Quantcast
m
a
r
1 i går57 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Det här är den bästa tonfiskmackan
Någonsin

Samin Nosrat är författaren till boken Salt, Fat, Acid, Heat och programledaren för Netflix-serien med samma namn. Nu har hon varit i Munchies testkök för att visa hur man fixar till den bästa tonfiskmackan - någonsin. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så här tar man hand om en hel tonfisk
Imponerande arbete!

Här får vi se Kuniaki Yoshizawa, som jobbar på restaurangen Wokuni i New York, ta hand om en tonfisk. De odlar sina egna fiskar och kan därför hålla samma pris hela tiden och de tar verkligen hand om hela fisken. Här får vi berättat för oss vad de olika delarna är bra till och hur de kan användas. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg
0
2018

Så här styckar man en tonfisk
För sushi

Här får vi se hur man styckar en tonfisk på bästa sätt om man vill få ut de finaste delarna på rätt sätt. Som bonus får vi lära oss lite japanska, får lite knivkunskap och lite allmänt rolig information. Sevärt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

Historien om den bästa tonfisk-tacon i världen
Kul story!

I den här korta dokumentären får vi höra en rätt så intressant berättelse om en man som blev miljonär, förlorade allt, blev miljonär igen och sedan förlorade allt igen. Efter det köpte han en begagnad varucontainer som han började sälja tacos från, och de ska vara bland de bästa i världen. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Tsukiji Fish Market
Här finns det tonfisk i mängder

Yukitaka Yamaguchi kallas för tonfisk-kungen och i det här klippet får vi reda på varför. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0
2016

Så gör man en tonfiskrulle
Nyckeln är bra råvaror

Sushikocken John Daley från New York Sushi Ko visar oss här hur man gör en tonfiskrulle. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0
2015

Lunch med Tony Soprano
Fin Biff med bea

Förra veckan skeppades jag upp till Århus i Danmark för att där äta en specialkomponerad lunch på restaurang Frederikshøj som har en stjärna i Michelinguiden. Rätterna som man bjöd på denna dag var specialanpassade till HBO-serierna Game of Thrones och Sopranos. Maten förtärdes framför Samsungs nya böjda SUHD-apparat och tanken med denna middag var att visa att en fina tv-apparater samt -serier kräver fin mat. Nu förstår jag ju inte riktigt hur gemene man skall kunna relatera till detta men det brukar väl sällan vara målet när reklamfirmor anordnar sådana här tillställningar. Gruppen jag var med i placerades i Sopranos-rummet där vi fick titta på avsnitt S01E03 - Denial, Anger, Acceptance och direkt påmindes jag om hur sjukt bra Sopranos var. Tumnagel
83kg
+
Frode Wikesjö
0

10 inte helt lyckade snabbmatskoncept
Tonfiskpaj?

Snabbmat är gott men inte alla påhitt har varit helt lyckade. Här kommer tio stycken exempel på grejer som inte direkt gått hem hos kunderna. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar mat med Munchies
Ser gott ut

I december förra året hängde Action Bronson med Munchies till Hawaii, en resa som inspirerade honom att laga det vi ser här. Receptet på det du ser finns på länken nedan. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Tonfiskburkar hjälper till att grilla stek
Smart knep

För att få till den grillade steken perfekt låter kocken Seamus Mullen den vila ovanpå fyra stycken tomma tonfiskburkar. Sen stänger han locket och låter den goda blandningen av rödvin och krossad vitlök han lagt i burkarna ånga runt steken och göra den riktigt saftig. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Så här graderas färsk tonfisk
Hur vet man vad som är bra tonfisk?

Vad som är bra tonfisk är inte lätt att se men den här killen har det som jobb att betygsätta tonfisk och verkar veta vad han snackar om, han har ju trots allt jobbat med det i 25 år. Det är inte bara rödheten som är viktig utan även konsistens och transparens. Skalan han graderar efter är denna, från bäst till sämst: 1+ 1 1- 2+ 2G 2 2- 3. Siffrorna som står på "bordet" är inte nummer utan fiskens vikt. Om två fiskar har samma vikt kallas den senare för "green". Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg
0

Munchies om blåfenad tonfisk
Så få som 40 000 vuxna finns kvar

Författaren Sasha Issenberg som skrivit boken The Sushi Economy går på djupet i frågan om den blåfenade tonfisken som är på väg att utrotas. Tumnagel
106kg
+
Johan Rosén
0

Vad är egentligen tataki?
Lite stekt, massor av rått

Tataki är en stil där man tar ett protein och låter det vara rått hela vägen förutom just precis på ytan. Tataki får man nog oftast på sushiställen här i Sverige och då oftast på fisk, men i princip alla typer av proteiner går bra, vissa mer än andra så klart. Här får vi veta mer om tataki och hur man tillagar tataki på filet mignon och tonfisk. Tumnagel
102kg
+
Roger Åberg
0
2014

Världens dyraste Alla Hjärtans Dags-meny

Det börjar närma sig Alla Hjärtans Dag och alla vet vad detta betyder - de som är i ett förhållande måste prestera något alldeles speciellt och ultra-romantiskt. Dagen måste bli perfekt och du som partner är skyldig att hylla din älskade till skyarna med alla medel som finns. Det här är ju givetvis inte sant men visst kan det vara trevligt att göra något speciellt på denna dag. Vissa tycker om att äta något gott tillsammans, och känner du att julbonusen inte riktigt är spenderad än kommer här ett tips på världens dyraste meny dagen till ära. Menyn består av åtta rätter och den Michelinstjärnebeprydde kocken Adam Simmonds kommer hem till dig och tillagar maten. Bland rätterna hittar vi bland annat vit kaviar, gåslever, tunna skivor av guld och utrotningshotad tonfisk. Till detta får man en egen harpist som spelar harpa, en poet och ett dussin vita duvor att släppa iväg. Priset för allt detta då? Ganska saftiga 61 000 pund. Vill du ha den tillhörande vinlistan får du hosta upp ytterligare 30 000 pund. Men sen så är det ju bara Alla Hjärtans Dag en gång om året också. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2013

Seiko Spring Drive Golden Tuna
Ref. SBDB008

Gammal design i ny tappning som släpptes på Baselmässan tidigare i år. Det är den första Tuna att få Seikos lite exklusivare Spring Drive-verk. Boetten är tillverkad i titan med några detaljer som fått en ytbeläggning i guld (för att efterlikna den klassiska "Golden Tuna" som ni kan se bild på nedan). Priset då? €2,900 får ni punga upp. Tyvärr måste ni ta er till Japan eftersom denna är en "Japan Only" och limiterad till 300 exemplar... Visst ser den ut lite som en konservburk med tonfisk? Tumnagel
83kg
+
Carl Victor
0

Lär dig tonfiskens anatomi

Kazuyoshi Watanabe jobbar på Tsukijix27s fiskmarknad i Tokyo och kan så klart en del om fiskar. Det ville han dela med sig av och tillsammans med leksakstillverkaren Hobbystock har han skapat den här tonfisken som ska hjälpa kids att lära sig mer om tonfisken och hur den är uppbyggd. 10 olika delar består den av och modellen är en stilig rackare. Ungefär 2000 kronor kostar den, eller 29400 yen. Tumnagel
83kg
+
Roger Åberg
0