1 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Nya Michelin-stjärnor till sverige Fyra nya restauranger fick plats i guiden Årets Guide Michelin har släppts och i den kan man se att fyra svenska restauranger har fått nya stjärnor. Restaurangerna som nu kan flasha med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Den enda restaurangen i Sverige som tidigare hade tre Michelin-stjärnor, Frantzén i Stockholm, fick behålla dessa i årets guide. Enligt guiden finns det nu en trestjärnig, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga restauranger i Sverige. Tumnagel
118kg
0
Grosshandlar-cook along Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs. Tumnagel
96kg
0
2020
Skicka en julöl till någon du tycker om Gratis J-dagen är en dansk tradition som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna. Denna tradition tog Falcon till Sverige för tio år sedan och deras tappning av den har blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till restauranger i staden. Detta går ju som ni säkert vet inte riktigt att genomföra i år, men man ville ändå göra något. Därför drog man igång sajten nedan där du kan skicka en "flaskpost" med en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till nära och kära runt om i landet. Det hela är gratis och det enda du behöver göra är att fylla i namn och adress och eventuell hälsning. Sen dekoreras flaskan med mottagarens namn och skickas iväg. Tumnagel
127kg
0
Buda hem ett eget glas på favoritkrogen Stötta restaurangbranschen Carlsberg Sverige tillsammans med över 800 stycken svenska krogar har gått samman för att stötta restaurangbranschen i pandemin genom att lansera Stammisglaset. Det går ut på att lokala restauranger, barer och krogar i Sverige har fått ett varsitt unikt glas som auktioneras ut på Tradera. Vinnaren av varje budgivning får ett glas med sitt namn ingraverat på sin favoritkrog. Så när du går dit nästa gång har du ett alldeles eget glas att dricka ur. Alla bud som samlas in kommer också att dubblas av Carlsberg (upp till en miljon kronor) och pengarna ska gå direkt tillbaka till branschen. Budgivningarna avslutas nu på söndag och du kan spana in alla på länken nedan. Tumnagel
107kg
0
Guiden som hoppar över finkrogarna Hitta kvalitetshak Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
0
2019
Handgjorda tallrikar för fin-restauranger Inte bara maten spelar roll På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
0
Hedda Spendrup öppnar eget bryggeri Vill bredda synen på vad en öl kan vara Hedda Spendrup är dotter till bryggerimagnaten Ulf Spendrup och nu ska hon ta nästa steg som bryggmästare genom att starta upp det egna bryggeriet Omaka. Det ligger på Uggelviksgatan i centrala Stockholm och målet är att flytta gränserna för vad ett bryggeri kan vara. Fokus ligger på utveckling av smak före stil. Öppningen sker i februari nästa år och målet är att lansera den första ölen i samband med detta. "Med Omaka vill jag utmana vad öl kan vara, utan att det blir för pretentiöst. Omaka är ett innovationsbryggeri som speglar nästa generation Spendrup. Mitt mål är att bredda synen på vad en öl kan vara, hur den kan smaka och när man ska dricka den. Vi vill nå både ölälskarna och de som inte tror att öl är något för dem. Jag tror att många människor har lättare att relatera till smaker än till ölstilar, och därför vill jag jobba utifrån smak istället för att kategorisera allt jag gör. Min ambition är att Omaka ska bli ett val för människor som gillar mat, dryck och spännande smaker överlag." Tumnagel
198kg
0
Nya öl från Sigtuna Brygghus Inspirerade av skogen Sigtuna Skogen är namnet på två nya öl från Sigtuna Brygghus som kommer i en begränsad upplaga. Inspirationen kommer inte helt oväntat från skogen och för designen står konstnären Ragnar Persson. Sigtuna Skogen Dag är en ljus ale med kryddig och blommig karaktär medan Sigtuna Skogen Natt är en Imperial Porter med rostad björk och blåbär. Ölen släpps den 5 juli och kommer att finnas både på Systembolaget och på utvalda krogar. Tumnagel
87kg
0
2018
Ytterligare en Jureskogs öppnar nästa månad Populärt med bubbel till burgaren Det var i mars tidigare i år som Johan Jureskog öppnade sin allra första egna hamburgerrestaurang Jureskogs på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Redan då sa man att det skulle bli fler ställen och nu får vi reda på att nästa restaurang öppnar på Sveavägen 47 nästa månad. Förutom burgare kan man på stället köpa egenbryggt öl och exklusiva årgångschampagner, fin cognac, dyra viner och magnumflaskor med bubbel. Den dyraste drycken man säljer är Cognac Louis XII och för fem centiliter av denna får man betala 7.499 kronor. När man kör specialkvällar sägs det att man säljer fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet. Specialkvällarna kallar man för Burgers & Bollinger och datum för nästkommande är den 25 september och 25 oktober. Tumnagel
70kg
0
Hornstull har snickrat ihop en VM-öl Heter så klart 94 Hornstull och Dunder och Krut har slagit sina påsar ihop och snickrat ihop en VM-öl. Den heter, såklart, 94 och är en "välhumlad lageröl med smak av tropiska frukter, citrus och lite godis". Personligen tycker jag att den smakar som det svenska landslaget, rätt väl ihopsatt men kanske inte riktigt det där friska avslutet som man skulle vilja ha. Hur som helst, ölen kommer att serveras på krogarna runt Hornstull under VM och man har gjort 2150 flaskor. Tumnagel
114kg
0
Nästa sida