m
a
r
2 i går57 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Yolanda bakar tårta som ser ut som blodigt ben
Och Furious Pete får äta upp den

Snart är det Halloween och det brukar få folk att vilja baka läskiga saker att bjuda sina vänner på. Vill man imponera på riktigt kanske man ska snappa upp ett par tips från Yolanda som driver How to cake it. Hon är helt sjukt bra på att baka tårtor och den senaste är en som ser ut som ett avhugget ben, komplett med blod och likmaskar som kryper ut ur sår. Smaskens! Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Oreo med smak av fylld cupcake
Intressant

Det är kul när kaktillverkare vill få deras kakor att smaka något de inte är. Ballerina Kladdkaka är ett exempel. Nu presenterar Oreo en kaka som ska smaka fylld cupcake, vilket också låter som en otrolig bedrift om den nu smakar vad den lovar. Kakan släpps i begränsad upplaga och tyvärr endast i USA. En annan nyhet som också släpptes denna månad är Oreos med kanelbullesmak. Fresh from the #WonderVault, welcome Filled Cupcake flavored OREO cookies. In stores now. #USonly Ett foto publicerat av OREO (@oreo) Feb 9, 2016 kl. 8:32 PST Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0
2015

Burger & Lobster har nu landat i Sverige
Och vi har testat!

I mars skrev jag om att konceptet Burger & Lobster skulle komma till Sverige och nu är det här. I dag var det provsmakning för pressen på Norrlandsgatan 33 i Stockholm där restaurangen inom kort öppnar, och vi var där och testade. Konceptet är enkelt - det finns endast tre rätter på menyn och dessa är lobster roll, en hel hummer och en burgare. Oavsett vad du väljer kostar det 275 kronor per rätt. Vill du testa lite av varje går det även att få en halv hummer och en halv burgare på samma tallrik för samma peng. Köttet importeras från Nebraska och ett par gånger i veckan kommer det levande humrar till restaurangen. Brödet bakas av ett bageri i Stockholm och såserna tas fram på restaurangen, i övrigt ska konceptet stämma överens med övriga Burger & Lobster-restauranger runt om i världen. Vi fick testa alla tre rätter halverade och så här tyckte vi: Roger: "Roligt koncept. Brödet på lobster rollen var fantastiskt, det var det tyvärr inte på burgaren som var lite torrt. Köttpucken till burgaren är på hela 275 gram vilket är lite för mycket, det blir för mycket kött att tugga sig igenom. Hummern smakade hummer, varken mer eller mindre." André: "Jag är inte så förtjust i hummer men det var ändå helt okej smaker. Lobster rollen var riktigt bra med gott bröd, lagom krämig. Hamburgaren var tyvärr en besvikelse och det blir svårt att motivera någon att betala nästan 300 kronor för den. Brödet var heller inte helt lyckat." Bobby: "Är även jag lite rädd för skaldjur men lobster rollen var ändå smaskens. Brödet var härligt smörigt utan att bli för kladdigt och det var perfekt rostat. Burgaren var okej men inte mer än så, tycker också att den är för dyr för vad man får. Pommesen var riktigt trista, smakade knappt något så de kan man lika gärna skippa." Just nu var lokalen inte helt färdigställd och det finns fortfarande en del att göra innan allt är klart. Planen är att öppna i början på juli. Kommer säkerligen till en början att vara överhajpat men vi säger - donx27t believe the hype. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

De bästa pizzorna i Boston
The Boston Globe listar tolv stycken

The Boston Globe har varit ute på pizzajakt och på länken nedan hittar du de tolv ställen man bör gå till om man vill ha en god pizza i just Boston. Var hittar man den bästa pizzan i Sverige? Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0
2014

Vi har smaskat på Marabous nyheter
Kakor med salta och söta kex

Vi är som ni redan vet lite efter av oss så idag firade vi chokladens dag istället för igår som faktiskt var den officiella dagen. Hur som helst, efterrätten till lunchen blev två av Marabous nyheter - Salty Crackers och Sweet Biscuits. Två kakor där innehållet är precis det man väntar sig - en med salta kex och en med söta kex. Det man har gjort är att baka in de salta Tuc-kexen i den ena och de söta LU-kexen i den andra. Inget nytt påhitt men ett smart sådant. Rädslan över att den med söta kex skulle bli för söt fanns såklart, men den visade sig vara ganska så bra avvägd. I bägge kakorna är det mest kex det handlar om, chokladen dekorerar mer dessa runtom. Och det känns bra, för det blir inte kladdigt och de båda kexsorterna som är goda även naturella dränks inte av massa chokladsmak. Påhittet känns välkommet, då flera av de andra Maraboukakorna snabbt kan kännas för mäktiga. Dessa känns luftiga och lätta, och blandningen mellan det krispiga och mjuka känns perfekt. Bitarna är något större än vanligt men eftersom de ändå är så nätta behöver man inte skämmas om man "råkar" ta två åt gången. De nya kakorna köptes i en liten tobaksaffär och det är oklart om de hunnit ut till de större butikerna än - jag har åtminstone inte stött på dem än och jag brukar alltid ha på min chokladradar när jag handlar. Tumnagel
112kg
+
Roger Åberg
0