m
a
r
2 i går61 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Kavli presenterar Mozzarella på tub
Innehåller tio procent Mozzarella

Kavli presenterar nu Kavli di Mozzarella som är en ny bredbar ost. Man förklarar den som en vidareutveckling av den traditionella mjukosten med en ny kombination av ostar och "grönare" smaker. Den innehåller tio procent Mozzarella och har en fetthalt på 14 procent. Sen är den smaksatt med inspiration från det italienska köket vilket här innebär Tomat och Basilika, Oliv-Tapenade och Grillad paprika. Ska finnas i butik nu och en tub ska kosta runt 37 kronor. Har ni provat? Tumnagel
11kg
+
Bobby Green
0

En smarrig italiensk macka
Så vackert

Jo men när som helst nu får gärna corona blåsa bort så att man kan bila runt i Italien igen och stanna på trevliga ställen och ta sig en sån här macka. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0
2020

Så gör man Burrata i italienska Apulien
Mumma!

Burrata är en krämig mozzarella med gräddig fyllning som är svårt att få nog av. Perfekt som förrätt. Här får vi hänga med till den italienska regionen Apulien för att se hur osten blir till där. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0
2018

Mozzarellasticks med Marinarasås
Ge mig!

Mozzarellasticks är en mycket bra uppfinning som alltid funkar bra som en belöning till kroppen. Här visar Farideh hur du vevar ihop egna med lite tillhörande Marinarasås. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2017

Köttfärslimpa med tre olika färser
God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2016

Nick moffar Muffuletta
En rejäl macka

Immigranterna som flyttade från Italien till New Orleans tog med sig mycket - däribland Muffuletta. En enorm macka med en fyllning av mozzarella, olivsallad och flera lager med skinka, salami och mortadella. I dag är det en riktig klassiker i staden och här får vi se när Nick Solares från Eater testar bjässen. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Domino's i INdien presenterar burgarpizza
looks like a burger, tastes like a pizza

En nyhet på menyn hos Dominox27s i Indien är BurgerPizza och det är precis vad det låter som - en burgarpizza. Men du får ingen saftig köttbit mellan två pizzor utan det är snarare en pizza med dubbel deg i samma storlek som en hamburgare. Fyllningen består av örter, grönsaker, tomatsås och mozzarella-ost. Den kommer även i ytterligare ett vegetariskt utförande och i två varianter med köttfyllning. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Världens längsta pizza är nästan två kilometer
Bakades i fem ugnar

Under sex timmar och elva minuter bakade 250 stycken pizzabagare från hela världen vad som till slut resulterade i världens längsta pizza. Två ton mjöl, 1,6 ton tomatsås, två ton mozzarella, 200 liter olja, 30 kilo basilika senare stod man där med rekordpizzan som mätte hela 1,8 kilometer. Enligt uppgift donerades pizzan till välgörenhet efter att rekordet var satt. Tumnagel
56kg
+
Bobby Green
0

Matgeek lär sig göra riktig mozzarella
Ska vara buffel såklart

Johan Hedberg som driver Matgeek åker här till ett gårdsmejeri för att lära sig hur man gör riktig buffelmozzarella. Tumnagel
160kg
+
Bobby Green
0

Snubbe stämmer McDonald's över Mozzarella-sticks
Innehåller inte 100 procent mozzarella

McDonaldx27s säger att deras Mozzarella-sticks innehåller 100 procent Mozzarella men det stämmer inte enligt en snubbe vid namn Chris Howe. Chris hävdar att fyra procent av pinnarna innehåller stärkelse och att det alltså inte alls är 100 procent ost. Ett klagomål på 32 stycken sidor har lämnats in till snabbmatskedjan i Kalifornien och nu vill han tillsammans med ytterligare 40 personer ha fem miljoner dollar i skadestånd för vilseledande information. McDonaldx27s själva nekar till anklagelserna och säger följande i ett uttalande: "Our mozzarella cheese sticks are made with 100 percent low-moisture part-skim mozzarella cheese. We intend to defend ourselves vigorously against these allegations." Nedan kan ni se när Daym Drops provsmakar pinnarna. Har ni testat? Tumnagel
32kg
+
Bobby Green
0
2015

Ett besök på mozzarellafabriken
Lite smått trollbindande video

Honeyland Films bjuder på en helt fantastisk video som visar hur mozzarella tillverkas i Paestum i Italien. Tumnagel
142kg
+
Johan Rosén
0

Snart kommer pizzan med halva fetthalten
Fettsnålare ost är lösningen

Pizza är gott, svingott, men flottigt och fullt med kalorier. Nu har några svenska forskare hittat en metod där man kan halvera fetthalten men ändå få en pizza som smakar gott, något som låter för bra för att vara sant. Det man har gjort är att man har uppfunnit en ny typ av mozzarellaost som har lägre fetthalt men som ändå kan smälta på samma sätt som de fetare varianterna, och rinnig ost vet vi ju alla att det är hemligheten med en fantastisk pizza. Osten har någon typ av tunn fettbeläggning som gör att vattnet inte dunstar från osten och därmed kan den smälta istället för brännas. Forskningen är en del av ett EU-projekt som har som mål att minska andelen mättat fett och transfetter i ostprodukter. - Vi har haft pizzan som utgångspunkt men det finns ju fler produkter där smält ost ingår och där fetthalterna kan minskas", säger Anna Fureby, projektledare vid Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Målgruppen är i första hand industriella osttillverkare och producenter av frysta och kylda pizzor. Men på SP har man också tittat på möjligheten att spraya coating över färdigriven ost till vanliga pizzerior. Tumnagel
117kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du mac and cheese
Deluxeversionen

Pasta, ost, ost, ost, mjölk och smör. Det måste ju vara en vinnande kombination kan man tycka och det verkar det vara! Här berättar Johan Hedberg hur man gör mac and cheese och han har valt att ha i parmesan, gruyere och cheddar men det kan man så klart ändra, vilken ost som helst fungerar bara den smälter. Västerbotten låter till exempel intressant eller mozzarella om man vill få mer trådar. Kör det ni gillar helt enkelt! Tumnagel
121kg
+
Roger Åberg
0

Gör pizza med tortillabröd
Billigt, enkelt och gott

Gillar du pizza? Är du lat? Då är det här något för dig. Det är faktiskt dessutom riktigt mumsigt om man hittar (billig) mozzarella och lägger på färska kryddor. Det här "tricket" är extra bra om du redan har massa saker i kylen, lite rester från gårdagens tacofest eller kanske lite köttfärssås, någon god korv eller bara en paprika. Man kan ju faktiskt ha på i princip vad som helst så länge man gillar det... Jag vet att Santa Maria säljer tortilla-bröd som är extra tjockt och gjort för detta men det är fegt. Tumnagel
131kg
+
Roger Åberg
0
2014

Pizzakant fylld med jordnötssås hos Dominos
Just nu på test i Taiwan

Någon kom på ofoget att fylla pizzakanten med diverse konstiga saker och många kedjor hakade på trenden. Det senaste från Dominos är att de stoppar in en sås på jordnötter och mozzarella i kanten på sina pizzor. Man testar just nu påhittet i Taiwan och personligen tycker jag att det låter lite läbbigt. Vad tycker ni? Tumnagel
27kg
+
Bobby Green
0

Pizza Hut lanserar pizza med Doritos-kant
Huvudrätt och efterrätt i ett är rätt

Knasiga pizzor är det bästa som finns! Nu lanserar Pizza Hut en variant där man får krossade Doritoschips utspridda över hela kanten. En extra krispig kant alltså med härliga snacks på. I kanten finns det dessutom smält mozzarellaost. Kan det bli bättre? Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Nu kan du få ostfondue till burgaren
Hos Burger King i Japan

I Japan gillar de att inte vara helt normala på snabbmatsställena och inför det nya året så lanserar nu Burger King en möjlighet att få ostfondue till sin burgare. Ostsåsen är deras egen och ska innehålla fem olika ostar (emmentaler, gouda, cheddar, mozzarella och parmesan). Burgare med ostsås kommer att kosta 690 yen (dryga 40 kronor) och har sin premiär 9 januari nästa år. Har du inte lust att ta den burgare som rekommenderas kan du beställa ostsåsen som sidoorder. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0
2013

Nytt i snabbmatshyllan
Felix finaste ostpaj

Pulled pork och mustiga höstgrytor i all ära, men när vardagens måsten kallar är det inte alltid lätt att få ihop en hemlagad måltid i samma takt som den skrikande magen kräver det. Då kan en titt i frysdisken bland färdigrätterna var en snabb och trevlig lösning. Från och med nästa vecka hittar du fyra varianter av Felix finaste ostpaj i frysdisken. De kommer att kosta runt 25 spänn och finns i smakerna Fetaost & oliver med grillad paprika och ruccolacrème, Mozzarella & körsbärstomat med basilika och röd pestocrème, Getost & grillad paprika, spenat och rosmarincrème samt Cheddar & kyckling, sparris och örtcrème. Låter flott! Och är säkert helt okej gott. Tumnagel
83kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Pizza på knäckebrödsbotten

Havrebräck är ett helt nytt tunnbröd från den lilla byn Bredbyn. Den finaste havren har använts och brödet ska ha en mild ton av rostad malt. Och tydligen ska brödet även fungera utmärkt som pizzabotten. Produktchefen Maria Eriksson beskriver brödet så här: "Vi vet att tunnbröd är ett väldigt omtyckt bröd och vi hoppas att Havrebräck ska bli en förevändning att äta det oftare. Att brödet är gott och nyttigt och går enkelt gå att bryta till önskad storlek motsvarar precis de önskemål många har på bröd. Vi ville dessutom ta fram en praktisk och snygg förpackning som passar dagens hushåll vilket denna gör. Den ryms enkelt i skafferiet och är snygg att ställa fram på bordet om man så önskar." Havrebräck finns i butikerna från vecka 15, kostar omkring 25 kronor och här är receptet på hur du lagar ihop en pizza på det: Pizza på Havrebräck (1 portionspizza) 1 Havrebräck 1 dl krossade tomater el färdig pastasås 3 skivor rökt skinka, strimlad 4 körsbärstomater, halverade 2 paprikaskivor 4 rödlöksringar 3 svarta urkärnade oliver, i bitar 50 gram mozzarella 5 basilikablad Bred tomatsåsen över brödet, används krossade tomater så låt dem rinna av i ett durkslag först. Fördela skinka, tomater, paprika och lök ovanpå. Toppa med oliver och smula över mozzarellaosten. Gratinera ca 7 minuter i 250 grader, passa så att inte kanterna bränns. Dekorera med basilikablad när pizzan tagits ut. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green
0