m
a
r
2 i dag2 i går58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess

Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0
2019

Johnny's presenterar svart majonnäs
Spexigt!

Grillsäsongen är snart här (kanske redan har börjat för vissa) och ni vet väl vad det innebär? Majonnäs! Bland annat i alla fall. Johnnyx27s presenterar nu därför en helt ny produktserie med just detta, och en av dem är svart. Det finns tre stycken olika att välja mellan och de är American Style Mayo, Hickory Mayo och Black Garlic Mayo som är den svarta då. Det är en vitlöksmajonnäs med smak av fermenterad vitlök och rostad lök och ska passa bra till exempelvis calamares, kyckling eller i en wrap med grönsaker och grillad Halloumi. Majonnäserna ska finnas att köpa nu och för en flaska som rymmer 250 milliliter får man betala omkring 23 kronor. Tumnagel
163kg
+
Bobby Green
0
2017

Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken och en del hetta från chilin. Den passar till bland annat ribs, pulled pork, plankstek och hamburgare. Senapen är frisk och fruktig och ska gå bra ihop med grillad korv, kantarelltoast eller varför inte till sushin? Ketchupen har tomat, paprika och chili i sig och ska ha en smak som är både fyllig och djup. Den passar såklart till korven men även till kycklingspett, vårrullar eller som smaksättare i grytor. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0
2016

Snubbar testar traditionell isländsk mat
Får det lov att vara lite rutten haj?

Förutom att spana in den fantastiska naturen på Island bör man även när man är där peta i sig lite av deras traditionella mat. Grejerna hittar du enklast om du besöker en marknad och en av sakerna du då måste ha med dig hem är fermenterad haj. Jag har testat och det är väl inget jag skulle vilja göra igen kanske, men det är ändå roligt att ta seden dit man kommer. När du väl har gått igenom alla skumma grejer som bör testas kan du skämma bort dig själv genom att äta häst på någon restaurang - något du garanterat inte kommer att ångra. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2015

Så har vi blivit fulla genom alla år
Vad kommer härnäst?

Människan har alltid varit kreativ när det kommer till att hälla i sig saker för att bli berusad. Förr svingade man exempelvis bägare med fermenterad hästmjölk och bananöl. Hur blir vi fulla i framtiden och av vad tror ni? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Britter testar Kimchi
Blandade reaktioner

En av de mest klassiska sydkoreanska rätterna är Kimchi. Det är en kryddig salladsrätt på fermenterad kål som koreanerna i princip serverar till allt. Men den är dock inte för alla, och i det här klippet får vi se hur lite olika britter reagerar på smakerna. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0