m
a
r
69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Vi har smakat på Unbelievable Whopper
Högst trovärdig!

I går skrev vi om Unbelievable Whopper och när lunchtåget i dag avgick testade vi så klart. Och betyget blir högt! För det första fungerar Whopper-formatet bra här, det ska vara ganska trist bröd, majonnäs, krispiga grönsaker och något som är grillat. I vanliga fall är det där som är grillat knappast blodigt eller speciellt upphetsande, utan ok. Och i den här versionen får man allt det som gör en Whopper. Grillkänslan är tydlig och konsistensen är som den ska vara på proteinet. Med andra ord tumme upp! Sen betyder det inte att det här är världens bästa burgare, men det är en Whopper. Tumnagel
395kg
+
Roger Åberg
0
2018

Esther testar tryckkokare med rökfunktion
Går det att få till gott grillat inomhus?

Alla har inte möjligheten att kunna grilla även om det borde vara en mänsklig rättighet. Men om man ändå vill komma så nära det går kanske en sån har manick kan vara något? Det är en tryckkokare som man även kan röka mat i, vilket känns som ett bättre alternativ till att göra upp en brasa på vardagsrumsgolvet eller att köra igång gasolgrillen i hallen. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så lagar Rodney Scott till revben
Gott med grillat!

Rodney Scott är en riktig legend inom grillning och här berättar han och visar hur han grillar revben. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson grillar i Texas
Ge mig allt!

Matty Matheson har åkt till Austin i Texas för att fixa till en ordentlig middag med grillat till sina vänner. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0
2017

Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken och en del hetta från chilin. Den passar till bland annat ribs, pulled pork, plankstek och hamburgare. Senapen är frisk och fruktig och ska gå bra ihop med grillad korv, kantarelltoast eller varför inte till sushin? Ketchupen har tomat, paprika och chili i sig och ska ha en smak som är både fyllig och djup. Den passar såklart till korven men även till kycklingspett, vårrullar eller som smaksättare i grytor. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0

Här hittar man bäst BBQ på Hawaii
Upp på ett berg på Oahu

Lucas Peterson från Eater har tagit sig till Kahuku, Hawaii där han får testa vad som sägs är ön Oahus allra bästa BBQ. Den serveras av ett par som gör allting själva och som lärt sig hur man gör genom att kolla runt på internet och liknande. Vill man får man en gratis öl till maten eftersom det är olagligt att sälja den, men lagligt att ge bort den. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Nordkoreaner testar amerikansk BBQ
Mums!

Här får vi se när fyra stycken personer som flytt från Nordkorea får testa lite äkta amerikansk BBQ för första gången. De berättar även lite om hur det fungerar i deras hemland och att det bara är de privilegierade som får lov att äta kött regelbundet. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0
2016

Johan och Annie maratongrillar
Ska slå världsrekord

Johan Hedberg aka Matgeek, som ni som läser Tjock nog känner igen, ska tillsammans med Annie Hesselstad slå världsrekord i maratongrillning. Man har just nu grillat i tre timmar och ska minst hålla på i 35-36 timmar. Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Nick testar världens dyraste grillade kött
Här slänger man hängmörat i grillen

Nick Solares från The Meat Show har besökt Hill Country där man kan få hängmörat kött som grillats och andra spännande saker. Resultatet blir en köttbit som både har smak av att den lagrats länge samt den rökiga smaken från grillningen. Verkar riktigt smarrigt, men smakar det så kostar det såklart, kilopriset ligger nämligen runt 1 000 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Att leva på att äta grillat
The Meat Show träffar en grill-redaktör

I denna veckans avsnitt av The Meat Show träffar Nick Solares Daniel Vaughn som är grill-redaktör på Texas Monthly Magazine för att snacka lite om vad det innebär att leva på att äta grillat. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Potatissallad med ägg i
Perfekt som tillbehör eller bara som den är

Om du vill ha något till köttet som grillats eller liknande kanske den här potatissalladen med ägg i kan vara något? Receptet hittar du på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Helgrillat lamm
God mat i Kina

Trevor James gillar att resa och äta (vem gör inte det?) och nyss var han i Sichuan i Kina där han åt lite helgrillat lamm - en maträtt som tar lång tid att förbereda men som är väl värd väntan. Se mer av Trevors äventyr på länken nedan. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0
2015

Jag har fakking fått lön!
Nytt från Grillat & Grändy

Grillat & Grändy består av Sabo (som också är med i Highwon) och Fille (som också är med i Ison & Fille) och nu släpper man nytt i form av låten Jag har fakking fått lön! Tumnagel
51kg
+
Roger Åberg
0
2014

Saftig burgare på Burgers & Beer
Men lite ojämnt

Det här med amerikanska hamburgare är något som varit väldigt inne på senare år och det dyker ständigt upp nya ställen som serverar hamburgare med inspiration från landet i väst. En av de senaste tillskotten till Stockholms hamburgerscen är Burgers & Beer i Birkastan och jag var där här om dagen för att se vad de hade att erbjuda. Menyn var enkel och vad gällde vanliga hamburgare var det de klassiska ingredienserna, en burgare med sallad och tomat eller så kunde du få den med ost samt bacon. Utöver det så fanns det en burgare med jalapenos och en med portobellosvamp samt avokado. Jag började med en jalapenoburgare då jag gillar lite hetta och mums vad gott det var. Köttet var perfekt stekt med ett saftigt rosa inre och brödet var välgrillat och matchade burgaren bra. Jag skulle säga att det var en solid fyra av fem möjliga där den sista poängen föll bort på grund av att den hade lite för lite kladd och dressing inte stack ut speciellt mycket. Med bra kött och bröd kommer man dock långt och nästa gång så ska jag beställa med extra dressing för att se hur det blir. Burgaren var faktiskt såpass god att jag beställde en till efter den första var slut och nu valde jag att följa instruktionerna på menyn där det står att man kan be om hamburgaren ”extra hot”. Sagt och gjort så bad jag om extra hot och bad dem dessutom att inte snåla på vad de än slänger på för extra. Detta resulterade i en jalapenoburgare med en hackad spansk peppar på burgaren. Tyvärr så kom det här en otrevlig överraskning som får mig att fundera på om jag bara hade tur med första burgaren. Denna burgare kom nämligen helt genomstekt utan ett uns av rosa vilket resulterade i en torr och tråkig upplevelse trotts bra hetta. För att prata lite om tillbehören så var stripsen absolut inte dåliga men tyvärr inte heller något speciellt. Lökringarna var på tok för hårt friterade och rent av hårda samt torra. Dippsåsarna var inte heller något att hänga i julgranen men dock goda. Sammanfattningsvis så blev jag enormt positivt överraskad av den första hamburgaren, lite ledsen efter andra men om de bara kan hålla steknivån på första burgaren så är nog själva burgaren bland de bästa i stan. Priserna var okej och lokalen var trevlig så överlag gillar jag stället och kan tänka mig att gå dit igen, men en till torr burgare och de åker bort från min burgarkarta. Det ska tilläggas att de bara har haft öppet i två veckor och att det kom väldigt mycket folk mellan min första och andra burgare så kanske kan det vara så att de bara inte lärt sig hantera stressen i köket än. Jag hoppas i alla fall att så är fallet. Tumnagel
87kg
+
Gordon Andersson
0

King of the hill

Vad har bilar som Porsche Cayenne, BMW X5, Audi Q7 och Volkswagen Touareg gemensamt? Jo de har alla inspirerats av ett original - suven Land Rover. Denna britt i robust kostym som levt sedan 1948. Den perfekta bilen på safarituren eller i lerhålan i skogen. Enkel konstruktion, raka linjer och motorer som aldrig vill dö hur mycket man än pinar dem. Under årens lopp har modellerna förfinats men grundprincipen har alltid funnits där - en rejäl bil med goda terrängegenskaper. 1970 föddes Range Rover. Det var en bil som hade samma DNA som Land Rovern men som passade lite bättre in i finare omgivningar - som i stan och på uppfarten till herrgården. Nu fick de som hade gott om pengar en lyxvagn som även kunde ta sig över stockar och sten. Under årens lopp har modellen utvecklats och förfinats, om än i en hyfsat långsam takt, men 2012 när den fjärde generationen introducerades skedde stora förändringar. Land Rover hade då precis landat i att de köpts upp av indiska Tata Motors och det var dags att markera detta. En helt ny Range Rover som inte var baserad på modellen Discovery presenterades och det var återigen dags för Land Rover att ta plats som herre på täppan. För några dagar sedan fick jag chansen att testa den nya bilen i sportkostym, och så här var det. Tumnagel
55.3°
+
Bobby Green

Nu lanseras tandkrämen för män
Behövs det verkligen?

Måndag den 10 februari förändras världen som vi ser på den idag. Då lanserar Pepsodent världens första tandkräm speciellt anpassad för män. 10 februari borde alltså i framtiden göras om till en röd dag, få en egen Wikipedia-sida och benämnas som den stora tandborstardagen - för män då alltså. Eller så fortsätter vi leva och borsta tänderna precis som tidigare. Enligt Pepsodent behövs den här tandkrämen för att män tydligen stoppar in andra saker i ansiktet än kvinnor - enligt dem så lever män på snus, rött kött, svart kaffe och brun sprit. Smaken ska också vara anpassad för män och vi gissar att Pepsodent har stoppat in bacon, grillat kött och öl men det är inte bekräftat. Låter det hela som hittepå och PR-kupp? Enligt Karim Walldén som är PR-ansvarig på Pepsodent i Sverige kommer tandkrämen att komma på butikshyllorna under nästa vecka. Så här säger han om den nya produkten: "Många män vill gärna ha vitare tänder men steget till att göra en blekning eller beställa något från nätet är för stort. Att däremot bara byta tandkräm är något man lätt kan tänka sig göra för att bättra på självkänslan och våga le mer." Vill du känna dig manlig när du borstar tänderna får du punga ut med 35 kronor. Om du får bättre självkänsla för de pengarna får Karim stå för. Själv fortsätter jag nog att dela tandkräm med min fru. Tumnagel
-7kg
+
Roger Åberg
0
2013

Mannen som skapade Döner-kebaben död

Skaparen av Döner-kebaben, Kadir Nurman, har nyligen gått bort. Han blev 80 år gammal. Kadir som ursprungligen är från Turiket kom till Västtyskland 1960 och 1972 satte han upp sitt lunchstånd där han sålde grillat kött i pitabröd. Rätten som var enkel att bära med sig för de som var på språng blev snabbt populär och idag äts den över hela världen. Till Sverige kom kebaben på 80-talet. 2011 fick Kadir ett erkännande av de turkiska kebabproducenternas branschorganisation som uppfinnaren av Döner-kebaben. Så, vad blir det till lunch idag? Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Grillad aubergine med pita-chips

Melissa Clark visar här vad som verkar vara ett smarrigt recept med grillad Aubergine som sedan mixas till en matig dip man dippar pita-chips i. Gjorde mig hungrig i alla fall. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Infruset snaps
Mando Diaos samarbete med Saturnus

I samband med nyutgåvan av succéalbumet Infruset den 12 juni, firar Mando Diao in sommarens turné i svenska folkparker med en ny snaps på Systembolaget. Infruset snaps är ordentligt kryddad med kummin, anis och fänkål och passar utmärkt till klassisk svensk sommarmat som grillat, skaldjur och fisk. Snapsen är en fortsättning på Mando Diaos samarbete med Saturnus från i julas, då de lanserade en egen glögg via märket. ”Vi har velat ta vara på svenskheten i skivan och vill gärna att all merchendise genomsyras av samma känsla”, sade Anna Tenfält som arbetar med bandets managementbolag i ett pressmeddelande. En flaska (50 cl) kommer att kosta 169 kr och säljs endast i begränsad upplaga. Från och med den 3 juni finns den tillgänglig i beställningssortimentet på Systembolget. Tumnagel
80kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Grillat är godast

Sommaren är här och med den grillningen. Förutom glass i solen kan nog grillad mat vara det absolut bästa med sommaren. Två som är riktiga hejjare på att grilla är Neil och Phyllis Strawder. Samtidigt som de skrattar och ler driver de Bigmistax27s Barbecue Catering, stället man går till när man vill ha grymt grillat kött. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Kött hos Smoke City Market

Om man inte vill åka ända till Texas för att äta bra kött ska man tydligen bege sig till Smoke City Market, där det smakar minst lika bra. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida