m
a
r
5 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
79kg
+
Bobby Green
0

Amir testar KÄKs Circle K-burgare

Köttet är problemet

Nu har det gått en månad sedan Circle K meddelade att de dragit igång ett samarbete med hamburgerkedjan KÄK och börjat erbjuda en x22håll käften-burgarex22 även på de bemannade mackarna. Amir från Rätt Rätt har testat och så här såg det ut. Har du provat burgaren och i så fall - vad tyckte du?
Läs mer om Hamburgare, Rätt Rätt, Circle K, KÄK, hamburgare, burgare, Petter
109kg
+
Bobby Green
0

Baileys finns nu som laktosfri och vegansk

Släpps idag

Nu presenteras Baileys Almande - en nyhet som är både vegansk och laktosfri. Den ska smaka samma som Baileys Original och ha samma krämighet. x22Baileys är en av de mest uppskattade likörerna och vi ville med denna nya produkt skapa ett utsökt alternativ för de som antingen inte kan, eller valt att inte ha någon laktos i sin kost. Sedan lansering…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Baileys, Baileys Almande, laktosfri, vegansk, likör
83kg
+
Bobby Green
0

Nutella och andra världskriget

Så hjälpte kriget smörgåspålägget

I det här klippet snackar Business Casual om hur andra världskriget hjälpte till att göra Nutella världsberömt.
Läs mer om Snacks och godis, Nutella, krig, andra världskriget, krig
111kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det mazarinens dag!

Wille jublar

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det mazarinens dag! Bakverket är flera 100 år gammalt och en storkonsument av dessa små härligheter är vår egen Wille. Det bråkas alltid om det faktiskt är idag som är dagen eller om det istället är den 10:e januari, men eftersom januari redan har varit tycker jag att vi kör idag ändå. Så, nu vet ni vad ni s
Läs mer om Fika, tut i luren, mazarin, mazarinens dag, fika, bakverk, gött
90kg
+
Bobby Green
0

Prefab-produkter som smakar hemlagat

Matgeek testar

Matgeek har tidigare snackat om olika produkter som du absolut inte ska köpa i affären utan istället göra hemma själv. Här snackar han dock istället om färdiga saker som faktiskt nästan är lika goda som hemlagade.
Läs mer om Mat, Matgeek, prefab, hemlagat, mat
80kg
+
Bobby Green
0

Så här äter vi Kebab i Sverige

Spana in Kebabkartan

YouTube-kanalen Rätt Rätt har samlat in lite viktig kebabfakta och skapat Kebabkartan där man kan spana in vilka kebabsåser som äts vart i Sverige. Vad föredrar du för sås och var hittar man den bästa kebaben? Kartan hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, Kebabkartan, kebab, Rätt Rätt, Sverige, sås
74kg
+
Bobby Green
0

Summer rolls med bilder på

Livar upp maten lite

Vårrullar och x22sommarrullarx22 är riktigt gott men de kanske inte alltid ser så roliga ut. Här kommer ett tips på hur man kan få lite mer färg på dem genom att vira ätbart papper runt rullarna.
Läs mer om Mat, summer rolls, vårrullar, bilder, Eater, mat, gott
175kg
+
Bobby Green
0

Charlize Theron mumsar på heta kycklingvingar

Tar ett Rorschachtest samtidigt

Skådespelaren Charlize Theron har hälsat på hos Sean för att äta lite starka kycklingvingar. Samtidigt passade hon även på att ta ett Rorschachtest.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Charlize Theron, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
81kg
+
Bobby Green
0

Vad skulle hända om du bara drack kaffe?

Life Noggin berättar

Om du skulle få för dig att endast leva på kaffe skulle du inte må helt bra, av förklarliga skäl. Life Noggin berättar vad som skulle hända om du fick för dig detta i det här klippet.
Läs mer om Kaffe, kaffe, dryck, Life Noggin
210kg
+
Bobby Green
0

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max

Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är o…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Max, Max Green, ekologiskt, burgare, hamburgare, vegetariskt, vegan
189kg
+
Bobby Green
0

Svensk proteinbar fylld med syrsor

Vattnas det i munnen?

Att vi kanske borde börja äta mer insekter och kryp börjar nog de flesta förstå vid det här laget även om det kanske lät väldigt främmande bara för några år sedan. Fazer har till och med lanserat ett bröd i Finland bakat på syrsmjöl. Nu presenterar svenskarna Martin och Isak som ligger bakom Eatem deras senaste produkt - en proteinbar med inte mind…
Läs hela artikeln
Läs mer om Snacks och godis, Eatem, syrsor, bar, protein, syrsbar, Kickstarter, insekt
125kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det punschrullens dag!

Fikadags!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen punschrullens dag! Eller dammsugare som de även kallas. Bakverket är traditionellt fyllt med kaksmulor, arrak, smör och kakao som sedan slås in i grön marsipan med ändar som doppas i choklad. Under julen finns det även en julversion, och den har jag ätit alldeles för många av.
Läs mer om Fika, Punschrullens dag, tut i luren!, fika, dammsugare
93kg
+
Bobby Green
0

Jeff Goldblum lagar mat

Tillsammans med Jonathan Gold

Här får vi se när skådespelaren Jeff Goldblum tillsammans med matrecensenten Jonathan Gold lagar till lite klassisk fransk soppa.
Läs mer om Mat, Jeff Goldblum, matlagning, Jonathan Gold, mat, lunch, Funny Or Die
135kg
+
Bobby Green
0

Wagyu-köttfest på hemlig restaurang

Ge mig allt!

Ben Turley och Brent Young från Eaters Prime Time har besökt den x22hemligax22 restaurangen Bohemian i New York för att sätta i sig lite olika varianter av mumsigt wagyu-kött.
Läs mer om Mat, mat, kött, washugyu, Eater, Wagyu, New York, Bohemian
76kg
+
Bobby Green
0

Kniv gjord av pasta

Extra al dente

Vi har tidigare sett knivar i både trä och choklad och nu är det alltså dags för en tillverkad av pasta.
Läs mer om Mat, kniv, pasta, pastakniv, tillverkning
72kg
+
Bobby Green
0

Yolanda bakar jättestor Oreo-kaka

Borde räcka en stund

Om jag tar en Oreo-kaka tar jag ganska snart 20-30 stycken. Därför vore det ju bra med en sån här stor, för då tar man ju bara en.
Läs mer om Baka, How To Cake It, oreo, enorm, kaka
95kg
+
Bobby Green
0

Ty Burrell äter starka kycklingvingar

Trodde att han skulle dö

Skådespelaren Ty Burrell spelar pappan i TV-serien Modern Family och nu har det blivit dags för honom att sätta sig ned för att frossa lite i starka kycklingvingar. Lite för starka för honom dock, och vid ett tillfälle tror han att han ska dö på grund av hettan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Ty Burrell, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
-14kg
+
Bobby Green
0

Matt äter ordentligt lass med Chili Cheese Fries

Över 10.000 kalorier

Helgen är här och det är dags att trycka i sig massa onyttigheter igen! Men kanske inte lika mycket som tävlingsätaren Matt Stonie gjorde nyligen. Bonuskalorier nedan.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, mat, Chili Cheese Fries, tävlingsätning, galet, mat, carbs
81kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay äter vidriga saker

Leker hos James Corden

En ny omgång av Spill Your Guts or Fill Your Guts med James Corden är här och i den senaste fick han besök av Gordon Ramsay. Som vanligt handlar det om sanning eller konsekvens - svara på frågan annars måste du äta eller dricka något vidrigt.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, James Corden, Spill Your Guts or Fill Your Guts, vidrigt, mat, spel
109kg
+
Bobby Green
0

Absolut Lime nu i ordinarie sortiment

Från och med idag

Fram tills idag har Absolut Lime endast funnits i Systembolagets beställningssortiment men nu dyker den även in i det ordinarie sortimentet. Som väntat har den smak av färskpressad lime och ska fungera bra både i drinkar och som den är. Artikelnumret är 89037 och för en flaska på 700 milliliter får du betala 255 kronor.
Läs mer om Sprit, Absolut, Absolut Lime, sprit, Systembolaget, sortiment
94kg
+
Bobby Green
0

Italiensk Sloppy joe

Mäktig macka

Farideh Sadeghin vevar här ihop en italiensk variant av Sloppy joe med ostigt vitlöksbröd fyllt med köttfärssås.
Läs mer om Mat, Munchies, Sloppy joe, italiensk, gott, mat, nyttigt, macka
83kg
+
Bobby Green
0

Corn dogs med ost- och jalapenofyllning

När salladen inte mättar

I Sverige är vi troligtvis inte så vana vid Corn dog, jag kan inte minnas att jag sett det serveras någonstans. Men i USA är det en stor grej. I det här klippet gör Cliff en liten kombo och fyller en med ost och jalapenos. Väldigt enkelt, men säkert grymt en dag när man är bakis eller bara sugen på att svulla i sig något onyttigt.
Läs mer om Mat, Eater, Jalapeño Popper Corndog, mat, Corn dog
84kg
+
Bobby Green
0

Macaroni-recept från 1784

Det fanns då alltså?

Townsends har återigen letat fram ett gammalt recept på mat och denna gång är det makaroner och ost som står på menyn.
Läs mer om Mat, Townsends, Macaroni, recept, gammalt, .old, 1784
85kg
+
Bobby Green
0

Michael B. Jordan äter starka kycklingvingar

Skönt häng hos Sean

Skådespelaren Michael B. Jordan hälsade på Sean för att äta lite starka kycklingvingar och prata om livet.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Hannibal Buress, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
259kg
+
Bobby Green
0

Nu presenteras snapsar med lägre alkoholhalt

25 istället för 40 procent

Julen är knappt över och snart är det dags att duka fram påsken, som i princip är samma grej fast med andra färger. På bordet finns det då ofta snaps, och nu presenteras två nyheter i den kategorin med lägre alkoholhalt - kanske något för den som inte är så pepp på att hälla i sig 40-procentigt. Nyheterna kommer från Pernod Ricard och Vinfabriken.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, snaps, alkoholhalt, Lagom Kryddat Brännvin, Vinfabriken EKO Snaps
90kg
+
Bobby Green
0

Så blir Krispy Kremes donuts till

Här tillverkas 20 miljoner om året

I Krispy Kremes fabrik i Kalifornien rullar det varje dag ut 50.000 stycken donuts, och varje år gör man här hela 20 miljoner stycken. Hur processen går till får vi se här.
Läs mer om Fika, Krispy Kreme, munkar, tillverkning, fabrik, fika, godsaker, donut
116kg
+
Bobby Green
0

Lavakaka med Jon Favreau och Roy Choi

Binging with Babish återskapar från Chef

I filmen Chef spelar Jon Favreau en kock som bland annat har stenkoll på hur en lavakaka ska tillagas. Nu har Jon tillsammans med kocken Roy Choi hälsat på Binging with Babish för att laga till just denna härliga kaka.
Läs mer om Baka, Binging with Babish, lavakaka, Jon Favreau, Roy Choi, fika, baka
79kg
+
Bobby Green
0

Chokladkniven som faktiskt går att använda

Ultimate kombo

Knifemaker är en YouTuber som precis som namnet avslöjar gör knivar. Denna gång är det en kniv av lite överbliven choklad som skapas, och visst går den att skära med.
Läs mer om Snacks och godis, chokladkniv, skära, choklad, kniv
101kg
+
Bobby Green
0

In-N-Out och Shake Shack-kloner

Med Binging With Babish

First We Feasts nya burgarshow tuffar vidare och i det senaste avsnittet har programledaren Alvin träffat Andrew Rea som driver den populära YouTube-kanalen Binging With Babish. På menyn står kloner av In-N-Out och Shake Shacks burgare.
Läs mer om Hamburgare, The Burger Show, First We Feast, Binging With Babish, hamburgare, In-N-Out, Shake Shack
98kg
+
Bobby Green
0

Brunch på 7-eleven?

Inga konstigheter i Taiwan

I Sverige är 7-Eleven-butikerna ställen man snabbt hoppar in på och köper det man ska ha. I Taiwan verkar man dock vilja hänga kvar där längre och typ köra en brunch.
Läs mer om Mat, 7-Eleven, Taiwan, brunch, mat
85kg
+
Bobby Green
0

Gin och tonicen du kan bre på mackan

Genialiskt!

Äntligen kommer ett lite vuxnare alternativ till Nutellan, här är marmeladen med smak av gin och tonic som du kan bre på mackan. Verkar ju inte så dumt faktiskt, och kan kanske liva upp en bit trött bröd. Och en trött människa på morgonkvisten. En burk blir din för 9,99 pund.
Läs mer om Mat, gin, bredbar, Firebox, GT, marmelad, gin och tonic
286kg
+
Bobby Green
0

Frantzén får tre Michelinstjärnor

Första svenska restaurangen som får det

Som första svenska restaurang någonsin får nu Frantzén i Stockholm tre stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden. Michael Ellis som är International Director för Michelin-guiderna säger följande: x22Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frant…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Restaurang Frantzén, Michelinstjärnor, restaurang, mat
85kg
+
Bobby Green
0

Tacos med friterat bröd

Finns hos Off the Rez

Sheldon från Eater har hälsat på food trucken Off the Rez för att testa deras tacos som serveras i friterade bröd.
Läs mer om Mat, Eater, tacos, friterat, gott, mat, food truck, Off the Rez
84kg
+
Bobby Green
0

Hannibal Buress äter starka kycklingvingar

Och pratar om sin rapkarriär

Stå-upp-komikern och skådespelaren Hannibal Buress har hälsat på Sean Evans för att medverka i det 100:e avsnittet av Hot Ones där kändisar äter starka kycklingvingar och pratar om livet. Hannibal pratar bland annat om sin rapkarriär som alla kanske inte känner till.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Hannibal Buress, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
83kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Bay Area

Massa gott

I The Pizza Shows senaste avsnitt får vi hänga med till Bay Area för att kolla in vad det finns för olika pizzor att smaska på där.
Läs mer om Mat, The Pizza Show, Bay Area, mat, pizza, gott, Munchies
181kg
+
Bobby Green
0

Happy Meal ska bli mer hälsosam

McDonald's förändrar barnmenyn

McDonaldx27s meddelar nu att de under de kommande åren kommer att göra förändringar i barnmenyn Happy Meal och anledningen sägs vara hälsoskäl. Från halvårsskiftet kommer man i USA inte längre att visa cheeseburgare eller chokladmjölk tillsammans med happy meal-menyer, och genom att inte visa detta räknar McDonaldx27s med att produkterna kommer att…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, McDonald's, Happy Meal, ändra, förändring, hälsa, mat, snabbmat, marknadsföring
204kg
+
Bobby Green
0

Bre olivolja på mackan

Nytt från Zeta

Zeta lanserar nu BreOliv som är ett bredbart pålägg för dig som älskar olivolja. En bredbar olivolja har varit i pipen sedan 2000 och nu är det dags för den att lanseras. Tydligen var det svårare än först tänkt om man inte ville använda sig av palmolja eller tillsatser. Den här ska endast innehålla fyra ingredienser - olivolja, sheanötsfett, vatten…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Zeta, Zeta BreOliv, olivolja, pålägg, bre, fett, fett bre
83kg
+
Bobby Green
0

Alvin lär sig om burgar-mångfalden i USA

Finns mycket gott

First We Feast nya show The Burger Show har haft premiär och här ovan ser ni det första avsnittet, det andra hittar ni här nedan.
Läs mer om Hamburgare, The Burger Show, First We Feast, burgare, hamburgare
207kg
+
Bobby Green
0

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Börjar samarbeta med Petters KÄK

Nu för tiden har du tur om du hittar några bilrelaterade prylar på en mack, det är mest godis, läsk och käk som erbjuds. Hos Circle K blir det dock snart även KÄK. Korv har man väl nästan sedan urminnes tider kunnat köpa tillsammans med några liter bensin men för några år sedan började man även att erbjuda hamburgare och annan snabbmat. Mackarna bl…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Circle K, hamburgerkedja, KÄK, hamburgare
-61kg
+
Bobby Green
0

Hur smakar Annie Lööfs köttfärssås?

Gästar Matgeek

Johan Hedberg har haft Annie Lööf på besök i sitt provkök och där visar hon bland annat hur hon lagar köttfärssås. Givetvis snackas det även politik. Del ett hittar ni nedan.
Läs mer om Mat, Matgeek, köttfärssås, Annie Lööf, matlagning, gäst, politik
128kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!

Ät eller drick en semla eller fem

Idag är det som ni säkert alla vet Fettisdagen och ett utomordentligt tillfälle att dränka sina sorger över snöslasket utanför med en flottig semla. Eftersom det nu är 2018 finns det andra semlor än de som x22barax22 består av en bulle, mandelmassa, grädde och florsocker, så vad äter du idag? Eller bojkottar du hela rasket och äter bacon istället?
Läs mer om Fika, semla, Fettisdagen, tut i luren!
96kg
+
Bobby Green
0

Semlan med smak av Gin&Tonic

Är nog inte så dum

Imorgon är det som ni säkert alla vet fettisdagen. Då ska man mula in semlor i ansiktet och i år finns det flera kandidater förutom originalet att välja mellan. Gillar man Gin&Tonic kanske den här varianten också kan vara något? Semlan kommer att säljas i en begränsad upplaga på Gateau i Sturegallerian och Gateau i Hornstull, Stockholm. Vill du gö
Läs mer om Baka, fettisdagen, GT-semla, Gin&Tonic, semla, Gateau, gott
111kg
+
Bobby Green
0

Nachos av potatisskal

Men ge mig!

Jag är väldigt mycket för ohälsosamma saker och en nachotallrik modell Mount Everest är en av alla saker som står högt på min lista. Kanske ska jag nästa gång testa Farideh Sadeghins idé med att göra nachos av potatisskal?
Läs mer om Mat, Munchies, potatisskal, nachos, gott, recept, mat, matlagning, Farideh Sadeghin
101kg
+
Bobby Green
0

En riktig New York-macka

Hittas i Harlem

Den riktiga New York-mackan är tydligen den här som kallas för x22chopped cheesex22. Den är fylld med hackad köttfärs, smält ost och hemlig kryddning. Mackan föddes tydligen hos Hajjix27s Deli i Harlem och där har Salah chefat de senaste 15 åren.
Läs mer om Mat, macka, New York, Great Big Story, Hajji's Deli
159kg
+
Roger Åberg
0

Den här ugnen har brunnit i 293 år

Äldsta restaurangen i världen?

Sobrino de Botín öppnades 1725 och har hållit igång sin ugn i 293 år. Den måste nämligen vara varm när de öppnar och kan därför inte släckas. I den gör man spädgris, en rätt som nämns i Ernest Hemingways roman Och solen har sin gång. Vill du besöka restaurangen får du packa väskan och dra till Madrid.
Läs mer om Restaurang, Sobrino de Botín, restaurang, Madrid
134kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du en bättre white russian än the Dude

Level up!

I filmen The Big Lebowski dricker The Dude en hel drös med White Russians. Det är en klassisk drink som är superenkel att göra, men är den så god egentligen? Nja. Cocktail Chemistry försöka därför förbättra drinken och det verkar som att de lyckas!
Läs mer om Sprit, the dude, the big Lebowski, white russian
120kg
+
Bobby Green
0

Sukiyaki med kattövervakning

Ser gott ut!

I JunsKitchens senaste klipp lagas rätten Sukiyaki till, och självklart är katterna med för att kolla så att allt går rätt till.
Läs mer om Mat, Sukiyaki, JunsKitchen, tofu, mat, lunch, katter, djurfeber
119kg
+
Bobby Green
0

Årets nyheter från GB Glace

11 stycken till antalet

Vi har hunnit in i februari och det är därför då dags att börja tänka på alla glassar man ska äta när våren väl här här. GB Glace presenterar nu sina nyheter för året och det är en ganska härlig samling. De är elva stycken till antalet och det ska nog finnas något för alla här. Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné Len hasselnötsglass med en ljuvlig…
Läs hela artikeln
Läs mer om Glass, GB, glass, 2018, nyheter, gott, GB Glace
91kg
+
Roger Åberg
0

Går det att göra en burgare som är som en pizza?

Japansk kedja försöker

Den japanska kedjan MOS Burger släpper nu en pizzaburgare. Bröden ska ha pizzadegskänsla och på köttet och osten har man placerat en tjock, stekt tomatskiva. På den hittar vi tomatsås, lök, basilika, pesto(?) och parmesan.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, pizza, pizzaburgare
86kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Detroit

Vad finns att mumsa på egentligen?

I det här avsnittet från Munchies The Pizza Show drar man till Detroit för att se vad för olika slags pizzor som erbjuds där.
Läs mer om Mat, The Pizza Show, Detroit, mat, pizza, gott
98kg
+
Bobby Green
0

First We Feast drar igång burgarshow

Detta ska följas

Det finns mycket god mat att frossa i på First We Feasts YouTube-kanal. Den 6:e februari kommer det att komma ännu mer i form av den nya serien/showen The Burger Show. Och vad kommer vi att få se i den då? Jo, burgare såklart. Man kommer att utforska den moderna burgarkulturen där vi inte längre bara nöjer oss med en sunkig gatuköksburgare utan vil…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, First We Feast, The Burger Show, hamburgare, burgare, show, nom
271kg
+
Roger Åberg
0

Omnipollo ett av världens bästa bryggerier

Plats 6 av 24.000

När Ratebeer sammanfattar 2017 får man fram en topp-tio-lista som innehåller de absolut bästa bryggerierna i världen. På den hittar vi våra svenska stoltheter Omnipollo, på plats sex för att vara exakt. På plats nio hittar vi våra danska vänner Mikkeller. Med på topp 100 hittar vi också Dugges och Stigberget. Med på Ratebeer finns 24.000 bryggerier…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, omnipollo, ratebeer, öl, bryggeri
89kg
+
Bobby Green
0

Eater jämför riskokare

Hur bra är egentligen den för 350 dollar?

Kocken Esther Choi har kommit till Eaters testkök för att snacka riskokare med Cliff. Hur står sig Cliffs 10 år gamla kokare mot en ny som kostar 350 dollar?
Läs mer om Mat, Eater, riskokare, koka, dyr
55kg
+
Bobby Green
0

Läsken som smakar semla

Det är 2018 nu

Det är snart återigen dags för fettisdagen där vi ska trycka in semlor i munhålet. Men nu för tiden räcker det inte med att äta en vanlig traditionell semla om du ska få likes på Instagram, för då måste du nämligen sticka ut med något speciellt. Så varför inte skölja ned din nachossemla med den här nya läsken som också ska smaka semla? När allt är …
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Semmelsoda, Hornstull, Hornstulls Semmelsoda, semla, smak, Soda Nation, Stockholm
63kg
+
Bobby Green
0

Nu finns dessertlikör med smak av Semla

Som vi har längtat

Ni har säkert sett att det finns dessertlikör med smak av kanelbulle och mjölk sedan tidigare, och nu kommer uppföljaren som istället har smak av semla. Den 13 februari är det återigen fettisdagen och tanken är alltså att man ska ta en semla och kanske lite av denna likör till för att ytterligare förhöja upplevelsen. Och vad smakar den då? Mjölk, b…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, dessertlikör, semla, likör, smak
171kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Big Mac fyller 50 år

Betala för Big Mac och få Grand Big Mac

Det var 1968 som franchisetagaren Jim Delegatti från Pittsburgh tog fram den revolutionära hamburgaren Big Mac. Ett år senare lanserades burgaren runt om på alla McDonaldx27s-restauranger i USA och fyra år senare kom den till Sverige. Ni har troligtvis precis som jag tryckt ett antal sådana här i era dagar, och i år fyller alltså klassikern hela 50…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Big Mac, tut i luren, burgare, hamburgare
134kg
+
Bobby Green
0

En av de minsta restaurangerna i New York

Har bara ett bord

Varje tisdag x22förvandlasx22 livsmedelsbutiken Indo Java i Queens till en liten mini-restaurang som serverar traditionell indonesisk mat. Det finns bara ett bord och Warung Selasa som stället kallas när det serveras mat har haft gäster de senaste tio åren.
Läs mer om Restaurang, restaurang, Indo Java, indonesiskt, mat, mataffär, Warung Selasa
135kg
+
Roger Åberg
0

Italienare med högt i tak

Kvarters- och biokänsla på L’Avventura

I dag slår en ny italiensk krog upp dörrarna i Stockholm, vilket kanske inte känns superspännade. Men L’Avventura, som restaurangen heter, finns i klassiska lokaler. Mellan 1927 och 1985 var det nämligen biograf i lokalerna och med sex meter i takhöjd får man så klart en speciell känsla. Biokänslan sitter kvar i möblerna, men man vill inte bara att…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, L’Avventura, Stureplansgruppen
84kg
+
Bobby Green
0

Det här händer med USAs äldsta gayborhood

Eaters första dokumentär

Boystown är Eaters första dokumentär och i den utforskar Zach Stafford USAs äldsta x22gayborhoodx22 och hur identiteten där håller på att förändras.
Läs mer om Mat, mat, Eater, Boystown, dokumentär, Zach Stafford
76kg
+
Bobby Green
0

Världens största sura godisorm

66 centimeter lång och 1,3 kilo

Vat19 säljer sedan tidigare en halvvidrig gigantisk godisorm som verkar allt annat än aptitlig. Nu kommer den även i ett surt utförande och det är en riktig bjässe det handlar om. Den är 128 gånger större än en normal godisorm och den har en smak i varje ände. För att få den att inte bara vara lite sur på utsidan har man även petat in det sura i de…
Läs hela artikeln
Läs mer om Snacks och godis, godis, godisorm, suris, sur, Vat19, stor
121kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Rom

Ge mig allt

När man är i Rom gör man som romarna gör. Eller hur var det nu igen? Pizza äter man i alla fall, och här får vi följa med Frank Pinello som visar ett par av ställena som man kanske borde gå till när man är där.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Rom, Italien, gott, The Pizza Show, Frank Pinello
-11kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog öppnar hamburgerkedja

Börjar i Stockholm

Kocken Johan Jureskog blev känd för hela svenska jobbet sedan han började samarbeta med McDonaldx27s och ta fram lite mer exklusiva burgare åt kedjan. Nu står det klart att han öppnar en egen hamburgerkedja. Den kommer att heta Jureskogs och den första av tre i år öppnar i Stockholm på Jakobsbergsgatan. Inspirationskällan ska vara kedjan Shake Shac…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Johan Jureskog, Jureskogs, hamburgerkedja, Stockholm
76kg
+
Bobby Green
0

Taraji P. Henson äter starka kycklingvingar

Fuskar dock lite

Säsong fem av programmet Hot Ones där kändisar äter starka kycklingvingar är nu här och i det första avsnittet är det Taraji P. Henson som smaskar i sig de heta vingarna.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Taraji P. Henson, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
79kg
+
Bobby Green
0

Whiskyn The Glenlivet XXV släpps idag

Kommer endast 130 stycken flaskor

Idag släpps den 25-åriga whiskyn The Glenlivet XXV på Systembolaget. Endast 130 stycken flaskor kommer till Sverige så vill du ha en får du snabba dig. Whiskyn har lagrats på både bourbon- och sherryfat i 23-24 år för att den sista tiden slutlagras i olorosofat. Doften ska påminna om mörk choklad och sultanrussin medan smaken ska ha en mjuk sötma …
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Glenlivet, The Glenlivet XXV, whisky
127kg
+
Bobby Green
0

Max umamiburgare kommer tillbaka

Nu även med kyckling

Grand Deluxe Umami var en populär burgare Max körde ett tag och från och med idag fram till den 15 mars finns den på menyn igen. Denna omgången kommer den förutom med kött eller halloumi även med kyckling. I burgaren hittar vi något av ovanstående protein blandat med umamidressing, picklad rödlök, bacon och emmentalerost i ett briochebröd. Till de…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Max, umamiburgare, hamburgare, umami, comeback, kyckling, mat
105kg
+
Bobby Green
0

Churreria har öppnat i Stockholm

Frossa loss bland Churros

Churros är ett spanskt bakverk bestående av friterad deg. De brukar komma i olika former och oftast strör man socker på och sedan doppar man loss i typ Nutella. Väldigt ohälsosamt såklart, men rätt så gott. Nu öppnar det en Churreria i Stockholm och där går man all in på att servera bakverket i olika konstellationer. Man kan få vanliga churros, chu…
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Churros, Churro House, fika, gott, Stockholm
65kg
+
Bobby Green
0

Superlyx-menyn hos Delmonico's

Ser gott ut

På restaurangen Delmonicox27s i New York finns en inte så hemlig men fortfarande exklusiv Billionairex27s Menu och vad man får om man beställer den ser vi här.
Läs mer om Restaurang, mat, Billionaire's Menu, Delmonico's, restaurang
162kg
+
Roger Åberg
0

Vackraste videon om kimchi!

Ren konst

Här får vi en oerhört vacker lektion om hur man gör kimchi. Och hur man tar sidfläsk, den nygjorda kimchin och lite annat för att skapa en rätt jag vill äta till lunch.
Läs mer om Mat, kimchi, mat
95kg
+
Bobby Green
0

Matdags på Bruce Lees favoritrestaurang

Ett besök hos Tai Tung

Tai Tung är Seattles äldsta kinarestaurang och en sak som gör stället lite kul är att det här var Bruce Lees favoritställe när han levde. Eater har åkt dit för att testa vad grejen är.
Läs mer om Mat, Eater, Bruce Lee, mat, Tai Tung
86kg
+
Bobby Green
0

En väldigt liten pizza

Är de små får man ta två

Walking With Giants lagar här till en pizza som inte är större än en femkrona. Knappast något som mättar men rätt gulligt är det i alla fall.
Läs mer om Mat, Walking With Giants, minipizza, Supreme, pizza, mat
95kg
+
Bobby Green
0

Gucci har öppnat en restaurang i Florens

Ser trevligt ut

Det italienska lyxmärket Gucci har nu öppnat en restaurang i Florens. Den heter Gucci Osteria och den som chefar över menyn är Michelinkocken Massimo Bottura. Stället har plats för 50 stycken gäster och man ska bland annat kunna mumsa på Parmigiano Reggiano-tortellinis, olika tostadas, svamprisottos och sidfläsk i bröd. Men till skillnad vad man ka…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Gucci, restaurang, Gucci Garden, Gucci Osteria, Massimo Bottura
88kg
+
Bobby Green
0

Vilken är den bästa tacokryddan?

Tacofredag!

Idag är det fredag och då ska man äta tacos! Och som sig bör kryddar man då färsen med tacokrydda, oftast färdig kryddmix som man bara dräller ner i pannan. Rätt Rätt har testat elva stycken olika som finns i mataffären för att avgöra vilken av dem som är bäst. Vilken är din favorit? Eller är du redig och gör din egna?
Läs mer om Mat, Rätt Rätt, tacokrydda, kryddmix, fredag
154kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola med persikosmak

Självklart endast i Japan

Japan får typ allt kul. Det senaste är Coca-Cola med persikosmak som jag också gärna hade velat testa. Får väl åka dit helt enkelt. I Japan är frukten extra speciell då den bland annat sägs motverka ondska. Det finns även en festival helt tillägnad persika - Momo no Sekku som firas den tredje mars varje år. Den nya drycken släpps den 22 januari oc
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Peach, persika, läsk, dricka, Japan
151kg
+
Bobby Green
0

Bästa indiska maten i Los Angeles

Finns tydligen på en bensinmack

Syskonen Hiram och Priyanka öppnade restaurangen The Bombay Frankie Company inuti deras föräldrars bensinstation och här ska den bästa indiska maten i Los Angeles serveras. Gott ser det ut i alla fall!
Läs mer om Mat, Great Big Story, Los Angeles, The Bombay Frankie Company, indiskt, mat
94kg
+
Bobby Green
0

Rektor Skinners stuvning

Och en regnbågsmacka!

Binging with Babish har återigen tillagat lite grejer från The Simpsons och den här gången handlar det om en stuvning från Rektor Skinner och en grillad macka med regnbågen på insidan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, The Simpsons, Skinner's Stew, Principal Skinner
201kg
+
Bobby Green
0

Shiso Burger öppnar i Malmö

Burgare på asiatiskt vis

Den asiatiska burgarkedjan Shiso Burger finns redan i Berlin och Paris och snart är det dags för den första restaurangen i Skandinavien. Den kommer att hamna i centrala Malmö och portarna slår upp under andra kvartalet i år. På stället kan man får burgare med wagyu-kött eller portobellosvamp och rätten serveras i små bambukorgar. Andra grejer man k
Läs mer om Restaurang, Shiso Burger, restaurang, hamburgare, Malmö
85kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson recenserar mat-klipp

Vilket gillar han bäst?

Kocken och programledaren Matty Matheson har fått i uppdrag av Bon Appétit att själv recensera några av Internets mest populära mat-klipp och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Matty Matheson, kock, mat-klipp, Bon Appétit, recensera, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Philly Cheesesteaken i Philadelphia

16 stycken på 12 timmar

En sak staden Philadelphia är känd för är Philly Cheesesteak - en matig macka med ost och kött. Men vilken av dem är bäst? Alex Delany bestämde sig för att besöka de 16 mest kända ställena för att utse en vinnare.
Läs mer om Mat, Philly Cheesesteak, mat, Bon Appétit, gott, Philadelphia
132kg
+
Bobby Green
0

Superdyra vodkaflaskan återfunnen - tom

Hoppas innehållet smakade bra

Det låter som en skämthistoria men den superexklusiva vodkaflaskan värd 1,3 miljoner dollar som vi skrev om igår har återfunnits - tom. Tjuvarna har alltså sänkt innehållet och dumpat flaskan som består av tre kilo guld och tre kilo silver på en byggarbetsplats. Den verkar oskadd och ska numera finnas hos polisen. Antagligen har skurkarna fått kall
Läs mer om Sprit, vodka, stulen, Dartz, RussoBaltique, Köpenhamn, återfunnen, wtf
89kg
+
Bobby Green
0

I dag är det World Spaghetti Day

Tut i luren!

Om ni trodde att det i dag bara var en vanlig fredag trodde ni fel. Det är nämligen World Spaghetti Day så skippa tacosen ikväll och kör lite pasta istället! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, World Spaghetti Day, pasta, tut i luren, hurra, spaghetti
80kg
+
Bobby Green
0

Mini-tårtor för nybörjaren

Är de små får man ta två

I sitt senaste klipp visar Yolanda hur man vevar ihop fem stycken olika små mini-tårtor.
Läs mer om Baka, How To Cake It, mini-tårtor, tårta!, fika, bakverk, nybörjare
75kg
+
Bobby Green
0

Helstekt gris i Miami

Lucas testar kubansk mat

Det här är första avsnittet av Eaters Dining on a Dime Miami och i det får vi hänga med Lucas till La Esquina Del Lechon där han får mumsa på lite helstekt gris.
Läs mer om Mat, Eater, Dining on a Dime, mat, lunch, Dining on a Dime Miami, Kuba
79kg
+
Bobby Green
0

Vodkaflaska värd 1,3 miljoner dollar stulen

Finns endast ett exemplar

Biltillverkaren Dartz från Lettland är kända för sina bisarra bepansrade suvar som bland annat figurerat i filmen The Dictator. Man ska aldrig blanda bilkörning med alkohol men företaget erbjuder även en superlyxig vodka som de säljer under varumärket RussoBaltique. Den mest exklusiva är en flaska i ett exemplar utförd i guld och silver med en pris…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, vodka, stulen, Dartz, RussoBaltique, Köpenhamn
103kg
+
Bobby Green
0

Den bästa gatumaten 2017

The Food Ranger listar sina höjdpunkter

The Food Ranger reser runt till olika länder och äter massa god gatumat. Nu har han listat sina höjdpunkter från förra året och där hittar vi bland annat mat från Kina, Indien och Indonesien.
Läs mer om Mat, The Food Ranger, gatumat, mat, höjdpunkter
66kg
+
Bobby Green
0

Köttåret med Eater

Det här har Nick satt i sig

Nick Solares är värd för Eaters The Meat Show och i det här samlingsklippet får vi se vilka köttmässiga äventyr han var med om förra året.
Läs mer om Mat, Eater, kött, The Meat Show, Nick Solaris
69kg
+
Bobby Green
0

Loka får oss att längta till sommaren

Släpper vatten med hallonsmak

Det har precis slagit över till nytt år och det innebär för många att man börja blicka mot en sak - sommaren. En sak man förknippar med denna årstid är frukt och bär och därför presenterar Loka nu en försmak av sommaren med ett nytt vatten. Men det är ingen märklig utflippad kombo man radar upp utan kort och gott hallon - en smak undertecknad i all…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Loka, Loka Hallon, smak, nyhet
86kg
+
Bobby Green
0

Maten från The Wire

Bästa skräpmaten?

I serien The Wire moffas det skräpmat till höger och vänster. Nu har Binging with Babish återskapat lite av detta så att du kanske kan få lite inspiration till nyårsdagen?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Wire
99kg
+
Bobby Green
0

Kebabpizzan inte längre mest populär

Besegrad av Vesuvio

Det är snart dags för nyårsdagens nationalrätt pizza och inför detta har tjänsten Onlinepizza tittat på sina siffror för att få reda på vilken pizza vi svenskar föredrar allra mest. Kebabpizzan har i flera år varit herren på täppan men i år ser det annorlunda ut, nu är det nämligen Vesuvio som är mer populär. Allra vanligast är dock pizzor man komp…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, smak, sort, variant, mat, Vesuvio
90kg
+
Bobby Green
0

Matindustrin formade den här staden

Latinamerikanskt i Siler City

1990 bodde det endast 180 stycken invånare med latinamerikansk bakgrund i staden Siler. Nu är den siffran nästan uppe i 4 000 och anledningen till detta är maten.
Läs mer om Mat, Eater, Siler City, matkultur, matindustri, mat, äta
92kg
+
Bobby Green
0

Sean och Tom äter goda burgare

Något annat än julmat

Det är nog fler än mig som är trötta på julmaten och för att vidga vyerna klämde jag i går en burgare, mycket bra. Ett par andra som gjort samma sak är Sean Evans och komikern Tom Segura som testat både In-N-Out och Shake Shack för att avgöra vilket av ställena som är bäst.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, Sean in the Wild, Shake Shack, In-N-Out, burgare
118kg
+
Bobby Green
0

Välkommen till pizzans födelseort

Häng med till Neapel

Snart kommer julmatsattacken med allt vad det innebär så för att stålsätta sig lite kommer här en påminnelse om att det finns annan mat - pizza! Originalet och den bästa hittar du i Neapel.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, gott, Neapel, Italien
92kg
+
Bobby Green
0

Air fryer vs vanlig fritös

Vilka pommes blir bäst?

En sån där air fryer verkar ju rätt smart om man ska göra pommes och inte vill att de ska drypa av frityrolja. Men klår de en vanlig fritös? Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, air fryer, pommes, fritös, potatis, Eater
81kg
+
Bobby Green
0

Pekingankan från En julberättelse

Nu är det jul igen!

Julen närmar sig med stormsteg och då finns det två viktiga saker man ska göra - äta mat och titta på juliga filmer. Här kombinerar Binging with Babish det hela genom att laga till pekingankan från klassikern A Christmas Story, eller En julberättelse som den heter på svenska.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, En julberättelse, pekinganka, A Christmas Story, mat
80kg
+
Bobby Green
0

Drink på maskros och Kardborresläktet

Missy fixar till en Shandy

Även om jag själv nästan uteslutande dricker Gin & Tonic när det är drinkdags kanske man ska vidga sina vyer lite någon gång. Här visar mixologisten Missy Flynn en drink man kan blanda till som skiljer sig lite från standardsortimentet.
Läs mer om Sprit, Munchies, drink, maskros, Kardborresläktet, Shandy, Missy Flynn
94kg
+
Bobby Green
0

Ät på restaurang med 3D-effekter

Le Petit Chef kommer till Sverige

Le Petit Chef har gjort succé i Dubai, London och Berlin och nästa år kommer han hit. Den lilla kocken är huvudpersonen i middagskonceptet Dinner Time Story där 3D-teknik och storytelling låter gästen följa med på en kulinarisk resa där smaker, ingredienser, ljud och ljus blandas. Man går i Marco Polos fotspår och får via skullmapping en 3D-illusio…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Le Petit Chef, At Six, 3D, restaurang, Dinner Time Story, upplevelse
86kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar utmanar Casey Neistat

Kör utan solglasögon

Casey Neistat har hälsat på Sean Evans för att sätta i sig lite heta kycklingvingar och snacka om livet. Men vingarna håller nästan på att ta knäcken av stackars Casey.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Casey Neistat, kycklingvingar, hett
57kg
+
Bobby Green
0

Här gör man 6 000 julskinkor per dag

Julmaten närmar sig med stormsteg

Dearborn Brand i Dearborn Michigan gör varje år vid juletid upp till 6 000 stycken julskinkor - per dag! Här får vi hänga med till fabriken och se hur det hela går till.
Läs mer om Mat, julskinka, fabrik, skinka, mat, jul, Eater, Michigan, Dearborn Brand
114kg
+
Bobby Green
0

Ned Flanders varma choklad

Gör den själv vettja!

I The Simpsons Movie fixar karaktären Ned Flanders till en riktigt smarrig varm choklad som Bart snor till sig och älskar. Här får vi reda på hur man gör den själv så att man också kan få den där episka upplevelsen.
Läs mer om Dryck, Binging with Babish, Ned Flanders, varm choklad, The Simpsons
118kg
+
Bobby Green
0

Gräddlikör med smak av Cognac

Den första på svenska marknaden

Gräddlikör är populärt bland oss svenskar och nu kommer ett tillskott som sägs vara det första på marknaden - gräddlikör med smak av Cognac. Den heter Crème Liqueur au Cognac by Braastad och smaken ska vara fyllig med inslag av smörkola, grädde, apelsinchoklad och självklart även Cognac. Nyheten ska finnas på Systembolaget nu och för en flaska som…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Crème Liqueur au Cognac by Braastad, Cognac, gräddlikör, sprit, Braastad
216kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar McVegan i Sverige

Kommer innan årsskiftet

Tillsammans med Anamma som är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige har McDonaldx27s Food Team tagit fram McVegan - en helt vegansk burgare. Den här är det första ur samarbetet och det lär komma fler i framtiden. McVegan har sålts i andra länder sedan oktober månad, i Sverige ska den finnas på menyn från den 28 december. Burgaren är baserad på pro…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, McVegan, vegan, burgare, hamburgare, Anamma