m
a
r
4 i går54 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Halloweenbakelse med Baileys

Magnus Johansson visar hur

Strupen / Baka

Det är Halloween-tider och därför hög tid att göra olika saker med pumpa i. Baileys har tillsammans med dessertmästaren Magnus Johansson tagit fram den här bakelsen som ska smaka just pumpa, morot, havtorn och givetvis Baileys då. Man kommer att sälja den på konditoriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm mellan den 29 oktober och 4 november men du kan också baka en variant av bakelsen själv. Receptet till detta hittar du i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Halloweenbakelse med Baileys

Bakelsen innehåller alkohol

Pumpa/Havtorn/Morotsbotten
100 gr pumpapuré
100 gr havtornspuré
50 gr riven morot
5 dl socker
3,5 dl matolja
1 msk vitvinsvinäger
6 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
1. Smörj en bakform med botten på 24 cm med smör och mjöl
2. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, sila därefter bort vattnet
3. Mixa sedan pumpan i en mixer med havtornspuré, riv ned morötterna och blanda
4. Rör ut fruktblandningen med sockret, matoljan samt vitvinsvinägern till en jämn smet
5. Sikta vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker och vänd därefter ned mjölet i smeten så inga klumpar bildas
6. Vispa äggen lätt och vänd ned dem i smeten till sist, fyll sedan upp smeten i sockerkaksformen och baka i 175 grader i ca 90 minuter (dubbelkolla genom att sticka botten för att se om den är klar)

Baileys & mörk chokladganache
150 gr Baileys Original Irish Cream (17% alkohol)
150 gr grädde
50 gr glykos
300 gr mörk choklad
25 gr smör, rumstempererat
1. Väg upp chokladen i en lite större skål eller bunke
2. Koka upp grädde samt glykos och häll över den mörka chokladen, låt blandningen stå i ca 1-2 minuter
3. Blanda därefter blandningen ordentligt så en blank och fin smet uppstår, tillsätt därefter
Baileys och blanda väl med en visp eller stavmixer, när smeten är 32 grader mixar du i smöret
4. Plasta väl och låt stå i rumstemperatur över natten.

Dulce- & Baileyskräm
2 burkar kondenserad mjölk
1/2 dl Baileys Original Irish Cream (17% alkohol)
1. Koka burkarna i en kastrull med mycket vatten i ca 4 timmar
2. Låt burkarna svalna över natten i rumstemperatur
3. Tag ut innehållet och blanda med Baileys till en krämig konsistens, smaka upp med lite salt

Montering
1. Tag ur botten ur formen, spritsa därefter en liten klick dulcekräm med Baileys i mitten på botten
2. Stryk upp en tårta med ganchen, så härligt som du önskar
3. Spritsa på dulcekrämen och servera gärna denna som sås till kakan och toppa med lite salt
4. Servera den rumstempererad och njut!

Allt i receptet går även att anpassa till en laktosfri/vegansk kost, bland annat genom att byta ut Baileys Original Irish Cream till Baileys Almande. För att ersätta ägg kan du använda 1 msk linfrökross med 3 msk vatten (per ägg i receptet), låta det stå i några minuter tills det bildas en geléig hinna. Istället för kondenserad mjölk, kan du använda dig av kondenserad kokosmjölk och byta ut vetemjöl mot ett glutenfritt alternativ. Grädde kan bytas ut till en havrebaserad grädde och mörk choklad finns även i mjölkfri variant.
Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu 
103kg
+
Bobby Green
0
Stor&Stark - ny serie om öl
Verkar trevlig 
102kg
+
Bobby Green
0
Andra kollektionen från Hilfiger och Hamilton
Släpps 1 mars 
-38kg
+
Bobby Green
0
Rapparen Denzel Curry gör cover på Bulls On Parade
Det svänger ju 
17kg
+
Bobby Green
0
Modedesignern Karl Lagerfeld har gått bort
Blev 85 år gammal 
28kg
+
Bobby Green
0
Snickrande utan en enda spik eller skruv
Imponerande japansk teknik 
152kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Heinz fyller 150 år i år
Delar med sig av historien 
101kg
+
Bobby Green
0
Hårdrocksbandet Ghost släpper gin
Med smak av koriander 
59kg
+
Bobby Green
0
Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message
Fredagsklassikern 
117kg
+
Bobby Green
0
Ny kycklingburgare med Mac-and-Cheese-bröd
Gott eller bara för mycket? 
59kg
+
Bobby Green
0
En tur med det superlyxiga japanska sovtåget
Detta vill jag åka! 
141kg
+
Bobby Green
0
Diesel driver med influencers
Var en follower istället 
104kg
+
Bobby Green
0
Gourmet-version av Ferrero Rocher
Next level 
118kg
+
Bobby Green
0
Grandmaster Flash fick Polarpriset 2019
Första hiphopartisten som fått priset 
29kg
+
Bobby Green
0
Nu kan du köpa klockan från filmen Interstellar
Fem år senare 
116kg
+
Bobby Green
0
Läsk-klassikern XL Cola är tillbaka
Den fylligare colan 
146kg
+
Bobby Green
0
It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
Fredagsklassikern 
138kg
+
Bobby Green
0
Så är det att bo i Jumbojet-hotellet vid Arlanda
Som jag har undrat 
142kg
+
Bobby Green
0
Levi's Engineered Jeans gör comeback
Med en modern twist 
45kg
+
Bobby Green
0
Fridyk med Guillaume Néry runt om i världen
Ta ett djupt andetag 
118kg
+
Bobby Green
0
Raketosten är tillbaka!
Säljs i begränsad upplaga 
154kg
+
Bobby Green
0
Det bästa sättet att boarda flygplan på
Men som flygbolagen inte använder 
116kg
+
Bobby Green
0
Nya McDonald's-restauranger i landet
Bollnäs, Södertälje och Skellefteå öppnar i år 
3kg
+
Bobby Green
0
Klockmärket Kronaby begärs i konkurs
Säljer smarta klockor med klassiskt utseende 
20kg
+
Bobby Green
0
Schweppes lanserar Ginger Beer i Sverige
Recept på tre mocktails du kan göra med den 
116kg
+
Bobby Green
0
Så här ser Adidas Game Of Thrones-skor ut
Något för hardcore-fanet 
-1kg
+
Bobby Green
0
Pianisten Daniil Trifonov besöker NPR
Hyfsat vass 
125kg
+
Bobby Green
0
Härlig stop motion med lera
Ny kortfilm från svensk 
101kg
+
Bobby Green
0
Ny kollektion från New Balance
Inspirerad av 90-talet 
25kg
+
Bobby Green
0