m
a
r
5 i dag3 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Svensk jul vs syriansk jul
Vad skiljer?

De flesta har nog ganska så bra koll på hur en svensk jul ser ut. Det är skinka, köttbullar, prinskorv, Kalle, Karl-Bertil och sen runda av med lite politiska oenigheter över pralinerna ingen vill ha i chokladasken. Men hur ser en syriansk jul ut? Och en finsk jul? Mauri har tagit reda på det och jämfört med det vi kanske är vana vid. Tumnagel
-8kg
+
Bobby Green
0
2018

Så skär man världens dyraste skinka
Expert karvar Jamón Ibérico

Man kan inte skära Jamón Ibérico hur som helst utan det krävs ett proffs för att det hela ska bli rätt. Här får vi se hur man ska göra. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0
2017

Här gör man 6 000 julskinkor per dag
Julmaten närmar sig med stormsteg

Dearborn Brand i Dearborn Michigan gör varje år vid juletid upp till 6 000 stycken julskinkor - per dag! Här får vi hänga med till fabriken och se hur det hela går till. Tumnagel
57kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser
God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Han som skapade Hawaiipizzan har avlidit
Frukt på pizza - bra eller anus?

För över 50 år sedan gjorde Sam Panopoulos något väldigt vågat - han la konserverad ananas ovanpå pizzan som i övrigt hade tomatsås, skinka och ost på sig. Till en början var det ingen som gillade påhittet men efter ett tag ville plötsligt alla ha det. Blandningen av det söta och sura blev en hit och vips så var Hawaiipizzan född och resten är historia. Nu har Sam gått bort 83 år gammal men pizzan lever vi som vet kvar, kanske för alltid. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Byst av Vin Diesel laserskuren i skinka
Rätt lik originalet

YouTube:aren William Osman fick en något märklig förfrågan och det var om han kunde skära ut en byst av skådespelaren Vin Diesel i skinka. William vill såklart inte göra tittaren besviken så det är precis vad han gjorde, och resultatet blev faktiskt inte helt olikt originalet. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
2016

Nick moffar Muffuletta
En rejäl macka

Immigranterna som flyttade från Italien till New Orleans tog med sig mycket - däribland Muffuletta. En enorm macka med en fyllning av mozzarella, olivsallad och flera lager med skinka, salami och mortadella. I dag är det en riktig klassiker i staden och här får vi se när Nick Solares från Eater testar bjässen. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Ny julsenap från Johnny's
Smaksatt med kanel

Julen står för dörren och då ska man förutom tomtegröt vispa i sig massa skinka med senap på. Johnnyx27s lanserar därför en julsenap samtidigt som den skånska senapen får göra comeback. Nyheten ska vara kryddig och den är bland annat smaksatt med kanel, muskot och nejlika. Den baseras på klassikern Sötstark Grov och ska passa till det mesta på julbordet - förutom skinka även saker som julkorv och lutfisk. Både julsenapen och skåningen ska finnas i butik nu. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green
0

Pizzor med otraditionell fyllning
Urflippat eller nyskapande?

Tomatsås, skinka, oregano och mängder med ost. Vad behövs egentligen mer på en pizza, och vad skulle hända om man frångick detta simpla men fantastiska recept? Kanske skulle det se ut som i videon ovan, och kanske får du även lite idéer att lägga något annat på pizzan nästa gång du bakar själv? Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata ost, ägg och skinkmackan
Bon Appetit!

Bröd, skinka, ägg och ost. Enkelt att svänga ihop och så gott. Hur man vill göra är helt upp till en själv, här kommer en variant. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Food Busker vevar ihop ett par Croque Madame
Snabbt, snyggt och gott

Food Busker är tillbaka på Camden Market och denna gång slänger han ihop den franska frukostklassikern Croque Madame - en macka doppad i ägg med skinka och ost som toppas med ett stekt ägg. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Ardbeg lanserar sin mörkaste whisky
Dark Cove Committee Release

Dark Cove Committee Release är namnet på Ardbegs nya whisky och det är en mörk specialutgåva i endast 1 350 stycken exemplar. Det här är den mörkaste whiskyn i Ardbegs historia och den är inte kylfiltrerad och buteljerad vid 46.5 ABV. Den mörka färgen kommer från lagringen på sherryfat som även ger aromen av choklad, kaffe och ek. Smaken ska vara en blandning av russin, ingefära, peppar och lufttorkad skinka. Lanseringen sker den 31 mars klockan 10.00 och du hittar den då under Systembolagets tillfälliga sortiment på systembolaget.se. Priset för en flaska är 899 kronor och artikelnumret är 11588-01. Tumnagel
139kg
+
Bobby Green
0

Kakor som ser ut som skålar med Ramennudlar
Mind blown

SweetAmbs kan det här med att dekorera kakor. Här får vi exempelvis hur man med flinka fingrar kan få en kaka att se ut som en skål med ramennudlar, komplett med ägghalvor och vad som ska se ut som skivor med skinka. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
2015

Om filmen Hunger Games släpptes 1992
Då skulle det se ut så här

Det var bättre förr, när LP-skivan raspade loss på vardagsrumsmöbeln, burkskinkan stod serverad på matbordet och tjock-TVn med den inbyggda VHS-spelaren matades med ytterligare ett band. Denna gången står det Hunger Games på bandet, och året är 1992. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0

Processad mat klassas som cancerframkallande
No more bacon?

World Health Organisation (WHO) har nu för första gången klassat livsmedel som cancerframkallande. Processad mat som korv, bacon, skinka, pastejer och andra charkprodukter hamnar i samma fack som cigarettrök och arsenik i undersökningen som 22 stycken forskare har gjort. I det färdiga materialet säger de att det finns ett tydligt samband mellan maten och cancer, och då framförallt tjock- och ändtarmscancer. Men riktigt varför vet man inte än. Läs mer på länken nedan. Tumnagel
45kg
+
Bobby Green
0

Släng ihop en Egg McMuffin hemma
Tar bara några minuter

Sugen på Egg McMuffin men orkar inte gå till McDonalds varje morgon. Den lilla skapelsen, som är charmig på ett äckligt sätt, är väldigt enkel att göra hemma. Släng bara ner lite bröd i brödrosten, mikra ett ägg och placera skinka och ost mellan bröden så är det klart! Tumnagel
67kg
+
Roger Åberg
0

En lyxigare grillad macka
Med lax och kaviar

En grillad macka är ungefär det enklaste du kan veva ihop i köket. När du bara vill ha något snabbt att äta i soffan fungerar ost, skinka och tomat perfekt, men skulle du vilja lyxa till mackan lite kanske Eric Riperts recept är något att testa. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0
2013

En pizzarulle till mellis kanske?

Glöm "fräscha och nyttiga" mellanmål! Maria Tilly, marknadschef på Procordia, tror på lättlagat och lättuggat. "Vi tycker att ett mellanmål ska vara lätt att tillaga samtidigt som det ska vara smidigt att äta. Med vår nya Pizzarulle från Grandiosa erbjuder vi pizzaälskaren ett bekvämt snack som inte kräver middagsbord, tallrik eller bestick vid servering." Pizzarullarna kommer i förpackningar om 155 gram och finns i tre olika smaker – Classic med ost och skinka, kryddig Mexicana med tacokryddad köttfärs samt en smakrik Peperoni. En rulle kommer att kosta runt 18 kronor. Tumnagel
129kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Franska nyheter på charkistallriken

Uppe i de franska alperna, i byn La Rochette, bor det bara 58 människor. De är alla på något sätt involverade i den lilla byns stolthet – Henri Raffin. Henri Raffin är en charkproducent, som tack vare sin närhet till berg och skogar har tillgång till de allra finaste råvarorna i naturen. Märket är mest känt för sin lokala specialitet La Rosette. Det är en salami som är framtagen enligt gamla familjerecept och metoder som utformades långt bak i tiden. Även deras lufttorkade skinka Jambon de Savoie är populär, och har vunnit guld i franska tävlingar flera gånger för den rustika smaken som en 12 månader lång mognad i den rena alpluften ger. Producenten använder sig av kantareller, hassel- och valnötter, blåbär och chèvre för att smaksätta sina produkter, vilket ger en unik och god smak. Produkterna från Henri Raffin är populära i hela Frankrike och de sprider sig nu vidare ut i världen. I Sverige distribueras dem via Ridderheims och du hittar dem i butikerna till hösten. Jag tror definitivt att de franska charkuterierna kommer roffa åt sig en smarrig plats bland de italienska och spanska. Tumnagel
100kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Pizza på knäckebrödsbotten

Havrebräck är ett helt nytt tunnbröd från den lilla byn Bredbyn. Den finaste havren har använts och brödet ska ha en mild ton av rostad malt. Och tydligen ska brödet även fungera utmärkt som pizzabotten. Produktchefen Maria Eriksson beskriver brödet så här: "Vi vet att tunnbröd är ett väldigt omtyckt bröd och vi hoppas att Havrebräck ska bli en förevändning att äta det oftare. Att brödet är gott och nyttigt och går enkelt gå att bryta till önskad storlek motsvarar precis de önskemål många har på bröd. Vi ville dessutom ta fram en praktisk och snygg förpackning som passar dagens hushåll vilket denna gör. Den ryms enkelt i skafferiet och är snygg att ställa fram på bordet om man så önskar." Havrebräck finns i butikerna från vecka 15, kostar omkring 25 kronor och här är receptet på hur du lagar ihop en pizza på det: Pizza på Havrebräck (1 portionspizza) 1 Havrebräck 1 dl krossade tomater el färdig pastasås 3 skivor rökt skinka, strimlad 4 körsbärstomater, halverade 2 paprikaskivor 4 rödlöksringar 3 svarta urkärnade oliver, i bitar 50 gram mozzarella 5 basilikablad Bred tomatsåsen över brödet, används krossade tomater så låt dem rinna av i ett durkslag först. Fördela skinka, tomater, paprika och lök ovanpå. Toppa med oliver och smula över mozzarellaosten. Gratinera ca 7 minuter i 250 grader, passa så att inte kanterna bränns. Dekorera med basilikablad när pizzan tagits ut. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green
0