m
a
r
3 i dag5 i går63 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Därför är avocado så dyrt
I USA

En kompis var i Mexiko tidigare i år och där växer avocado vilt över hela landet. På ett ställe fanns det så mycket att de som sålde frukt och grönt på gatan delade ut avocados gratis. Så ser det inte riktigt ut i USA där priserna för härligheten bara ökar. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0
2017

Ny Kalifornien-inspirerad burgare hos Max
Grand Deluxe Spicy Avocado

I dag lanserar hamburgerkedjan Max nyheten Spicy Avocado. Burgaren sägs vara inspirerad av varma och färgglada Kalifornien och den finns med kött eller dubbla halloumiskivor. Förutom det innehåller den tärnad avokado, picklad rödlök, färsk jalapeño och sourcream & onion-dressing. "Spicy Avocado är en så kallad ”California Style-burger”. Den är inspirerad av den amerikanska västkusten med avokado, jalapeño och vår dressing sour cream ’n’ onion. Vi har länge velat ta fram en hamburgare med avokado som ingrediens och nu har vi hittat helt rätt med den tärnade avokadon. Med Spicy Avocado lyfts alla smakerna fram precis som vi tänkt oss." I samband med lanseringen av denna burgare gör även Lyxshake Hallon/Lakrits en comeback. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Så växer avocado
Och så skördar man frukten

Avocado är mer populärt än någonsin att äta för tillfället och i det här klippet från How Does it Grow? får vi reda på hur frukten växer och hur den skördas. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Taco Bell ersätter tacoskalet med kyckling
För att man kan?

Tacoskalets funktion är att hålla godsakerna i tacon på plats och lägga till lite krispighet till hela rätten. Men om man inte vill ha krispighet utan istället vill ha lite mer protein kan man nu gå till Taco Bell och beställa en Naked Chicken Chalupa. Skalet är då ersatt av friterad kyckling och mellan kycklingen hittar man sallad, cheddarost, tomater och en avocado ranch sauce. Prislappen ligger på 2,99 dollar och från och med 26 januari ska den finnas på alla Taco Bell i USA. Taco Bell har testat produkten på utvalda restauranger under förra året och här nedanför kan ni se den testätas. Tumnagel
55kg
+
Roger Åberg
0
2016

Varför avocado egentligen inte borde existera
Dock tur att de gör det

Finns det något bättre än en smarrig guacamole? Men visste ni att huvudingrediensen, avocado, egentligen inte borde existera? SciShow förklarar vad man menar med detta uttalande i videon ovan. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Glöm inte att även äta avocado-kärnan
Innehåller massa nyttigheter

Avocado är gott och nyttigt men kärnan brukar nog de flesta kasta bort när de har ätit klart. Men faktum är att du även kan äta den, och att den innehåller massa antioxidanter och fibrer som är bra för dig. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0

Matkirurgen ger sig på en oskyldig avocado
Mogen patient

Sist vi såg matkirurgen var det en Oreo och en Reesex27s Peanut Butter Cup inblandad, men den här gången är det istället en avocado som är patient. Tumnagel
-77kg
+
Bobby Green
0
2015

Vanliga ord och namn med snuskiga ursprung
Visste du detta om avocado exempelvis?

CollegeHumor har grävt lite i ordförrådet och hittat ett par vanliga ord och namn som har riktigt snuskiga ursprung. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Friterade avocadoklyftor
Annorlunda fredagssnacks

Om du vill ha ett lite annorlunda fredagssnack till kvällen i dag kanske friterade avocadoklyftor skulle kunna vara något. Det är rätt enkelt att fixa, man skär bara upp en avocado i klyftor (om man nu kan kalla det för det), toppar dem i mjöl, ägg och ströbröd och friterar i en stekpanna. Ser supergott ut även om det kanske inte är supernyttigt, men hej, det är ju fredag! Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0

Furious Pete äter 20 stycken avocados
8 000 gröna kalorier

Att hitta en fin avocado i affären är verkligen inte det lättaste och ibland när man öppnar dem är de "falska" - antingen övermogna eller stenhårda. Tävlingsätaren Furious Pete har dock hittat hela 20 stycken, och givetvis ska han trycka i sig alla på en gång. Tumnagel
53kg
+
Bobby Green
0

Hamburgare med Terminator-tema hos Red Robin
Men vad är Arnold med denna?

Den 1 juli är det premiär för den nya Terminator-filmen Genisys och för att uppmärksamma detta har bland annat hamburgerkedjan Red Robin släpps denna temaburgare. Dock handlar det inte om en burgare vars bröd liknar Arnolds biceps eller där såsen ser ut som en nedsmält T-1000. Det här är istället en historia med en grillad köttpuck, rostad jalapeno, avocado, pepper jack-ost, sallad, bacon och tomat. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Alaskan Avocado Roll
Avokado och lax

YouTube-kanalen How To Make Sushi visar hur man gör en Alaskan Avocado Roll, det vill säga lax inlindat i avokado. Se till att skaffa en kniv och att ha en stabil hand för att skära avokadon tunn som tusan. Tumnagel
135kg
+
Johan Rosén
0

Avocado Fries
Roligt alternativ till andra fries?

Cooking Light visar hur man kan steka avokado i ugnen för att sedan servera som snacks. Ser faktiskt väldigt gott ut! Tumnagel
123kg
+
Johan Rosén
0

Så gör du en lite annorlunda guacamole
Med några smarta tips

Guacamole är jätteenkelt att göra, fixa bra avocados, mosa och krydda lite. Färdigt! Eller? Här får vi se tre olika sorters guacamole skapas och just mosandet diskuteras, Alex Stupak som är kocken tycker inte att man ska mosa utan det ska vara precis lagom klumpigt och för att göra det trycker man avokadon genom ett galler. Två lite mer udda versioner görs, en som lite lagom spicy och en med habaneros och grapefrukt. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0
2013

Hur gör du tacos?

Hur gör du när det är dags för tacos? Kör du med hårda eller mjuka bröd? Köttfärs eller kyckling? Ett hav av sås eller bara lite ost? Bestick eller händerna? Nu har du chansen att få visa upp det för världen, eller i alla fall för en del av Sverige. Den 26 maj är det nämligen dags för amatörkocktävlingen The Brooklyn Food Experiment i Stockholm. Tävlingen kommer att hållas på Restaurang Strand och årets tema är just tacos, Sveriges fredagsmysrätt nummer ett. Initiativtagare till tävlingen är Theo Peck och kollegan Nick Suarez och så här sa Theo om varför valet blev just taco när det nu var dags för Stockholm: "The one thing we don’t wanna do is have a Swedish meatball competition in Sweden. That’s not really a challenge. And last year, I saw all these aisles that said TACO in the grocery stores, and I was like, why don’t we just do a taco experiment since they seem pretty fond of tacos in Sweden. A taco gives room to experiment - just as long as it’s wrapped in a shell it’s a taco, you know. In New York, Mexican food, especially the taco, has been really trendy for a while. And Swedes are really cool when it comes to experimenting and accepting new trends, so I wanted to challenge their ordinary view on what a taco is. I even know someone in Austin who made avocado ice cream and put it into a shell, and boom she had made an ordinary taco ingredient into a dessert." I tävlingen tävlar 22 stycken lag med två personer i varje lag och priset är en resa till New York. Juryn som består av personer inom mat- och restaurangvärlden utser tillsammans med publiken vem det är som vinner. Vem som helst får anmäla sig tills alla platser är fyllda och matinköpet (upp till 1 000 kronor) står arrangörerna för. Mer information om tävlingen hittar ni på länken och till er som kommer att delta önskar jag stort lycka till! Må den bästa tacon vinna! Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Få till perfekta avocadokuber

Gillar du avocado men är inget fan av att få ut innehållet? Ska du antingen få ur kuber till en sallad eller vill ha smådelar att mixa till en guacamole så känns det här verktyget som ett givet köp. Kostar 128 kronor (plus frakt) och är exklusiv för Williams-Sonoma. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg
0