Quantcast
m
a
r
2 i dag3 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Vem har Sveriges bästa sushi?
Minako, Sushi sho, eller Mogge?

Mauri har besökt sushi-ställena Minako, Sushi sho, och Mogge för att se vem av dem som levererar bäst rå fisk i Sverige. Vilket är ditt favorit-ställe när det kommer till sushi? Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Får det lov att vara lite sushi-korv?
Allt kan bli korv, om man bara vill

Om man har en köttkvarn och lite fjälster är det bara fantasin som sätter gränserna när det gäller vad som kan bli korv. Ovan sushi-korv, nedan Big Mac-korv och massa annat. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0
2019

Ett dygn hos en sushirullband-restaurang
Snabbt och gott

Här får vi hänga med Kazuhiro Maeno som är restaurangchef på Sushiro i Singapore och lära oss hur köket och personalen jobbar för att få ut det bästa de bara kan på rullbandet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Cody Auger
Ett besök på hans restaurang Nimblefish

Cody Auger driver sushi-restaurangen Nimblefish som ligger i Portland. Här kombinerar han klassisk tillagningsteknik med sina arkitekt-kunskaper och resultaten ser ganska så mumsiga ut. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Formel 1 lanserar parfym
I 3D-utskrivna flaskor

Formula One Group har tillsammans med Designer Parfums och designern Ross Lovegrove tagit fram en kollektion med tre stycken 3D-utskrivna flaskor innehållandes fem stycken olika dofter. Man beskriver flaskorna med orden "specifically inspired by the world of Formula 1, uniting technology and dynamism with heritage and storytelling" och de ska alltså på något vis innehålla fem dofter, exakt hur det fungerar är dock oklart. Dilesh Mehta som är Designer Parfums Chairman & CEO säger följande: "We are leveraging the sport’s heritage and principles to build a unique fragrance brand that merges a highly legitimate approach to the perfume world with the core values of Formula 1. Being the first fragrance brand to utilize 3D printing is a huge achievement, and we look forward to pushing this even further in future years when we will offer consumers the ability to create their own customized designs." De tre flaskorna börjar säljas globalt i april nästa år. Prislappen verkar sträcka sig från 250 till 10.000 dollar. Läs mer på länken nedan där det även står hur grejerna ska dofta. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Sanningen om Wasabi
Shigeo Iida pysslar med den äkta varan

Antagligen inget nytt för er men den Wasabi som serveras på de flesta sushi-restaurangerna är inte Wasabi utan bara grönfärgad pepparrot med kinesisk senap. Anledningen är att den äkta varan är en av de dyraste grödorna i världen. I det här klippet får vi dock se de riktiga grejerna, och de odlas av jordbrukaren Shigeo Iida. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0

Sushi-experten Yuki Chizui kommer till Sverige
Popup-restaurang håller öppet i två dagar

Yuki Chizui driver sushi-restaurangen Nadeshiko Sushi i Tokyo där bara kvinnor får jobba vilket har blivit en stor grej i Japan. Snart kommer hon till Stockholm för att under två dagar öppna en popup-restaurang för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft. Restaurangen som är en replika av originalet kallas för New Horizons och där kommer det att serveras sushi i världsklass. Man bygger upp den på The Lobby som ligger på Regeringsgatan 61 i Stockholm och datumen man håller öppet är den 26 och 27 mars. Endast tolv stycken sittplatser kommer att finnas. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Kate Koo
Driver Zilla Sake

Kate Koo är personen bakom sushirestaurangen Zilla Sake och här berättar och visar hon lite om hur hon jobbar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Hur smakar sushin i Portugal?
Iz testar

Iz Harris har varit i staden Aveiro, Portugal för att mumsa på massa gott som finns där - bland annat sushi. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0
2018

Bubbel i kolfiberflaska som matchar din Bugatti
Men drick inte när du kör

Bugatti har nu tillsammans med Champagne Carbon tagit fram champagnen EB.01. I flaskan finns en blandning av 90 procent chardonnay-druvor och 10 procent pinot noir och som ni kan se matchar flaskan bra till en svart Chiron. Har du inte bilen kanske du ändå vill pryda din vinkällare med flaskan. Alexandre Mea som är vd för skumpaföretaget säger följande: "We are thrilled to have the chance to begin an adventure with Bugatti. At the crossroad of tradition and modernity, excellence and technology, Bugatti never makes compromises. We feel the same about our Champagne. Our constant pursuit of perfection and relentless desire to innovate has naturally led us to a powerful brand like Bugatti: breaking the conventions and remaining one of the top luxury brands in the world." Bugattis vd Stephan Winkelmann säger så här: "Bugatti and Champagne Carbon are avant-gardists of their respective industry, translating their know-how achieved through a proud history into an innovative present and future. Striving for perfection is at the core of all our actions, leading us to constantly want to keep pushing our own boundaries." Tumnagel
60kg
+
Bobby Green
0

Har du ätit på Nobu någon gång?
Jag blev sugen nu

Hos restaurangkedjan Nobu är det sushi som gäller och kvaliteten är högsta prioritet. Både välrenommerade kockar och kändisar vallfärdar till ställena för att mumsa på skapelser som har ganska saftiga priser men som sägs vara värda varenda krona. Har du ätit på Nobu någon gång och vad tyckte du i så fall? Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Ett nytt sätt att tillaga burgare
Sushimästare tipsar

Ben och Brent från Prime Time har hälsat på sushimästaren Masa i hans restaurang Tetsu där han visar ett nytt sätt att tillaga burgare. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en tonfisk
För sushi

Här får vi se hur man styckar en tonfisk på bästa sätt om man vill få ut de finaste delarna på rätt sätt. Som bonus får vi lära oss lite japanska, får lite knivkunskap och lite allmänt rolig information. Sevärt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi
Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Frusen Cola och Fanta
Säkert gott i solen

Coca-Cola har under åtta års tid (what took you so long?!) utvecklat en frusen slushie. Dessa har nu börjat säljas i Japan och kommer i en sån där påse som småbarn äter smet ur. Colan i påsen har en hint av citron. Är man sugen på någon annan smak finns även Fanta med apelsin eller druvsmak. Som det ser ut nu verkar dessa tyvärr inte komma till något annat land än Japan. Tumnagel
170kg
+
Bobby Green
0

Surf i slushie
Ser kallt ut

En snöstorm drog nyligen in över Amerikas östkust vilket bland annat ledde till att Atlanten på vissa ställen frös till is. Där det inte var helt fruset utan mer trögt vatten på grund av kylan bestämde sig ett gäng för att surfa, och hur det såg ut ser vi här. Iskallt bonusklipp nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Lär dig mer om växten Indigo
Har använts i Japan sedan 1600-talet

På 1600-talet använde samurajerna växten Indigo till sina kläder då den var naturligt styv och hade antibakteriella egenskaper. I nutid har man även använt den i brandmäns kläder då den kan vara brandsäkert upp till 800 grader. I dagsläget finns det endast fem stycken bönder som odlar växten som kräver väldigt mycket jobb, och de finns i Tokushima. Tumnagel
198kg
+
Bobby Green
0
2017

Världens hårdaste mat
Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi träffa Takashi Suzuki som har jobbat med detta i 30 år. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

HÄr VET inte ens kocken morgondagens meny
morgonens fiskleverans avgör

Litet reportage från Sushi-baren Cagen i New York där menyn bestäms beroende på vad kocken får in för fisk på morgonen. Tumnagel
123kg
+
Frode Wikesjö
0

Sushi är mer än bara mat
Det är konst

Här får vi se sushikocken Daisuke Nakazawa som tidigare varit elev hos mästaren Jiro Ono göra lite sushikonst. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tokyo med 30 snygga animationer
Från sumobrottning till sushi

James Curran har återskapat vad Tokyo är för honom genom dessa animationer som alla hänger ihop på något vis. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida