m
a
r
2 i dag4 i går71 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Flygplanet du kan äta
Tillverkat av tortillabröd

Peter Sripol fick en riktigt knasig idé och bestämde sig för att bygga ett litet flygplan med hjälp av tortillabröd. Varför? För att han ville se om det skulle kunna flyga såklart. Kanske kan man även använda vrakspillrorna, för ja man lär krascha, till att skopa upp lite härlig guacamole eller salsa. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Tre nya burgare från Jureskog hos McDonald's
Fler smaker från USA

Den 4 april drar andra säsongen av Världens Bästa Burgare på TV3 igång. I programmet reser kocken Johan Jureskog runt i USA och testar burgare. Nu har han tillsammans med McDonaldx27s Food Team tagit fram tre stycken nya burgare, och den första av dem har premiär samma dag som programmet. Inspirationen kommer från New Orleans, Memphis och El Paso i USA och det är också namnen burgarna har fått. Jureskog New Orleans är först ut och den innehåller 100 procent nötkött, chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika. Den andra burgaren som är Jureskog Memphis har en bönsås på kikärter, kidneybönor och spiskummin och den innehåller även coleslaw, rökt goudaost och bacon. Jureskog El Paso är den tredje och sista burgaren och den har picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos. 4-17 april Jureskog New Orleans 18 april-8 maj Jureskog Memphis 9-29 maj Jureskog El Paso Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Testa att göra fisktacos till helgen
Både gott och omväxlande

Tacos på fredag är det som gäller. Men man kanske ska variera sig lite ibland? Istället för färsen kanske fisk kan få hitta ner i tortillabrödet? Sen fyller du bara på med guacamole och det bästa av allt - pico de gallo. Omväxling förnöjer som man säger. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0
2016

Johan Jureskogs burgare tillbaka på McDonald's
Plus två nyheter

Från och med i dag är Johan Jureskogs burgare tillbaka på McDonaldx27s menyer. Först ut är Jureskog Texas, och förutom de tre som serverades i våras adderas de två nyheterna Jureskog Miami och Jureskog Little Italy. Alla finns inte samtidigt utan det är en i taget som gäller, fram till den 9 januari nästa år. Jureskog Miami är inspirerad av Johans USA-resa i programmet Världens Bästa Burgare och den består av nötkött, grillad paprika, pommes pinnes, guacamole, koriander- och limesalsa, extra lång bacon, bataviasallad och Chipotle- och limeaioli. Jureskog Little Italy är italiensinspirerad och den innehåller caponata, gremolata, parmesanmajonäs, roastad lök, bataviasallad och hyvlad parmesan. Nedan ser ni burgarschemat framöver: 20 sep – 17 okt Jureskog Texas 18 okt – 7 nov Jureskog Miami 8 nov – 21 nov Jureskog Little Italy 22 nov – 12 dec Jureskog Signature 13 dec – 9 jan Jureskog New York Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Varför avocado egentligen inte borde existera
Dock tur att de gör det

Finns det något bättre än en smarrig guacamole? Men visste ni att huvudingrediensen, avocado, egentligen inte borde existera? SciShow förklarar vad man menar med detta uttalande i videon ovan. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0
2015

Nachotallrik som egentligen är en tårta
Yolanda gör det igen

Yolanda som kör YouTube-kanalen How To Cake It överträffar sig själv gång på gång. För vem kunde tro att det vi ser här inte är en enorm nachotallrik fylld med massa färs, bönor, nachochips, salsasås, guacamole och ost utan egentligen en söt tårta? Skulle du vilja ge dig på att göra besten själv hittar du receptet på länken nedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Chipotle delar med sig av recept
Gör deras guacamole

Den amerikanska matkedjan Chipotle delar med sig av sitt recept för sin guacamole. För egen del skiljer det sig en del från hur jag brukar göra min guacamole, jag brukar tillexempel ha vitlök i och skippa koriandern, men nästa gång provar jag nog detta recept. • 2 mogna avokados av sorten Hass • 2 teskedar limejuice • 2 matskedar koriander (hackad) • 0,6 dl rödlök (finhackat) • 1/2 jalapeño, inklusive frön (finhackat) • 1/4 tesked salt Kul om man som svensk i väntan på att Chipotle ska öppna i Sverige vill prova på hur det smakar. Tumnagel
148kg
+
Johan Rosén
0

Så här ska tacos se ut!
Jävlar i min lunchlåda vad gott det verkar

Tacos, detta fredagsnöje som vi sysselsätter oss med innan fredagsmyset är väl härligt men det känns som att den svennefierade versionen kräver att uppgraderas en smula. Vill du nå nästa nivå på tacos ska du kolla in detta klipp och sedan klicka dig vidare för recept på tacos, guacamole och salsa. Tumnagel
210kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du en lite annorlunda guacamole
Med några smarta tips

Guacamole är jätteenkelt att göra, fixa bra avocados, mosa och krydda lite. Färdigt! Eller? Här får vi se tre olika sorters guacamole skapas och just mosandet diskuteras, Alex Stupak som är kocken tycker inte att man ska mosa utan det ska vara precis lagom klumpigt och för att göra det trycker man avokadon genom ett galler. Två lite mer udda versioner görs, en som lite lagom spicy och en med habaneros och grapefrukt. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0
2014

Mat i form av sportutrustning i stop-motion
Kickstarterprojekt

Hans första film, Western Spaghetti, röstades fram till Time Magazines näst bästa Internetvideo år 2008. Den andra filmen, Fresh Guacamole, är den kortaste filmen någonsin att bli nominerad till en Oscar. Nu har PES ett tredje projekt på gång – Submarine Sandwich. Där vill han gestalta mat i en 1920-talsmiljö med hjälp av gammal sportutrustning och annat han finner tilltalande för ögat. Han driver just nu en Kickstarterkampanj (läs mer via länken) och i videon ovan får du smakprov på hur filmen kommer att bli som färdig produkt. Tumnagel
89kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Gör en annorlunda guacamole
Väldigt annorlunda

PES gillar att animera saker och här har de gjort en animerad beskrivning om hur man gör en lite annorlunda - och ganska så hård - guacamole. Tumnagel
138kg
+
Roger Åberg
0
2013

Hamburger-SM med Max
De 5 finalisterna

Årets upplaga är den sjunde i ordningen – den 5 juni avgörs Max Hamburger-SM. Då tillagar de fem finalisterna sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Tommy Myllymäki, skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby, Sveriges Mästerkock 2012-vinnaren Sigrid Bárány och Christoffer Bergfors, vice vd på Max. Temat för årets tävling är Frisco, eftersom det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Såhär smaksätter de fem finalisterna sina burgare: Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd. Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd. Förutom ära och berömmelse vinner man följande: 1:a pris – Resa värd 20 000 kr 2-5:e pris – Ett hamburgerkit och presentkort på Max Tumnagel
95kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Kinesiska pannkakor med salladslök

Om du är sugen på något lätt att svänga ihop kanske dessa kinesiska pannkakor med salladslök faller i smaken. De ska vara enkla att göra och blir till ett perfekt mellanmål eller lunch. När de är klara dippar man de i något man gillar, typ soja eller chilisås. Eller min favorit; guacamole. Verkar det mumsigt så hittar du receptet på länken. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Få till perfekta avocadokuber

Gillar du avocado men är inget fan av att få ut innehållet? Ska du antingen få ur kuber till en sallad eller vill ha smådelar att mixa till en guacamole så känns det här verktyget som ett givet köp. Kostar 128 kronor (plus frakt) och är exklusiv för Williams-Sonoma. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg
0