m
a
r
4 i går68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Kan hängmörning rädda billigt kött?
Kul experiment

Vanligtvis brukar man hängmöra finare och dyrare köttbitar eftersom det tar såpass lång tid, och då vill man att det ska vara värt det i slutändan. Men om man köper billigt kött och sedan hängmörar - kan processen göra så att det smakar som dyrt? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay bedömer köttbitar
Tillagade av NBA-legendarer

Basket-legendarerna Shawn Marion och Caron Butler har lagat till varsin köttbit som Gordon Ramsay sedan betygsätter. Kommer han att spotta ut maten? Eller skälla ut de båda? Titta på klippet så får du svaret. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0
2018

I Japan kan du få 5x kött på din Whopper
Rimligt!

Om du gillar Whopper och gillar kött kan du passa på att åka till japan. 29 november är det nämligen Good Meat Day i Japan, helt enkelt för att datumet är 11/29. 11 ser ut som "ii" som betyder "bra", 2 kan uttalas som "ni" och 9 som "kyuu" och niku betyder helt enkelt kött. Så 29 november är braiga köttdagen. Hur som helst väljer Burger King att fira det med en specialare med inte mindre än fem köttbitar. Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg
0

Här gör en maskin burgarna åt dig
Som vanligt, i framtiden

På restaurangen Creator i San Francisco har man tagit hjälp av artificiell intelligens för att skapa sina burgare. En maskin ser till att skiva lök, addera den sås man valt, krydda köttbiten och rosta brödet. Allt personalen gör är att servera dig maten och ta betalt. Framtiden är här? Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Har du ätit Shawarma någon gång?
Liknar kebab

I filmen The Avengers äter man vid ett tillfälle Shawarma. Det är en maträtt från Mellanöstern som liknar kebab. Lamm eller kyckling skärs upp efter att köttbitarna har fått rotera och grillas. Här får vi se när Binging with Babish lagar till en omgång och det här måste testas någon gång. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Kan man hängmöra kött på bara tre dagar?
Clifford testar med fisksås

Tid är pengar, och ibland orkar man inte vänta. Ska man hängmöra något så tar det tid. Men om man inte har det då? Går det att få till den där speciella hängmörade smaken på en köttbit på bara tre dagar? Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2017

Den dyraste köttbiten i New York
Nick äter Wagyu hos Old Homestead

Old Homestead Steakhouse ligger i Manhattans Meatpacking-district och där kan man få sig en japansk Wagyu-köttbit. Men smakar det så kostar det, för rätten vill nämligen stället ha 350 dollar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Så får du till köttbiten - varje gång
Basics with Babish lär oss

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till Entrecôte och Mellangärde eller skirt steak som man också säger på bästa sätt. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans äter de dyraste köttbitarna i New York
Tillsammans med Worth It Guys

Sean Evans från First We Feast har träffat Worth It Guys från Buzzfeed och tillsammans söker de upp de dyraste köttbitarna man kan äta i New York. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Hängmörat kött på Grand Central Station
Det ser ju riktigt jäkla gott ut

När restaurangen Agern drabbades av en översvämning hade man några köttbitar på hängmörning. De fick hänga kvar där medan man renoverade restaurangen. Så när man sedan öppnade igen märkte man att man hade dem kvar och på grund av översvämningen var de hängmörade i 180 dagar, vilket är rätt mycket längre än vad de brukar hänga. Så de passade på att prova om det var ätbart och insåg att köttet var godare än någonsin. Det gjorde också att 180 dagar hängmörat kött hamnade på menyn. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö
0

Hängmörade burgare hos Peter Luger
Gött kött

Peter Luger Steak House i Brooklyn sägs ha de bästa köttbitarna i landet men under lunchtid serverar de även burgare för den som är sugen på något annat. Köttet till dessa är också det hängmörat och här får vi sen när Nick Solares från Eaters The Meat Show testar hur de smakar. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Promillegrillen - en grill med alkolås
Inget kul ska man få ha längre

När det vankas grill är det många av oss som gärna tar något gott att dricka samtidigt som vi vänder på den där köttbiten eller vad de nu är som ligger där och tillagas. Men enligt varumärket Welsh Lamb tar alkoholen bort fokuset från det som är viktigt - det som ska grillas. Maten blir därför inte lika bra och så kan vi ju inte ha det. Därför har man tagit fram Promillegrillen - en grill med inbyggt alkolås vars gas inte sätts på om den som ska grilla är berusad. Det hela är en humoristisk reklamkampanj för Welsh Lambs produkter och grillen som endast finns i ett exemplar går faktiskt att buda hem här. Tumnagel
25kg
+
Bobby Green
0

Tårta som ser ut som en stor köttbit
Ultimate kombo?

Tårta är gott. Kött är gott. Så en tårta som ser ut som en stor köttbit måste ju vara den ultimata mixen? Det är precis vad Yolanda från How To Cake It bakar här. Visst ser den smarrig ut? Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Den röda vätskan runt köttbiten är inte blod
Så vad är det då?

Många tror nog att den röda vätskan runt en köttbit man köpt i affären är blod, men så är inte fallet. Här förklarar Tech Insider vad det egentligen handlar om. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Så steker man till en ordentlig köttbit
Inget knussel

Ibland tröttnar man på den torra kycklingfilén eller överkokta torsken och det är då man kan ta fram den där rejäla köttbiten ur kylen och steka på. Hur man gör det på bästa sätt får vi reda på här av kocken Angie Mar som driver restaurangen Beatrice Inn. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Adam Savage tar en titt på den omöjliga burgaren
Den utan kött som smakar kött

Adam Savage har hälsat på Traci Des Jardins i hennes restaurang Jardinière för att lära sig hur burgaren Impossible Burger som finns på menyn lagas till. Det som får den att sticka ut är dock att "köttbiten" i den är gjord på grönsaker, men trots detta ska smaken, känslan och utseendet kunna likställas med vanligt kött. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0
2016

Anthony har en regel när det kommer till kött
Låt det vara!

Det största misstaget folk gör när de steker på en köttbit är att de inte låtar den vila först innan de börjar skära i den. Det kan få förödande konsekvenser och det bästa du kan göra är alltså att vänta ett par minuter och bara låta det vara. Resten kommer att sköta sig själv alldeles utmärkt. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Nick testar världens dyraste grillade kött
Här slänger man hängmörat i grillen

Nick Solares från The Meat Show har besökt Hill Country där man kan få hängmörat kött som grillats och andra spännande saker. Resultatet blir en köttbit som både har smak av att den lagrats länge samt den rökiga smaken från grillningen. Verkar riktigt smarrigt, men smakar det så kostar det såklart, kilopriset ligger nämligen runt 1 000 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar kött till en vegetarian
Hannah har inte ätit kött på tre år

Hannah som jobbar på London Zoo har inte ätit kött på tre år, något som Gordon Ramsay vill förändra så han hälsar på och lagar till en köttbit åt henne. Men kommer hon att äta den? Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Domino's i INdien presenterar burgarpizza
looks like a burger, tastes like a pizza

En nyhet på menyn hos Dominox27s i Indien är BurgerPizza och det är precis vad det låter som - en burgarpizza. Men du får ingen saftig köttbit mellan två pizzor utan det är snarare en pizza med dubbel deg i samma storlek som en hamburgare. Fyllningen består av örter, grönsaker, tomatsås och mozzarella-ost. Den kommer även i ytterligare ett vegetariskt utförande och i två varianter med köttfyllning. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Furious Pete mumsar vegetarisk mat
Verkar gilla det

I vanliga fall brukar vi få se Furious Pete vräka i sig något vulgärt som en enorm köttbit, sjuka burgare eller massiva mackor fyllda med alla möjliga saker. Här får vi dock se honom mumsa i sig ett par olika vegetariska rätter, och han gillar det. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Så smakar världens dyraste stek
Har lufttorkats i 400 dagar

Köttkonnässören Nick Solares har besökt restaurangen Mu Ramen i Long Island City för att sätta tänderna i vad sägs vara världens dyraste köttbit - en bit Wagyu som lufttorkats i 400 dagar. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Snubbar tillagar en köttbit direkt på kolet
Dirty-style

Den amerikanska matskribenten och historiken Josh Ozersky mötte upp sin kompis Greg Denton som är kock på Ox Restaurant i Portland för att tillaga lite "Dirty Steak". På med lite salt och släng köttet direkt på kolet, vilket till en början kanske inte låter så smarrigt men titta bara på resultatet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dave Arnold pratar om Maillardreaktionen
Det som händer med köttet när du tillagar det

När proteinet och sockret i köttet reagerar med varandra skapas något som kallas för Maillardreaktion och det är denna som ger köttet dess bruna färg och rostade smak. För att demonstrera detta tar Dave Arnold från Museum of Food and Drink fram en blåslampa och tillagar en köttbit som har framför sig, tills den blir helt perfekt. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2015

Krydda köttet rätt
Fetare kött behöver mer salt

Salt och peppar som standardkrydda på köttet kör nog de flesta, men har du koll på vilken mängd som är bäst och vilket kött som kräver vad för att bli så bra som möjligt? Exempelvis testade Americax27s test kitchen fem olika köttbitar och kom fram till att ju fetare kött du har desto mer måste du salta. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Lunch med Tony Soprano
Fin Biff med bea

Förra veckan skeppades jag upp till Århus i Danmark för att där äta en specialkomponerad lunch på restaurang Frederikshøj som har en stjärna i Michelinguiden. Rätterna som man bjöd på denna dag var specialanpassade till HBO-serierna Game of Thrones och Sopranos. Maten förtärdes framför Samsungs nya böjda SUHD-apparat och tanken med denna middag var att visa att en fina tv-apparater samt -serier kräver fin mat. Nu förstår jag ju inte riktigt hur gemene man skall kunna relatera till detta men det brukar väl sällan vara målet när reklamfirmor anordnar sådana här tillställningar. Gruppen jag var med i placerades i Sopranos-rummet där vi fick titta på avsnitt S01E03 - Denial, Anger, Acceptance och direkt påmindes jag om hur sjukt bra Sopranos var. Tumnagel
83kg
+
Frode Wikesjö
0

Så skär du upp en köttbit på rätt sätt
Och så får du det mört

Det finns fler saker att tänka på än att salta och peppra när man tillagar en köttbit. Hur man skär upp den kan faktiskt också spela en stor roll. Americax27s Test Kitchen ger oss en lektion i hur vi ska göra för att det ska bli rätt. Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0

Så väljer Peter Luger Steakhouse sitt kött
Bara det bästa är gott nog

Hos Peter Luger Steakhouse ska man servera det allra bästa köttet vilket innebär att det är ytterst viktigt att veta vad man gör när köttet beställs. Jody Storch som är en del av familjeföretaget är den som handplockar de bästa bitarna och i det här klippet får vi hänga med henne och se hur det går till. Tumnagel
139kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida