m
a
r
1 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
2019

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Maisie Williams besöker Hot Ones
Klarar Arya Stark hettan?

Starksåsprogrammet Hot Ones besöktes nyligen av skådespelaren Maisie Williams som sannolikt är mest känd som Arya Stark i Game of Thrones. Förutom att äta veganska kycklingvingar med olika starka såser pratar de även om djurrättaktivism, hennes roll som entreprenör och så klart Game of Thrones. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö
0

Sean Evans visar starka såser
De som kommer användas i nästa säsong av Hot Ones

Nästa vecka återvänder pratprogrammet Hot Ones till YouTube-kanalen First We Feast. Programmet går ut på att diverse kändisar ska svara på frågor medan de äter ett gäng heta kycklingvingar. Som vanligt med nya säsonger av Hot Ones så är det också ett nytt gäng såser som gästerna kommer få smaka. I klippet ovan går programmets värd, Sean Evans, genom vilka såser som kommer bränna munnar i säsong 10 av Hot Ones. Såserna som är med i detta program brukar alltid få ett rejält uppsving i försäljningen och brukar också medföra att svenska återförsäljare börjar ha dem i lager så man kan leka Hot Ones hemma. Tumnagel
89kg
+
Frode Wikesjö
0

Happy Meal i Sverige får veganskt alternativ
Snart släpps McFalafel

För två veckor sedan skrev vi om att McDonaldx27s i Storbritannien lanserat en vegetarisk Happy Meal i form av en wrap. Nu får vi reda på att McDonaldx27s här i Sverige också kommer att börja med något liknande, dock helt veganskt. Här är det istället en falafel som gäller. Vad den heter? McFalafel såklart. Den 22 januari lanseras nyheten som består av kikärtor som är kryddade med persilja, vitlök och spiskummin. Till dessa lanseras två stycken nya dippsåser - en krämig yoghurtdipp med örter och en vegansk sås med smak av grillad paprika. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0
2018

Dyra starka såser vs billiga starka såser
Såsexpert testar

Noah Chaimberg är expert på starka såser och här får han jämföra ett gäng dyra med ett gäng billiga för att försöka gissa vilka som tillhör vilken priskategori. Vilken eller vilka favoriter har du när det kommer till starka såser? Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Ny sås från Erik med Västerbottensost
Ultimate kombo?

Sås är gott och Västerbottensost är gott. Dessa två har nu Eriks Såser slagit samman och skapat det vi ser här. Såsen börjar säljas den här veckan och den ska passa utmärkt till både kyckling och fisk eller som dipp till grillade rotfrukter. Erik Lallerstedt säger följande: "Jag har alltid älskat Västerbottensost och det är ingen hemlighet att jag länge velat göra något med den. Nu när såsen är färdig känns det riktigt bra. Både smaken och känslan av rikligt med ost i fin balans. Jag tycker den är ovanligt suverän till grillad kyckling eller varför inte till en krispig cesarsallad." En burk rymmer 170 milliliter och kostar omkring 22 kronor. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Så här äter vi Kebab i Sverige
Spana in Kebabkartan

YouTube-kanalen Rätt Rätt har samlat in lite viktig kebabfakta och skapat Kebabkartan där man kan spana in vilka kebabsåser som äts vart i Sverige. Vad föredrar du för sås och var hittar man den bästa kebaben? Kartan hittar du på länken nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0
2017

Binging with Babish lär dig göra sås
Sås är bäst!

I Binging with Babishs nya serie Basics with Babish lär han oss olika saker i köket. Här får vi reda på hur man gör ett par såser som kan vara kul att ha koll på. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Viktiga prylar att ha i ett kök
Binging with Babish listar ett par saker

Binging with Babish har dragit igång den nya serien Basics With Babish där man kommer att få lite kökstips - allt från vilka verktyg och stekpannor man behöver till hur man lagar maten när det väl är dags. Här har vi första avsnittet som handlar om just prylarna man bör ha, nästa avsnitt kommer att handla om min favorit - hur man gör såser. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt
Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig i höst. Förpackningen är på 230 milliliter och du ska hitta den i kyldisken på affären från och med denna veckan. Priset per burk är cirka 20,50 kronor. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

KFC trollar folk med blomkålsburgare
Nyttig mat på KFC? Skulle inte tro det

Häromdagen skickade KFC ut ett klipp på sin nya burgare - Clean Eating Burger. En riktigt nyttig historia med ett blomkålshuvud som bröd, kokad kycklingfilé utan kryddor, grönkål, osötad mandelyoghurt och en relish på iskuber. Låter väl jättenyttigt och gott? Självklart var det bara hittepå och inget som KFC någonsin skulle få för sig att servera. Istället var det bara ett tidsfördriv innan man presenterade den riktiga nyheten - Dirty Louisiana. En burgare med friterad kyckling, tre olika såser (svartpeppar-majonnäs, "supercharger"-sås och BBQ-sås), två ostskivor, gurka och en råraka. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0

Timbuktu öppnar falafelbar
Malmø kommer till Stockholm

Timbuktu eller Jason Diakité som han egentligen heter ger sig in i restaurangbranschen och öppnar i slutet av månaden falafelbaren Malmø i Stockholm. Stället kommer att ligga i matgallerian K25 på Kungsgatan och förutom Jason drivs stället även av Jimmy Blomberg Dali och Mange Schmidt. På menyn kommer det bland annat att finnas falafelrulle och till det blir det egenpicklade grönsaker, egna såser och olika chutneys. Receptet på falafeln ska komma från Palestina med en touch av både Malmö och Stockholm. Tumnagel

Santa Maria hakar på Street Food-trenden
Nya kryddmixer, såser och tortillas

Mat man äter med händerna är det bästa enligt mig, helst ska det handla om starka grejer med mycket smaker och såser. Nu presenterar Santa Maria ett gäng med just sådana nyheter där man låtit sig inspireras av den allt hetare Street Food-trenden. Här hittar vi kryddmixer, såser och tortillas som kanske kan få en att få upp ögonen för något nytt. Med de nya prylarna ska man kunna laga saker som Jamaican jerk tacos, smoky pepper burgers och pulled salmon wraps med Chapati-bröd och inget av det ska ta längre än 20 minuter att få till. Tyvärr framgår det inte när allt släpps men håll utkik i butikshyllorna om detta lockar dig. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Ricky Gervais äterkycklingvingar
Veganska sådana

Här har vi det senaste avsnittet av First We Feasts intervjuprogram Hot Ones där kändisar äter kycklingvingar med starka såser. I detta avsnitt har man övertygat Ricky Gervais att äta de starka kycklingvingarna och svara på diverse frågor. Tumnagel
119kg
+
Frode Wikesjö
0
2016

Jay Pharoah äter starka kycklingvingar
Verkar rätt oberörd

Skådespelaren och ståuppkomikern Jay Pharoah besökte nyligen First We Feast för att äta lite starka kycklingvingar och för att prata om sig själv och livet. Kul kille som inte verkar fatta hur starka vissa av såserna är. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green
0
2015

Så gör du en Hollandaisesås på 1 minut
Snabbt och gott

Bland alla pepparsåser och bearnaisesåser är det kanske lätt att glömma bort hollandaisesåsen - något man inte bör göra. Den är god och busenkel att vispa ihop, hur du gör får du se här. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0

McDonald's Japan lanserar 48-bitars Nuggets-meny
2 240 kalorier rätt ut i biceps

Att en fyra med McNuggets inte mättar en vuxen människa håller nog de flesta med om, så det får nog bli minst sex bitar men kanske helst nio. Eller vad sägs om 48? McDonaldx27s i Japan presenterar nu en galen nuggetshink på menyn som kommer att berika din kropp med 2 240 kalorier om du sätter i dig hela. Hur många dipsåser man får med kycklingbitarna framgår tyvärr inte, men jag hoppas att det är fler än två. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0

Nytt snabbmatställe med fokus på pommes
Blir det första i Sverige

Nu på fredag händer något storslaget i Helsingborg. Nej, kungen kommer inte på besök, utan det handlar om något som är ännu bättre faktiskt. Sverige första pomfriteria öppnar! Stället heter Freakinx27 Fries och det ligger vid Mariatorget. Här är det potatisen som står i fokus tillsammans med smarriga dipsåser och kryddor. Potatisen friteras i två steg, först en förfritering och sedan en ny fritering precis innan gästen får sin mat för att allt ska bli så fräscht som möjligt. Förutom pommesen kommer man även att kunna handla milkshakes och cakepops. Bakom konceptet står Kewe Månsson och Barbara Hartman som fått idén från alla de pomfriterior som finns i Nederländerna. Tumnagel
200kg
+
Bobby Green
0

En överdrivet komplicerad kaffebeställning
Nästan så här det ser ut på dagens caféer

Svart kaffe. Varken mer eller mindre. Det var det man beställde förr. I dagsläget svämmar alla caféer över av olika rostningar, tillbehör, såser, smaker och annat som i slutändan gör att din kaffe snarare är en milkshake med kaffedoft. Och då blir det typ som i den här videon när en del beställer en kopp. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Burger & Lobster har nu landat i Sverige
Och vi har testat!

I mars skrev jag om att konceptet Burger & Lobster skulle komma till Sverige och nu är det här. I dag var det provsmakning för pressen på Norrlandsgatan 33 i Stockholm där restaurangen inom kort öppnar, och vi var där och testade. Konceptet är enkelt - det finns endast tre rätter på menyn och dessa är lobster roll, en hel hummer och en burgare. Oavsett vad du väljer kostar det 275 kronor per rätt. Vill du testa lite av varje går det även att få en halv hummer och en halv burgare på samma tallrik för samma peng. Köttet importeras från Nebraska och ett par gånger i veckan kommer det levande humrar till restaurangen. Brödet bakas av ett bageri i Stockholm och såserna tas fram på restaurangen, i övrigt ska konceptet stämma överens med övriga Burger & Lobster-restauranger runt om i världen. Vi fick testa alla tre rätter halverade och så här tyckte vi: Roger: "Roligt koncept. Brödet på lobster rollen var fantastiskt, det var det tyvärr inte på burgaren som var lite torrt. Köttpucken till burgaren är på hela 275 gram vilket är lite för mycket, det blir för mycket kött att tugga sig igenom. Hummern smakade hummer, varken mer eller mindre." André: "Jag är inte så förtjust i hummer men det var ändå helt okej smaker. Lobster rollen var riktigt bra med gott bröd, lagom krämig. Hamburgaren var tyvärr en besvikelse och det blir svårt att motivera någon att betala nästan 300 kronor för den. Brödet var heller inte helt lyckat." Bobby: "Är även jag lite rädd för skaldjur men lobster rollen var ändå smaskens. Brödet var härligt smörigt utan att bli för kladdigt och det var perfekt rostat. Burgaren var okej men inte mer än så, tycker också att den är för dyr för vad man får. Pommesen var riktigt trista, smakade knappt något så de kan man lika gärna skippa." Just nu var lokalen inte helt färdigställd och det finns fortfarande en del att göra innan allt är klart. Planen är att öppna i början på juli. Kommer säkerligen till en början att vara överhajpat men vi säger - donx27t believe the hype. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Ny burgarrestaurang bjuder på burgare
Tommi's Burger Joint öppnar i Malmö

På torsdag begåvas Malmö med en ny hamburgerrestaurang och det är isländska Tommix27s Burger Joint som kommer att slå upp sina portar. För att fira detta bjuder man på maten under hela öppningsdagen. Restaurangen blir den tolfte i ordningen och den kommer att ligga i en kiosk utanför Casino Cosmopol. På menyn kommer det att finnas fyra burgare varav en är vegetarisk. Till dessa kommer det att finnas omkring 40 olika såser att välja mellan. I morgon klockan 11.00 smäller det alltså, och för er som inte kan närvara är det bara att äta en burgare på något annat ställe, eftersom det då är den Internationella hamburgerdagen. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Bearnaisesåsen du inte kan misslyckas med
Så här gör du!

Bearnaisesåsen är såsernas sås, i alla fall på en fredag som denna. Om du missade att äta biff och bea i dag, som jag gjorde, tycker jag att du ska kolla in det här klippet, öva och njuta av denna fantastiska sås i morgon kväll! Det här behöver du: 2 schalottenlökar 3 msk vatten 3 msk vitvinsvinäger 1 kvist dragon 4 vitpepparkorn 500 g smör 5 äggulor 1 knivsudd dijonsenap 1 knivsudd cayennepeppar Färsk persilja Salt & peppar Hur du gör ser du på videon, vill du ha text är det bara att klicka vidare! Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0
2014

Gourmetburgare på McDonalds
Välj hur du vill ha den

Hamburgare är gott och nu försöker McDonalds i Australien slå sig in på den trend med lite dyrare och lyxigare burgare som råder. Man gör det också på ett nytt sätt - man beställer den via en skärm och kan där välja precis hur man vill ha den. Två olika bröd finns (eller så kör man utan), ett gäng såser, tillbehör och annat godis. Själva serveringen är också lite lyxigare, brickan är av trä och de kommer ut med den till ens bord. Pommes friten kommer i en fin minibehållare (man kan ju hoppas att de är nygjorda...) men drickan kommer i den klassiska pappmuggen. Jag gillar i och för sig det vanliga utbudet på McDonalds men det här får gärna flytta hit! Tumnagel
252kg
+
Roger Åberg
0

Starka såser och deras etiketter
Och vad de säger om USA

Starka såser. USAs ketchup. Här får vi en genomgång av vad som finns och vad dess etiketter säger om USA. Vilken är din favoritsås? Sriracha är en bra kandidat för min del. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

Test av starka såser

Jag har alltid gillat stark mat och speciellt starka såser man kan dränka annars ganska så smaklös mat med. Det senaste jag har fått dille på är Sriracha-sås och den använder jag på i princip allt - utom glass. Buzzfeed har inkluderat den och ett gäng med andra starka såser och låtit ett par personer testa och säga vad de tycker. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Nya grillsåser från Kelda

Kelda lanserar nu något de kallar för kalla grillsåser, en serie såser gjorda på crème fraiche. De kommer i smakerna Fransk Bearnaise, Amerikansk Barbeque, Spansk Mojo Rojo och Svensk Örtagårdssås. En burk med 200 gram sås kostar ungefär 19 kr. Smaksatt crème fraiche kan ju duga i farten. Men om man har bråttom och ändå vill laga från grunden – vilka är era snabbaste och godaste grillsåsrecept? Tumnagel
105kg
+
Josephine Sjöqvist
0
Nästa sida