m
a
r
4 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Hur ser den perfekta croissanten ut?
Dominique vet

Det är skillnad på croissant och croissant. Så vilken är den mest perfekta? Det berättar den franske konditorn Dominique Ansel här. Ett recept hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Lite finare Pop-Tarts
Claire fixar

Pop-Tarts är en riktigt amerikansk klassiker som kidsen (och vuxna) vräker i sig till frukost, som mellanmål och när de är sugna på något. Givetvis är det sött och det handlar om en slags skorpa med frosting på utsidan och en smet på insidan. Vanligtvis värmer man dem i brödrosten eller mikron. Här ger sig konditorn Claire Saffitz på att göra en lite finare version av det populära snackset. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Går det att göra gourmet-Pringles?
Från snikchips till lyxchips

Den senaste grejen som konditorn Claire Saffitz gett sig på att gourmetifiera är Pringles. Om hon lyckas? Självklart, hon är ju chef. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0
2018

Konditor bygger sockertorn
Slår sedan sönder det

Rebecca DeAngelis hälsar på konditorn Jansen Chan som tidigare var arkitekt. Hans kunskapar därifrån hjälper honom dock i sitt nya arbete, där han ofta bygger höga bakverk. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Kaka i pralin
Ser gott ut!

Sugar Coated är en ny serie från Eater och i det här första avsnittet får vi hänga med konditorn Rebecca DeAngelis som besöker Stick With Me Sweets där hon träffar Susanna Yoon som gör små underverk man ska stoppa i munnen. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Halloweenbakelse med Baileys
Magnus Johansson visar hur

Det är Halloween-tider och därför hög tid att göra olika saker med pumpa i. Baileys har tillsammans med dessertmästaren Magnus Johansson tagit fram den här bakelsen som ska smaka just pumpa, morot, havtorn och givetvis Baileys då. Man kommer att sälja den på konditoriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm mellan den 29 oktober och 4 november men du kan också baka en variant av bakelsen själv. Receptet till detta hittar du i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Claire testar att göra gourmet-Twizzlers
Spännande!

Konditorn Claire försöker sig här på att göra en gourmet-version av det klassiska amerikanska godiset Twizzlers. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

En lyxigare version av Lucky Charms
Claire gör flingorna själv

I USA finns det mängder av knasiga flingor folk sätter i sig till frukost. Några av de mest kända är Lucky Charms, och här försöker konditorn Claire sig på att göra egna fast lite lyxigare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Konditor försöker göra gourmet-Skittles
Går det ens att göra?

Bon Appétit har släppt en ny video och den här gången försöker konditorn och matredaktören Claire Saffitz göra en gourmet-variant av den klassiska godissorten Skittles. Tumnagel
95kg
+
André Stray
0

Gourmet-version av KitKat
Den här skulle jag vilja testa

Jag var nyligen i Oslo och där vräker man bland annat i sig Kvikk lunsj. Det är choklad som påminner om Kit Kat men som i mitt tycke är godare. I det här klippet från Bon Appétit får vi se när konditorn Claire Saffitz försöker sig på att göra en gourmet-version av just Kit Kat. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
2017

Tut i luren! i dag är det kladdkakans dag!
Bästa kakan!

En helt vanlig kylig tisdag i november kanske ni tänker? Oj så fel ni har, i dag är det nämligen kladdkakans dag och detta ska givetvis firas rejält! Antingen så bakar man en egen och sätter i sig, eller så köper man en färdig från konditoriet. Själv är jag väldigt svag för Frödinges frysta som jag tycker fungerar alldeles utmärkt. Eller så gör man sig en härlig fruktsallad. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0
2016

Sveriges bästa kafé ligger i Mariefred
Fika på Annas hembageri

Om du vill ha riktigt bra fika är det till Annas hembageri i Mariefred du ska åka. Stället har nämligen blivit utsett som Sveriges bästa kafé i guideboken White Guide Café. Bästa konditori blev Conditori Nordpolen i Vara, årets bageri gick till Bageri Petrus i Stockholm och årets kaffebar hittar man i Göteborg - Kalex27i Kaffe & Mat. Hela listan och mer information hittar ni på länken. I klippet ovan får vi se när Steve fikar lite. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Johan testar världens dyraste bakverk
En semla med guld på

Ibland gör man saker bara för att, som när konditorn Magnus Johansson nu har gjort en semla med bladguld på. Tanken är att slå den munk med guld på som såldes i New York för 100 dollar så prislappen ligger på 101 dollar. Galet? Möjligen. Godare? Knappast, även om den verkar god. Överskottet från försäljningen går till välgörande ändamål och då får man väl vara lite tokig kan jag tycka. Tumnagel
-213kg
+
Roger Åberg
0
2015

Nu kan du checka in din surdeg på Arlanda
Innan du tar zeppelinaren till Portland

Det största orosmomentet när du ska resa bort är inte längre om du har passet med dig eller inte - utan hur du ska förvara din surdeg medan du är borta. Detta löser nu konditoriet RC Chocolat då du kan checka in din surdeg hos dem på Arlanda. Där får degen all den kärlek den behöver för att vara redo för nya brödbak när du väl är hemma igen. För att boka en plats på surdegshotellet skickar man mail till den här adressen. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egen semmelwrap
Bara hem och baka loss!

Veckans snackis har varit den semmelwrap som ett konditori i Stockholm säljer. Om du inte kan köpa en där kan du så klart göra din egen och här får vi reda på hur man gör! Tumnagel
73kg
+
Roger Åberg
0
2014

Så bakar du Peanut Butter Blondies
Guide med franskbrittisk accent

I det här klippet får vi lära oss att baka Peanut Butter Blondies, en smällfet kaka som är släkting till den mer chokladiga favoriten brownie. Den franskbrittiska accenten som konditorn Eric Lanlard bjuder på är grädden på moset. Tumnagel
77kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Portugisisk äggbakelse
Hos Pastéis de Belém

Konditoriet Pastéis de Belém i Lissabon använder sig av ett över 150 år gammalt hemligt recept när de bakar sina speciella äggbakelser som vi får se här. Bakelserna är lika populära hos invånarna som hos turisterna och Hypebeast har varit där och testat. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Årets konditortalang 2014

Stiftelsen Sveriges Bästa Bord delar tillsammans med Arla ut utbildningsstipendier till unga talangfulla konditorer med syfte att stödja konditornäringen och att utveckla dessertköket på restauranger. I år var det Sara Aasum Hultberg som fick ta emot stipendium för Årets konditortalang 2014. Hon är konditorchef på Taverna Brillo och BRILLOBox i Stockholm, och innan dess gjorde hon internationell karriär på Fika i USA och Hafjell i Norge. Hon är helt enkelt som gjord för konditoryrket: - Jag har bakning och desserter i blodet. Från början var det mest bakning och nu är det alltmer desserter och i synnerhet choklad. Jag älskar choklad och jag vill jobba med bra, rena råvaror som ger raka och enkla smaker. Grattis Sara! Tumnagel
115kg
+
Josephine Sjöqvist
0

54 procent av er äter semla idag

Drygt 40 miljoner semlor säljs i Sverige varje år. Förr, när vi fortfarande inte hade förstånd att njuta i längre perioder, var fettisdagen startskottet för semmelsäsongen. Numera börjar de säljas redan annandag jul och försvinner inte förrän till påsk. Sveriges bagare & konditorer har gjort en undersökning för att kartlägga semlekulturen i landet. Den visade att 54 procent av alla svenskar äter semla på fettisdagen och hela 1,6 miljoner svenskar bjuds på semla på jobbet. Bäst på att visa uppskattning i form av bakverk är Landstingen där 41% blev bjudna. 34% av personalen i privata företag fick också njuta på arbetstid, men bara 19% av de som arbetade i landets kommuner. Ni har förresten säkert hört om den svenske kungen Adolf Fredrik som dog den 12 februari 1771 efter att ha ätit en semla? Det stämmer – men han åt även stora portioner böckling, rysk kaviar, hummer, surkål och kokt kött med rovor före bakverket, allt ackompanjerat av champagne, vilket kan ha påverkat det tragiska utfallet något. Liksom det misskötta magsåret som förmodligen gjorde sitt. Tumnagel
138kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Jordgubbsostkaka

Frödinge kände att de behövde förnya det drygt hundra år gamla bakhantverket ostkaka för en tid sedan, och gjorde det genom att lansera säsongssmaker. Nu senast har Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm och Årets konditor 2012, rört ner jordgubbar och yoghurt i smeten. Jordgubbsostkakan ersätter alltså säsongssmaken Saffran och finns i butik sedan förra veckan. En laddning med 450 gram kostar drygt trettio kronor. Tumnagel
108kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Rösta fram godaste semlan

I år beräknas vi äta ungefär 4,5 miljoner semlor i Sverige. Att äta en semla motsvarar ungefär en mindre lunch, så det gäller att välja noggrannt för att inte kalorierna ska gå till spillo på torrt vetebröd, sur grädde och dassig mandelmassa. Via Arlas kampanjsajt Stans Bästa Semla 2014 kan du själv betygsätta semlor från fler än 4 000 konditorier och eftersom andra gör likadant kan du till slut hitta den godaste semlan i närheten. Du kan även bjuda in till semmelfika via sociala medier. Omröstningen pågår till och med den 3 mars. Dessa vann förra året: Stockholm: Lundbergs Konditori, Sjöbjörnsvägen 2 Göteborg: Café Biscotti, Allmänna väg 34 Malmö: Conditori Tessina, Tessins Väg 16 Uppsala: Café Linné Hörnan, Svartbäcksgatan 22 Västerås: ICA Ettan, Långmårtensgatan 8 Örebro: Fröken Brogrens Veranda, Jakobsgatan 26 Linköping: Borgs Bageri & Konditori, Videgatan 4 Helsingborg: Fika på Berga, Garnisongatan 10 Jönköping: Bernards Konditori, Kyrkogatan 12 Norrköping: Kafé Kuriosa, Hörngatan 6 Tumnagel
92kg
+
Josephine Sjöqvist
0
2013

Baka ett pepparkakshus

På söndag är det första advent och då gäller det att vara redo för maximalt julstök fram till den 24 december. I det här klippet får du lära dig hur du bygger ett klassiskt pepparkakshus från grunden till tonerna av julinspirerad musik. Innan du sätter igång kan du läsa konditorn Mia Öhrns tips för pepparkaksbygge hos DN. Här och här hittar du smakprov på Mias egna alster från hennes blogg. Tumnagel
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Nu kommer Geisha i kexform

Det var förra året, när Fazer köpte Kraft Foods kex- och kakfabrik, som de tog upp produktionen av av fikatillbehören igen. Deras tidigare satsning Dumle chokladboll knep snabbt fjärdeplatsen bland Sveriges mest sålda konditoriprodukter. Geisha har funnits i över 50 år nu och är fortfarande omåttligt populär. Hur tror ni det går för Geisha chokladkex? De är hjärtformade, bakade på spröd maräng och fyllda med Geishas hasselnötscrème samt har ett lager överdragen mjölkchoklad dekorerad med mörka chokladstrimmor. I varje förpackning, som kostar cirka 26,90 kr, finns 12 kex. Succé eller? Tumnagel
213kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Konstverk som bakverk

Konditorn, och konstnären får man väl säga, Caitlin Williams Freeman har nu släppt en kokbok för bakelser. Den heter Cookbook Excitement: Modern Art Desserts och i den har hon samlat sina mest populära verk. Det roliga med hennes bakelser och tårtor är att de alla är hennes version av världskända tavelkonstverk fast i bakelseform. I boken kan du steg för steg återskapa dessa själva hemma i ditt kök, och få dina gäster att tappa hakan. Eller åtminstone bli rätt imponerade. En av Caitlins mest kända skapelser är Mondrian Cake som givetvis är en hyllning till konstnären Piet Mondrian. 17 dollar vill Amazon ha för boken som du hittar på länken. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Konditori Craftsman and Wolves

Craftsman and Wolves är ett konditori, eller "pâtisserie" som det så fint heter på franska. Det ligger i San Francisco och där styr William Werner. Han har tolv års erfarenhet med att jobba inom restaurang och hotell och det här är hans Mecka där han får leva ut alla sina choklad- och bakelsefantasier. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0