m
a
r
3 i dag2 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Vilket land i Norden har godast husmanskost?
Danmark, Finland, Island, Norge eller Sverige?

Stekt falukorv med stuvade makaroner är svårslaget och en av vårt lands vanligaste rätter när det kommer till husmanskost. Mer hur ser det ut i grannländerna och vilket land i Norden har egentligen den godaste husmanskosten? Det försöker Mauri ta reda på i det här klippet. Vilken husmanskost gillar du allra bäst? Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0
2018

Ny ofiltrerad öl från Falcon
Lanseras den 1 december

Den 1 december lanserar Falcon den nya ölen Pilgrim. Det är en ofiltrerad och ekologisk lager med en något lägre alkoholstyrka. Att den är ofiltrerad ska framhäva de naturliga smakerna i malten, jästen och humlen. Rhys Powell som är bryggmästare på Carlsberg Sverige säger följande: "Falcon Pilgrim är vårt sätt att addera en ny dimension till en smak som många känner igen och gillar. Detta är definitivt en elegant lager. Att Pilgrim är ekologisk är även något vi är väldigt stolta över. Falcon Pilgrim fungerar utmärkt till husmanskost- som till exempel hemmarullade köttbullar med gräddsås, toppade med rårörda lingon." Alkoholhalten ligger på 4,5 procent och för en flaska som rymmer 33 centiliter får man betala 12,90 kronor. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0
2016

Foodtrucken Frick & Hagberg öppnar restaurang
Frick & Son slår upp portarna nästa år

Det här med foodtrucks har som ni säkert redan vet ökat lavinartat de senaste åren. På somrarna får man i alla fall i Stockholm nästan se upp så att man inte går in i en av dem när man är ute och spatserar. En av de mest populära hette Frick & Hagberg men tyvärr slutade de med sin verksamhet tidigare i år. Nu vet vi varför. I början av nästa år kommer de nämligen att öppna restaurangen Frick & Son i Stockholm och där kommer man att servera deras omtyckta hamburgare - och klassisk svensk husmanskost. Stället kommer att ligga på Birger Jarlsgatan 112 i Stockholm. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0
2013

Kvarnen blir Tjeckisk
En liten del i alla fall

Klassiska Södermalmskrogen Kvarnen har skrotat sin del som man kallade H2O och istället byggt om efter Tjeckiskt maner. Den nya delen heter Hospodské Dvere som enligt Google betyder Puben Dörren. Kvarnen är ju en ölhall och Hospodské Dvere ska också vara en ölhall, fast Tjeckisk då. Importerad öl och genuin tjeckisk husmanskost står på menyn. Man kommer att ordna ölprovning och ölskola som leds av Paul Petrik från Prag. Målet är att ölen ska växlas över tid och att man ska få tag på öl från små tjeckiska bryggerier. 3 september är det premiär. Tumnagel
161kg
+
Roger Åberg
0

Fläsk och potäter
Om svenskarna får bestämma

Vi svenskar hakar gärna på nya trender när det gäller mat och dryck. Men enligt en undersökning som Livsmedelsverket låtit göra kommer gammal hederlig, svensk husmanskost fortfarande på första plats. Topplistan över den mat vi äter oftast: 1. Svensk husmanskost 2. Amerikanskt (hamburgare och BBQ) 3. Tex-mex 4. Grekiskt 5. Thailändskt 6. Kinesiskt 7. Arabiskt/Mellanöstern 8. Franskt 9. Spanskt 10. Japanskt Tumnagel
108kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Husmanskost i avsnitt två

Webb-TV-mat-podden Mat I Munnen har nu släppt avsnitt nummer två och denna gången handlar det om husmanskost, hembakat och barndomsminnen kring den klassiska svenska maten. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Nu kommer mikrobryggt öl på burk
Från Sigtuna Brygghus

Mikrobryggd öl är gott och börjar bli riktigt, riktigt stort. De allra flesta mikrobryggerier tappar sin öl på flaska, men det är varken miljövänligt eller speciellt praktiskt - det blir tungt att släpa. Nu släpper Sigtuna Brygghus sin East River Lager på burk, enligt dem själva är de det första mikrobryggeriet i Sverige som gör det. Premiär är det 1 mars på Systembolaget. East River Lager har man bryggt sedan 20120 och varje omgång är på 3000 liter. Inspirationen har man hämtat från craftkulturen på den amerikanska östkusten. Så här beskriver man den själva: "Sigtuna East River Lager doftar blommigt och i smaken finns toner av citrus och grape från humlet Cascade. Det finns även örtighet från humlet Hallertauer Mittelfrüh. Malten som används är bland annat av typen pilsner och ljus karamell." "Sigtuna East River Lager är ett riktigt mångsidigt öl som passar till allt från den butiksmarinerade grillbrickan och friterade burritos till kebabpizzan samt till det mesta inom drypande svensk husmanskost. Det sköna bettet i beskan gör att ölet skär igenom fetman i maten och ger en bra balans. Självklart går det utmärkt att hinka ölet på egen hand. Helst med Adrenaline O.D. eller Agnostic Front i lurarna - pionjärerna inom New Yorks hardcore punk på 80-talet." – Det är självklart jäkligt kul att få tappa min East River Lager på burk, säger Mattias Hammenlind som är bryggmästare på Sigtuna Brygghus. Det här kan bli hur stort som helst då mikobryggd burkbira är en självklarhet på mer mogna marknader så som USA och Storbritannien. 15.90 kronor blir priset och burkarna kommer att finnas i ungefär 260 butiker. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0