m
a
r
2 i går94 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Från anställd till ägare

Garaget / Bågen

Roland Sotello har alltid varit intresserad av motorer och speciellt motorcyklar. Han började hänga på Spare Parts Company som då ägdes av Franz Nachod och fick till slut hjälpa till och lite betalt. Tiden gick och Roland fick mer och mer ansvar. Idag äger han stället och här berättar han kort om sin resa.

sparepartsco.us +
100kg
+
-
Bobby Green
fredag 7 jun 2013 kl 14:12

Boxhandsken som mäter slagkraften

Kroppen / Träning

Puncho är det fantastiska namnet på en boxhandske som mäter hur hårt man slår. Den finns än så länge bara som en prototyp men tanken är att man ska se både på OLED-skärmen på handsken och i den tillhörande appen hur hårt man slår.

www.industrial-design-germany.com +
84kg
+
-
Roger Åberg
i går kl 11:00

Zane Lowe träffar Kanye West, igen

Sinnet / Video

Det har gått snart två år sedan Zane Lowe från BBC Radio 1 träffade Kanye West och nu är det dags igen.

51kg
+
-
Bobby Green
i går kl 10:00

Coca-Cola-flaskan fyller 100 år

Strupen / Dryck

I år är det 100 år sedan patentet på en av världens mest kända glasflaskor gick igenom - Coca-Cola-flaskan. När försäljningen drog igång på allvar i början på 1900-talet och man började buteljera läsken som tidigare endast blandades direkt i glas fick man problem då alla använde olika flaskor. Coca-Cola bestämde sig då för att det behövdes en unik flaska för drycken och 1913 anordnade man en designtävling där folk fick skicka in förslag på hur en sådan flaska kunde se ut. Ett av kraven var att man skulle känna igen flaskans form i mörker och om den gick sönder så skulle man ändå se att det var just en Cola-flaska som gått i bitar. Tävlingen vanns av CJ Root Glass Company i Indiana där bland annat svensken Alexander Samuelsson arbetade. De hämtade inspiration från kolanötens utseende.

1915 tog The Coca-Cola Company patent på tre olika flaskor varav den ena var flaskan Alexander varit med och tagit fram. Under åren har flaskans utseende förändrats en del och den slutliga designen blev godkänd som varumärke först 1977.

www.coca-colacompany.com +
111kg
+
-
Bobby Green
i förrgår kl 18:00

Vem är egentligen chef på Wall Street?

Sinnet / Film

Filmen The Wolf of Wall Street har fått sig ett intro som påminner om det 80-talssitcomen Who's the Boss? hade. Bra, men inte lika bra som Meshuggah-versionen bland de inlänkade artiklarna nedan.

76kg
+
-
Bobby Green
i förrgår kl 17:00

Alesso spexar i videon till Cool

Sinnet / Musik

Musikvideon till Alessos nya låt Cool släpptes precis och i den får vi se Alessandro Rodolfo Renato Lindblad som vi inte brukar se honom.

"Själva grundidén med videon var att göra något helt annorlunda och framförallt göra något kul. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare och det var den roligaste videon jag spelat in. Vi hade väldigt kul alla involverade och vi skrattade under hela inspelningen. Men det finns också ett budskap med videon. Vem man än är så ska man kunna släppa sina hämningar ibland och bara göra det som faller en in. Vara sig själv och bara släppa loss."

Idag är det världspremiär för videon till Alessos nya singel ”Cool”. Musikvideon till “Cool” spelades in i Los Angeles och jag lovar att du aldrig sett Alesso på det här sättet förut!

Alesso säger själv såhär om videon:
"Själva grundidén med videon var att göra något helt annorlunda och framförallt göra något kul. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare och det var den roligaste videon jag spelat in. Vi hade väldigt kul alla involverade och vi skrattade under hela inspelningen. Men det finns också ett budskap med videon. Vem man än är så ska man kunna släppa sina hämningar ibland och bara göra det som faller en in. Vara sig själv och bara släppa loss.”

Alesso har under hösten haft en jättehit med ”Heroes (we could be)” som nått Platina X 2 i Sverige, passerat 95 miljoner spelningar på Spotify, toppat både amerikanska- och engelska danslistan samt varit Topp 10 på amerikanska radiolistan. Nya singeln “Cool” som är tagen från Alesso’s kommande debutalbum gästas av nykomlingen Roy English från Los Angeles.

Efter utsålda spelningar i Asien, USA och England återvänder Alesso äntligen hem till Stockholm för sin hittills största konsert; live på Ericsson Globe den 25 april! Tillsammans med över 10 000 fans kommer Alesso bjuda på vårens stora danskonsert.
90kg
+
-
Bobby Green
i förrgår kl 16:30
Kontakt Annonsera RSS
Stäng! Vill du nå redaktionen med tips, åsikter, hurrarop eller kritik, maila red@tjock.se.
Vill du prata business, maila Roger Åberg på roger@tjock.se eller ring honom på 0735 317010.
Vill du skicka post till oss är adressen Tjock, 105 44 Stockholm.
Vill du skicka bud till oss är adressen Rådmansgatan 49, Stockholm.

Stäng! Vi erbjuder ett bannerformat på Tjock: panorama XL. Formatet är 980x300 pixlar.
Listpris för dessa är 225 CPM.

Man kan köpa sponsrade artiklar, dessa är tydligt annonsmärkta och produceras av annonsören.
Sponsrade artiklar visas överst i flödet, en gång per unik webbläsare.
Kostnaden för dessa är 1000 CPM, minsta köp 10 000 kontakter.

Kontakta annonsera@tjock.se eller ring Roger Åberg på 0735 317010.