m
a
r
59 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2019

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Fyra nivåer av friterad kyckling
Inspiration till helgen?

Kyckling på fredag heter det ju, så det kanske man ska laga till idag, eller i helgen. Här får vi se fyra stycken olika nivåer av friterad kyckling - från amatör till expert. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0
2018

Tacos med friterat bröd
Finns hos Off the Rez

Sheldon från Eater har hälsat på food trucken Off the Rez för att testa deras tacos som serveras i friterade bröd. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2017

Tempura-restaurang med Michelinstjärna
Den enda i USA

När Kiyoshi Chikano var 20 år började han som lärling inom konsten att tillaga Tempura - mat som panerats och därefter friterats i olja. I dag driver han restaurangen Tempura Matsui som är den enda i sitt slag som innehar en Michelinstjärna. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Friterade mosbollar med såsgömma
Gammal KFC-grej gör comeback

För några år sedan hade KFC en något märklig sak på menyn - friterade bollar av mos fyllda med en sås. Så märkligt kanske det ändå inte är, sås och potatis är ju något av det bästa som finns. Hur som helst, nu har de åter anlänt hos kedjan eftersom gäster tjatat att de vill ha bollarna tillbaka. De kallas för Gravy Mashies och verkar än så länge endast finnas i Australien. Greg som bor där har testat och vad han tycker om påhittet ser ni i klippet nedan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Möt Tempura-mästaren Kiyoshi Chikano
På Michelin-restaurangen Tempura Matsui

På restaurangen Tempura Matsui i New York jobbar kocken Kiyoshi Chikano och han är mästare på det här med Tempura. Det kan man bli om man håller på med maträtten i 27 år. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar
Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2016

Så gör du friterade ostpinnar
Krispiga och inte rinniga

Ibland vill man bara snacksa på något riktigt flottigt gottigt, som exempelvis friterade ostpinnar. Krispiga på utsidan, härligt mjuk ostfyllning på insidan. Så här gör du dina egna. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Snubbe friterar vatten
Bra för den som deffar

Om man älskar friterat men inte vill lägga på sig så mycket vikt kanske en idé kan vara att fritera vatten? Jonathan Marcus testade och så här såg det ut. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0
2015

Automaten som spottar ur sig nyfriterade pommes
Som vi har väntat!

Mycket ätbart kan man få ur en automat men tydligen har det fram tills nu aldrig funnits någon som kunnat trycka ur sig nyfriterade pommes. Men nu finns det det och världen har genast blivit en lite trevligare plats att vara på. Automaten är ett påhitt från entreprenörer och studenter vid Wageningen University i Nederländerna och med ett knapptryck får du efter två minuter rykande pommes att gnaga på. Maskinen är för närvarande tyvärr endast en prototyp och det är oklart om den kommer att massproduceras. HEBBEN. Op de @WageningenUR staat de eerste volautomatische #frietpatat-machine. Heb je in 120 sec. je friet/patat. https://t.co/FhO3cBL9Xw— NOS op 3 (@nosop3) 2 september 2015 Tumnagel
160kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en Racing Sausages Corn Dog
Olika korvar i majsmjölsförpackning

Corn dog är en populär maträtt i USA där man doppar korv i majsmjöl och sedan slänger ner den i ett frityrbad. Resultatet sticker man sedan en pinne i och äter som en isglass. DudeFoods ville göra en hyllning till baseballaget Milwaukee Brewers och tog då fram The Racing Sausages Corn Dog som är en blandning av bratwurst, chorizo, vanlig varmkorv, italiensk korv och en polsk korv. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Friterade avocadoklyftor
Annorlunda fredagssnacks

Om du vill ha ett lite annorlunda fredagssnack till kvällen i dag kanske friterade avocadoklyftor skulle kunna vara något. Det är rätt enkelt att fixa, man skär bara upp en avocado i klyftor (om man nu kan kalla det för det), toppar dem i mjöl, ägg och ströbröd och friterar i en stekpanna. Ser supergott ut även om det kanske inte är supernyttigt, men hej, det är ju fredag! Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0

Tången som smakar som bacon när den friteras
Och som är bra för dig på alla sätt och vis

Det som är fantastisk med bacon är ju smaken, inte att det är gris. Det som inte är fantastiskt med bacon är att man inte mår så bra av det om man äter för mycket av det. Tång är och andra sidan inte farligt för en utan snarare tvärtom, bara bra. Dulse är en sorts tång som innehåller massor med sköna saker som är bra för en, växer sex gånger snabbare än till exempel majs och kan vara ett exempel på saker vi kommer att äta mer av i framtiden. Jag vet inte om man kan äta hur mycket som helst av den när den är friterad, men de påstår att den ska smaka som bacon om man friterad. Bring it on! Tumnagel
177kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du friterad hjärna
Också en del av det döda djuret

Ska man äta kött så kan jag tycka att man inte ska rynka på näsan åt vissa delar av djuret, som hjärnan. Här får vi se hur man kan tillreda just hjärna (oklart från vilket djur faktiskt) genom att fritera den. Någon som har provat hjärna? Tumnagel
85kg
+
Roger Åberg
0

Friterade baconbollar med jordnötssmör
Fantastiskt eller förskräckligt?

Ibland blir det vinst om man kombinerar två ingredienser som var för sig är fantastiska och ibland blir det bara värdelöst. Om man tar jordnötssmör och lindar det med bacon och sedan friterar det, hur tror ni att resultatet blir då? Tumnagel
69kg
+
Roger Åberg
0

Barn testar bläckfisk
Läskig mat

Bläckfiskar är märkliga och intressanta djur och någon gång i tiden fick någon för sig att man skulle äta dessa varelser. I dag serveras de i en mängd olika versioner och har blivit ganska populära hos vuxna, men vad tycker barnen? Friterar man något gillar alla det, eller? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Fritera grönsaker
Amanda Cohen från Dirt Candy visar hur

Amanda Cohen från Dirt Candy, en restaurang i New York, visar oss hur man enklast friterar grönsaker. Tumnagel
114kg
+
Johan Rosén
0
2014

Oreo blir Churros
Den klassiska kakan tar ny form

Churros är ett friterat spanskt bakverk baserat på vetemjöl eller potatis. Formen är en snurrad avlång pinne och man brukar doppa den i chokladsås eller något annat sött. Nu lanseras Oreo Churros där kakan har fått ta samma form som bakverket. Pinnen doppar man sedan i smeten som annars finns mellan kexhalvorna. Briljant! Jag hoppas innerligt att detta kommer att tas in i Sverige. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0

Kvällens middag: Japansk friterad kyckling
Nicko lagar loss

Det är kanske lite väl tidigt att börja tänka på middag redan nu men ibland får man väl planera? Här får vi se Nicko laga lite friterad kyckling på japanskt sätt. Tumnagel
83kg
+
Roger Åberg
0

Frityrfest på OC Summer Fair

Foodbeast bestämmer sig för att dra till OC Summer Fair och testa allt friterat man kan äta där. Och det är en hel del. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

På middag med en masterchef
Blinda kocken Christine Ha

I bland är det extra trevligt på jobbet, som igår när IKEA bjöd in till supper club. Konceptet är ganska kul - bjud in ett gäng för varandra okända människor och käka middag. Låter så enkelt men är något som vi svenskar drar oss för att göra, okända människor är lite läskigt. Baktanken var så klart att de ville visa upp sin nya köksserie Metod och för att verkligen visa dess briljans flög man in vinnaren av MasterChef 2012 Christine Ha som har det lite jobbigare i köket eftersom hon är blind. Kaos är med andra ord inte hennes melodi utan ordning och reda är det som gäller. Christine kommer från Texas och gillar att blanda sydstatssmaker som cajun med hennes vietnamesiska bakgrund. Vi börjar med just cajun i form av cracklins gjorda på friterat grisskinn med cajunkrydda. Riktigt crispy och gott, grym start. Vi snackade en del med Christine om hur den förlorade synen har påverkat hennes matlagning och det kändes verkligen som att det gjort att hon var mycket försiktigare eller snarare mer finstämd med smakerna än vad en "vanlig" kock är. Cajun + vietnam känns ju som hettans och styrkans paradis men Christine levererade något helt annat. Andra rätten var en papayasallad som när man äter den i Thailand är dunderstarkt - den här versionen var helt åt andra hållet. Fräscht och inte vad man förväntade sig. Sedan kom nog min favorit, fläsksida som tillagats i sous vide i en ångad bulle. Brödet gör hamburgaren heter det ju och det lite söta brödet var en lysande kombination med fläsket! Efter det blev det nudelsoppa som jag verkligen kan gilla. Även denna var väldigt lugn i sin framtoning och det kan jag uppskatta även om det kanske inte är en rätt jag skulle tillaga för att imponera på folk som förväntar sig en orgasm av smaker. Det var klart imponerande att se Christine jobba och konceptet med supper club är roligt. Jag har länge funderat på att börja med fredagspasta - bjuda hem lite folk och göra en enkel pastasås och umgås och jag blev än mer pepp på att göra det nu, och framförallt att bjuda hem lite människor som inte är bland de gamla vanliga polarna. Att lära känna nytt folk är roligt! En bonus på kvällen var att Eric Gadd kom förbi och lirade två låtar, kanske lite svårt att få till på fredagspastan. Någon som kändes mer realistiskt var det snickargjorda bordet med en ho i mitten. I går var den fylld med växter men jag tänker snarare ett berg med is att ställa öl och vin på festen eller en plats att dumpa smutsiga tallrikar till vardags. Tumnagel
123kg
+
Roger Åberg
0