m
a
r
3 i går45 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tre nya sillar från Abba
Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar

Abba presenterar nu tre stycken nya sillsmaker och dessa är Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar. Dessa beskriver man som "en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare". Malou Yeung Kadir som är Marketing Manager Abba säger följande: "Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna." Hela sill-sortimentet har även fått en uppdaterad design och så har man uppdaterat receptet för Senap, Skärgård och Ramslök & Citron. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Martin Kellerman har gjort en ny Rocky-bild
Rocky gillar också Pilsner Urquell

Pilsner Urquell och Martin Kellerman har ingått ett samarbete som resulterat i att man på smörgåsbutiken Sandhäxan i Stockholm den 27-28 september kommer att ha en Rocky-utställning. Där kommer Martin att ställa ut ett antal utvalda originalstrippar från Rockys 20-åriga historia och en helt nytecknad illustration (bilden ovan). På plats kommer man att kunna köpa ett signerat exemplar av denna för 3000 kronor, men det finns endast 100 stycken. Läs mer på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram TÄNK SÅHÄR: DET FINNS BARA DEN HÄR HELGEN. TA HÖSTSOLEN. TA EN SVÄNG TILL HÄXAN. TA DEN FÖRSTA KALLA GYLLENE URQUELLEN UTOMHUS. LE OCH SMÅNICKA TILL LITE KLASSISKA KELLERMAN, FAN VAD BRA DOM ÄR ÄNDÅ. SEN HITTAR DU ETT BORD ELLER EN PLATS I FÖNSTRET. TAR IN EN ”ROCKYMACKA”, EN ÖL TILL FÅR DET BLI, O SÅ KÄNNER DU ATT LIVET ÄR FINT ÄNDÅ OCH ATT DU JUST NU INTE ÖNSKAR NÅGOT MER ?? - ?? ROSTAD FRANSKA, MAYO, YELLOW MUSTARD MED PICKLADE SENAPSFRÖN, ISBERGSSALLAD, STEKT FALUKORV, CHEDDAR, CHIPS OCH HÄXANS KETCHUP - ?? @stockholmfood Ett inlägg delat av SANDHÄXAN (@sandhaxan) 24 Sep 2019 kl. 2:41 PDT Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Bratwurst i London
Gott!

En rejäl Bratwurst med currysås och massa rostad lök är aldrig fel. Precis som en med surkål och senap. Mums! Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Sanningen om Wasabi
Shigeo Iida pysslar med den äkta varan

Antagligen inget nytt för er men den Wasabi som serveras på de flesta sushi-restaurangerna är inte Wasabi utan bara grönfärgad pepparrot med kinesisk senap. Anledningen är att den äkta varan är en av de dyraste grödorna i världen. I det här klippet får vi dock se de riktiga grejerna, och de odlas av jordbrukaren Shigeo Iida. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Heinz fyller 150 år i år
Delar med sig av historien

1869 grundade Henry John Heinz varumärket Heinz vilket innebär att det i år fyller hela 150 vilket givetvis är något att fira. Heinz gör det bland annat genom att dela med sig av den här bilden där vi får se en tidslinje från början fram till idag. Heinz är väl mest kända för sin ketchup som jag personligen älskar men det finns även andra saker i sortimentet som exempelvis senap, majonnäs och bönor. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0
2018

McDonald's McVegan fyller ett år
Populär i Stockholm

Nu har det gått ett år sedan McDonaldx27s lanserade sin första veganska burgare McVegan. Folk verkar gilla den och bäst säljer den i Stockholm, på McDonaldx27s Folkungagatan. Man äter den tydligen helst på lördag eller söndagar. André Singh som är franchisetagare för restaurangen som ligger på Folkungagatan säger följande: "Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra gäster en riktigt god, vegansk burgare. Vi ser att allt fler vill kunna variera sig hos oss, vare sig det gäller ett miljömedvetet val eller bara för att det är godare med variation. Och för oss på McDonaldx27s är det viktigt att kunna erbjuda en bred meny med många valmöjligheter, något som våra gäster uppskattar." Har du testat och vad tyckte du i så fall om burgaren? Tumnagel
44kg
+
Bobby Green
0

Mer vegetariskt hos OKQ8
Burgare och korv

Nu för tiden handlar man inte tändstift och olja på macken, utan korv. Visst hälls det lite drivmedel i bilar utanför, men butikerna är fyllda med folk som hellre vill hälla saker genom munhålet. Nu presenterar OKQ8 fler vegetariska alternativ på sina ställen, och det rör sig om en korv och en burgare. Vegoburgaren har en puck som bland annat består av paprika och kikärtor och till denna får man salladsblad, rödlök, tomat, dressing, ost, senap och ketchup. Korven består av morot, ärtor, majs och paprika och är smaksatt med cayennepeppar. Till den går det att få bröd, senap, ketchup, räksallad, bostongurka och rostad lök. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Baconsylt att smeta på burgaren
Påhitt från Lådan och Bulleit Bourbon

Det ni ser framför er är en baconsylt skapad av Bulleit Bourbon tillsammans med hamburgerrestaurangen Lådan. Sylten kommer att finnas på Lådans egna sliders från och med imorgon och går också att köpa med sig hem om man vill piffa upp sina egna burgare. Jon Widegren som är grundare av Flippin Burgers och Lådan säger följande: "Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt - Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan." En burk baconsylt kostar 49 kronor. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Johnny's Yellow Mustard kammade hem guld
I kategorin Classic Yellow Mustard

Nyligen var det senaps-vm (ja det finns) i Wisconsin, USA. Där kammade svenska Johnnyx27s Yellow Mustard hem guld i kategorin Classic Yellow Mustard. Juryn var imponerade och det här är första gången en yellow mustard utanför USA har vunnit guldet. Grattis Johnnyx27s! Tumnagel
375kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida