m
a
r
2 i dag2 i går58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess

Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0
2019
2018

Årets Blossa har smak av Limoncello
Och medelhavskryddor

Snart är det jul igen! Blossa presenterar därför året glögg Blossa 18 di Limone. Den har smak av Limoncello och medelhavskryddorna rosmarin, timjan och basilika. Inspirationen kommer från vackra Amalfikusten i Italien. Åsa Orsvärn som är Chief Blender för Blossa säger följande: "Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att hitta smaker till årgångsglöggen. 2018 har vi inspirerats av den italienska Amalfikusten. Blossa 18 di Limone har smak av Limoncello som ger en mild, närmast sötaktig syrlighet. Smaken gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor och tonerna från rosmarin, timjan och basilika. Blossa 18 är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul." Flaskan är designad av Scandinavian Design Group som låtit sig inspireras av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Den turkosa nyansen ska föra tankarna till det glittrande medelhavet vid kustremsan. Korken är gul eftersom man ville hylla citronen. Glöggen hittar ni i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september. Alkoholhalten ligger på 15 procent och flaskan rymmer 750 milliliter. Artikelnumret är 84400 och på prislappen står det 110 kronor. Tumnagel
168kg
+
Bobby Green
0
2016

Barn testar ostron
"Värre än bajs!"

Ostron är verkligen inte för alla, kanske i synnerhet inte barn som nog mest är vana vid fiskpinnar. Brasserie Lipp i Göteborg tycker dock att ostron bör ätas av varenda kotte, så därför kommer de i sommar att bjuda alla barn under tolv år på ostron. För att annonsera detta lät de tio barn i åldrarna 3-9 år testa delikatessen, både som vi är vana vid och i form av nuggets. Gissa vilken variant de gillade bäst? Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Bentley lika svart som den dyraste kaviaren
Mulsanne Speed Beluga Edition

Bentleys husfixaravdelning Mulliner släpper nu en specialversion av modellen Mulsanne där man låtit sig inspireras av en av världens allra dyraste kaviarer - Belugakaviaren. Bilen blir lika svart som delikatessen och kallas självklart för Mulsanne Speed Beluga Edition. Det som skiljer den från övriga modellprogrammet är att man svärtat ned i princip allt. Lack, fälgar, grill och kylarprydnaden som i sin tur har en inskription kring sig. På insidan ska det vara lika svart som på utsidan och kunderna kan välja mellan Burr Walnut, Dark Stained eller Piano Black när det kommer till dekorlisterna. Motorn förblir orörd vilket innebär en V8:a på 6,75 liter som ger 530 hästar och som har ett vrid på 1 100 Nm. Hur många som kommer att tillverkas och vad prislappen ligger på är tyvärr oklart för tillfället. Tumnagel
135kg
+
Bobby Green
0
2015

Det här äter man på begravningar i Taiwan
Ingen ska lämna ceremonin hungrig

När det är begravning i Taiwan hyller man den bortgångne med en ordentlig matfest. Här lagas det massa lokala delikatesser och folk får frossa i grillad kyckling, Sashimi, soppor och massa annat gott som sköljs ned med risvin. Joshua Frank var med på begravning av hans kompis farfar och lite av hur det såg ut ser vi här. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Gåslever - Usas mest kontroversiella maträtt
Delikatessen som väcker känslor

Nyligen togs förbudet mot att sälja foie gras i Kalifornien bort så därför har Zagat tagit sig en närmare titt på denna delikatess som blivit en av landets mest kontroversiella maträtter. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Konstexperter recenserar Ikea-plansch
Från den välkända konstnären "IKE-Andrews"

I höstas fick vi se när de nederländska skojarna Lifehunters lurade på ett gäng matexperter att maten de bjöd på var utvalda ekologiska delikatesser när det i själva verket handlade om vanlig McDonaldx27s-mat. Nu är de tillbaka igen och denna gång skojar de med konstexperter. De köpte helt enkelt en billig plansch på Ikea och ställde ut på ett museum för att se vad experterna hade att säga. Givetvis fick de även säga vad de trodde att det fantastiska motivet (som kostade 10 euro) kunde vara värt. Tumnagel
172kg
+
Bobby Green
0

Test av den livsfarliga japanska blåsfisken Fugu
Tillagas den fel dör du inom 20 minuter

Fugu är en japansk blåsfisk som trots att den kan vara dödligt giftig anses vara en delikatess i Japan. Får du i dig så lite som en milligram av fiskens gift är du död inom 20 minuter. Men om man vet vad man gör och hur man ska tillaga fisken är det givetvis ingen fara, dock du måste genomföra en utbildning på ett år och sedan ett examensprov för att få arbeta som fugukock. Kat Odell och Casey Neistat bestämde sig för att gå till en restaurang och prova rätten och så här såg det ut. Har ni testat Fugu? Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2014

En fransk klassiker

Ants on a stick är tydligen en fransk delikatess som består av den något konstiga blandningen selleri, jordnötssmör, russin och kanel. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2013

Nya pastejpålägg

Arbogapastej har precis lanserat två nyheter i pastejform. Arboga Extra är en vanlig leverpastej kryddad med ingefära, kryddpeppar, nejlika och paprika. Och Arboga Vildsvin är en lite mer exklusiv nyhet som numera säljs i butikernas delikatessdiskar. Leverpastej har under en tid varit ett ganska impopulärt pålägg på de svenska frukostmackorna, men nu har marknaden vänt och nya varianter börjar trilla in. Håller ni er till klassikern eller tackar ni ja till nyheterna? Tumnagel
183kg
+
Josephine Sjöqvist
0

ICA lanserar egna italienska charkuterier

Italien kommer till ICAs egna varor. Nu lanseras bland annat prosciutto di Parma, salami och bresaola under den egen flagg, lagom till våren och sommarens tillställningar där lite kallskuret fungerar utmärkt. Totalt handlar det om sju nya delikatess-produkter och allesammans kommer från den italienska familjen Beretta som sysslat med charkprodukter ända sedan 1812. Jan Ljungblom som är kategorichef för ICA Chark säger följande: "I vår nya satsning på italienska charkuterier föll vårt val av leverantör på familjen Beretta i Italien. Deras erfarenhet av att i över 200 år hanterat kött enligt gamla traditioner och deras genuina hantverk imponerade på oss." Sortimentet består av följande och ska finnas i butik nu: • Antipasto de Italiano (Crudo, Milano, Napoli), 120 gram • Bresaola från nötkött, 70 gram • Prosciutto Crudo, 10 månader, 70 gram • Prosciutto di Parma, minst 12 månader, 70 gram • Prosciutto di San Daniele, 14 månader, 70 gram • Salami Milano, 70 gram • Salami Napoli, 70 gram Tumnagel
130kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Macarons-burgare

Macarons är rätt så hett just nu och har varit det ett tag. Små franska marängdelikatesser som enkelt slinker ner en efter en. Det finns flera olika smaker, storlekar och varianter men det här är första gången jag ser en hamburger-version. Fortfarande gjord på sötsaker och visst är de söta? Receptet om du vill göra dem själv hittas på länken. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0