m
a
r
4 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Komplett brunch i stekpanna
Bakismat ftw!

Här lagar Farideh till sin favorit från förra året och det är i princip allt du behöver för att överleva tillagat i en stekpanna. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0
2018

Esther testar gjutjärnspannor
Hur mycket bättre är den dyrare?

Här får vi se när Esther testar en gjutjärnspanna som kostar 195 dollar och en som kostar 30 dollar - vad är det för skillnad mellan dessa egentligen? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0
2017

Matty Matheson lagar kycklingvingar
Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Bullens lanserar korv med öl
Dock inte ölkorv

Bullens Pilsnerkorv är en riktig klassiker som har hängt med ända sedan 1953. När det vankas nattamat är det alltid trevligt om det är en Bullens i bröd man får, och så har det alltid varit. Nu lanserar man för första gången på 64 år en nyhet som ska säljas jämte klassikern och det är Bullens Beer Banger. Det här är en trio med korvar smaksatta med mikrobryggd lager, IPA, stout och rostade maltkorn. Ölen är framtagen tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus som har utvecklat tre unika lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA och Charlis Stout. En perfekt blandning alltså - korv med öl i sig. Korvarna har 90 procent kötthalt och köttet kommer från Sverige. Man har valt att koka dem istället för att röka, bara för att bibehålla färg och smak. Ska funka lika bra på grillen som i stekpannan. Från den 3 april ska korvarna finnas på ICA, Coop, City Gross, Hemköp, Willys och MatHem.se och priset för en förpackning om fyra kommer att ligga runt 30 kronor. Tumnagel
186kg
+
Bobby Green
0
2016

Så tar du hand om din gjutjärnspanna
Med hjälp av vetenskap

Fördelen med en gjutjärnspanna är att du får bättre stekyta, att den håller värmen bra och att den troligtvis kommer att vara med dig hela livet - om du tar hand om den. Så hur gör man det på bästa sätt? Det får vi reda på i den här videon, vars fakta är uppbackat av vetenskap - och det kan man ju som ni säkert redan vet aldrig ifrågasätta. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Prylarna som ser ut som gjutjärn
Men som är gjorda av aluminium

Man vet att gjutjärn börjar bli mainstream när saker som inte är gjutjärn försöker se ut som gjutjärn. Nordic Kitchen är en ny serie med kastruller och stekpannor från Eva Solo som gör just de. Utseendet är, minst sagt, inspirerat av gjutjärnet men de är gjorda av aluminium. Så till skillnad från gjutjärn är de superlätta. Aluminiumet ska enligt tillverkaren vara slitstarkt och hålla och fördela värmen bra. Alla delar har en så kallad Slip-Let-beläggning som är en PFOA-fri beläggning men som ändå är en beläggning. Minsta stekpannan kostar 125 euro och största grytan 220 euro. Vad tycker ni, geni eller dumheter? Tumnagel
57kg
+
Roger Åberg
0

Slipp avlida vid baconstekning
Stänkskydd fixar biffen

Man vill i princip alltid ha bacon men det finns ett stort minus med denna delikata tingest - man blir typ sönderpepprad av stekflott när man kör skivorna i stekpannan. Visst, ugnen är alltid ett alternativ men det blir inte riktigt samma känsla. Det är där The Frywall kommer in och räddar frukosten, lunchen, middagen, kvällsmaten och nattamaten. Det är ett enkelt stänkskydd i silikon som du sätter över stekpannans kanter och som sedan ser till att varken du eller köket dränks av det svinheta flottet. Den minsta varianten kostar 22 dollar medan den större kostar 29, beställer gör du på länken nedan. Tumnagel
-45kg
+
Bobby Green
0

En stekpanna i aluminium blir till
Intressant process

Om du alltid har varit sugen på att gjuta din alldeles egna stekpanna i aluminium hemma men inte riktigt har vetat hur du ska gå tillväga får du reda på det här. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Roadkill blir till konst
Kanske bättre än att äta det?

Det finns en del som tycker att döda djur vid vägkanten är perfekt att slänga i stekpannan eller i ugnen, Kimberly Witham har dock en annan vinkel på det hela. Hon hämtar djur som blivit påkörda och kör konst av dem istället. Efter att hon har fotat djuren begraver hon dem i hennes trädgård, något hon har sysslat med i sju år nu. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Stekpanna och tallrik i ett
Smart drag som sparar lite disk

Att steka sin mat i en stekpanna och sedan servera det på en tallrik är så 2015. Nu ska vi istället äta direkt från pannan, men först efter att vi monterat bort handtaget förstås. Det är precis det Split Frypan handlar om då det är en kombination av stekpanna och tallrik. Förra året fick den designutmärkelsen Red dot award. Pannan har designats av Huijie Zhou och Wang Haochen men finns tyvärr inte till försäljning än. Tumnagel
-53kg
+
Bobby Green
0
2015

Odla mjölmask att äta hemma
Livin Farms Hive fixar "biffen"

Livin Farms Hive är en kupa för hemmabruk där du själv odlar din mat. Men vi snackar inte om grönsaker eller örter här, utan om mjölmaskar. En proteinrik larv som ska ersätta en del av din mat som kanske inte tas fram på ett helt hållbart sätt. Här har du kontroll över din odling och vet varifrån grejerna kommer. Kupan ger dig mellan 200 till 500 gram larver varje vecka som du sedan slänger i stekpannan eller har i en sallad. Det hela ligger just nu på Kickstarter där man söker 100 000 dollar, och man har redan fått in nästan 65 000 dollar. Den färdiga produkten kommer att säljas för 450 dollar. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Friterade avocadoklyftor
Annorlunda fredagssnacks

Om du vill ha ett lite annorlunda fredagssnack till kvällen i dag kanske friterade avocadoklyftor skulle kunna vara något. Det är rätt enkelt att fixa, man skär bara upp en avocado i klyftor (om man nu kan kalla det för det), toppar dem i mjöl, ägg och ströbröd och friterar i en stekpanna. Ser supergott ut även om det kanske inte är supernyttigt, men hej, det är ju fredag! Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du formfranskerullar
Mycket godare än vad det låter

Om du tar vanlig formfranska, plattar till dem, doppar dem i ägg, lägger i goda saker och lägger dem i stekpannan får du magi. Eller det ser ut så i alla fall, som en fattiga riddare deluxe! Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0

Handknackade stekpannor i silver och koppar
The real pot dealer

Munchies bestämde sig för att göra ett reportage om en riktig pot dealer så de kontaktade Emir Ali Enç som är ägare av Soy - ett turkiskt företag som tillverkar stekpannor i koppar och silver för hand. Företaget går nu bättre än någonsin och väntelistan för att få en panna kan vara upp till två månader. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Anthony Bourdain spanar in stekpannor
Hos Borough Furnace

2011 startade paret John Truex och Liz Seru företaget Borough Furnace där de för hand tillverkar stekpannor i olika storlekar för olika ändamål. Anthony Bourdain åkte dit för att se hur tillverkningen går till och givetvis för att testa om pannorna håller måttet. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0
2014

Han lagar Alineas mat hemma
Konstig mat går att göra hemma

Alinea är en restaurang som gör fantastisk mat men de gör också väldig konstig mat. Man jobbar mycket med att förändra formen på mat, exempelvis genom att göra smaksatt skum och annat konstigt. Allen gick dit och åt och blev amazed. Han köpte kokboken och började med ett recept och har sedan inte kunnat sluta. Eftersom recepten inte är sådana man slänger ihop med en kastrull och stekpanna har det krävt en hel del tid och pyssel för att få ihop det. Nördigt på ett härligt sätt och väldigt fascinerande! Tumnagel
144kg
+
Roger Åberg
0

Den bästa marinaden för mört kött

Det är hög tid att flytta fokus från stekpannan till grillen när det kommer till tillagning av kött och för att få till maten så bra som möjligt kommer här ett tips på vilken marinad du ska använda. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0
2013

Ta hand om din gjutjärnspanna

Sitter du med en gjutjärnspanna hemma som kanske inte mår helt hundra? Eller har du kanske en panna som mår bra än så länge men du vill veta hur man får den att bestå livet ut? I så fall ahr vi här videon för dig. Här ovan kan ni se en video från Americax27s Test Kitchen där de berättar exakt hur du bör rengöra din panna och alla saker du kan göra för att få den att må bättre om du tidigare misslyckats med rengörningen och fått en lite skrovlig yta eller lite rost. Tumnagel
156kg
+
Gordon Andersson
0

Första odlade hamburgaren tillagas idag
Består av proteinremsor framodlade från stamceller

Förra året berättade vi om att en grupp forskare på Maastrichts-universitet i Nederländerna höll på att odla fram hamburger-kött och idag är det dags för tillagning av den första hamburgaren gjord på odlat kött. Hamburgaren kommer att tillagas på en hemlig plats någonstans i London och eventuellt kommer en så kallad kändis-kock att steka till den. Annars är det inte så mycket mer känt om dagens tillställning förutom att hamburgaren kommer att tillagas i en stekpanna och när den väl är klar kommer den att provsmakas av två försöks-personer. Hamburgarens kött består av runt 20 000 proteinremsor som man odlat fram från stamceller hos nötkreatur. Tumnagel
81.3°
+
Wille Wilhelmsson

Handgjorda stekpannor
Av återvunnet stål

Jag är inte tillräckligt old school för att verkligen uppskatta gjutjärn men gör du det ska du ta dig en titt på dessa. Handgjorda av återvunnet stål med hjälp av vegetabilisk olja är de inte billiga, 280 dollar, men du får något som garanterat är unikt. Tumnagel
131kg
+
Roger Åberg
0

En lite smartare häll

Gorenje har släppt en ny induktionshäll som faktiskt verkar rätt så smart. Man kallar teknologin för IQcook och enkelt går det ut på att hällen och en speciell puck på locket till kastrullen eller stekpannan kommunicerar med varandra. Pucken håller koll på vad som händer och säger till hällen att höja eller sänka värmen och fungerar lite olika vid olika program. Vill man koka ser systemet till att det börjar koka och sänker sedan värmen men har det hela tiden så högt på att det fortsätter koka. Om vattnet kokas bort helt stängs plattan av. Vill man ångkoka så beter den sig lite annorlunda, värma på ytterligare ett sätt och så vidare. Vill man steka en köttbit ska man kunna ställa in hur man vill ha köttet och sedan lämna allt åt hällen. Låter ju fantastiskt i teorin, skulle verkligen vilja testa för att se hur det fungerar i praktiken. Nu finns i alla fall teknologin i Sverige, för 60 cm-versionen får man slanta upp 14 000 kronor, 70 cm kostar 15 500 kronor. Tumnagel
164kg
+
Roger Åberg
0

Nya rostfria kastruller från Åhléns

Åhléns lanserar nu en ny serie kastruller och pannor. Serien heter Argento och redskapen är i rostfritt stål. Det finns sex olika delar att välja mellan och alla är ugnsfasta upp till 200 grader. Såskastrull 1 L 249:- Kastrull med lock 2 L 399:- Kastrull med lock 4 L 449:- Kastrull med lock 6 L 599:- Traktörpanna 24 cm 599:- Stekpanna 28 cm 499:- Finns att köpa på Åhlens från och med nu. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0