m
a
r
62 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Äggstatistik

Statistik om matvanor är ju alltid kul, även om den sällan är helt riktig och forskningen ofta beställs av företag och organisationer som redan från början strävar efter ett visst resultat. Den här statistiken kommer till exempel från Svenska ägg, som verkligen älskar ägg: Nästan alla svenskar (97 procent) äter ägg och 70 procent äter ett eller flera ägg i veckan. Äggkonsumtionen i Sverige har ökat varje år de senaste sex åren. Om man inkluderar både ägg och äggprodukter i till exempel kakor, färdigrätter och pasta, åt varje svensk i snitt 222 ägg år 2013. År 2008 förtärde vi bara 197 ägg per person. Främst ser vi ägget på frukostbrickan och i bakning, men det letar sig sakta men säkert in i mellanmålen också. Under påskveckan äter vi cirka 32 miljoner ägg i Sverige och världsrekordet på att hinna skala och äta så många ägg som möjligt på en minut innehas av amerikanen Ashrita Furman, om man ska tro Guiness World of Records. Sex stycken blev resultatet – en lätt utmaning att slå i påsk? Så till ett avslutande äggtips: Man känner definitivt på lukten och smaken om ett ägg är dåligt och bäst före-stämpeln är oftast rejält missvisande. I kylskåp håller ägg i ett par månader. Tumnagel
94kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Jamie Oliver i frysdisken

Jamie Oliver har inlett ett exklusivt samarbete med Findus för att lansera frysta färdigrätter med MSC-certifierad fisk. I ett pressmeddelande sade Jamie: ”Jag är stolt över att arbeta med Findus, inte bara för deras långa erfarenhet av att frysa fisk och skaldjur utan för att jag delar deras engagemang för hållbart fiske. Vi vill uppmuntra människor att prova olika typer av fisk och tillsammans har vi skapat några välsmakande recept utan att miljön eller fiskbeståndet tar skada” Samarbetet inleds med två maträtter – Fiskfiléer i mild pepparrots- och cheddarsås samt Fiskfiléer Peperonata, som båda görs på Alaska Pollock. Förpackningarna säljs i välsorterade ICA-butiker. Tumnagel
53kg
+
Josephine Sjöqvist
0
2013

Nytt i snabbmatshyllan
Felix finaste ostpaj

Pulled pork och mustiga höstgrytor i all ära, men när vardagens måsten kallar är det inte alltid lätt att få ihop en hemlagad måltid i samma takt som den skrikande magen kräver det. Då kan en titt i frysdisken bland färdigrätterna var en snabb och trevlig lösning. Från och med nästa vecka hittar du fyra varianter av Felix finaste ostpaj i frysdisken. De kommer att kosta runt 25 spänn och finns i smakerna Fetaost & oliver med grillad paprika och ruccolacrème, Mozzarella & körsbärstomat med basilika och röd pestocrème, Getost & grillad paprika, spenat och rosmarincrème samt Cheddar & kyckling, sparris och örtcrème. Låter flott! Och är säkert helt okej gott. Tumnagel
83kg
+
Josephine Sjöqvist
0