m
a
r
4 i går62 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat
166kg
+
Bobby Green

Sanningen om Wasabi

Shigeo Iida pysslar med den äkta varan

Antagligen inget nytt för er men den Wasabi som serveras på de flesta sushi-restaurangerna är inte Wasabi utan bara grönfärgad pepparrot med kinesisk senap. Anledningen är att den äkta varan är en av de dyraste grödorna i världen. I det här klippet får vi dock se de riktiga grejerna, och de odlas av jordbrukaren Shigeo Iida.
Läs mer om Mat, Wasabi, The Atlantic, gröda, Shigeo Iida, Japan
81kg
+
Bobby Green

Bentolåda för nästan 15.000 kronor

Ser gott ut!

BuzzFeed-grabbarna har varit i Japan och där testar de bland annat en Bentolåda som kostar närmare 15.000 kronor. Värt?
Läs mer om Mat, Bentolåda, Japan, dyr, pengar, mat
83kg
+
Bobby Green

Bästa och sämsta maten på Disneyland

Mikey är inte där för karusellerna

Mikey Chen som driver YouTube-kanalen Strictly Dumpling har varit på Disneyland och här rankar han den bästa och sämsta maten som erbjuds i nöjesparken.
Läs mer om Mat, Disneyland, mat, Strictly Dumpling
88kg
+
Bobby Green

Det nya sättet att äta ananas

Tydligen har vi gjort fel hela våra liv

Förra veckan började det snurra på nätet att du ätit ananas på fel sätt i hela ditt liv, om man nu kan äta frukten fel. Hur som helst så sa Internet då att man skulle ta av toppen på frukten och sedan dra loss x22klyftornax22. I det här klippet ser ni hur man gör så att ni inte gör x22felx22 i fortsättningen.
Läs mer om Mat, ananas, skala, äta, rätt
107kg
+
Bobby Green

Shaq sänker några heta kycklingvingar

Starkt jobbat!

Denna veckas gäst hos Hot Ones är ingen mindre än Shaquille Ox27Neal eller Shaq som han ofta kallas. Han är vanligtvis inget fan av stark mat men han sätter ändå tänderna i det som Sean har att bjuda på. Visa det här inlägget på Instagram This might be the greatest photo of all time. ?????? Click our LINK IN BIO to watch the new…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, First We Feast, Shaq, kycklingvingar, Hot Ones, Shaquille O'Neal
157kg
+
Bobby Green

Johnny's presenterar svart majonnäs

Spexigt!

Grillsäsongen är snart här (kanske redan har börjat för vissa) och ni vet väl vad det innebär? Majonnäs! Bland annat i alla fall. Johnnyx27s presenterar nu därför en helt ny produktserie med just detta, och en av dem är svart. Det finns tre stycken olika att välja mellan och de är American Style Mayo, Hickory Mayo och Black Garlic Mayo som är den s…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Johnny's, majonnäs, svart, färg, gott, grilla
84kg
+
Bobby Green

Babish försöker återskapa Ribwich

Köttig macka från The Simpsons

Ribwich är precis vad det låter - en sandwich med ribs på. En utsökt skapelse i The Simpsons som Homer beställer en gång. Nu har Binging with Babish försökt att återskapa den magnifika mackan och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Ribwich, mat, The Simpsons, macka, köttig
162kg
+
Bobby Green

Mysteriet kring Västerbottensosten

En av de bästa ostarna!

I över hundra års tid har Västerbottensosten, eller Burträskosten som den också heter, tillverkats i samma fabrik. Man använder alltid mjölk från samma område och alla gånger man har försökt att kopiera osten på andra ställen har detta misslyckats. Så vad är grejen? Och vad är det som gör osten så god? Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Västerbottensost, ost, gott, mums, Burträskost
94kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det Alla korvars dag!

En bra dag

Idag är det ingen vanlig dag utan Alla korvars dag! Det är en dag där vi firar alla korvars lika värde. Korv är också något som alltid fungerar - till frukost, lunch, middag och som den perfekta nattamaten när det är fest. Så fira denna högtid genom att äta en korv eller sju idag! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Alla korvars dag, temadag, korv, körv
88kg
+
Bobby Green

Farideh gör pizza-nachos

Cravings

Vad äter man när man är sugen på något riktigt flottigt och onyttigt - pizza-nachos såklart! Bacon, korv, svamp, pepperoni tillsammans med massa mumsiga nachos. Kan inte bli bättre.
Läs mer om Mat, Munchies, Farideh, Supreme Pizza Nachos, pizza, nachos, mat, gott
114kg
+
Bobby Green

En träff med falafel-kungen Freddy

God mat på gatan

Freddy Zeideia är grundaren av King of Falafel & Shawarma som han drog igång 2002. Idag har han en food truck i Astoria, en matvagn i Midtown och en nyöppnad restaurang i Queens. Här berättar han lite om maten de erbjuder och varför just de är kungar när det kommer till falafel.
Läs mer om Mat, Munchies, falafel, Freddy Zeideia, mat, gott, gatumat
116kg
+
Bobby Green

Förbered dig för kris med Eldorado

Köp ett prepping-kit

Prepping är en trend som går just nu och det innebär att man ser till att bunkra upp i fall det skulle bli sämre tider. En sak man behöver då är mat och därför lanserar nu mat.se tillsammans med Eldorado ett så kallat prepping-kit. Det är en låda som innehåller mat enligt myndigheternas rekommendationer och som ska räcka för fyra personer i en veck
Läs mer om Mat, Eldorado, preppa, mat, matkit, prepping-kit, beredskap
9kg
+
Bobby Green

Vegansk Mac 'n' cheese

Mums!

Här lagar Rachel Ama och Lue Cuttiford till två stycken Mac x27nx27 cheese-rätter och de båda är helt veganska. Ser mycket gott ut!
Läs mer om Mat, Munchies, vegan, Mac 'n' cheese, vegansk, mat
85kg
+
Bobby Green

Bao-bröd från filmen Bao

Binging with Babish fixar

Pixars kortfilm Bao handlar om ett litet Bao-bröd och i Binging with Babishs senaste klipp gör han just sådana. Gott!
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Bao, Pixar
85kg
+
Bobby Green

Rubbade stekar över öppen eld

Ett besök på Maydan

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Prime Time besöker Ben och Brent Mellanöstern-restaurangen Maydan där man lagar till all mat över en stor eld i mitten av rummet.
Läs mer om Mat, Eater, Prime Time, kryddblandning, stek, eld, matlagning, kött
90kg
+
Bobby Green

Frank lagar till en Calzone

Mums!

Frank Pinello som kör The Pizza Show har hälsat på i Munchies testkök för att själv laga till en klassisk Calzone. Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Frank Pinello, Calzone, The Pizza Show
80kg
+
Bobby Green

Här tillverkas 5,5 ton bacon varje vecka

Ett besök hos Benton's

I det här avsnittet ur Eaters Ho to Make It besöker kocken Katie Pickens företaget Bentonx27s för att se hur de går tillväga när de tar fram sitt berömda bacon.
Läs mer om Mat, Eater, bacon, Benton's, tillverkning, gott
103kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Heinz fyller 150 år i år

Delar med sig av historien

1869 grundade Henry John Heinz varumärket Heinz vilket innebär att det i år fyller hela 150 vilket givetvis är något att fira. Heinz gör det bland annat genom att dela med sig av den här bilden där vi får se en tidslinje från början fram till idag. Heinz är väl mest kända för sin ketchup som jag personligen älskar men det finns även andra saker i
Läs mer om Mat, Heinz, anrikt, ketchup, tut i luren, varumärke, historia
81kg
+
Bobby Green

Fiskhuvuden i curry

Matresa i Malaysia

En av grejerna man kan sätta tänderna i om man strosar runt på gatorna i Kuala Lumpur är olika rätter bestående av fiskhuvud, ofta i curry. Låter ju inte direkt aptitretande men enligt Mark Wiens var det inte alls så dumt.
Läs mer om Mat, Mark Wiens, fiskhuvud, curry, Malaysia, mat
87kg
+
Bobby Green

Det här är den bästa tonfiskmackan

Någonsin

Samin Nosrat är författaren till boken Salt, Fat, Acid, Heat och programledaren för Netflix-serien med samma namn. Nu har hon varit i Munchies testkök för att visa hur man fixar till den bästa tonfiskmackan - någonsin. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, tonfiskmacka, tonfisk
156kg
+
Bobby Green

Raketosten är tillbaka!

Säljs i begränsad upplaga

I Sverige på 50, 60 och 70-talet var det en sak som dominerade - Raketosten från Kavli. Det är väl kanske inte riktigt sant men den fanns i många hem och stod på mångas frukostbord i alla fall. Nu gör den comeback 40 år efter att den plockades bort från butikshyllorna. Den är baserad på samma grundrecept, har en fetthalt på 10 % och ska smaka väldi…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Kavli, Raketost, comeback, ost, gott, mjukost, nostalgi
74kg
+
Bobby Green

Binging with Babish gör spagetti-tacos

Från iCarly

iCarly är en serie på Nickelodeon som André alltid tittade på förr och i Binging with Babish görs det en rätt som figurerat i just denna - spagetti-tacos. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, iCarly, mat, wtf, spagetti-tacos
75kg
+
Bobby Green

Komplett brunch i stekpanna

Bakismat ftw!

Här lagar Farideh till sin favorit från förra året och det är i princip allt du behöver för att överleva tillagat i en stekpanna.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, bacon, ägg, gott, stekpanna, brunch
86kg
+
Bobby Green

Här hittar du bästa nattamaten i Milano

Råbiff och häst

Några drinkar, lite bubbel, en öl eller sju. Efter det blir man (läs jag och många andra) oftast extremt sugen på att fylla ansiktet med ohemula mängder onyttig mat. Råkar man befinna sig i Milano och har varit ute och svirat är det här tydligen det bästa att smälla i sig på stan.
Läs mer om Mat, Munchies, nattamat, Milano, mat, gott, fest, Italien
87kg
+
Bobby Green

Frukost för 1.500 stycken personer

Full fart i kabyssen

I det här klippet från Munchies får vi hänga med och se hur det ser ut när frukost för 1.500 stycken personer tillagas ombord på ett fartyg i den amerikanska flottan.
Läs mer om Mat, mat, frukost, Munchies, fartyg, kabyss, laga
89kg
+
Bobby Green

Därför moffar man Runza-mackor i Nebraska

Vill testa!

Runza är inte en burgare och inte en korv med bröd - utan typ något mittemellan. I Nebraska är man tokiga i den här skapelsen, och jag skulle faktiskt vilja testa den själv någon gång.
Läs mer om Mat, Runza, Nebraska, Eater, mat, gott
185kg
+
Bobby Green

Gordon Ramsay mumsar heta kycklingvingar

IT'S F***ING RAW!

Den senaste gästen att hälsa på Sean och äta lite heta kycklingvingar är Gordon Ramsay. En man som har mumsat på en hel del saker i sina dagar.
Läs mer om Mat, First We Feast, Gordon Ramsay, kycklingvingar, Hot Ones
180kg
+
Bobby Green

Lätta original är Årets matbluff 2018

Grattis! Eller?

Varje år utses Årets matbluff och x22vinnarenx22 av den titeln 2018 blev Lätta original. utmärkelsen delas ut av konsumentföreningen Äkta vara och Björn Bernhardson som är verksamhetsledare där säger följande: x22Lätta är ett margarin, vars största ingrediens, förutom vatten är palmolja. Tillverkaren vet att palmolja är kritiserat och att konsumen…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Årets matbluff, Årets matbluff 2018, Lätta, bordsmargarin
19kg
+
Bobby Green

Johan har testat McFalafel

Nyheten i Happy Meal

McDonaldx27s har släppt en vegansk nyhet i sina Happy Meal som heter McFalafel och den har nu Johan som driver Matgeek satt tänderna i, så här tycker han.
Läs mer om Mat, McDonald's, Happy Meal, McFalafel, vegetariskt, Matgeek
86kg
+
Bobby Green

En liten historia om ost

Det bästa som finns

I det här klippet snackar författaren Paul Kindstedt om något av det bästa som finns - ost! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Ted-ed, ost, gott, historia, Paul Kindstedt
84kg
+
Bobby Green

Räktacos i Mexiko

Let's put another shrimp on the barbie!

Idag är det fredag igen och förutom att dansa ska man äta tacos. Kanske ska man balla ur helt och hållet och välja räkor istället för köttfärs?
Läs mer om Mat, Munchies, mat, tacos, taco, Mexiko, räktacos
74kg
+
Bobby Green

Gordon Ramsay bedömer köttbitar

Tillagade av NBA-legendarer

Basket-legendarerna Shawn Marion och Caron Butler har lagat till varsin köttbit som Gordon Ramsay sedan betygsätter. Kommer han att spotta ut maten? Eller skälla ut de båda? Titta på klippet så får du svaret.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, NBA, köttbitar, bedömning, NBA, basketspelare
169kg
+
Bobby Green

Happy Meal i Sverige får veganskt alternativ

Snart släpps McFalafel

För två veckor sedan skrev vi om att McDonaldx27s i Storbritannien lanserat en vegetarisk Happy Meal i form av en wrap. Nu får vi reda på att McDonaldx27s här i Sverige också kommer att börja med något liknande, dock helt veganskt. Här är det istället en falafel som gäller. Vad den heter? McFalafel såklart. Den 22 januari lanseras nyheten som bestå…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, McDonald's, Happy Meal, vegan, McFalafel, vegetariskt
75kg
+
Bobby Green

Mat och dryck i New York och Toronto

Vad får man för 50 dollar?

I de båda städerna New York och Toronto finns det massa gott att äta och dricka. I det här klippet får vi se vad man får för 50 dollar i respektive stad.
Läs mer om Mat, New York, Toronto, mat, dollar, priset, priser
-168kg
+
Bobby Green

Här finns Sveriges dyraste pizza

Är även världens dyraste

I Karlstad på Kroppkärr Pizzeria finns lite otippat världens, inte bara Sveriges, dyraste pizza någonsin. 110.000 kronor kostar den och YouTube-kanalen Uppdrag: Mat har provsmakat. Värd pengarna?
Läs mer om Mat, pizza, dyr, Sverige, mat
93kg
+
Bobby Green

Mer tacosfest i Mexiko

Tacofredag!

Ska man ha riktig tacos är det som bekant Mexiko man ska åka till. I det senaste avsnittet av Todos Los Tacos får vi hänga med Francisco Gómez till staden Guadalajara där han testar Birria.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, tacos, taco, Mexiko, Todos Los Tacos
130kg
+
Bobby Green

Tofu från grunden med Li Zikai

Ser gott ut!

I den här snygga videon visar Li Zikai hur hon gör en mumsig rätt med tofu från grunden.
Läs mer om Mat, tofu, mat, Li Zikai, matlagning
84kg
+
Roger Åberg

Så här tar man hand om en hel tonfisk

Imponerande arbete!

Här får vi se Kuniaki Yoshizawa, som jobbar på restaurangen Wokuni i New York, ta hand om en tonfisk. De odlar sina egna fiskar och kan därför hålla samma pris hela tiden och de tar verkligen hand om hela fisken. Här får vi berättat för oss vad de olika delarna är bra till och hur de kan användas.
Läs mer om Mat, tonfisk,
90kg
+
Bobby Green

Vietnamesisk revbensstek

Ångad, grillad och friterad

I det här avsnittet av Prime Time får vi hänga med Ben och Brent när de spanar in en spännande vietnamesisk rätt.
Läs mer om Mat, Eater, revbensstek, short ribs, Vietnam, kött, gott
89kg
+
Bobby Green

Det här ska vara den bästa buffén i Las Vegas

Något för André att spana in?

Snart drar André till CES-mässan i Las Vegas för att spana in prylar. När han ändå är där tycker jag även att han ska ta och spana in den här buffén.
Läs mer om Mat, buffé, mat, Las Vegas, bäst
99kg
+
Bobby Green

Weird Al mumsar heta kycklingvingar

Kul!

x22Weird Alx22 Yankovic har nu hälsat på hos Sean för att äta ett gäng starka kycklingvingar och snacka lite skit. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, Weird Al Yankovic, kycklingvingar, Hot Ones
103kg
+
Bobby Green

Gatumat för 1 dollar i Shanghai

Ge mig allt

Här får vi se vad man kan få på gatan i Shanghai om man bara har en dollar på fickan.
Läs mer om Mat, Shanghai, mat, billigt, gott, gatumat
88kg
+
Bobby Green

Seinfeld-special hos Binging with Babish

Costanzas matvanor alltså

Binging with Babish del två av Seinfeld-specialen där han lagar till konstig mat från serien är här. Del ett har ni nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Seinfeld, mat, Costanza
98kg
+
Bobby Green

Spännande frukt i Bogotá

Slemmigt men mättande

Johnny Harris testar här lite spännande frukt man kan få tag i om man knatar runt på en marknad i Colombias huvudstad Bogotá.
Läs mer om Mat, Eater, Colombia, frukt, gott, marknad
82kg
+
Bobby Green

Så är det att leva på Carnivore-dieten

AwakenWithJP berättar

Ännu en mycket informativ och bra video är här från AwakenWithJP och den här gången berättar han hur det är att leva på den så kallade Carnivore-dieten.
Läs mer om Mat, Carnivore-dieten, AwakenWithJP, kött, humor, satir
86kg
+
Bobby Green

Här säljs croissant-taco

Kul hybrid

Bageriet Vive La Tarte i San Francisco har något så bisarrt som en croissant-taco på menyn. Men vad är det egentligen? Precis vad det låter som. En något mindre söt croissant som man fyllt med klassiska taco-ingredienser och det hela verkar faktiskt inte så dumt.
Läs mer om Mat, croissant-taco, hybrid, Food Insider, mat, wtf, Vive La Tarte
81kg
+
Bobby Green

Esther testar gjutjärnspannor

Hur mycket bättre är den dyrare?

Här får vi se när Esther testar en gjutjärnspanna som kostar 195 dollar och en som kostar 30 dollar - vad är det för skillnad mellan dessa egentligen?
Läs mer om Mat, Eater, Esther, gjutjärnspannor, matlagning, testa, stekpanna
85kg
+
Bobby Green

Mozzarellasticks med Marinarasås

Ge mig!

Mozzarellasticks är en mycket bra uppfinning som alltid funkar bra som en belöning till kroppen. Här visar Farideh hur du vevar ihop egna med lite tillhörande Marinarasås.
Läs mer om Mat, Mozzarellasticks, Marinarasås, recept, Munchies, gott, mums
91kg
+
Bobby Green

Naturen är James mataffär

Här finns massa gott

James Gop är grundaren av företaget Heirloom Fire som skapar event med vad naturen har att erbjuda som fokus. Man grillar vilt och tillagar rätter på saker man plockat ute i skogen. I det här klippet får vi reda på lite mer hur man jobbar.
Läs mer om Mat, mat, James Gop, natur, käk, Heirloom Fire, event, hipster
88kg
+
Bobby Green

Baconexpert testar bacon

Bacon är bäst!

Idag är det 1 december men istället för pepparkakor tycker jag att alla trycker i sig lite bacon. Låt er därför inspireras av följande klipp.
Läs mer om Mat, baconexpert, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon
96kg
+
Bobby Green

Bill Burr hälsar på Hot Ones

Ett starkt besök

Det är tydligen många som velat att komikern Bill Burr ska komma till Hot Ones och äta starka kycklingvingar och nu har han varit där och svettats.
Läs mer om Mat, Hot Ones, kycklingvingar, Bill Burr, mat, kyckling, starkt, musikgrupp
98kg
+
Bobby Green

Claire gör en lyxigare version av snabbnudlar

Tar något längre tid än originalet

Glöm de där nudelpaketen för fyra kronor som du levde på under studenttiden, satsa istället på att fixa till en lyxigare version och få lite flärd här i livet. Claire visar hur du ska göra.
Läs mer om Mat, Bon Appétit, snabbnudlar, gourmet, Claire
84kg
+
Bobby Green

Mumsig burktomat hos Pastificio Gentile

Grym att ha på pizzan

Företaget Pastificio Gentile i Gragnano tillverkar pasta, olivolja och mumsig tomat på burk. När Frank Pinello var i Neapel sist passade han på att hälsa på dem i slutet av deras burktomatsäsong och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, mat, tomat, Munchies, Pastificio Gentile, burktomat
89kg
+
Roger Åberg

Så här gör du chilensk havsaborre

Som den serverades i Jurassic Park

I det här avsnittet av Binging with Babish får vi se hur man gör chilensk havsaborre. Den här rätten serverades i allas vår favoritrulle Jurassic Park och är kanske något man borde göra ikväll?
Läs mer om Mat, jurassic park, havsaborre binging with banish
80kg
+
Bobby Green

Maten på Charlie Browns Thanksgiving

Binging with Babish lagar

I julspecialen A Charlie Brown Thanksgiving lagade Snobben til en rejäl middag som Binging with Babish här återskapar.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Charlie Brown, Thanksgiving, mat, matlagning, Snobben
82kg
+
Bobby Green

Köttfrossa på gatorna i Pakistan

Vill testa allt

Mark Wiens har varit i Pakistan och frossat i all god gatumat som erbjuds där. Tydligen hit man ska åka om man älskar att frossa i kött.
Läs mer om Mat, Pakistan, gatumat, kött, gott, Mark Wiens
82kg
+
Bobby Green

Pizza med Marmite på

Finns hos Yard Sale Pizza i London

Yard Sale Pizza är en pizzeria i London som startades av tre stycken kompisar. Från början gjorde de maten på en bakgård men nu huserar man i en lokal i stan och vevar ihop riktigt uppskattad stenungsbakad pizza. Frank Pinello åkte dit för att testa och bland annat fick han smaka på en specialitet - pizza med Marmite på.
Läs mer om Mat, pizza, Munchies, Yard Sale Pizza, London
86kg
+
Bobby Green

Så gör du nachos till 100 stycken personer

Man vet aldrig när det kan behövas

Nachos är riktigt bra när du ska bjuda någon på käk. Det går aldrig att göra för mycket och skulle man inte äta upp allt på en gång är det bara att frossa loss dagen efter igen. Det kanske inte är så ofta du behöver göra till 100 stycken personer, men om det skulle hända någon gång tipsar Cliff om hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Eater, nachos, gott, många
140kg
+
Bobby Green

Mer vegetariskt hos OKQ8

Burgare och korv

Nu för tiden handlar man inte tändstift och olja på macken, utan korv. Visst hälls det lite drivmedel i bilar utanför, men butikerna är fyllda med folk som hellre vill hälla saker genom munhålet. Nu presenterar OKQ8 fler vegetariska alternativ på sina ställen, och det rör sig om en korv och en burgare. Vegoburgaren har en puck som bland annat best…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, OKQ8, vegetariskt, mat, macken, bränsle, käk, krubb, burgare, korv
107kg
+
Bobby Green

Så skär man världens dyraste skinka

Expert karvar Jamón Ibérico

Man kan inte skära Jamón Ibérico hur som helst utan det krävs ett proffs för att det hela ska bli rätt. Här får vi se hur man ska göra.
Läs mer om Mat, Munchies, skära, skinka, Jamón Ibérico, gott
111kg
+
Bobby Green

Nudelexpert gör Soba-nudlar

Mums!

En del mat är konst och här får vi se när en nudelexpert från grunden fixar till delikata Soba-nudlar.
Läs mer om Mat, nudlar, mat, gott, Soba, Japan, mums
91kg
+
Bobby Green

Så odlas rysk kaviar i USA

Intressant

Marshallberg Farms odlar kaviar från rysk stör och ser sedan till att förpacka innan det är dags för oss konsumenter att avnjuta den. I det här klippet får vi lära oss hur det hela går till.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, rysk, rom, gott, odling
94kg
+
Bobby Green

Billiga tacos i Mexico City

Mums!

I det här avsnittet av Todos Los Tacos får vi se vilken tacos som är bäst att äta ute på Mexico Citys gator. Billigt är det också!
Läs mer om Mat, Munchies, tacos, Mexico City, mums, gott, mat
87kg
+
Bobby Green

Björngryta från Red Dead Redemption 2

Binging with Babish lagar

I Rockstars senaste spel Red Dead Redemption 2 kan man förutom att skjuta pangpang med revolvrar även göra annat cowboymässigt - som att äta gryta med vildkött över öppen eld. Här får vi se när Binging with Babish lagar till en gryta med hjort- kanin och björnkött i. Har ni ätit björn någon gång? Det gjorde jag när jag var i Transsylvanien. Smakad
Läs mer om Mat, Binging with Babish, björngryta, Red Dead Redemption 2
82kg
+
Bobby Green

Esther testar tryckkokare med rökfunktion

Går det att få till gott grillat inomhus?

Alla har inte möjligheten att kunna grilla även om det borde vara en mänsklig rättighet. Men om man ändå vill komma så nära det går kanske en sån har manick kan vara något? Det är en tryckkokare som man även kan röka mat i, vilket känns som ett bättre alternativ till att göra upp en brasa på vardagsrumsgolvet eller att köra igång gasolgrillen i hal
Läs mer om Mat, Eater, Esther, tryckkokare, matlagning, testa
79kg
+
Bobby Green

Galna skaldjur i Kina

Rejäla krabbor

The Food Ranger har festat loss på lite skaldjur i den kinesiska staden Guangzhou och det var inga smågrejer han fick in på tallriken direkt.
Läs mer om Mat, skaldjur, Kina, The Food Ranger, mat, krabba
45kg
+
Bobby Green

Snubbe recenserar mat i duschen

Så kan man också göra

Man kan recensera mat på massa olika vis. Jake Browne har bestämt sig för att göra det i duschen. I sitt senaste avsnitt testar han lite köttfärspaj. Fler recensioner finns på länken nedan.
Läs mer om Mat, Jake Browne, mat, recensera, duschen, duscha, gott
70kg
+
Bobby Green

Grisar som fötts upp på Cannabis

Hur smakar det?

På Moto Perpetuo Farm får grisarna bland annat lite Cannabis-växter att tugga i sig. De blir inte höga av det men tydligen ska detta påverka hur köttet sen smakar. Prime Time har testat.
Läs mer om Mat, grisar, Cannabis, gräs, uppfödning, mat, kött, smak
78kg
+
Bobby Green

Matty gör en Bologna Bowl

Vad är det?

I det här klippet får vi se när Matty Matheson lagar till en Bologna Bowl, men vad är det egentligen? Jo, du tar några skivor av den italienska korven Mortadella, en skiva ost, ett ägg och sedan slänger du in allt i mikron. Perfekt frukost? Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, Bologna Bowl, Matty Matheson, mat, gott, Mortadella
89kg
+
Bobby Green

Mackor i olika prisklasser

Från 6 till 180 dollar

BuzzFeed-grabbarna har testat mackor i olika prisklasser för att se vad det är för skillnad mellan dem, och är en macka för 180 dollar verkligen värd så mycket pengar?
Läs mer om Mat, mackor, vs, BuzzFeed, skillnad, mat
131kg
+
Bobby Green

Tenacious D äter starka kycklingvingar

Vet fortfarande hur man rockar

I över 20 år har Tenacious D rockat loss. Jack Black har de senaste åren svävat iväg i skådespeleriet men han vet fortfarande hur man gör när man rockar. Nu har han och Kyle Gass som utgör bandet hälsat på Sean Evans för att äta lite kycklingvingar och snacka om allt möjligt. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, kycklingvingar, Tenacious D, mat, kyckling, starkt, musikgrupp
95kg
+
Bobby Green

Sheldon testar lite litauisk mat

Inte helt vanligt i USA

Sheldon från Eaters Cooking in America har besökt Mama Papa Lithuania Restaurant i Kalifornien för att få smaka lite mat som inte är så vanligt i USA.
Läs mer om Mat, Eater, Mama Papa Lithuania Restaurant, litauisk, mat, restaurang, gott
90kg
+
Bobby Green

Brässerad fläsksida med Kimchi Pete

Kimchi som tillbehör

Här får vi se när x22Kimchi Petex22 tillagar lite brässerad fläsksida som han sedan lindar in i lite Kimchi innan det åker in i munnen.
Läs mer om Mat, Munchies, Kimchi Pete, brässerad fläsksida, mat, gott
100kg
+
Bobby Green

Honungsglaserade lammkotletter

Salam visar hur hon gör sina

Salam Dakak driver restaurangen Bait Maryam som ligger i Dubai och här visar hon sin alldeles egna specialrätt - honungsglaserade lammkotletter.
Läs mer om Mat, Salam Dakak, Munchies, lammkotlett, mat, gott, honungsglaserat
84kg
+
Bobby Green

Därför är kanadensarna så galna i lönnsirap

Vill ha det på allt, typ

Lucas från Eater har åkt till matstället Sucrerie de la Montagne utanför Montreal i Kanada för att ta reda på varför landets invånare är så galna i lönnsirap.
Läs mer om Mat, Kanada, Eater, lönnsirap, mat, Sucrerie de la Montagne
79kg
+
Bobby Green

Hur svårt är det att skära upp en vattenmelon?

50 stycken personer testar

En vattenmelon blir snyggast om man skär upp den i små trianglar, men hur svårt är det egentligen? Här får 50 stycken personer uppdraget och som väntas lyckas inte alla lika bra.
Läs mer om Mat, vattenmelon, skära, frukt, trianglar
113kg
+
Bobby Green

Gatumat för 1 dollar

Billigt!

Om man bara har en ynka dollar på fickan men är hungrig, vad får man då för käk på gatorna runt om i världen?
Läs mer om Mat, gatumat, billigt, dollar, BuzzFeed
88kg
+
Bobby Green

Räkor på tre olika vis med Meyhem Lauren

Kryddade med cognac

Meyhem Lauren är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till räkor på tre olika vis, alla kryddade med hans favoritdryck - Hennessy-cognac. Recepten hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, räkor, Meyhem Lauren, Hennessy Shrimp
95kg
+
Bobby Green

Dyra starka såser vs billiga starka såser

Såsexpert testar

Noah Chaimberg är expert på starka såser och här får han jämföra ett gäng dyra med ett gäng billiga för att försöka gissa vilka som tillhör vilken priskategori. Vilken eller vilka favoriter har du när det kommer till starka såser?
Läs mer om Mat, stark, sås, Epicurious, jämförelse, billig, dyr
87kg
+
Bobby Green

Mat på gatorna i marocko

Frukosttur i Marrakech

Food Ranger har varit i staden Marrakech som ligger i Marocko och här tar han med oss på en mättande frukosttur bland allt gott som finns att äta ute på gator och torg.
Läs mer om Mat, Food Ranger, gatumat, Marocko, mat, gott, Marrakech
83kg
+
Bobby Green

Adventure Time-special med Binging with Babish

Baconpannkakor!

Adventure Time, eller Äventyrsdags som den heter på svenska, är en animerad amerikansk TV-serie som handlar om en pojke som heter Finn och hans bästa vän Jake som är en hund med magiska krafter. I den här specialaren från Binging with Babish lagar han ihop lite olika maträtter som har figurerat i serien genom åren.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Adventure Time, special, mat, matlagning
121kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!

Middagen är räddad, igen

Oj oj oj. Idag är det ingen vanlig grå tisdag minsann, utan faktiskt kebabens dag! Det måste ju givetvis firas med att lasta in ansenliga mängder av maträtten i munhålet. Vad för typ av kebab föredrar ni?
Läs mer om Mat, Kebabens dag, kebab, mat, fira, tut i luren!
97kg
+
Bobby Green

Tacos med sidfläsk

Något att testa på fredag?

I det här avsnittet ur Eaters Cooking in America träffar Sheldon kocken Dominica Rice-Cisneros för att först ta en sväng på marknaden och sedan laga till tacos med sidfläsk. Kul alternativ till den där trötta nötfärsen man tuggat på de senaste 20 åren.
Läs mer om Mat, sidfläsk, tacos, gott, Eater, mat
86kg
+
Bobby Green

Stora kötträtter i olika prisklasser

29 dollar vs 180 dollar

BuzzFeeds Worth It-gäng har varit ute och testat mat igen. Denna gången är det såna där rätter man brukar dela på ett par personer som testas och den billigaste kostar 29 dollar, medan den dyraste går på 180 dollar. Vilken är bäst?
Läs mer om Mat, familjemiddag, BuzzFeed, prisklassiker, mat, pris, vs, Worth It
77kg
+
Bobby Green

Cliff gör en jätte-dumpling

Ser gott ut

Dumplings är en av mina favoritsaker att sätta i mig. Jag föredrar dock när de är lite mindre än den som Cliff lagar till här.
Läs mer om Mat, Eater, mat, dumplings, gott, Xiaolongbao
76kg
+
Bobby Green

Kan man göra korv av ramen?

Prime Time testar

Ben och Brent från Eaters Prime Time har fått en utmaning - att göra varsin ramen-korv. Går det? Klart, allt går om man bara vill.
Läs mer om Mat, mat, Eater, Prime Time, korv, ramen
88kg
+
Bobby Green

Så får du till en perfekt patty melt

Kött, bröd och ost i symbios

Patty melt är en populär sak att sätta i sig. Det kan väl enklast beskrivas som en köttmacka och något som liknar en hamburgare fast utan hamburgerbröd. I det här klippet berättar och visar Chris Kronner hur du får ihop en riktigt god sådan.
Läs mer om Mat, Munchies, patty melt, mat, gott, hamburgare, köttmacka
133kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!

Middagen är räddad

Här går man och tror att det är en helt vanlig torsdag så är det köttbullens dag! Därför måste ju kvällens middag givetvis bestå av hemlagade köttbullar, hemlagat potatismos, lingon, brunsås och saltgurka.
Läs mer om Mat, tut i luren!, köttbullens dag, fira, meatballz
102kg
+
Bobby Green

Marcus Samuelsson lagar Kitfo

En traditionell etiopisk rätt

Krögaren Marcus Samuelsson kommer ursprungligen från Etiopien och här får vi se när han tillagar en traditionell rätt från hemlandet.
Läs mer om Mat, Marcus Samuelsson, krögare, Kitfo, mat, kock, Eater
92kg
+
Bobby Green

Historien om den bästa tonfisk-tacon i världen

Kul story!

I den här korta dokumentären får vi höra en rätt så intressant berättelse om en man som blev miljonär, förlorade allt, blev miljonär igen och sedan förlorade allt igen. Efter det köpte han en begagnad varucontainer som han började sälja tacos från, och de ska vara bland de bästa i världen.
Läs mer om Mat, taco, Texas, mat, lunch, gott, tonfisk
140kg
+
Feber

Michael Cera mumsar HETA KYCKLINGVINGAR

Mums mums

Skådespelaren Michael Cera är den senaste att hälsa på hos Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och hur det gick kan du se i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Michael Cera, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
111kg
+
Roger Åberg

Historien om snabbnudlar

Inte skapade för fattiga studenter

Efter andra världskriget var det inte lyxigt på matbordet i Japan. Amerikanarna tyckte att de skulle göra bröd, men Momofuku Ando tyckte att nudlar var en mycket bättre idé. Det var när han, tack vare sin fru, upptäckte ett sätt att få dem torkade men inte ihopklibbade som snabbnudlarna föddes. Nu blev jag sugen på lite snabbnudlar. Eller lyxig r
Läs mer om Mat, nudlar, snabbnudlar, ramen
83kg
+
André Stray

Aunty Donna gör pizza hos Dominos

Lite pizzatrams

Den australiensiska humorgruppen Aunty Donna har en möjligtvis smått ohälsosam relation till pizzafranschisen Dominos och har pratat om pizzamakarna flertalet gånger i sin podcast. Det hela har lett till att gänget fick ta en tur till Dominos huvudkontor i Brisbane för att se hur företaget jobbar med pizza och tar tillfället i akt för att försöka
Läs mer om Mat, dominis, aunty donna
83kg
+
Roger Åberg

50 personer försöker filea en fisk

"Den har ögonen kvar!"

Majoriteten av befolkningen i Sverige går och köper kött och fisk i färdiga förpackningar där man knappt fattar att det man sedan äter kommer från ett djur. Det var länge sedan man såg ett grishuvud på ICA, men fiskar ligger ju oftast där i sin helhet. Och fisk serveras ju rätt ofta hel. Så man kan tycka att folk i alla fall har funderat på hur fis
Läs mer om Mat, fisk, filé
77kg
+
Bobby Green

Funny Or Die lagar mat med Jeff Goldblum

Och en speciell gäst

Funny or Die bjöd in Jeff Goldblum och Bryce Dallas Howard till att stå framför kameran och laga lite mat tillsammans, så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Funny Or Die, Jeff Goldblum, matlagning, mat, gott, lunch
81kg
+
Bobby Green

Så lagar Rodney Scott till revben

Gott med grillat!

Rodney Scott är en riktig legend inom grillning och här berättar han och visar hur han grillar revben.
Läs mer om Mat, Rodney Scott, revben, grilla, mat, gott, Eater, legend
99kg
+
Bobby Green

Så äter en marinsoldat i fält

Tacos!

I det här klippet från Munchies visar en marinsoldat färdiga mål man kan äta när man ligger ute i fält.
Läs mer om Mat, mat, marin, fält, marinsoldat, Munchies, MRE
106kg
+
Bobby Green

Hetare nuggets på McDonald's

Oklart om de kommer till Sverige

Burger King presenterade för några månader sedan ett gäng kryddiga nuggets och McDonaldx27s vill ju såklart inte vara sämre. Därför återlanseras nu Spicy Chicken McNuggets och det är alltså kycklingbitar med en något hetare smak. Till dessa kommer dipsås-nyheterna Spicy BBQ och Aioli. Nuggetsen finns endast under en begränsad period och det är okl
Läs mer om Mat, McDonald's, Spicy Chicken McNuggets, heta, nuggets
96kg
+
Bobby Green

Brad och Babish gör grillsås

Perfekt till revben

Andrew Rea som driver YouTube-kanalen Binging with Babish har hälsat på Brad Leone i Bon Appétits testkök för att tillsammans veva ihop en mumsig grillsås.
Läs mer om Mat, grillsås, gott, Bon Appétit, Brad Leone, Andrew Rea, mat, grilla
94kg
+
Bobby Green

Traditionell koreansk gatumat

På Gwangjang Market i Seoul

Här får vi hänga med till marknaden Gwangjang Market i Sydkoreas huvudstad Seoul och se vad för mat som erbjuds.
Läs mer om Mat, gatumat, mat, Korea, koreansk, gott, Gwangjang Market, Seoul