m
a
r
2 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Farideh fixar laxburgare
Gott!

Ibland vill man inte att burgare ska innehålla kött eller något som liknar kött, och man kanske har tröttnat på halloumi för en stund. Då kan man ju alltid slänga in lite lax i burgaren! Det är precis vad Farideh gör här. Receptet har ni på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Ny vegetarisk burgare från McDonald's på gång
Har dock inget namn än

I höst kommer McDonaldx27s att lansera en ny vegetarisk burgare. Dock har man inte gett den något namn än, utan det ska gästerna få hjälpa till med. Det kommer att vara en halloumi-burgare och osten har man tagit fram tillsammans med Arla. Det är en ny och nordisk version av osten inspirerad av den klassiska halloumiosten. Tävlingen om att namnge nyheten kommer att dra igång på McDonaldx27s sociala medier inom kort. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Johnny's presenterar svart majonnäs
Spexigt!

Grillsäsongen är snart här (kanske redan har börjat för vissa) och ni vet väl vad det innebär? Majonnäs! Bland annat i alla fall. Johnnyx27s presenterar nu därför en helt ny produktserie med just detta, och en av dem är svart. Det finns tre stycken olika att välja mellan och de är American Style Mayo, Hickory Mayo och Black Garlic Mayo som är den svarta då. Det är en vitlöksmajonnäs med smak av fermenterad vitlök och rostad lök och ska passa bra till exempelvis calamares, kyckling eller i en wrap med grönsaker och grillad Halloumi. Majonnäserna ska finnas att köpa nu och för en flaska som rymmer 250 milliliter får man betala omkring 23 kronor. Tumnagel
163kg
+
Bobby Green
0

Ny vegansk barnburgare hos Max
Och ny Lyxshake

Igår skrev vi om att ett veganskt alternativ är på väg ner i McDonaldx27s Happy Meal. Hamburgerkedjan Max har haft växtbaserade måltider för barn i tio år och presenterar nu en nykomling - Veggie Burger. Det är en växtbaserad burgare med sesambröd, äggfri vegansk majonnäs och sallad. Förutom burgaren släpper man en ny Lyxshake med smaken chokladtiramisu. Den innehåller förutom smak av tiramisu mjukglass, mjölk, chokladsås, crispy chocolate-strössel och vispgrädde. Sist men inte minst får vi reda på att burgaren BBQ Dream gör ett återbesök. Den går att få med nötkött, kyckling eller halloumi. Burgaren som fås i ett briochebröd innehåller lökringar, rökig barbecuesås, mild majonnäs och saltgurka. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0
2018

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Halloumi-osten håller på att ta slut
Panik!

The Guardian meddelar nu att det råder brist på halloumi-ost. Osten har ökat markant i populararitet och bönderna har svårt att hinna producera tillräckligt mycket. I Storbritannien har den största leverantören Pittas redan börjat skicka "nödleveranser" av osten till butikerna. Claes Salomonsson som är presschef på Axfood säger till Dagens Nyheter att osten kan komma att bli en bristvara även här i Sverige efter sommaren. Tumnagel
53kg
+
Bobby Green
0

Nu börjar även Burger King med halloumiburgare
Smakar tydligen bättre än hos Max

Det har tagit ett tag men från och med imorgon börjar även Burger King att servera en halloumiburgare på sina restauranger. Den heter Halloumi King och ska enligt ett smaktest smaka bättre än den Max serverar. Lina Nilsson som är marknadschef på Burger King säger följande: "Det tog lite tid för oss att få fram den här produkten. Men det var värt all väntan för den smakar bevisligen bättre än hos vår konkurrent. Mycket bättre! I all fall enligt smaktestet. Men jag uppmanar alla att prova Halloumi King och bilda sin egen uppfattning." Tumnagel
147kg
+
Bobby Green
0

Ny lyxshake från Max med födelsedagstema
Firar 50 år

Den 14 juni firar Max 50 år och därför börjar man från och med idag att sälja nyheten Lyxshake Birthday Shake. Det är en shake som innehåller allt man behöver för ett kalas - vanilj och banansmak med hård choklad-topping, grädde, färgglatt strössel och rosa maränger. Förutom den nya shaken kommer två burgare tillbaka - Grand Deluxe Way Out Halloumi och Grand Deluxe Steak ’n’ Bacon. Den sistnämnda går att få med nötkött eller het kyckling. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0

Max umamiburgare kommer tillbaka
Nu även med kyckling

Grand Deluxe Umami var en populär burgare Max körde ett tag och från och med idag fram till den 15 mars finns den på menyn igen. Denna omgången kommer den förutom med kött eller halloumi även med kyckling. I burgaren hittar vi något av ovanstående protein blandat med umamidressing, picklad rödlök, bacon och emmentalerost i ett briochebröd. Till detta kan man även få Umami Fries. Ytterligare en sak man börjar sälja idag är Lyxshake med smak av päron som senast fanns 2015. Denna ska dock finnas ända fram till den 16 maj. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0
2017

Ny Kalifornien-inspirerad burgare hos Max
Grand Deluxe Spicy Avocado

I dag lanserar hamburgerkedjan Max nyheten Spicy Avocado. Burgaren sägs vara inspirerad av varma och färgglada Kalifornien och den finns med kött eller dubbla halloumiskivor. Förutom det innehåller den tärnad avokado, picklad rödlök, färsk jalapeño och sourcream & onion-dressing. "Spicy Avocado är en så kallad ”California Style-burger”. Den är inspirerad av den amerikanska västkusten med avokado, jalapeño och vår dressing sour cream ’n’ onion. Vi har länge velat ta fram en hamburgare med avokado som ingrediens och nu har vi hittat helt rätt med den tärnade avokadon. Med Spicy Avocado lyfts alla smakerna fram precis som vi tänkt oss." I samband med lanseringen av denna burgare gör även Lyxshake Hallon/Lakrits en comeback. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Ny vegetarisk kampanjburgare hos Max
BBQ Halloumi

Med start i dag och fram till den 15 mars kommer Max att servera en ny kampanjburgare. Den heter BBQ Halloumi och är ytterligare ett tillskott till hamburgerkedjans Max Green-familj. Vid sidan av denna finns även BBQ Beef Burger och BBQ Chicken. I BBQ Halloumi hittar man dubbla halloumiskivor, friterade lökringar, barbequesås, majonnäs och saltgurka omslutet av ett briochebröd. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0
2015

Saag Paneer med halloumi
Verkar inte helt dumt

Saag Paneer är en klassisk vegetarisk rätt från Indien. I vanliga fall brukar man ha den indiska färskosten Paneer i men här gör Food Busker en twist på rätten och använder sig av halloumi istället. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0
2013

Det här äter vi på utlandssemestern

Mat är en stor del av semesterresan, och fler än 6 av 10 provar alltid på lokala specialiteter när de är på resande fot utomlands. Det visar Vings undersökning Resepanelen där 7 859 personer svarat på frågor om semestervanor. Varje person fick också välja tre favoriter i matväg på semesterresan och såhär blev resultatet: 1. Spanska tapas (41 procent) 2. Grillad färsk fisk (40 procent) 3. Grekisk tzatziki (34 procent) 4. Skaldjur (28 procent) 5. Souvlaki (25 procent) 6. Pastarätter (17 procent) 7. Kycklingsrätter (17 procent) 8. Turkisk kebab, meze och halloumi (11 procent) Var är pizzan? Och hamburgarna? Tumnagel
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0