m
a
r
1 i dag58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Får det lov att vara en möglig Whopper?
Så här ser den ut om du lämnar den en månad

Burger King har tagit fram en Whopper utan artificiella konserveringsmedel och för att visa vad som händer med en sådan om man låter den vara en månad har de gjort den här reklamfilmen. Tumnagel
168kg
+
Bobby Green
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Ny gin lagrad på O.P. Anderson-fat
Från Hernö Gin

Hernö Gin presenterar nu Eighteen Ninety One Dry Gin som är en gin lagrad på O.P. Anderson-fat. Resultatet är en slags crossover mellan gin och snaps som fungerar bra till bådadera. Här ska finnas toner av anis, kummin, fänkål, vanilj, enbär, ek och kassia. Ska passa extra bra till svamp, vilt och fisk. Det här blir företagets andra fatlagrade produkt i serien Interpretations. Grundaren Jon Hillgren säger följande: "Eighteen Ninety One Dry Gin är resultatet av mötet mellan ett modernt gin och traditionell snaps. Jag har låtit Hernö Gin lagras i sextio dagar på fat som tidigare rymt 18 årig O.P. Andersson. Hernö Gin gifter sig väl med tonerna av akvavit och de lånade ekfat vi lagrat på. Innan O.P. Andersson lagrade sin produkt på dem har de använts för lagring av whisky, så resultatet är ett arv av mycket komplexa smaker som tar sitt uttryck i ett välbalanserat fatlagrat gin." Nyheten lanseras den 11 november och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 460 kronor. Ett gäng serveringsförslag finns nedan. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

McDonald's öppnar i Skellefteå igen
Tolv år senare

2007 stängde McDonaldx27s i Skellefteå sin restaurang. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. Innan dess avvecklades även restaurangen i Piteå. Men nu gör Skellefteå en comeback efter tolv år eftersom man idag slår upp portarna till en ny restaurang. På stället erbjuds bordsservering och möjlighet till laddning av elbil. Franchisetagare är Roland Edin. McDonaldx27s kommer de närmaste fem åren att öppna omkring 40 stycken nya restauranger i Sverige. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Idag öppnar ett bageri för hundar
Dog Bakery Stockholm

Stockholm är först ut i Norden med en ny trend - ett bageri enbart för hundar. Här är allt gott som finns på hyllorna speciellt bakat för hundar. Allt bakas på plats och det finns inga konserveringsämnen, salt eller socker i grejerna. Istället smaksätter man med bland annat jordnötssmör och sockerfritt äppelmos. Ägaren till bageriet heter Nicoletta Andersson och så här säger hon om idén. " Vi har som tradition i familjen att alltid baka bullar när någon är sjuk. När vår hund Charlie stukade tassen ville jag kunna skämma bort henne precis som resten av familjen. Det var där idén kring ett hund-bageri kom." Förutom bakverk till hundarna finns även hund-öl och hund-hamburgare. Till ägarna av djuren finns kaffe och även något gott till, men fokus ligger som sagt på hundarna. Tumnagel
-26kg
+
Bobby Green
0

Froosh lanserar nya juicer
Mumsigt

Froosh presenterar nu tre stycken nya juicer i sitt sortiment - Orange, mandarin & cupuacu, Pineapple, passionfruit & rooibos och Apple, kiwi & guava. Alla produceras av 100 procent färsk frukt. De innehåller inget konserveringsmedel, är fria från koncentrat och tillsatser och är helt utan tillsatt socker. Petra Winberg som är varumärkes- och kategoriansvarig för Froosh säger följande: "Vi är stolta över våra nya juicer som följer trenden med spännande smakkombinationer, som oftast finns i juicebarer, och passar bra att ta i farten. Våra produkter innehåller enbart 100 % frukt och grönsaker och gör det enklare att få i sig de frukter du behöver under dagen. Vi tar helt enkelt känslan från juicebarerna direkt till butikerna, nära konsumenterna." Juicerna finns i storlekarna 150, 250 och 750 milliliter. Priset för mellanstorleken ligger runt 18 kronor. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Max öppnar på Medis
Ny flaggskepps-restaurang

Hamburgerkedjan Max meddelar nu att man den 10 april kommer att öppna ytterligare en restaurang i Stockholm. Den kommer att ligga på Medborgarplatsen och blir den största hittills. Inomhus kommer det finnas plats för 260 stycken gäster och på uteserveringen och terassen ska det finnas 60 stycken platser till. 15 stycken expresskassor kommer att finnas och även en separat lösning för beställningar av hemkörning. Adressen är Götgatan 41 och man kommer att ha öppet söndag till tisdag från 09-01, onsdag till lördag från 09-06. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0

Nya McDonald's-restauranger i landet
Bollnäs, Södertälje och Skellefteå öppnar i år

De kommande fem åren planerar McDonaldx27s att slå upp 30-40 stycken nya restauranger. Nu är det klart att nya platser öppnar i Bollnäs, Södertälje och Skellefteå i år. Alla restauranger som är del av expansionen kommer även att utrustas med laddstolpar så att man kan ladda sin elbil medan man äter. Thomas Kelly som är vd för McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vi har en ambitiös plan för expansion i Sverige och det är spännande att vi nu kommer igång med flera svenska städer som en del i planen. Vi ser stor marknadspotential i Sverige och det öppnar upp till flera nya arbetstillfällen och framförallt fler goda matupplevelser." Andreas Larsson som är Real Estate Manager för McDonaldx27s Sverige säger: "De nya restaurangerna är moderna, tillgängliga och funktionella för att kunna erbjuda våra gäster en relevant och god upplevelse. När maten nu tillagas direkt vid beställning, och med bordsservering, kommer våra gäster få en ännu bättre helhetsupplevelse." Tumnagel
-1kg
+
Bobby Green
0

Schweppes lanserar Ginger Beer i Sverige
Recept på tre mocktails du kan göra med den

Nu kommer Schweppes Ginger Beer till Sverige. Den ska ha en perfekt balans mellan sötma, kolsyra och kryddig ingefära. Kommer i PET-flaskor på 50 centiliter och kostar omkring 13 kronor styck. Finns att köpa i dagligvaruhandeln nu. För att lyfta lanseringen har man tagit fram de tre mocktailsen Mocktail Mule, Ginger Mockarita och Ginger Mimocka som du har receptet till här nedan. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Blossa släpper drycken Värma
Alkoholfritt med krydda

Det är fortfarande istid i landet och en värmande dryck gör alltid gott. Blossa som man vanligtvis förknippar med glögg presenterar nu nyheten Värma. Det är en alkoholfri serie med drycker gjorda på te, fruktjuicer och utvalda kryddor som är tänkt att man ska värma upp. Den kommer i två versioner - Blossa Värma citrus och ingefära och Blossa Värma äpple och kardemumma. Båda har naturliga ingredienser i sig utan aromämnen och konserveringsmedel. Släpps i dagligvaruhandeln från och med nästa vecka och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala omkring 45 kronor. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0
2018

Glass som ser ut som små hundvalpar
Gulligt eller bara konstigt?

I Kina äter man hundar heter det ju. Det gör man tydligen även i Taiwan, fast där är de gjorda av glass. En restaurang i staden Kaohsiung har fått uppmärksamhet för sina glassvalpar som är väldigt realistiska. Fem timmar ska det ta att få till 100 stycken serveringar per dag. Smakerna är choklad, earl grey eller jordnöt. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

100 nya McDonald's-restauranger inom 5 år
Stor expansion i Norden

Nu presenterar McDonaldx27s en expansionsplan och den har som ambition att man inom fem år ska ha öppnat 100 stycken nya restauranger i Norden. Om tio år ska den siffran istället vara 200. Sverige är den största marknaden i gruppen och i Norden ska expansionen skapa upp till 5000 stycken nya jobb. Christer Åberg som är koncernchef på McDonaldx27s Norden säger följande: "Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna, med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden." Man investerar även i att uppgradera befintliga restauranger. Köken byggs om för tillagning på beställning och fler och fler ställen får digitala skärmar från var man beställer maten själv. Thomas Kelly som är VD på McDonaldx27s i Sverige säger följande: "Gästernas förväntningar förändras och vi utvecklas med våra gäster för att erbjuda en relevant och modern upplevelse. Vi började nyligen med bordsservering, något som gästerna verkligen uppskattat. Nästa steg är att erbjuda våra gäster möjlighet till hemleverans, vilket gör McDonald’s i Sverige ännu mer tillgängligt och samtida." Tumnagel
-115kg
+
Bobby Green
0

Nu kommer Loka Crush med äpple-smak
Folket har väntat i fyra år

Vissa smaker tror man är självklara men Loka Crush har inte funnits med äpple - förrän nu. Förra veckan lanserades den i servicehandeln och vecka 15 ska den även finnas i dagligvaruhandeln. Smaken har konsumenterna önskat sig sedan Crush presenterades 2014 så man kan ju undra varför det tog sån tid. Drycken har 14 procent fruktjuice i sig, naturliga ingredienser och inga konserveringsmedel eller färgämnen. Den ska även ha 60 procent mindre socker i sig än traditionell läsk. Förutom äpple finns Loka Crush i smakerna hallon, citron, päron, jordgubb och ananas. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog öppnar hamburgerkedja
Börjar i Stockholm

Kocken Johan Jureskog blev känd för hela svenska jobbet sedan han började samarbeta med McDonaldx27s och ta fram lite mer exklusiva burgare åt kedjan. Nu står det klart att han öppnar en egen hamburgerkedja. Den kommer att heta Jureskogs och den första av tre i år öppnar i Stockholm på Jakobsbergsgatan. Inspirationskällan ska vara kedjan Shake Shack och det kommer alltså därför att serveras smashburgare. Temat är ekologiskt och allt på stället ska genomsyras av detta. Öl- och vinservering kommer att finnas. Klippet är från när Johan lagade burgare i Nyhetsmorgon 2016. Tumnagel
-12kg
+
Bobby Green
0
2017

Lösviktsgodis med 95 procent mindre socker
Coop utökar sitt sortiment

Under våren har butikskedjan Coop testat att sälja lösgodis från det nystartade svenska företaget Tweek i tio stycken av sina butiker. Godiset kallas för Sweets with Benefits och det ska ha 95 procent mindre socker och upp till 50 procent färre kalorier än traditionellt godis. Det innehåller inga konserveringsmedel, palmolja eller soljalecitin och färg- och aromämnena är naturliga. Nu utökar man satsningen och börjar sälja godiset i 100 stycken av Coops butiker. I sortimentet finns det 24 stycken olika sorter - från choklad till skum- och gelégodis. Sötat har man gjort med erytritol och steviolglukosider. Tillverkningen sker i Varberg. Åsa Rosén som är grundare av Tweek säger följande: "Vi har utvecklat en helt ny typ av godis som vi hoppas kan inspirera till nya, klokare val i vardagen. Med vårt unika urval av ingredienser har vi skapat ett godis med 95 procent mindre socker och upp till 50 procent färre kalorier utan att för den skull kompromissa med smak och upplevelse. Samarbetet med Coop känns för oss helt naturligt eftersom vi båda är företag som är engagerade i att driva innovationer för ett mer hållbart samhälle." Priset för godiset är 199 kronor per kilo. Tumnagel
286kg
+
Bobby Green
0

I Oslo är ölen dyrast i världen
Så skiljer sig priserna i olika städer

Ah, fredag och sol. En uteservering med kall öl väntar på dig. Men om du vill låta börsen räcka till så många öl som möjligt är det inte i Oslo du ska inta drycken, för där är det nämligen dyrast att handla. För en halvliter får du betala hela 88 kronor. Då är det bättre att åka till Prag - där kostar samma sak nämligen endast 11 kronor. Deutsche bank har gjort en lista över vad man får betala för en halv liter öl på en uteservering i storstäder runt om i världen och att Norge "vann" var väl kanske ingen överraskning. I Stockholm ligger priset på 61 kronor, i New York på 65 kronor och i Paris på 62 kronor. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Loka Crush nu även med ananas
Frisk och fräsch sommarsmak

Loka Crush får nu en ny familjemedlem i form av den här som har smak av ananas. Den beskrivs som söt och smakrik, samtidigt som den ska vara frisk och fräsch. Den innehåller 14 procent fruktjuice, 100 procent naturliga ingredienser, inga konserveringsmedel eller färgämnen och omkring 60 procent mindre socker än traditionell läsk. Kommer på flaskor om 50 eller 140 centiliter och cirkapriset är 13 respektive 16 kronor. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0
2016

Sushi-eran började inte med fisken
Det var riset

Sushi började sin karriär i sydöstra asien där ris användes som en konserveringsmetod för fisken. Det hela hittade senare till Japan och en herrans massa år senare är det vad vi i dag kallar för sushi. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Det här med tonickoncentrat är inte så dumt
Jag har testat Swedish Tonic

Att veva ihop en gin och tonic är något av det enklaste du ska göra, men vill man att det ska bli riktigt bra ska man tänka på vilken gin man använder och även vilken tonic man blandar med. Det finns massa god gin att välja mellan men det här med tonic är lite svårare, framförallt var man hittar den. Vissa välsorterade matbutiker kan ha, och det finns även att beställa på nätet. Dock brukar de små glasflaskorna inte vara helt billiga och det går åt några stycken om man ska blanda ett par drinkar på en kväll. Det är där Swedish Tonic kommer in i bilden med sitt tonickoncentrat som du helt enkelt blandar ut med bubbelvatten. Tonicen innehåller vatten, agavesirap, apelsin, citron, lime, kinabark (aromämne: kinin), citronsyra, kryddor, konserveringsmedel: natriumbensoat (E211). Jag testade först med bubbelvatten som man gör själv hemma. Tänk på att bubbla detta hårt plus att vattnet måste vara riktigt kallt. Ginen jag använde var ena gången Hendricks och andra gången Sipsmith. Tonicen har som sig bör en mörkbrun färg och doftar sött, nästan som någon slags läsk och jag kommer även på mig själv med att tänka på barbequesås, men det är väl sötman som ställer till det i huvudet. Smakar man på den direkt från flaskan händer det grejer i munnen - det smakar skog och bark, lite apelsin och även lite kola. Sött men ändå inte för mycket, och man vill ha mer. Man blandar en centiliter av tonickoncentratet med fyra centiliter gin i ett glas med is, sen toppar man upp med vatten och har antingen en klyfta lime eller citron i, jag valde det förstnämnda. Smaken är riktigt intressant och frisk, och man märker tydligt skillnaden mot färdig tonic - här är det mycket kraftigare toner utan att bli för mycket. Tycker man ändå att det blir för starkt är det ju enkelt att späda ut med lite mer vatten. Perfekt att smutta lite på och såklart även rolig att bjuda på - mest för att gästerna kanske inte väntar sig att en Gin & Tonic kan smaka så här. En gäst trodde inte ens på mig att det var en GT jag serverat, men det kan ju också vara för att man tyvärr har blivit van vid tråkiga varianter på krogen. Jag testade även med sodavatten vilket ger en något speciell, men ändå angenäm smak. Passar säkerligen inte alla, men kul att testa lite. Sodavattnets lite kraftigare bubblor ger drinken ännu mer drag och gör den lite mer intressant. Börja med att hålla er till rekommenderade blandningen, sen kan man ju såklart experimentera fram och tillbaka som man själv vill. Det smarta med detta är att du slipper kånka hem alla små glasflaskor och att du får något lite annorlunda att blanda din drink med. Sen är det här också en klockren grej att ge bort som present till någon som uppskattar lite roligare tonic än den som kommer på 1,5-liters petflaska. För den lilla flaskan som är på 200 milliliter och som räcker till cirka 20 drinkar får du betala 199 kronor. Den större som är på 500 milliliter kostar 399 kronor och räcker till cirka 50 stycken drinkar. Tumnagel
241kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida