m
a
r
3 i går73 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Så här fixar man till en gammal Wok-panna
Intressant om att bränna in stekpannor

Här tar vår vän Alex och fixar till en gammal, sunkig wok-panna. Han tar också en titt på hur man bränner in en panna och varför/hur man ska göra. Intressant för alla som funderar på att börja använda gjutjärn eller kolstål. Tumnagel
141kg
+
Roger Åberg
0

Komplett brunch i stekpanna
Bakismat ftw!

Här lagar Farideh till sin favorit från förra året och det är i princip allt du behöver för att överleva tillagat i en stekpanna. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0
2018

Esther testar gjutjärnspannor
Hur mycket bättre är den dyrare?

Här får vi se när Esther testar en gjutjärnspanna som kostar 195 dollar och en som kostar 30 dollar - vad är det för skillnad mellan dessa egentligen? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så tillverkas gjutjärnspannor
Intressant!

I det här klippet får vi hänga med till Roloff Manufacturing Company för att lära oss hur en gjutjärnspanna blir till. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Travis Pastrana har slagit Evel Knievels rekord
Tre galna hopp

Igår hade galenpannan Travis Pastrana som mål att slå galenpannan Evel Knievels gamla rekord från förr. För att göra detta hoppade han över 52 stycken bilar, hoppade över fontänen utanför Ceasars Palace hotell och hoppade över 16 stycken bussar. Allt gick galant och ingen praktvurpa inträffade. Till sin hjälp hade Travis en Indian Scout FTR750. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Cliff gör Xôi chiên phong
Den "magiska" risbollen

På gatorna i Vietnam serveras Xôi chiên phong - det är en vacker risboll som expanderar när den ligger i pannan och gör tallriken lite mer visuellt tilltalande. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Vilken är den bästa tacokryddan?
Tacofredag!

Idag är det fredag och då ska man äta tacos! Och som sig bör kryddar man då färsen med tacokrydda, oftast färdig kryddmix som man bara dräller ner i pannan. Rätt Rätt har testat elva stycken olika som finns i mataffären för att avgöra vilken av dem som är bäst. Vilken är din favorit? Eller är du redig och gör din egna? Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0
2017

Nu börjar Glenn Hysén med mat-tv
Ska laga helt vanlig jävla mat

Det finns hur mycket mat-tv som helst där man gör det ena konstigare än det andra. Mat.se tänker nu göra ett mat-program med Glenn Hysén där han ska laga helt vanlig mat. Frågan är om det har behövts eller om vi bara vill se Glenn försöka i köket. – Det har varit kul. Det lagas allt ifrån pytt i panna till vegetariskt, även fast det är lite motvilligt. Första avsnittet kommer sista augusti. Tumnagel
40kg
+
Roger Åberg
0

Smasha burgaren och upptäck nya smaker
Gott!

Vissa säger att man ska jobba så lite som möjligt med köttet när man gör burgare för att det ska vara så mycket luft i det som möjligt. Andra drämmer till burgaren rejält när den ligger i pannan, även kallat smash. Detta gör man för att maximera smakerna och i videon ovan visar SeriousEats hur du ska gå tillväga. Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar
Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Bullens lanserar korv med öl
Dock inte ölkorv

Bullens Pilsnerkorv är en riktig klassiker som har hängt med ända sedan 1953. När det vankas nattamat är det alltid trevligt om det är en Bullens i bröd man får, och så har det alltid varit. Nu lanserar man för första gången på 64 år en nyhet som ska säljas jämte klassikern och det är Bullens Beer Banger. Det här är en trio med korvar smaksatta med mikrobryggd lager, IPA, stout och rostade maltkorn. Ölen är framtagen tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus som har utvecklat tre unika lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA och Charlis Stout. En perfekt blandning alltså - korv med öl i sig. Korvarna har 90 procent kötthalt och köttet kommer från Sverige. Man har valt att koka dem istället för att röka, bara för att bibehålla färg och smak. Ska funka lika bra på grillen som i stekpannan. Från den 3 april ska korvarna finnas på ICA, Coop, City Gross, Hemköp, Willys och MatHem.se och priset för en förpackning om fyra kommer att ligga runt 30 kronor. Tumnagel
186kg
+
Bobby Green
0

Ekologisk akvavit från Saturnus
Snaps till påsk

Nu är det snart påsk och förutom ägg ska det i många fall även stå lite snaps på bordet. Saturnus har därför nyligen släppt Saltö som är en ekologisk akvavit som ska ha en unik smak tack vare sin handplockade halländska pors. Ekologisk kummin och fänkål destilleras var för sig i en destillatpanna av koppar för att sedan blandas och balanseras. Drycken finns att köpa nu och för en flaska som rymmer 35 centiliter får man betala 140 kronor. Alkoholhalten ligger på 38 procent och artikelnumret är 80-02. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Induktionsplattan som har koll på temperaturen
Vet hur varmt det som står på plattan är

The Control °Freak är det lite klämmiga namnet på en riktigt cool produkt. Det är i basen en induktionsplatta som fungerar som vilken som helst men med en stor skillnad. Den här vet hur varmt det som är på plattan är. Och då inte bara på ytan utan hur varm vätskan i kastrullen är. Det här gör att du kan ställa in en exakt temperatur och låta plattan göra jobbet. Inget pillande och justerande med andra ord. Det här gör att man kan få till mer kontrollerad matlagning där man framförallt kan göra om en sak exakt likadant flera gånger där mängden i pannan inte spelar någon roll. Prislappen är lite för tjock för de flesta konsumenter, den kostar 1800 dollar, så det här är just nu något för kockar och riktiga matnördar. Men jag hoppas att detta kommer till "alla" så snart det bara går. Tumnagel
188kg
+
Roger Åberg
0
2016

Så tar du hand om din gjutjärnspanna
Med hjälp av vetenskap

Fördelen med en gjutjärnspanna är att du får bättre stekyta, att den håller värmen bra och att den troligtvis kommer att vara med dig hela livet - om du tar hand om den. Så hur gör man det på bästa sätt? Det får vi reda på i den här videon, vars fakta är uppbackat av vetenskap - och det kan man ju som ni säkert redan vet aldrig ifrågasätta. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Prylarna som ser ut som gjutjärn
Men som är gjorda av aluminium

Man vet att gjutjärn börjar bli mainstream när saker som inte är gjutjärn försöker se ut som gjutjärn. Nordic Kitchen är en ny serie med kastruller och stekpannor från Eva Solo som gör just de. Utseendet är, minst sagt, inspirerat av gjutjärnet men de är gjorda av aluminium. Så till skillnad från gjutjärn är de superlätta. Aluminiumet ska enligt tillverkaren vara slitstarkt och hålla och fördela värmen bra. Alla delar har en så kallad Slip-Let-beläggning som är en PFOA-fri beläggning men som ändå är en beläggning. Minsta stekpannan kostar 125 euro och största grytan 220 euro. Vad tycker ni, geni eller dumheter? Tumnagel
57kg
+
Roger Åberg
0

Så här tar du hand om en gjutjärnspanna
Alla borde ha en!

Gjutjärnspannan är en sak som min mamma alltid har älskat. När jag var yngre försökte jag vara modern och säga att teflonpannan var fantastisk men har nu fallit dit och lyssnat på min kloka mamma. Eller nästan i alla fall, jag använder inte "äkta" gjutjärn utan den lite modernare varianten från de Buyer. De är billiga (från rätt ställe några hundralappar), har fördelarna med gjutjärn men är inte alls så tunga som riktiga gjutjärnspannor. Och håller länge. I vilket fall som helst. Många är rädda för gjutjärn eftersom de tror att de är svårare att ta hand om. De kräver lite omvårdnad, men det är helt enkelt inte så mycket besvär och det är så mycket roligare att hålla på med. I det här klippet får vi först se hur man grundar sin panna, hur man värmer upp den, hur man steker kött i den, hur man börjar steka i den och avslutar i ugnen och hur man rengör den. Om du använder en teflonpanna i dag, våga prova något annat! Tumnagel
177kg
+
Roger Åberg
0

Slipp avlida vid baconstekning
Stänkskydd fixar biffen

Man vill i princip alltid ha bacon men det finns ett stort minus med denna delikata tingest - man blir typ sönderpepprad av stekflott när man kör skivorna i stekpannan. Visst, ugnen är alltid ett alternativ men det blir inte riktigt samma känsla. Det är där The Frywall kommer in och räddar frukosten, lunchen, middagen, kvällsmaten och nattamaten. Det är ett enkelt stänkskydd i silikon som du sätter över stekpannans kanter och som sedan ser till att varken du eller köket dränks av det svinheta flottet. Den minsta varianten kostar 22 dollar medan den större kostar 29, beställer gör du på länken nedan. Tumnagel
-45kg
+
Bobby Green
0

En stekpanna i aluminium blir till
Intressant process

Om du alltid har varit sugen på att gjuta din alldeles egna stekpanna i aluminium hemma men inte riktigt har vetat hur du ska gå tillväga får du reda på det här. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Så smakar chokladbollsvattnet
Vi har testat Lokas nyheter

Imorse skrev jag om Lokas tokiga vattennyheter som skulle smaka frozen yoghurt med hallon, mangopannacotta och det smått bisarra chokladboll. Alldeles nyss landade trion på kontoret och efter en snabb vända i kylen har vi nu testat påhitten. Vi började med den givna - chokladbollen. Den doftar jättemycket kokos och lite choklad. Även inslag av skumraket finns. Första klunken är en smått bisarr upplevelse, för det smakar verkligen Delicato-boll. Testpersonerna är dock skeptiska, och majoriteten gillade den inte alls. En riktig chokladboll med tuggmotstånd är som väntat att föredra. Det är oklart vad som skulle hända om man skulle kombinera en sån med detta vatten. Näst på tur var vattnet med mangopannacotta-smak. Den här var bättre än chokladbollen, om man inte luktar på den innan man dricker. Smakar mycket mango, men inte så mycket pannacotta. Sist ut var frozen yoghurt med hallon och den luktar faktiskt frozen yoghurt. Eftersmaken är väldigt gräddig och det känns nästan som att man har lite glass i munnen, tänk GB:s gräddglass. Smak är såklart individuellt så testa själva om ni är nyfikna, men förbered er som sagt på en ganska så bisarr smakupplevelse. Tumnagel
22kg
+
Bobby Green
0

Loka släpper vatten som smakar chokladboll
För mycket?

Loka vet att de redan har ballat ur med sina smaksatta vatten så nu går de verkligen all in på temat. Nu lanseras nämligen Likes Too Much som precis som det låter är för mycket av allt. Tre smaker presenteras - frozen yoghurt hallon, mango pannacotta och chokladboll. Vatten som smakar chokladboll! Det är ju helt orimligt! Och kanske fantastiskt. Nyheterna lanseras i servicehandeln nästa vecka och i dagligvaruhandeln veckan därpå. Trion kommer endast att finnas under en begränsad period. Tumnagel
45kg
+
Bobby Green
0

Gör rent en kopparpanna med vinäger och salt
Det verkar faktiskt funka!

Kopparpannor är trevliga men de ser inte alls så trevliga ut efter ett tags användning. Men du behöver inga kemikalier för att få dem fina igen, det är bara att köra på salt och vitvinsvinäger och gnugga lite. Klart! Miljövänligt är det också, som bonus. Tumnagel
115kg
+
Roger Åberg
0

Roadkill blir till konst
Kanske bättre än att äta det?

Det finns en del som tycker att döda djur vid vägkanten är perfekt att slänga i stekpannan eller i ugnen, Kimberly Witham har dock en annan vinkel på det hela. Hon hämtar djur som blivit påkörda och kör konst av dem istället. Efter att hon har fotat djuren begraver hon dem i hennes trädgård, något hon har sysslat med i sju år nu. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Stekpanna och tallrik i ett
Smart drag som sparar lite disk

Att steka sin mat i en stekpanna och sedan servera det på en tallrik är så 2015. Nu ska vi istället äta direkt från pannan, men först efter att vi monterat bort handtaget förstås. Det är precis det Split Frypan handlar om då det är en kombination av stekpanna och tallrik. Förra året fick den designutmärkelsen Red dot award. Pannan har designats av Huijie Zhou och Wang Haochen men finns tyvärr inte till försäljning än. Tumnagel
-53kg
+
Bobby Green
0
2015

60-årig snubbe yoga-dricker öl
Gör om det här om du kan

Om du vill imponera på polarna genom att dricka öl på ett minst sagt okonventionellt vis kan du försöka härma det den här 60-åriga snubben gör. Första gången kanske ska ske i badrummet dock. Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0

Odla mjölmask att äta hemma
Livin Farms Hive fixar "biffen"

Livin Farms Hive är en kupa för hemmabruk där du själv odlar din mat. Men vi snackar inte om grönsaker eller örter här, utan om mjölmaskar. En proteinrik larv som ska ersätta en del av din mat som kanske inte tas fram på ett helt hållbart sätt. Här har du kontroll över din odling och vet varifrån grejerna kommer. Kupan ger dig mellan 200 till 500 gram larver varje vecka som du sedan slänger i stekpannan eller har i en sallad. Det hela ligger just nu på Kickstarter där man söker 100 000 dollar, och man har redan fått in nästan 65 000 dollar. Den färdiga produkten kommer att säljas för 450 dollar. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida