m
a
r
4 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

En finare version av Hot Pockets
När man vill lyxa till det lite

Hot Pockets är namnet på en väldigt populär amerikansk mikromat-uppfinning. Det är en liten degbit fylld med olika saker och det finns inte mindre än 50 stycken olika varianter att välja mellan - frukost, lunch, middag, men även mellanmål och såna med något sött i. Här ger sig Claire i kast med att göra en lite finare version av denna klassiker. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Gourmetversion av M&Ms
Inte helt enkelt att göra tydligen

Här ger sig Claire på att göra en gourmetversion av de klassiska M&M-kulorna. Men att få till de perfekt visade sig inte vara helt enkelt. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Claire gör gourmet-Twix
Går det att göra en bättre version?

En bra godisbit som alltid levererar är Twix, eller Raider som den hette när jag växte upp. Choklad, kola och kex i ett - svårslaget. Men Claire vill alltid försöka göra saker bättre, och här ger hon sig på att skapa en gourmet-version av den klassiska chokladbaren. Bonusklipp nedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Går det att göra gourmet-Doritos?
Claire klarar allt

Det senaste påhittet från Claire Saffitz är att försöka ge sig på att göra egna Doritos - gourmetstyle. Om hon lyckas? Självklart, och jag hade gärna smakat och jämfört mot originalet. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Gourmet-version av Reese's Peanut Butter Cups
Går det att förbättra klassikern?

Amerikanerna är galna i sina Reesex27s Peanut Butter Cups och det kanske det finns svenskar som är också? Personligen tycker jag att det blir lite för mycket jordnötssmör för min smak. Här ger sig Claire på att göra en gourmet-version av det klassiska godiset. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Gourmet-version av Ferrero Rocher
Next level

Ferrero Rocher är de lite finare små chokladbollarna som man inte bara kan ta en av. Här ger sig Claire på att göra en gourmet-version av godiset som egentligen inte behöver det. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Går det att göra gourmet-Pringles?
Från snikchips till lyxchips

Den senaste grejen som konditorn Claire Saffitz gett sig på att gourmetifiera är Pringles. Om hon lyckas? Självklart, hon är ju chef. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0
2018

Claire gör en lyxigare version av snabbnudlar
Tar något längre tid än originalet

Glöm de där nudelpaketen för fyra kronor som du levde på under studenttiden, satsa istället på att fixa till en lyxigare version och få lite flärd här i livet. Claire visar hur du ska göra. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Claire testar att göra gourmet-Twizzlers
Spännande!

Konditorn Claire försöker sig här på att göra en gourmet-version av det klassiska amerikanska godiset Twizzlers. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Gourmet-version av Oreos
Går det att göra finversion av kakorna?

Att göra kakor själv är inte precis raketkirurgi, men att göra en gourmet-variant av Oreos kan vara lite lurigt. Trots det tar Claire från Bon Appétit an utmaningen. Tumnagel
136kg
+
André Stray
0

En lyxigare version av Lucky Charms
Claire gör flingorna själv

I USA finns det mängder av knasiga flingor folk sätter i sig till frukost. Några av de mest kända är Lucky Charms, och här försöker konditorn Claire sig på att göra egna fast lite lyxigare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Konditor försöker göra gourmet-Skittles
Går det ens att göra?

Bon Appétit har släppt en ny video och den här gången försöker konditorn och matredaktören Claire Saffitz göra en gourmet-variant av den klassiska godissorten Skittles. Tumnagel
95kg
+
André Stray
0

Gourmet-version av KitKat
Den här skulle jag vilja testa

Jag var nyligen i Oslo och där vräker man bland annat i sig Kvikk lunsj. Det är choklad som påminner om Kit Kat men som i mitt tycke är godare. I det här klippet från Bon Appétit får vi se när konditorn Claire Saffitz försöker sig på att göra en gourmet-version av just Kit Kat. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
2017

Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's
Snart är samarbetet över

I två år har McDonaldx27s samarbetet med Johan Jureskog men nu är det dags att avsluta detta, och man gör det genom att låta hamburgaren Jureskog Signature göra en liten comeback under december. Burgaren är en tolkning av Johans burgare på restaurang AG. "Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta och "Göra Donken" tillsammans med McDonald’s, deras Food Team och alla medarbetare som är fantastiskt duktiga och professionella. Jag är imponerad av hur vi tillsammans har lyckats bjuda på så många gourmetburgare med riktigt bra råvaror varje dag. Vi har också många roliga burgarhistorier att minnas." Tumnagel
-19kg
+
Bobby Green
0

WAUW! - den hälsosamma glassen
Helt utan tillsatt socker

WAUW! är en glass som tydligen har gjort succé i Danmark. Den ska vara mer hälsosam och helt utan tillsatt socker. Nu kommer den till Sverige i de tre smakerna jordgubb, bourbonvanilj och choklad. Den sistnämnda finns även som laktosfri. Receptet till glassen kommer från en dansk gourmetkock som har 35 års erfarenhet av att tillverka glass. Glassen produceras på Åse Glass i Trollhättan och den finns att köpa på City Gross. Priset för en förpackning är 39,95 kronor. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0
2016

McDonald's och Jureskog lanserar nya burgare
Vi har provsmakat

Tillsammans med kocken Johan Jureskog lanserar McDonaldx27s nu tre stycken nya gourmetburgare - Jureskog New York, Jureskog Texas och Jureskog Signature. Totalt har tio nya ingredienser använts för att skapa burgarna och några av nyheterna är majonnäs med tryffelsmak, osten Svarta Sara, ett briocheliknande bröd och Johans egna ketchup med tabasco och pepparrot i. Burgarna finns att köpa under tre perioder med start den tolfte april. Wille och André har testat burgarna och så här smakade de: Jureskog New York - burgare med grillad lök, cheddar och majonnäs med tryffelsmak. "Wille: Det här var den näst godaste, väldigt köttig och god i smaken. Betyg 4/5. André: Inte en favorit, tryffeln tog över alla smaker. Den rostade löken gav den dock en skön och krispig känsla, men det hade räckt med bara denna typ av lök. Gurkan passade bra ihop med allting trots att jag inte brukar gilla gurka. Betyg 3/5." Jureskog Texas - burgare med BBQ-smak och picklad rödlök. "Wille: Fastän jag inte gillar rödlök var det här lätt den bästa burgaren, kanske för att jag är en sucker för bacon. Betyg 5/5. André: Jag gillar inte bacon men här funkade det riktigt bra ändå. Härliga smaker rakt igenom och bra ost och sås. Betyg 5/5." Jureskog Signature - burgare med osten Svarta Sara. "Wille: Inte jätteimponerad. Smaken av pepparrot vilket jag inte gillar tog över och jag märkte inte ens av den speciella osten. Betyg 3/5. André: Knepig tabascoketchup och något speciell smak överlag. Ingen hit efter att man precis testat Texas. Betyg 2/5." Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Universal Studios ska bygga en Willy Wonka-fabrik
Magiskt ställe för chokladälskare

Universal Studios går nu ut och berättar att de har en ny attraktion på gång och det kommer att bli en Willy Wonka-inspirerad chokladfabrik som garanterat kommer att tilltala alla godisälskare och i synnerhet chokladälskare. Stället kommer att heta The Toothsome Chocolate Factory och som vi kan se på bilden nedan blir det ett ställe med steampunk-tema. Stället öppnar senare i år och lite av det du kan smaska på står i det officiella uttalandet nedan: "The food will take your imagination to new heights with a menu that features unique twists on classic steak, seafood and pasta entrees, gourmet burgers, sandwiches, incredible salads, all-day brunch and so much more. And the desserts will be simply…stunning. Here’s a sneak peek of some of the milkshakes to get your mouth watering: Chocolate x5: An explosion of chocolate with chocolate spirals, chunks, ice-cream and whipped cream. Bacon Brittle: A fun twist on a breakfast favorite with bacon ice cream, bacon brittle, chocolate covered bacon and bacon caramel. Espresso Buzzzz: A coffee lover’s dream with coffee ice-cream and chocolate covered beans. Red Velvet: A milkshake topped with a Red Velvet cupcake… enough said. Key Lime Pie: We’ve taken this classic Florida dessert and turned it into a delicious shake. You’ll even get a slice of pie on top! The sundaes are anything but ordinary with flavors like Salted Caramel Flan, Chocolate Brownie Bark and S’mores. This extreme twist on a summer favorite features layers of chocolate ice-cream, chocolate sauce, marshmallow cream and graham crackers. Then, like in Willy Wonka’s factory, you’ll be able to watch all of these wonderful chocolate creations being made, only in this instance, you don’t need a Golden Ticket to get in. I’ve included several pieces of concept art below including some of the wonderful food you’ll be able to eat." Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0
2015

Johan Jureskog hjälper McDonald's med maten
Ska bland annat inspirera personalen

För några veckor sedan presenterade McDonaldx27s burgaren Maestro Classic, en burgare som ska vara mer åt gourmet-hållet och visa att det går att göra en snabbmatsburgare lite finare. Nu ska McDonaldx27s ta hjälp av krögaren Johan Jureskog som ska bidra med sin matkunskap och inspirera alla som jobbar på Sveriges restauranger. Johan ska även hjälpa till att ta fram nya smakkombinationer och nya recept på hur man gör den bästa gourmetburgaren. "Jag delar McDonald’s passion för hamburgare och är själv ett stort McDonald’s-fan. Tidigare har jag suttit i juryn för McDonald’s hamburgertävling, men det ska bli roligt att från och med nu långsiktigt få bidra med min erfarenhet kring gourmetburgare. Jag ser fram emot att engagera och inspirera McDonald’s medarbetare kring råvaror och matlagning." Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

McDonald's börjar med bordsbokning
För att hajpa upp den nya burgaren

Från och med den 15 september ska det på utvalda McDonaldx27s-restauranger för första gången vara möjligt att boka bord. Man drar igång det hela för att ytterligare göra reklam för den nya burgare Maestro Classic och bokar man ett bord ska man alltså kunna uppleva det hela på ett nytt sätt och få en helhetsupplevelse. "Vi vill ge hamburgerälskare en unik upplevelse på McDonald’s. Nya Maestro Classic är en riktigt god kvalitetsburgare, så den vill vi lansera på ett roligt och exklusivt sätt. Därför låter vi våra gäster få provsmaka gourmethamburgaren genom att reservera ett bord och känna sig lite extra välkomna in till oss." Bordsbokningen gäller för upp till fyra personer och det är klockan 19.00 som gäller, man kan alltså inte själv välja tid. Gästerna får då en tvårättersmeny där den nya burgaren är varmrätt. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar Bacon Clubhouse
Ny burgare med kyckling eller nötkött

I morgon kommer McDonaldx27s att lansera sin nya gourmetburgare Bacon Clubhouse vilken kommer i en variant med nötkött och bacon (bilden ovan) samt en med kyckling och bacon (se bilden nedan). Förutom ovanstående ingredienser ingår även sallad, lök, ost, dressing samt givetvis bröd. Jag testade nötköttsvarianten av Bacon Clubhouse förra veckan då McDonaldx27s hade provsmakning av sina nya burgare och jag tyckte den var väldigt god. Jag ska ge den några provsmakningar till nu när den börjar säljas på riktigt och se om den kan ta över förstaplatsen från McFeast på min donkenlista. Bacon Clubhouse lanseras över hela landet i morgon som sagt och priset för en burgare, klyftpotatis samt en läsk kommer att landa på mellan 60 till 67 kronor beroende på var man införskaffar den. Tumnagel
111kg
+
Wille Wilhelmsson
0
2014

Gourmetburgare på McDonalds
Välj hur du vill ha den

Hamburgare är gott och nu försöker McDonalds i Australien slå sig in på den trend med lite dyrare och lyxigare burgare som råder. Man gör det också på ett nytt sätt - man beställer den via en skärm och kan där välja precis hur man vill ha den. Två olika bröd finns (eller så kör man utan), ett gäng såser, tillbehör och annat godis. Själva serveringen är också lite lyxigare, brickan är av trä och de kommer ut med den till ens bord. Pommes friten kommer i en fin minibehållare (man kan ju hoppas att de är nygjorda...) men drickan kommer i den klassiska pappmuggen. Jag gillar i och för sig det vanliga utbudet på McDonalds men det här får gärna flytta hit! Tumnagel
252kg
+
Roger Åberg
0

Japanskt kobekött kommer till Sverige

Grossisten Gourmet Food i Stockholm blir först i Europa med att importera världens lyxigaste kött - japansk kobe beef. De styckade delarna är biff, filé, entrecôte och högrev och de allra finaste bitarna väntas få ett kilopris på runt 5 000 kronor. Tumnagel
151kg
+
Bobby Green
0

Barn testar gourmetmat

Om man som vuxen vill vara lite fin i kanten slevar man i sig rysk kaviar, ostron och gåslever. Utsökt enligt många och det är lite tufft att äta riktigt dyra och exklusiva maträtter. Men vad händer om man bjuder ett par barn på mat som är i kategorin gourmetmat? Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0
2013

Skateboard i rådjursskinn

Jon Buscemi har tidigare jobbat med streetwear innan han startade det egna skomärket Gourmet Footwear. Efter att han lämnat ifrån sig det uppdraget har han börjat sälja väskor, nyckelband och muggfodral i skinn. Och skateboards, som också är i skinn. Rådjursskinn. Skateboarden är dock inte till för att åka på, och eftersom den saknar hjul blir det nog ganska så svårt. Se den istället som en inredningsdetalj, eller som en bricka kanske. Din för 595 dollar. Tumnagel
-82kg
+
Bobby Green
0

Michal Wignall öppnar pop-up-restaurang

Michal Wignall, brittisk stjärnkock med två Michelin-stjärnor, öppnar en pop-up-restaurang i Stockholm. Restaurangen heter Dill och där kommer man att kunna spisa på molekylär gourmetmat. Dill slås upp i en stor och rå källarlokal på Katarinavägen 19, Södermalm mellan den 13 september och 4 oktober. Menyn är fast och erbjuds tillsammans med en utvald dryckesmeny. Michal säger följande: "Stockholm har seglat upp som en av Europas mest framstående städer inom gastronomi och jag har svårt att se att det skulle finnas en bättre publik för att testa min mat i en helt annorlunda inramning." Restaurangchef för stället blir Anna Högkil, som tidigare drivit restaurangerna Momma och Skäret och hon säger så här: "Vi har satt ribban på en hög nivå och hoppas kunna överraska och inspirera Stockholms matentusiaster med vällagad mat gjord på fina råvaror i en häpnadsväckande miljö." Bordsbokning går att göra från den 4 september via hemsidan nedan. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Nu blir maten bättre på OKQ8

Bensinstationer är väl inte direkt kända för att vara stället man bjuder in svärföräldrarna för att äta när man vill imponera. De brukar ha ett gediget utbud av saker att mumsa på, men ärligt talat är det oftast inga gourmet-produkter det handlar om. OKQ8 vill ändra på det, lite grann i alla fall. De kommer inte att börja rödvinsbräsera högrev och koka chili men lanserar ett nytt koncept för butikerna där maten bland annat lagas på plats. Konceptet kallas för Quick To Go och det kommer att finnas på utvalda stationer. Här kommer det att finnas mer nybakade saker och fler rätter att välja mellan. Smörgåsarna görs av personalen i butiken och en lounge-del gör att den som äter får lite mer utrymme. Pizzorna gräddas först efter att man har beställt dem och wienerbrödet bakas på plats. Kaffet ska också vara bättre. Imorgon invigs de första nya butikerna på OKQ8 Arlandastad, Globen, Huddinge, Sillekrog (södergående), Glumslöv (södergående), Toftanäs och Lorensberg. Efter sommaren öppnar det ytterligare en i Torsby. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida