m
a
r
3 i dag50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tre drinkar på glögg!
Alternativt adventsmys

David Kringlund är en av mina favoriter på YouTube just nu, han gör riktigt trevligt material som inte bara är sprithyllande utan också bidrar med en massa kunskap. Och så är han inte så präktig utan det är viktigast att det blir gott, inte "rätt". Hur som helst så har han blandat till tre olika drinkar med glögg i. Den första är en New York Sour där man i princip har bytt ut bitter och rödvin mot glögg och den andra är en Chicago Fizz där portvinet har fått flytta på sig till förmån för glögg. Den tredje är en variant som jag måste testa, en Glögg Spritz. Helt enkelt en variant på Aperol Spritz men med glögg istället. Denna går utmärkt att göras alkoholfri dessutom, kanske med Codornius ekologiska alkofria. Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg
0
2019

Carl Jan Granqvist och Mauri testar billig öl
Och ett billigt rödvin

Den billigaste ölen som finns att köpa på Systembolaget inhandlades och sen testade Carl Jan Granqvist och Mauri Hermundsson dessa och gav sina betyg. Vilken öl är egentligen godast av dessa så kallade sunkalternativen? Tumnagel
54kg
+
Bobby Green
0
2018

Bubbel och rödtjut på tillfälligt besök
Kommer till Systembolaget i november

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old, Dom Ruinart Blanc de Blancs och rödvinet Cheval des Andes lanseras snart tillfälligt i Systembolagets ordinarie sortiment. Den förstnämnda är en elegant champagne som ska passa bra till maträtter med mycket smak, härnäst har vi en champagne som tillverkats av endast chardonnaydruvor och sist ut är rödvinet från Anderna som ska ha aromer av lakrits, mentol och vilda frukter. De tre flaskorna finns tillgängliga från november och du kan läsa mer om dem i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Leif GW Persson lanserar vin
GW:s röda

Kriminologen, författaren och TV-profilen Leif GW Persson lanserar nu ett eget rödvin som kort och gott heter GW:s röda. Det är ett portugisiskt vin från regionen Tejo med en blandning av druvorna Aragonez, Castelão och Cabernet Sauvignon. Enligt GW är det "en gåva till livet". Ska passa bra till grillrätter. Vinet lanseras imorgon och har artikelnumret 72139. Priset är 109 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2017

Exklusivt rödvin från höga höjder
Producerat vid gränsen till Tibet

Kinesiska Ao Yun lanserar nu sin första vintageutgåva - rödvinet Ao Yun 2013. Det är producerat på vingårdar vid gränsen till Tibet på 2 200 till 2 600 meters höjd där man varken har elektricitet eller rinnande vatten. Klimatet på platsen påminner om det i Bordeaux men den höga höjden ger ett varmare och torrare klimat jämfört med vingårdar på marknivå. Vinet består av 90 procent Cabernet Sauvignon och 10 procent Cabernet Franc. Färgen är djupt röd och det ska smaka röd frukt, körsbärskärnor och ha en kryddig och mild ton av tobak och mineraler. Vinet går att beställa via Systembolagets privatimport. Flaskan rymmer 750 milliliter, alkoholprocenten ligger på 15 procent och på prislappen står det 2 000 kronor. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0
2016

Bästa sättet att få bort en fläck från soffan
HowToBasic visar

Har du fått en stor rödvinsfläck på soffan och i samma veva panik över hur du ska få bort den? Bara lugn, HowToBasic visar i det här klippet hur du ska göra för att få bort den. En inte helt konventionell metod, men den ser ut att fungera. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Rockbandet Ghost släpper rödvin
Följer upp ölet med en pava

Det svenska rockbandet Ghost släpper den 4 april vinet Papastrello via Systembolagets beställningssortiment. Flaskan är på 750 milliliter och innehåller ett italienskt rödvin som ska vara fruktigt och kryddigt. På prislappen står det 275 kronor. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0
2015

Musikvideon till Broken Heartbeat
Teddybears och Beenie Mans nya låt

I dag har musikvideon till Teddybears nya låt Broken Heartbeat som de gjort tillsammans med Beenie Man premiär. Så här beskriver Joakim Åhlund som är basist i gruppen om samarbetet med Beenie Man: "Beenie Man har varit en av Jamaicas allra största artister i decennier och är en legend på reggae-scenen. Han har varit en av våra musikaliska hjältar så länge vi kan minnas och att höra hans karaktäristiskt hesa, magiska röst på vår låt var en helt sjuk kick, vi stod bara och rös när han gick loss på micken. Under inspelningen rökte han kopiösa mängder av någon slags ört-liknande tobak i stora hemrullade cigaretter och drack en massa rödvin i en plastmugg. Han var på ett otroligt bra humör hela dagen." Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Tonfiskburkar hjälper till att grilla stek
Smart knep

För att få till den grillade steken perfekt låter kocken Seamus Mullen den vila ovanpå fyra stycken tomma tonfiskburkar. Sen stänger han locket och låter den goda blandningen av rödvin och krossad vitlök han lagt i burkarna ånga runt steken och göra den riktigt saftig. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Så gör du chiliolja
Så enkelt och så gott

Ibland är de allra enklaste sakerna även de godaste. Ta ett gäng med hackade chilifrukter och lägg dem i en glasburk, på med massa rödvinsvinäger och låt detta stå över natten. Sen silar du bort all vinäger, häller tillbaka chilin och fyller upp med olivolja och voilà - svingod chiliolja som bara blir bättre ju längre den får stå. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Gör vin av vatten
Och tvärtom

Nja, nu ljuger jag lite i rubriken men här är ett litet partytrick för den som inte bryr sig om att få lite vatten i rödvinet. Man tar två glas, fyller det ena med rödvin och det andra med vatten och placerar dem på varandra med en tunn skiva plast mellan. Sen är det bara att öppna lite och vinet och vattnet byter plats. Tumnagel
98kg
+
Roger Åberg
0

Vad ska man dricka till pulled pork?
Lite rött vin kanske?

YouTube-kanalen Fredagsvin testar här lite olika rödviner och kommer fram till vilket de tycker passar bäst till lite pulled pork. Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0
2014

Hamburgare med jordgubbssås
Nytt påhitt från Japan

Restaurangen Lotteria Japan har precis introducerat en något märklig burgare på menyn, med krämig jordgubbsås istället för hamburgerdressing. Burgaren som är av det lyxigare slaget har Wagyu-kött, en glace på rödvin, buljong och äpple och en béchamelsås sötad med jordgubbssylt. Skapelsen kallas för Tochigi Wagyu Steak Burger with Tochiotome Strawberry Sauce och kostar med tillbehör 11.95 dollar. Tumnagel
48kg
+
Bobby Green
0

Vilken alkohol ger den värsta bakfyllan?
Bra att veta så här inför helgen

Det finns ingen alkohol som inte ger baksmälla, men vissa typer av alkohol ger värre baksmällor än andra. I videon ovan får du reda på vad som är sämst, men vi kan avslöja några saker: - Färgad sprit är värre än genomskinlig. - Mer filtrerad sprid är bättre, vilket betyder att dyrare kan betyda bättre. - Socker gör saker sämre. Dåligt rödvin och drinkar är dåligt. Sockriga drinkar på usel, färgad sprit = skitdåligt. Vill du må bra både i själ och kropp - drick inte alls! Tumnagel
221kg
+
Roger Åberg
0
2013

Hård ost och akvavit, kan det vara något?
O.P. Andersson kommer i ny version

O.P. Andersson är Sveriges populäraste akvavit men den dricks mest på midsommar och till jul efter att ha legat i kylen. Nu lanserar man en ny version som man kallar för Extra och det är ett nygammalt tillskott som jag tycker att ni ska ta er en titt på. O.P. Andersson Extra är alltså ett nygammalt recept, ursprungligen gjordes det 1980 när man vill fira Nordenskiölds resa och upptäckt av Nordpassagen 100 år tidigare. Extra i O.P.-fallet betyder att man har lagt till Oloroso-sherry och maltwhiskey och låtit den lagras i två månader på sherryfat. Resultatet är inte alls dumt, lite fyllligare och framförallt rundare i smaken. En sak som O.P. Andersson Extra passar bra till är hårdost, vällagrad sådan. Det feta i osten blir inte alls dumt till spriten. Jag gillar att äta ost efter en rejäl måltid, men är inte så sugen på ännu mer rödvin och då kan lite akvavit göra susen. Vill man spinna vidare på akvavit och ost kan man göra krukost. Man tar 300 gram greveost, eller de ostbitar man har över. I med 2 matskedar akvavit, 3 matskedar rapsolja, 30 gram smör och krydda med det du känner för och har. Resultatet blandar man och ställ i kylen. Urban Deli har tagit fram en specialare för de som är lata och bor i Stockholm, då har man i korn som har rostats i panna och malts samt fänkålspollen. Själv hade jag nog kört på cheddar som bas. Är du sugen på O.P. Andersson Extra finns den på halvlitersflaska från och med 1 oktober för 249 kronor. Just ja, drick för allt i världen inte akvaviten fryskall. Den ska vara rumstempererad. Det är den värd. Tumnagel
108kg
+
Roger Åberg
0

Här är årets Blossa-glögg
Samt Prima julsnaps

Idag så var det pressträff där vi fick reda på vad för smak årets Blossa specialglögg kommer att ha. I alla fall så trodde vi det men det visade sig att de gjort lite annorlunda i år. Varje år så brukar Blossa släppa en specialglögg vars smak hämtat inspiration från olika ställen och om jag inte minns fel så var det Arabica-kaffe som fick sätta smak på förra årets glögg. I år så har glöggen hämtat inspiration från vårt eget land och då närmare bestämt Dalarna. Flaskan är röd som en dalahäst och målad i kurbits-stil så det är svårt att missa att de satsat på Dalarna i år. På baksidan kan man även läsa koordinaterna för Mora. Dock så står det ingenting någonstans om vad den faktiskt är smaksatt med för att smaka som Dalarna. Istället så uppmanar Blossa de som dricker den att gå in på deras Facebook eller sajt och skriva vad de känner när de dricker den. Sedan så kommer Blossa att avslöja kryddningen den 13 december. Jag har redan smakat glöggen och mina första intryck är att den smakar en hel del som vörtbröd med toner av russin och kardemumma. Jag tycker mig även hitta en del lingontoner eller liknande bär så det ska bli kul att höra vad de faktiskt stoppat i. Personligen så är det ingen favoritglögg dock, även om smaken är god så är den lite blaskig och tråkig, lite mer smak hade inte gjort något. Klart värd att testa och man kommer nog inte tycka att den är äcklig men jag håller mig till den klassiska rödvinsglöggen. En 750ml-flaska med Blossa 13 kostar 95 kronor och den finns från och med den 1 oktober i Systembolagets beställningssortiment. Prima Julsnaps På samma träff så fick vi även smaka årets Prima julsnaps och trots att jag inte är någon snapsmänniska så kan jag tänka mig att ta ett par av denna i år. Den har sin grund i en klassisk akvavit, det vill säga med kryddor som kummin, anis och fänkål. Trots detta så är den inte alls lika besk som viss snaps kan bli. Detta beror nog på de starka citrustonerna samt att det nog är lite för mycket anis i den. En god snaps för den som gillar anis men är lakritstoner ej din kopp av kaffe så ta istället en kopp kaffe. En 500ml-flaska med Prima kostar 206 kronor och den finns från och med den 1 oktober i Systembolagets beställningssortiment. Tumnagel
123kg
+
Gordon Andersson
0

Sweden rock får egen whisky
Rocksaft

Sweden Rock Festival är Skandinaviens största hårdrockfestival dit det varje år valfärdar massor av människor för att lyssna på hårdrock och festa. På plats drick det nog fler än en liter sprit och därför har festivalen nu i samband med Brands for Fans tagit fram två egna drycker som de hängivna besökarna kan ta del av. Först och främst så kommer det till Systembolaget i slutet av juni en whisky vid namn The Holy Spirit of Sweden Rock. Whiskyn är en 10 år gammal single malt Speyside-whisky som levereras i ett papprör som är utformat som en trumma. Flaskan är 700ml stor, kostar 499 kronor och finns endast i 5 000 numrerade exemplar. Utöver starkspriten så lanseras även ett rödvin för de som vill ta det lite lugnare. Vinet heter Sweden Rock Dedication Crianza 2009, kommer från Rioja i Spanien och det landar på systembolagets hyllor den 7 juni. En flaska kostar 119 kronor och du måste beställa 6 flaskor åt gången. Tumnagel
103kg
+
Gordon Andersson
0

Nu blir maten bättre på OKQ8

Bensinstationer är väl inte direkt kända för att vara stället man bjuder in svärföräldrarna för att äta när man vill imponera. De brukar ha ett gediget utbud av saker att mumsa på, men ärligt talat är det oftast inga gourmet-produkter det handlar om. OKQ8 vill ändra på det, lite grann i alla fall. De kommer inte att börja rödvinsbräsera högrev och koka chili men lanserar ett nytt koncept för butikerna där maten bland annat lagas på plats. Konceptet kallas för Quick To Go och det kommer att finnas på utvalda stationer. Här kommer det att finnas mer nybakade saker och fler rätter att välja mellan. Smörgåsarna görs av personalen i butiken och en lounge-del gör att den som äter får lite mer utrymme. Pizzorna gräddas först efter att man har beställt dem och wienerbrödet bakas på plats. Kaffet ska också vara bättre. Imorgon invigs de första nya butikerna på OKQ8 Arlandastad, Globen, Huddinge, Sillekrog (södergående), Glumslöv (södergående), Toftanäs och Lorensberg. Efter sommaren öppnar det ytterligare en i Torsby. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0

Motörhead släpper boxat vin
Cool låda i form av en gitarrförstärkare

Motörhead har tidigare släppt både vinflaskor, vodka och öl och det tar inte slut där. Nu kommer ännu ett vin från det legendariska hårdrocksbandet och denna gång är det en Bag-in-Box som gäller, det är trots allt så att 60% av allt vin som dricks i Sverige kommer från en låda och inte en flaska. Vinet består precis som Motörheads flaskvin av 100% Shiraz-druvor från Australien och en låda kommer att kosta 329 kronor när det släpps i Systembolagets beställnigssortiment imorgon. Vinet är en produkt från Brands for Fans. Tumnagel
86kg
+
Gordon Andersson
0