m
a
r
5 i dag54 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nya chokladkakor från Fazer
Rispuffar och Geisha salt karamell

Fazer presenterar nu nya chokladkakor och dessa är Karl Fazer Kina Rispuffar och Geisha Caramel & Sea salt. Båda två förklarar sig själva ganska bra i namnen men det handlar alltså om en kaka där man tryckt i de klassiska rispuffarna och en där klassiska Geisha fått sig en släng av salt karamell. Den förstnämnda är på 125 gram medan den sistnämnda är på 121 gram. Släpps i dagligvaruhandeln från vecka 7 men kan hittas redan nu på bland annat Hemmakväll. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0
2019

Var med och ta fram Marabous nästa smak
Vad vill du att chokladkakan ska innehålla?

Det var längesedan Marabou bara erbjöd mjölkchoklad och schweizernöt i sina chokladkakor utan nu finns det mängder av olika smaker och konstellationer att välja mellan. Och det kommer att bli fler, med din hjälp. Torsdag den 2 januari kommer sajten på länken nedan att vakna till liv och där kommer du att kunna skapa din drömchoklad av 64 stycken olika smaker. Tre av dessa ska kombineras och sen får du komma på något finurligt namn på "din" skapelse. Har du tur kommer din smak att bli lanserad i sortimentet någon gång under 2021. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Marabou lanserar ny chokladserie
Darkmilk

Marabou presenterar nu en ny produktserie med chokladkakor och den heter Darkmilk. Precis som det låter så handlar det om mörk mjölkchoklad. Den kommer i varianterna Darkmilk Original, Darkmilk Roasted Almonds och Darkmilk Salted Caramel och varje kaka väger 85 gram. Lanseras i butik denna vecka. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0
2018

Unik rosa choklad från Fazer
Produceras av ruby-kakaobönor

Idag börjar Fazer att sälja Pure Ruby. Det är en rosa choklad som produceras av ruby-kakaobönor och det sägs vara världens mest sällsynta choklad. Chokladen är en egen sort som har egenskaper från mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Tillverkningen sker på Fazers chokladfabrik i Vanda utanför Helsingfors. "Ruby-chokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Chokladen är naturligt rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den innehåller inga tillsatta färg- eller smakämnen. Ruby-chokladen tillverkas av 100% ansvarsfullt producerade kakaobönor som odlats i Elfenbenskusten, Brasilien och Ecuador." Det finns 15.500 stycken chokladkakor och varje är numrerad. En kaka är på 95 gram och för den får du betala 4,95 euro. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0
2016
2015

Nya core-smaker från Ben & Jerry's med kakfokus
Fyllda med kaksmet

Ben & Jerryx27s Core-smaker är lite speciella då man i mitten får en mumsig sås att vispa i sig tillsammans med glassen. Nu presenteras tre stycken nyheter i serien och i dessa har man ersatt såsen med ett slags smör av kaksmet. Smakerna är Boom Chocolatta! (mocka och kola med chokladkakor, fugdebitar och kaksmet med choklad), Peanut Buttah (jordnötssmörsfiesta) och Spectacular Speculoos (mörk kola och vanilj fylld med kaksorten Speculoos. Om trion kommer till Sverige är tyvärr oklart för tillfället. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0
2014

Kakaoodlarna som aldrig ätit en chokladkaka

Tro det eller ej men chokladkakorna vi stoppar i oss växer inte på hyllorna i affären. Innan de kommer dit plockar människor kakaobönor som sen efter ett par steg blir till chokladkakor och annat. Men på vissa ställen i världen vet inte odlarna själva vad bönorna används till, och det har gått rykten om att de används för att göra vin eller som smaksättare i maträtter. Här får några av odlarna smaka på den färdiga produkten för första gången. Tumnagel
363kg
+
Bobby Green
0

Baka chokladkakor utan ugn

I klippet ovan får du en grundlig genomgång av hur du bakar smarriga chokladkakor som inte behöver gräddas. Tydligen ska det vara ett perfekt recept för barn, så det borde vem som helst klara av. Extra käckt blir det med den svängiga bakgrundsmusiken! Tumnagel
95kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Den perfekta chokladkakan
Ben Krasnow är på jakt

Ben Krasnow gillar chokladkakor men gör dem för sällan för att kunna få fram den perfekta chokladkakan. Så vad gör man då? Man uppfinner så klart en maskin som blandar till en smet tillräcklig för en kaka och som är kopplad till en dator så att man ner på minsta nivå kan ställa in hur mycket av varje ingrediens som ska med. När det är dags att baka gör Ben ett gäng olika versioner per plåt och kan sedan experimentera sig fram till den perfekta versionen. Lite galet, oerhört nördigt och mycket vackert. Tumnagel
102kg
+
Roger Åberg
0
2013

Chef John lagar chokladkakor

Chef John från Food Wishes visar här hur du ganska enkelt vevar ihop ett par smarriga chokladkakor med juligt tema. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Fest med kakor och jordnötssmör!

Äntligen! Även om jag inte hade väntat mig det blir jag ändå alltid glad när det kommer nya smaker eller varianter på olika saker. Typ som glass. Och typ Ben & Jerry-glass. USA har sjukt många roliga smaker och även om vi här i Sverige har en hel del av dessa att välja mellan har jag för längesedan gått igenom de alla. Det är därför min glass-själ värms upp av denna kyliga nyhet, fyra nya smaker är på väg! Och självklart måste varenda av dessa passera genom min strupe. De fyra nya smakerna är uppdelade på två core-varianter och två klassiska. "Blondie Brownie" och Peanut Butter Me Up" tillhör den första kategorin, "Clever Cookies" och "Peanut Butter Cup" den andra. Som ni kan se är temat jordnötssmör och kakor. Låter inte helt äckligt va? Smakerna går att köpa exklusivt hos Hemmakväll redan idag och i de vanliga affärerna från vecka tio. Hela pressmeddelandet hittas under "Läs mer". Tumnagel
135kg
+
Bobby Green
0