m
a
r
53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson
0
2020

Roliga italienska kokböcker från 70-talet
Färgglada och i wellpapp

In Bocca är en samling med italienska kokböcker som Il Vespro gav ut 1976. Här får man massvis med anrika recept blandat med fantastiska illustrationer som man kanske inte vanligtvis ser i kokböcker. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0
2019

Så gör du en storslagen Game of Thrones-middag
Med recept från den officiella kokboken

Kim Renfro är Food Insiders Game of Thrones-expert och här visar hon hur man fixar till en storslagen middag på temat när det är dags att äta med vänner som gillar serien eller när man bara vill laga något ordentligt. Självklart plockade hon recepten från den officiella Game of Thrones-kokboken. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0
2017

Munchies släpper kokbok
Recept från de bästa kockarna

YouTube-kanalen Munchies frossar alltid i massa god mat och träffar kul folk som är glada i mat. Nu har de samlat några av kockarnas bästa recept i en bok som blir din för 20 dollar. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Jamie Oliver lagar kyckling med harissa
Kladdigt att tillaga men resultatet ser ju gott ut

Den nakna kocken Jamie Oliver har en ny kokbok ute där han pimpar recept med endast fem ingredienser. Ett av bokens recept är kyckling med harissa och hur man tillagar det kan man beskåda ovan. Tumnagel
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Kokboken Nobelfesten är världens bästa
Laga mat från Nobelbanketten

Under Gourmand Awards i Yantai i Kina har den svenska kokboken Nobelfesten utsetts till världens bästa kokbok. I slutet av förra året utsågs den även till årets bästa kokbok här i Sverige. Precis som namnet på boken avslöjar innehåller den recept på rätter som serverats under Nobelbanketten. Boken är skriven av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs och Ebba von Sydow. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar tryffelburgare
Hos Seth Meyers

I Action Bronsons kommande kokbok finns det ett recept på burgare och den innehåller bland annat svart tryffel. Här får vi se när han lagar till just denna hos Late Night with Seth Meyers. Tumnagel
41kg
+
Bobby Green
0
2016

Lär dig laga kinesisk mat
Ny kokbok visar hela landets matlagning

Kinesisk mat kan vara fantastiskt, men den kinesiska mat vi äter här i Sverige är sällan "riktig" kinesisk mat utan varianter på kinesiska rätter. China The Cookbook är inte bara fylld med recept på kinesisk mat, man har också försökt att få med mat från alla Kinas regioner. Boken är tjock, 760 sidor är fyllda med 650 olika recept. Man lär alltså inte få slut på ideér i första taget. Ett av recepten är på stekt ris som det ska göras, en rätt som har 1500 år på nacken. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0

Bob's Burger blir kokbok
Mums?

Bobs burger är en nästan klassisk TV-serie och nu finns det även en kokbok med de inte helt seriösa burgarna från serien. Kokboken innehåller 75 olika recept som alla kommer från serien och alla ska faktiskt vara görbara och ätbara. Tumnagel
124kg
+
Roger Åberg
0
2015

Jamie Oliver lagar sin super-kyckling
Nyttigt och gott

Jamie Oliver lagar här ett recept ur sin nya kokbok Everyday Super Food och det står nyttig kyckling på menyn. Tumnagel
141kg
+
Bobby Green
0
2014

Han lagar Alineas mat hemma
Konstig mat går att göra hemma

Alinea är en restaurang som gör fantastisk mat men de gör också väldig konstig mat. Man jobbar mycket med att förändra formen på mat, exempelvis genom att göra smaksatt skum och annat konstigt. Allen gick dit och åt och blev amazed. Han köpte kokboken och började med ett recept och har sedan inte kunnat sluta. Eftersom recepten inte är sådana man slänger ihop med en kastrull och stekpanna har det krävt en hel del tid och pyssel för att få ihop det. Nördigt på ett härligt sätt och väldigt fascinerande! Tumnagel
144kg
+
Roger Åberg
0
2013

Ny kokbok bara om smör
Fett med tjockt!

Smör, kan det vara något? Klart det kan, allt blir ju godare med smör. Gott smör, inget margarin-bensin-skit. Johan Hedberg gillar smör så mycket att han bestämde sig för att skriva en bok om det. Vad fick dig att skriva en bok om smör? Jag har alltid älskat smör och framför allt de många möjligheter som finns att göra goda saker med smör. Förr var man bra på att använda det, men det känns som vi varit lite av en förlorad generation. Samtidigt som mathantverket utvecklas kommer också folks intresse för råvaror som smör. Då passade den här in bra. Vad gör skillnaden mellan ett bra och ett dåligt smör? Ett bra smör är fullt med smak, ordentligt syrat och praktfullt i färgen. Dåliga smör vet jag inte om jag provat. Det finns bra och bättre helt enkelt. Vilket är det bästa smöret man kan köpa? Sveriges bästa smör görs av Vallmobacken. De är som galna professorer som har en oslagbar känsla för smörets nycker och egenskaper. De experimenterar också med att lagra det i myrar och syra med dagg. Helt fantastiskt! Duger Arlas vanliga smör? Arlas smör får oförtjänt mycket skit. För att vara ett smör som produceras i så stora mängder är det riktigt bra. Jag använder det själv till både vardag och fest. En disclaimer kanske är på sin plats att varken Arla eller något annat företag är inblandat i boken eller har gett några ekonomiska bidrag. Boken kommer att levereras i början av nästa år men beställer man nu så får man en PDF-version så snart den skickas till tryckeriet. Tumnagel
154kg
+
Roger Åberg
0

Coolio vill satsa på kock-karriären

Artisten Coolio auktionerar nu ut sina sångrättigheter för att få ihop pengar till sin kock-karriär. Katalogen innehåller låtar som Gangstax27s Paradisex27 och Rollinx27 With My Homies och priset börjar på 140 000 dollar. Pengarna som Coolio, eller Leon Ivey, Jr som han egentligen heter, drar in ska alltså sedan användas för att finansiera uppföljare till kokboken Cookinx27 With Coolio som han släppte 2009. Tanken är också att det ska spelas in fler avsnitt av matprogrammet med samma namn som tidigare gått på webben. Ett av dessa program kan vi beskåda här nedan, där vi får se när Coolio slänger ihop en sallad. Tumnagel
55kg
+
Bobby Green
0

Ny app med recept på lyxig vegomat

Elegantly Vegan är en ny, helvegetarisk kokbok med 49 recept. Du hittar Afternoon Tea, pajer, pizza, burgare, huvudrätter, soppor, lyxig brunch, matiga sallader och bakverk – allt förpackat i en lyxig och vegansk förpackning. För 15 kronor får du del av alla recept för både iPad och iPhone. iPad-versionen innehåller dessutom en röststyrningsfunktion så att du kan bläddra samtidigt som du lagar mat. Mästerkocken bakom boken heter Veronica Stenberg. Tanken bakom appen är helt enkelt att vidga vyerna vad gäller en köttfri kost, vare sig du redan är vegan, bara är nyfiken eller går i tankarna på att satsa på köttfria måndagar. Tumnagel
119kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Så gör du egna Gnocchi

Har du alltid velat göra Gnocchi hemma men inte vetat hur du ska göra? Istället för att bläddra i någon tråkig gammal kokbok kan du då istället ta del av matbloggen COUKiNEs snabba recept här. Då får du dessutom en vacker brytning på franska på köpet. Bon appétit! Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Hamburger-SM med Max
De 5 finalisterna

Årets upplaga är den sjunde i ordningen – den 5 juni avgörs Max Hamburger-SM. Då tillagar de fem finalisterna sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Tommy Myllymäki, skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby, Sveriges Mästerkock 2012-vinnaren Sigrid Bárány och Christoffer Bergfors, vice vd på Max. Temat för årets tävling är Frisco, eftersom det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Såhär smaksätter de fem finalisterna sina burgare: Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd. Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd. Förutom ära och berömmelse vinner man följande: 1:a pris – Resa värd 20 000 kr 2-5:e pris – Ett hamburgerkit och presentkort på Max Tumnagel
95kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Glass så vacker att man smälter

Som findessert eller på barnkalaset – äntligen börjar vädret göra glassätningen mer legitim. Och vad passar då bättre än en bok fylld av glassinspiration? Det ska tydligen inte vara så krångligt att göra smarriga och snygga kreationer själv. Linda Lomelino bjuder på både klassiska smaker i enkla recept som jordgubbsglass, och mer avancerade recept som körsbärsglass med rostad mandel och vit choklad, i boken Lomelinos glass. Spännande smaker som choklad- och portersorbet dyker också upp. Alla recept är beskrivna på ett simpelt sätt för både glassmaskin och rörd i bunke. Dessutom är varenda bild ett konstverk i sig. Boken släpptes idag, kostar 150 kronor och hittas på länken nedan. Tumnagel
101kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Konstverk som bakverk

Konditorn, och konstnären får man väl säga, Caitlin Williams Freeman har nu släppt en kokbok för bakelser. Den heter Cookbook Excitement: Modern Art Desserts och i den har hon samlat sina mest populära verk. Det roliga med hennes bakelser och tårtor är att de alla är hennes version av världskända tavelkonstverk fast i bakelseform. I boken kan du steg för steg återskapa dessa själva hemma i ditt kök, och få dina gäster att tappa hakan. Eller åtminstone bli rätt imponerade. En av Caitlins mest kända skapelser är Mondrian Cake som givetvis är en hyllning till konstnären Piet Mondrian. 17 dollar vill Amazon ha för boken som du hittar på länken. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0