år sedan öppnades den svenskdrivna krogen Aquavit i London. Nu har restaurangen belönats med en stjärna i Guide Michelin. Stället är tydligen något kändisarna gillar och bland annat har Rihanna och Michael Fassbender ätit av den svenskinspirerade maten som serveras där. På menyn finns bland annat skagenröra, sill, gravad lax och självklart även köttbullar med lingon och picklad gurka.
Läs mer om Restaurang, Guide Michelin, restaurang, Aquavit, krog, London, Sverige, stjärna, utmärkelse
111kg
+
Bobby Green
0

Förpackning formad som ikoniskt lagerhus

Kul grej från Ardbeg

För att skoja till det lite släpper Ardbeg en presentförpackning formad som deras ikoniska lagerhus på Islay i Skottland. Förpackningen släpps i en begränsad upplaga på Systembolaget från den 1 november. Man öppnar taket som har gångjärn och där i hittar man en flaska Ardbeg Ten Years. Mickey Heads som är destillerichef hos Ardbeg säger följande: x22Lagerbyggnaden vid havet måste vara den mest fotograferade och delade bilden av destilleriet. Den...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Ardbeg, Ardbeg Warehouse, förpackning, presentförpackning
83kg
+
Bobby Green
0

Jakten på världens äldsta pub

Fyra ställen hävdar att de är äldst

Något vi människor har gjort i en herrans många år är att gå till puben och svinga en bägare eller två. En del svingar fler än så. Men var ligger det första stället som bjöd in folk att komma förbi och sänka några glas? De här fyra hävdar att de har funnits med allra längst, men vad stämmer egentligen?
Läs mer om Öl, pub, gammal, bar, äldsta
88kg
+
Roger Åberg
0

Så fixar du pocherade ägg

Det är inte så svårt!

Att göra pocherade ägg kan verka svårt, men det är det inte. Man kokar bara upp lite vatten tills det kokar lätt, knäcker ett ägg i ett glas eller en liten skål, ger vattnet en liten snurr och så lägger man försiktigt i äggen. Om ägget inte vill hålla ihop sig ger man vattnet lite mer snurr, men försiktigt. Klart!
Läs mer om Mat, ägg, pocherade ägg
112kg
+
Bobby Green
0

Likör med smak av Kanelbulle och mjölk

Lanseras på kanelbullens dag

Om två dagar, den 4 oktober, är det en mycket viktig dag. Då är det nämligen återigen kanelbullens dag och det ska ju givetvis firas med pompa och ståt - och kanelbullar. Samma dag lanseras även nyheten vi ser här - en dessertlikör som ska smaka kanelbulle och mjölk. Likören är den första som lanseras i den nya serien Svenska Bakverk. Likören är beställningsvara hos Systembolaget och den har artikelnummer 82839. Alkoholhalten ligger på 17 % och ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, likör, Kanelbulle & mjölk, sprit, kanelbulle, dessertlikör
98kg
+
Bobby Green
0

McDonald's släpper Szechuan-såsen igen

Seger för Rick and Morty-fansen

I början av året skrev vi om den mycket speciella Szechuan-såsen som McDonaldx27s hade under en kort period. Man snackade om den i TV-serien Rick and Morty och ville då att den skulle komma tillbaka. Såsen har teriyaki-smak och släpptes för första gången i samband med filmen Mulan 1998. Nu står det klart att den gör en comeback - men det finns en hake. Såsen kommer endast att säljas under en dag och det är den 7 oktober. Tyvärr verkar det även so...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, McDonald's, Szechuan, Szechuansås, Rick and Morty, sås
92kg
+
Bobby Green
0

Munchies guide till norsk mat

Häng med på en matresa till grannlandet

Munchies har släppt en serie med klipp där de visar lite av all den mat som finns i Norge. Men det handlar inte om att gå på restaurang, utan istället om var maten kommer ifrån och hur man får tag i den. Det fiskas, jagas och äts över hela landet och det finns massa gott att frossa i.
Läs mer om Mat, Munchies, Norge, matguide, mat, fisk, hav, fiska, äventyr, serie
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Köp ost genom videoström

Tuff grej

Den nederländska osthandlaren Jan Kaan har, tillsammans med banken ABN AMRO, temporärt öppnat upp världens första ostbutik där man kan köpa ost direkt via en videoström. Det fungerar så att man via strömmen kan se vad handlaren har inne och sen är det bara till att klicka på de olika ostarna man vill köpa. Efter man gjort det så kan man se när ens beställning paketeras och skeppas iväg. Butiken är endast öppen fram till den 30 september så vill ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Kaas, Ost, Hup holland hup, Stream
122kg
+
Bobby Green
0

Testa öl och få betalt

JObberbjudande i London

Bryggeriet Meantime Brewing Company i London söker nu en person för ett rätt så intressant jobb - Professional Beer Taster. Japp, den som får kneget ska dricka öl och få betalt. Det låter ju givetvis kanon men det är inget heltidsjobb vi snackar om, och du måste faktiskt leverera något också och inte bara sänka pilsner. Varje fredag ska du under tre timmars tid prova olika nya ölsorter och sedan dela med dig av dina tankar och förslag på förbättr...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, öldrickare, jobb, Professional Beer Taster, Meantime Brewing Company
109kg
+
Bobby Green
0

Roomservice-maten från Mad Men

Binging with Babish lagar

I serien Mad Men beställer karaktären Roger Sterling in en hyfsat stabil lunch till ett hotellrum i ett försök att imponera på en tjej. Binging with Babish har återskapat det som serverades i hans senaste klipp som vi kan se här.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Mad Men, mat, roomservice, Biff Wellington
84kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola kör kampanj för samkönade äktenskap

Två burkar bildar ordet Love

För första gången på 131 år har Coca-Cola använt sitt signatur-typsnitt Spencerian för något annat logotypen. För en specialkampanj som man kör i Australien för människors rätt att gifta sig med vem de vill har man gjort så att två burkar kan forma ordet Love med den klassiska texten. Som ni ser har även o:et en regnbåge i sig.
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Love, Australien, giftermål, kärlek, burk
155kg
+
Bobby Green
0

Mackmyra lanserar sin första gin

Släpps i morgon

I morgon klockan 10.00 kommer Mackmyras första Gin från Lab Distillery att lanseras i Systembolagets beställningssortiment. Den heter Kreatör [jin] och det är en ekologisk gin med smak av enbär, citrus, lingon och hallon. Producerat har craft distiller Rickard Aldén gjort. Så här säger han om den: x22Kreatör [jin] är skapad helt utan kompromisser och jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olik...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Mackmyra, Mackmyra Kreatör [jin], gin, lansering, sprit, dryck
92kg
+
Bobby Green
0

Snoop Dogg äter middag med Don Rickles

Två legender möts

Dinner with Don är en serie där komikerlegenden Don Rickles äter middag med olika kändisar. I det senaste avsnittet gästades han av Snoop Dogg som pratade lite om sina tidiga influenser, åt mat och snackade lite minnen tillsammans med Don. Många fler middagsmöten som Don haft hittas på länken. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Snoop Dogg, Don Rickles, middag, Dinner with Don
85kg
+
Roger Åberg
0

Farmor provar suröl

Är det ens bärs?

I avsnitt 18 av Hoopier Days får Samuels farmor rycka in och tycka till om Prairie Artisan Alesx27 Vape Tricks Sour.
Läs mer om Öl, suröl, farmor
117kg
+
Bobby Green
0

Vetenskapen bakom den köttfria burgaren

Hur kan den blöda, och varför?

Det låter ju ganska märkligt att man skulle vilja ta fram en köttfri burgare som ser ut som om den var gjord av vanlig köttfärs, och som dessutom x22blöderx22 när man trycker ihop den. Det vill väl inte de som inte vill äta kött ha? Nej, men de som äter kött och som kanske borde snegla på några andra alternativ vill nog ha det så, så för att kunna vinna över fler till det vegetariska alternativet kände man sig tvingad att x22designax22 den på det...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, burgare, köttlös, hamburgare, vetenskap, impossible burger
84kg
+
Bobby Green
0

Ostfest i Zürich

Mark äter fondue och Cordon Bleu

YouTubern Mark Wiens som alltid är på jakt efter god mat spenderade nyligen en hel dag i Zürich och där passade han på att jaga rätt på lite mumsig ostfondue och klassikern Cordon Bleu. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, ost, fondue, ostfondue, mums, gott, Mark Wiens, Zürich, Cordon Bleu
200kg
+
Bobby Green
0

Gott & Blandat har ändrat på sitt recept

Nu utan palmolja

Gott & Blandat har ändrat i sitt recept och plockat bort palmoljan. Det är ju givetvis bra, men vad gör det med smaken på dessa små godbitar? Johan från Matgeek har testat.
Läs mer om Snacks och godis, Matgeek, Gott & Blandat, recept, godis, palmolja, smak
80kg
+
Bobby Green
0

Popcorn blandat med chokladrussin

Grymt biosnacks

Om man blandar goda grejer så blir det oftast godare. Salt möter sött brukar funka riktigt bra, och därför brukar en del blanda i chokladragerade russin bland sina popcorn. Jag har då aldrig sett detta tidigare men det låter ju helt klart riktigt gott. Här ger sig Binging with Babish på att göra egna russin med choklad för att se om de kan mäta sig mot färdigköpta.
Läs mer om Snacks och godis, Binging with Babish, popcorn, bio, gott, russin, choklad
85kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Re...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Nutellapasta

Roligare form på godsaken

Om du älskar Nutella och vill äta den i en annan form än du brukar kanske du ska ge dig på att göra x22pastax22 av den. Med hjälp av lite Agar som är ett gelämne som utvinns ur vissa rödalger kan du få till långa ringlande bitar av Nutellan som uppför sig som pasta brukar göra.
Läs mer om Snacks och godis, Nutellapasta, Nutella, Eater, yummi, Agar, choklad
89kg
+
Bobby Green
0

Whisky med Blade Runner 2049-tema

Ricks nya favorit?

Johnnie Walker släpper nu en ny whisky som säkerligen passar Blade Runner-fanet bra. Rick Deckard i filmen dricker som ni säkert redan vet en del av denna dryck och eftersom det snart är en ny film på gång passar det ju bra att släppa en ny whisky i samma veva. Man kallar den för Johnnie Walker Black Label The Directorx27s Cut och så här beskriver man den: x22With our trademark smokiness and a contemporary twist, Johnnie Walker Black Label The D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, whisky, Johnnie Walker Black Label The Director's Cut, Blade Runner, Blade Runner 2049
46kg
+
Bobby Green
0

Starbucks bryggkaffe kommer till mataffären

De fyra mest populära sorterna

Med start denna månad börjar Starbucks att sälja fyra av sina mest populära kaffesorter som bryggkaffe på ICA, Hemköp och City Gross. Verona, Colombia, House Blend och Espresso Roast är de man kan välja mellan och påsarna som är på 200 gram kostar omkring 45 kronor styck.
Läs mer om Kaffe, Starbucks, bryggkaffe, kaffe
83kg
+
Bobby Green
0

Årets Blossa-glögg har smak av Indien

Mango, spiskummin och chili

Blossa har nu meddelat årets smak på glöggen och den är inspirerad av Old Delhi i Indien. På kryddmarknaden Khari Baoli blandar man all världens smaker och dofter och en del av dessa har nu hittat ned i flaskan. Smaken ska vara en blandning av solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili. Flaskans form och färg är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning och designen är gjord av Scandinavian Design Group. I morgon släpps nyheten bland...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Blossa, glögg, Blossa 17 Old Delhi, smak, kul, Indien
93kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
83kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
132kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Magnumglass nu i bägare

Classic, Almond och White i nytt format

Magnum-glassen har dykt upp i lite olika former de senaste åren och nu är det dags för den att också hitta ned i en bägare. Från och med nu ska du i din mataffär kunna hitta de tre klassikerna Classic, Almond och White i en 440 ml-förpackning. Glassen ska omslutas av ett chokladskal varpå du ska kunna få en liknande upplevelse som pinnglassen när du trycker på förpackningen och chokladen knäcks. För en bägare får man betala cirka 45 kronor.
Läs mer om Glass, Magnum, glass, Magnum Pints, gott
91kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
185kg
+
Bobby Green
0

Snart släpps Jolt Cola igen

Koffeindiggare - se hit!

1985 dök den upp för första gången - Jolt Colan. Tio år senare dök den upp i Norden. Drycken hade dubbelt så mycket koffein som en vanlig Coca Cola, och den blev snabbt populär i datorspelskretsar där kidsen behövde mer energi för att orka spela dygnet runt. I slutet av denna månad lanseras den igen med originaldesignen och man kommer då att hitta den online och i vissa vanliga butiker.
Läs mer om Dryck, Jolt Cola, dryck, cola, comeback
110kg
+
Bobby Green
0

Ny burgare på The Flying Elk

Inspirerad av känd macka

Restaurangen The Flying Elk har gjort en ny burgare som de döpt till The Reuben Burger. Inspirationen till den kommer från en av världens mest kända mackor - Reuben Sandwich. Brödet ska vara av den grövre sorten och det är framtaget tillsammans med Bakery & Spice och är gjort med rågskållning och rågsurdeg kryddat med fänkål. Burgaren innehåller oxhögrev, surkål, Gruyèreost, bräckt rimmad oxbringa och senapspicklad gul lök. Till det serveras ost-...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, The Flying Elk, hamburgare, burgare, mackor, The Reuben Burger
77kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på knäckebröd med rätt tillbehör är det jag har hört i alla fall. Great Big Story blev intresserade av...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
250kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola Coffee Plus släppt i Japan

50 % mer koffein, 50 % färre kalorier

I varuautomater i Japan har det nu börjat säljas Coca-Cola Coffee Plus. Det är en burk på 190 milliliter som innehåller 34 milligram koffein och 42 kalorier. Det adderade kaffet kommer från extraktpulver. Drycken ska inte lukta som vanlig cola, men inte heller som kaffe. Istället beskrivs doften som märklig och udda - vilket känns sådär. Smaken ska dock vara lik cola med en eftersmak av kaffe, precis som väntat alltså. Om drycken någonsin kommer...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Coffee, kaffe, cola, Japan, dryck, läsk, Coca-Cola Coffee Plus
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig i höst. Förpackningen är på 230 milliliter och du ska hitta den i kyldisken på affären från och med...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
12kg
+
Bobby Green
0

Jureskogsburgarna är tillbaka på McDonald's

Texas och New York gör comeback

Våren 2016 lanserade McDonaldx27s och kocken Johan Jureskog en trio med burgare som fick namnen Signature, Texas och New York. De två sistnämnda var de som blev allra mest populära, och därför gör de från och med i dag en comeback på restaurangerna. Först ut är Texas-burgaren som serveras till och med den 9 oktober. Därefter tar New York över från den 10 oktober till och med den 6 november. I samma veva lanseras även något man kallar för Donken D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Johan Jureskog, hamburgare, Jureskogsburgarna, Texas
112kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassisk rostmacka med marmelad och ost. Christoffer Bergfors som är Sverigechef på Max säger följande: ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik