m
a
r
2 i går55 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Stillastående flygplan blev pop-up-restaurang
FUllbokat efter 30 minuter

Singapore Airlines har två stycken Airbus A380 som står parkerade på Changi Airport och som inte får flyga på grund av pandemin. Så vad göra? Flygbolaget bestämde sig för att använda dem som restauranger och satte upp bokningsbara datum den 24 och 25 oktober. På bara en halvtimme var båda fullbokade. Folk är alltså väldigt sugna på att stänga in sig i ett flygplan och äta mat på utfällbara bord. Fyra stycken olika nivåer på käket serveras och precis som i vanliga fall kan du få ekonomiklass eller förstaklass på grejerna med priser från 39 till 474 dollar. Endast hälften av flygplanets stolar var bokningsbara för att man skulle kunna hålla avstånd. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Idag är dagen då många ger upp sina nyårslöften
Fira i ett kolhydratsladdat hotellrum

Idag är det tydligen International Ditch Your Resolution Day. Det innebär att idag är dagen då många struntar i det där dumma nyårslöftet de drog vid tolvslaget, och lever vidare sina liv precis som vanligt. Nyårslöften brukar väl ofta innefatta att man ska äta bättre antar jag, och det kanske innebär att folk som ätit sallad i snart tre veckor nu istället börjar äta hamburgare till frukost. För att fira denna dekadenta dag har Hotels.com fixat ett pop-up rum på Refinery Hotel i New York - dekorerat som ett kolhydratsfyllt sagoland. Rummet har bröd och bakelser på väggarna, en toastsäng, croissantkuddar och en bröddusch. Hyr man rummet får man även en kalorimättad morgonrock med tillhörande baguette-tofflor. Kolhydratsintaget vore ju inte komplett om man inte stoppade något i kakhålet också och därför ingår en kredit på 946 kronor i bokningen som man kan spendera på sakerna som finns i rumsservicemenyn. Minibaren är även fullproppad med läckra bakverk som bara är att moffa i sig. Bread & Breakfast som man kallar tilltaget går att boka mellan den 17 och 31 januari och kostar 225 dollar per natt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0
2019

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Ekodrycken Honest lanseras i Sverige
Innehåller mindre socker

Honest är ett sortiment med ekologiska drycker som iste, iskaffe, lemonad och fruktdrycker. De är mindre söta än vanligt och gjorda på råvaror av högsta kvalitet direkt från naturen. I samband med Sverige-lanseringen öppnar man även ett pop-up café på Norrmalmstorg (13/4) och Odenplan (14/4). Öppettiderna är mellan 11-16 och man betalar vad man tycker drycken är värd. Med start denna vecka kommer Honest drycker att finnas i livsmedelsbutiker runt om i landet. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Lime har tagit fram en hjälm med Closca
Lanseras på måndag

På måndag kommer sparkcykeltjänsten Lime tillsammans med den spanska hjälmtillverkaren Closca lansera en hjälm som de tagit fram tillsammans. Den kommer att visas upp under Paris Fashion Week där man kommer att ha en digital pop-up-butik. Där kommer 500 stycken limiterade och specialdesignade Closca x Lime-hjälmar finns till försäljning under ett dygn. Tumnagel
25kg
+
Bobby Green
0
2018
2017

Ät på restaurang med 3D-effekter
Le Petit Chef kommer till Sverige

Le Petit Chef har gjort succé i Dubai, London och Berlin och nästa år kommer han hit. Den lilla kocken är huvudpersonen i middagskonceptet Dinner Time Story där 3D-teknik och storytelling låter gästen följa med på en kulinarisk resa där smaker, ingredienser, ljud och ljus blandas. Man går i Marco Polos fotspår och får via skullmapping en 3D-illusion på sin tallrik där man följer resans alla anhalter. I februari sätter man upp en pop-up-restaurang på hotellet At Six i centrala Stockholm och där kommer man under två månaders tid att kunna testa på konceptet. Middagen är två timmar lång och man serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six. Bokningarna öppnar den 9 januari och man kommer att ha sittningar varje fredag och lördag med start den 9 februari. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Rejäla frukostmackor hos Eggslut
Botar bakisheten

I Los Angeles ligger restaurangen med det tilltalande namnet Eggslut. Där serverar man rätt rejäla mackor som troligtvis skulle kunna bota vilket bakrus som helst. Nu har man öppnat en pop-up-restaurang i New York också, och den har Sean från First We Feast besökt. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
2016

Ny plattform där du kan shoppa unika sneakers
Nike lanserar Nike.com/sneakers

Sneakers är populärare än någonsin och det handlar inte längre bara om mode utan om samlare, galna släpp och sjuka priser. Vi här i Sverige har dock inte alltid fått ta del av godsakerna men nu blir det ändring på det. Nike lanserar nämligen Nike.com/sneakers - en ny plattform där du kommer att kunna köpa Nikes allra bästa premiumskor och limiterade kollektioner. För att fira denna lansering kommer man att slå upp en pop-up-butik på Norrmalmstorg den 1-3 december. Där kommer man bland annat att förse sneakerfantaster med världsexklusiva släpp av sneakers. Dessa kommer enbart att vara tillgängliga via butiken och det handlar om de fyra ikoniska modellerna Air Jordan 1, Air Force, Air Max 1 och Sock Dart. Tider som kan vara bra att ha koll på: 1 december klockan 17:00: Nike Sock Dart Incoming Pack 2 december klockan 17:00 Nike Air Jordan 1 Banned 3 december klockan 12:00 Nike Air Force 1 What the Pendleton 3 december klockan 15:00 Nike Air Max 1 Ultra Flyknit Incoming Pack Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Så fungerar en pop-up-bok
Intressant

Innan surfplattor och liknande fanns lekte barnen med böcker, och en kul sak jag i alla fall gillade att bläddra i när jag var liten var så kalla de pop-up-böcker. En levande bok som analog-animerade olika figurerar när man bytte blad. Matthew Reinhart som jobbar med att ta fram just såna här berättar och visar hur det hela fungerar i den här videon. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0
2015

Tecknad alligator får liv
Och ställer till med oreda

Inför liveshowen Pop-Up Magazine bestämde sig Marty Cooper för att göra en animation för varje stad showen var i, och han valde att ge liv åt en alligator som väl utanför pappret gick bärsärkargång. Se mer av Martys skapelser på länken nedan. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Edward Blom bryter sig in på Bierhaus
Gästspelar med Poppen-Sie-Up-restaurang

Pop-up-restauranger blir allt mer vanliga och poppar (höhö) upp lite varstans nu för tiden. Gastronomen Edward Blom hakar gärna på trenden och han gör det på sitt alldeles egna lilla vis med Poppen-Sie-Up - ett mat- och dryckäventyr med stark tysk karaktär. Med start den 19 november förvandlas Bierhaus på Tegnérgatan i Stockholm till en smakupplevelse signerad Edward. Han har komponerat ihop en egen meny som kommer att serveras både i Stockholm och i Malmö året ut. Den består av Obatzda med Brezel (ost och salta kringlor) och Sauerkraut-Pfanne (mustig surkålsgryta med korvar och annat). Tumnagel
158kg
+
Bobby Green
0

Första och sista Flatnose-Porscharna till auktion
Väntas gå för runt 170 000 pund styck

Porsche 930 Turbo Flachbau är en rätt så speciell version av den klassiska 911:an, tack vare den platta nosen som fått pop-up-lyktor istället för de traditionella runda man brukar vara van vid. Nu ska två sådana exemplar auktioneras ut - och den ena är den första som levererades i Storbritannien medan den andra är den sista som tillverkades under de fyra år som bilen byggdes. Den första bilen tillverkades 1985 och det var också den som Porsche använde som pressbil i Storbritannien och den bil som bär den klassiska nummerplåten 911 HUL. Bilen har fått motorn uppgraderad till 330 hästar och en annan frontspoiler. Den har gått omkring 5 400 mil och förväntas klubbas iväg för mellan 150 000 och 170 000 pund. Bilen på bilden är den sista som tillverkades, en årsmodell 1989. Den har hela 450 hästar tack vare RuF, en fempetad G50-låda och en diffspärr. Den har gått runt 5 200 mil och tros gå för ungefär samma pengar. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Fem ställen gick ihop och gjorde fredsburgare
Serveras endast i dag

Det blev ingen McWhopper som Burger King ville men ändå något gemensamt mellan olika burgarställen. Peace Day Burger är en burgare från Dennyx27s, Wayback Burgers, Krystal, Giraffas och Burger King där man blandat olika saker från deras respektive menyer. Peace Day är i dag och det är också bara idag burgaren serveras, och det på en endaste liten pop-up-restaurang i Atlanta. Tumnagel
180kg
+
Bobby Green
0

Banksy slår upp portarna till Dismaland
En parodi på Disneyland

För ett tag sedan började det att bubbla upp rykten om att konstnären Banksy hade en parodipark vid namn Dismaland på gång. Ryktena stämde och det vi ser här är en känga till alla Disneylands runt om i världen. Parken som är en pop-up-utställning finns i den brittiska staden Weston-super-Mare och totalt finns det 18 olika attraktioner att glädjas åt. Det kommer även att hållas spelningar på platsen och på scen kommer då bland annat Run The Jewels och Massive Attack att uppträda. Dismaland öppnar den 22 augusti och stänger igen den 27 september. En intervju med Banksy om stället finns här och hur det ser ut i parken ser du på länken nedan. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0
2014
2013

Michal Wignall öppnar pop-up-restaurang

Michal Wignall, brittisk stjärnkock med två Michelin-stjärnor, öppnar en pop-up-restaurang i Stockholm. Restaurangen heter Dill och där kommer man att kunna spisa på molekylär gourmetmat. Dill slås upp i en stor och rå källarlokal på Katarinavägen 19, Södermalm mellan den 13 september och 4 oktober. Menyn är fast och erbjuds tillsammans med en utvald dryckesmeny. Michal säger följande: "Stockholm har seglat upp som en av Europas mest framstående städer inom gastronomi och jag har svårt att se att det skulle finnas en bättre publik för att testa min mat i en helt annorlunda inramning." Restaurangchef för stället blir Anna Högkil, som tidigare drivit restaurangerna Momma och Skäret och hon säger så här: "Vi har satt ribban på en hög nivå och hoppas kunna överraska och inspirera Stockholms matentusiaster med vällagad mat gjord på fina råvaror i en häpnadsväckande miljö." Bordsbokning går att göra från den 4 september via hemsidan nedan. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Maxx och hans Maserati Merak

Petrolicious är tillbaka igen, med en lika vacker video som vanligt. Den här gången handlar det om Maxx, fast mest om hans Maserati Merak SS. En italiensk skönhet med instrumentpanel från Citroën XM, pop-up-lampor och en V6:a under locket där bak som ger ifrån sig ett fantastiskt ljud. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green