m
a
r
5 i dag54 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

David Kringlund och Emil Åreng testar glögg
God jul!

Både David Kringlund och Emil Åreng är riktigt vassa bartenders och i detta klipp testar de tillsammans lite rolig glögg och kommer fram till vilken de tycker är godast i år. Vilken glögg har du i ditt glas i år? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2019

Klart du ska blanda till dig en GT i helgen
Här är två vinnande recept

I söndags avgjordes tävlingen Sveriges bästa Gin & Tonic. Här kommer de vinnande recepten så att du själv kan blanda till dig samma drinkar nu i helgen. Det var både hemmafixare och bartenders som tävlade mot varandra och vann gjorde Örjan Westerlund respektive Aron Larsson Firouzbakhsh. Örjans skapelse heter Last night in Sweden och innehåller bland annat en skvätt IPA medan Arons heter Pink on Pink och den hade bland annat picklade rabarber i sig. Recepten hittar ni i pressmeddelandet nedan. Hoppas det smakar! Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic
Tävling i höst

Nu är finalisterna i Sveriges Bästa Gin & Tonic korade och den 1 september kommer tre stycken professionella bartendrar och tre hemmamixare att göra upp i finalen på takbaren Capital i Stockholm. De tre finalisterna som jobbar som bartenders är: Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin De tre hemmafixarna är: Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0
2018
2016

Bartenders visar drinkarna som botar baksmällan
Tomatjuice, öl och ett rått ägg

Det bästa botemedlet mot att inte ha baksmälla är att inte dricka något dagen innan, men det tänker man ju aldrig på när man väl ligger där på soffan och våndas och lovar att man aldrig ska förtära alkohol igen. Så vad göra? Pizza fungerar säkert men här visar ett par bartenders istället på alternativ man dricker. Hur botar du baksmällan på bästa sätt? Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Liva upp drinken med eldad apelsin
Så gör proffsen

Om du vill ha en lite snofsigare drink men befinner dig hemma kommer här ett tips som bartenders ibland använder. Det man gör är att hetta upp skalet på en apelsin (eller annan valfri citrusfrukt) ovanför glaset med drinken i och sedan sätta eld på saften som kommer ut - vilket leder till att ett täcke av karamelliserad apelsin kommer att regna ner i drycken och ge smak. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

En bartenders bekännelser
Världens bästa jobb! Eller?

Att jobba i en bar är antagligen ett spännande yrke. Inte för att man alltid jobbar när alla andra är lediga, utan för alla saker man får vara med om och framförallt höra. Här berättar en bartender som vill vara anonym lite om hur hans jobb är. Bonusklipp nedan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0
2015

Säg inte detta till en bartender
Då blir de tydligen sura

Ett par bartenders säger här vad som irriterar dem och vad man inte ska säga när man väl får deras uppmärksamhet. Tydligen finns det vissa saker som är lite för känsliga att yttra och eftersom de är mäktigast är de också de som bestämmer. Bonusklipp nedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Våga blanda tonic med calvados
En av sommarens bästa drinkar?

Jag har en god vän som gillar calvados och som gärna blandar den med tonic, något som fått många förståsigpåare och bartenders att rynka på näsan rejält. Så gör man bara inte. För att få svar på om det verkligen är ok att blanda de två tog jag tillfället i akt att träffa Vincent Boulard när han var i stan igår. Vincent är femte generationen Boulard som pysslar med calvados så det är inget nytt påhitt det där med att ta äpplen och göra dem till fin sprit. Men när frågan om tonic kommer upp erkänner han att hans farfar nog inte hade gillat det. Men Vincent tycker att det går alldeles utmärkt att blanda calvados med tonic, eller andra saker för den delen. Men man ska köpa den billigaste eftersom den är yngst och inte har så mycket ek- och trätoner i smaken vilket inte hjälper till om man vill ha en fräsch sommardrink. Förutom calvan och tonicen får det gärna ges plats åt en citronskiva i glaset. Senare på kvällen beställde jag in en till på ett annat ställe och fick den då i vinglas, något som också passar utmärkt. Känslan och smaken är på sätt och vis som en mognare och mycket godare "dagens" så det där med vinglas var kanske inte så dumt... Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0

Vad bartenders tycker om folks Tinder-dejter
"Det bästa med mitt jobb"

Om man har bestämt en Tinder-dejt på en bar finns det alltid tre personer inblandade. De två som ska dejta och bartendern. Här får vi höra vad just de som står på andra sidan baren tycker om alla Tinder-dejter som utspelar sig på deras arbetsplats. Tumnagel
139kg
+
Bobby Green
0
2013

Lär dig blanda en mojito
Havanna Club Mojito Embassy

Igår så fick jag lära mig hur man gör en äkta mojito, i alla fall så är det vad Havanna Club säger är den äkta kubanska mojiton. Havanna Club har nämligen ett kringresande barkoncept där de har ett gäng äkta cantineros (kubanska bartenders) som visar hur man gör en äkta mojito samt kan berätta en hel del om mojitons uppkomst med mera. Jag var på plats och fick blanda min egen mojito enligt klassiskt recept, ett recept ni kan se på bilderna. Även om en mojito är en ganska enkel drink så är det ändå stor skillnad på en bra och en dålig men här är tydligen hemligheterna som gör att den kommer att smaka som bäst. Man ska förstås inte ha för mycket socker, något jag tycker många har men anledningen kan vara att de gör fel på nästkommande två tips. Det är viktigt att inte muddla myntan, något som jag alltid trott att man ska göra. Genom att muddla myntan så trycker man ur de beska safterna medan det man vill ha, aromen, endast sitter på utsidan i de små håren på bladen. Därför ska man bara stöta lite lätt för att få ut smaken men ej beskan. Det andra felet man kan göra är tydligen att få ut juicen från limefrukten på fel sätt för även där kan man få ut icke önskad beska om man råkar få med lite av det vita. Enligt personerna på plats så är förstås en riktig limepress det bästa medan, precis som med myntan, muddling är det värsta sättet. Receptet på bilden är dock lite modifierat för Sverige då vi här beställer drinkar som 4:or, jag skulle verkligen tipsa om att utöka till minst 6cl rom då den blir lite vattning annars, sedan är det bara att variera med lime eller mynta beroende på åt vilket håll man vill att drinken ska gå. Havanna Club Mojito Embassy som barkonceptet heter har öppet idag och imorgon på Vau De Ville i Stockholm på Norrmalmstorg. Idag så spelas det livemusik från 19.00 och imorgon så är bland annat Anders Wendin (Moneybrother) på plats och DJ:ar. Tumnagel
141kg
+
Gordon Andersson
0

Njut av pilsner och pickles på lördag!
Och prata med oss på Tjock

Timmarna efter lunch, i väntan på kvällens middag och festligheter, är helt ljuvliga. Ett alldeles utmärkt tillfälle att unna dig lite svalka och snacks! Därför bjuder vi på Tjock tillsammans med Pilsner Urquell och Bar Central in till en eftermiddag med pilsner och pickles. Vi bjuder på skönt eftermiddagshäng med pickles och tillhörande svalkande pilsner, serverad med samma respekt som i Tjeckiska Plzen. Du kommer att få din pilsner serverad precis som du vill ha den: helt skummad MLÍKO (mjölkig) med sin söta smak, krämiga HLADINKA (len) som ger en svag bitter smak vid första klunken eller DVAKRÁT (krispig) med sin ikoniska skumkrona. Kom och gå som du vill, prova de traditionella upphällningarna och hitta din personliga favorit. Kunniga bartenders finns på plats för den som vill lära sig mer om konstens alla regler bakom en välskummad pilsner. Antalet platser är starkt begränsade, endast 80 personer får plats. OSA till osapilsner@edelman.com och invänta bekräftelse så syns vi på lördag! Plats: Bar Central, Skånegatan 83, Stockholm. Tid: Mellan klockan 15.00 och 18.00, lördag 8 juni 2013. OBS! Då det serveras alkohol under på den här tillställningen så måste du vara minst 21 år gammal för att delta. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0