m
a
r
69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ardbeg lanserar häftig whisky

Smakar chilikryddat kött

Strupen / Sprit

Den 8 juni lanserar Ardbeg vad de hävdar är den häftigaste whiskyn på årtionden. Den heter Arbeg Grooves och den kommer i en lustig färgglad förpackning. Anledningen är att man blickar tillbaka på 60-talets flower-powerera med "Peat & Love" som är årets tema på Ardbeg Day som anordnas den 2 juni. Där kommer man bland annat att fira Islays passion för torvwhisky. Mickey Heads som är destillerichef hos Ardbeg säger följande:

"På 60-talet var Islay och Ardbegs by en helt annan plats - ett litet genuint skotskt samhälle med eget postkontor, biljardhall, två körer och ett eget fotbollslag. Idag är ön och Ardbegs by globalt känt, och Ardbeg Day är det bästa sättet för oss att tillsammans höja ett glas för den ultimata Islay single malt whiskyn. Jag tror att Ardbeg Grooves häftiga karaktär kommer uppskattas mycket av whiskykonnässörer."

Whiskyn ska ha smak av rökta kryddor, rök från lägereldar och chilikryddat kött. Den lanseras i Systembolagets beställningssortiment klockan 10.00 den 8 juni och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 999 kronor. Artikelnumret är 40232 och alkoholhalten 46 procent.

Visa
Pressmeddelande
ARDBEG LANSERAR DEN HÄFTIGASTE WHISKYN PÅ ÅRTIONDEN – ARDBEG GROOVES

Den 8 juni lanseras Ardbeg Grooves - en aromatisk whisky med smak av rökta kryddor, rök från lägereldar och chilikryddat kött - den häftigaste whiskyn Ardbeg lanserat på årtionden. Ardbeg Grooves finns att beställa från Systembolaget från den 8 juni 2018
för 999 kronor.

I slutet av Islays mat- och musikfestival firas Ardbeg Day, som i år inträffar lördagen den 2 juni. Dagen firas världen över av Ardbeggianer och whiskyentusiaster för att hylla Islays otämda ande. Med Ardbeg Grooves blickar man tillbaka på 60-talets flower-powerera med ”Peat & Love”, som blir årets tema för Ardbeg Day och firandet av Islays passion för
torvwhisky.

– På 60-talet var Islay och Ardbegs by en helt annan plats - ett litet genuint skotskt samhälle med eget postkontor, biljardhall, två körer och ett eget fotbollslag. Idag är ön och Ardbegs by globalt känt, och Ardbeg Day är det bästa sättet för oss att tillsammans höja ett glas för den ultimata Islay single malt whiskyn. Jag tror att Ardbeg Grooves häftiga karaktär kommer uppskattas mycket av whiskykonnässörer, säger Mickey Heads, distellerichef Ardbeg.

Inspirerad av den alternativa livsstilen och oortodoxa andan från den tidigare generationen lanserar Ardbeg årets Limited Edition, Ardbeg Grooves. Den här tappningen har mognat i gamla vinfat som har blivit intensivt förkolnade för att bilda tunga spår i träytan. Resultatet är en whisky med perfekt harmoni av rökig kanel och sötma från vaniljpopcorn, sirap och päron - med en intensitet som Ardbegentusiaster kommer att älska.

Ardbeg Grooves lanseras i en begränsad upplaga och finns att beställa från Systembolaget från den 8 juni 2018 klockan 10.00.
Artikelnummer: 40232
Pris: 999 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml.

Tasting notes:

Ardbeg Grooves är icke kylfiltrerad vid ABV 46 procent.

Färg: Berbere, en afrikansk kryddblandning av en rödaktig/orange nyans

Doft: En intensiv doft av rökt kanel och paprika, åldrat läder och sadeltvål med Ardbegs klassiska toner av tallkåda, tjära och stänk av saltvatten. En antydande doft av lägereld och väldoftande chilikryddat kött. Ett uns vatten släpper ger vackra, oväntade dofter av lavendeltvål, mald vitpeppar samt blommiga och växtbaserade sammanflätade toner med korianderblad och mynta.

Smak: En kraftig känsla i munnen av söta vibbar från sirapskola, vaniljpopcorn, saltade frukter tillsammans med toner av sot och tjära. Återigen, känns de särpräglade smakfulla tonerna av rökig BBQ, paprika och senapskrydda, som övergår i oväntade smaker av röda päron och äpplen, likt päroncider.

Avslut: En lång avlutning av rökt paprika och lägereldar med genomgående en mjuk sötma.
Skrivbordet för dig som älskar Aventador
Ta in superbilen på kontoret 
37kg
+
Bobby Green
0
Lil Pump visar upp sin smyckesamling
Dyra grejer 
-94kg
+
Bobby Green
0
Delicatoasken gör comeback
Innehåller en nyhet 
240kg
+
Bobby Green
0
Robyns nya album släpps den 26 oktober
Heter Honey 
176kg
+
Bobby Green
0
Årets tema för Musikhjälpen presenterat
Alla har rätt att funka olika 
113kg
+
Bobby Green
0
Gatumat för 1 dollar
Billigt! 
109kg
+
Bobby Green
0
Årets Blossa har smak av Limoncello
Och medelhavskryddor 
161kg
+
Bobby Green
0
Varix WC - ny sneaker från Vans
Släpps i slutet av månaden 
41kg
+
Bobby Green
0
Därför säger vi ok
Ok? 
105kg
+
Bobby Green
0
Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa 
33kg
+
Bobby Green
0
Mumin-kläder för Rädda Barnen
Släpps på lördag 
137kg
+
Bobby Green
0
En liten tur med en Porsche 964 Carrera RS
Odödlig klassiker 
114kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om Bill Murray på gång
Här är trailern 
139kg
+
Bobby Green
0
Snyggt formade tårtor
Briljera när det är kalasdags 
117kg
+
Bobby Green
0
Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken 
174kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Middagen är räddad, igen 
119kg
+
Bobby Green
0
Det finns även ett Venedig i Kina
Staden Zhenyuan ser trevlig ut 
110kg
+
Bobby Green
0
Kul video till Kanye West och Lil Pumps låt
Ge mig en sån här dräkt 
38kg
+
Bobby Green
0
Är den här Evo-versionen den ultimata Dinon?
Underbar 
134kg
+
Bobby Green
0