m
a
r
56 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max

Och veganska dippsåser

Strupen / Hamburgare

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj.

Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska.

Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska.

Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn.

Visa
Pressmeddelande
MAX snabbar på klimatomställningen med ännu fler gröna burgare

MAX Green-familj växer med nya goda gröna burgare och nuggets
Jordbruksverkets summering från den 1 mars 2018 visar att förra året innebar den största årliga minskningen av den totala förbrukningen av kött i Sverige sedan 1990. MAX egna siffror visar också på ett liknande trendbrott och företaget skyndar nu på fortsatt klimatomställning. Den 15 mars lanseras nya goda gröna klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser på menyn.

– Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare. Nu växlar vi upp för att komma närmare vårt mål att under 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Om vi lyckas kan det minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent. Vi lanserar nu fyra nya goda burgare till Green-familjen. Dessutom utökar vi till fem veganska dippsåser, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX.

För två år sedan lanserade MAX Green-familjen och antalet gröna rätter på menyn femdubblades, vilket blev den mest framgångsrika produktlanseringen någonsin. Jordbruksverkets senaste rapport visar att köttkonsumtionen i Sverige minskade under 2017. MAX säljstatistik visar på ett liknande trendbrott. Trots en ökning av antalet sålda måltider med 19 procent de senaste två åren så har antalet sålda måltider med rött kött minskat med en procent. Samtidigt har de gröna måltiderna ökat med hela 567 procent.

– Konsumenter och företag kan visa vägen i klimatomställningen. Med Green-familjen lyckades vi visa att klimatomställning är lönsamt, både för miljön och för oss som företag. Det viktigaste vi kan göra är att fortsätta satsa på fler goda gröna burgare och inspirera andra att göra mer, säger Christoffer Bergfors.


Återigen har MAX chefskock Jonas Mårtensson arbetet i provköket med att ta fram nya klimatsmarta rätter.

– Vi tummar aldrig på smak eller kvalitet. Smaken, utseendet och känslan i gommen och magen ska göra det enkelt att välja ett grönt alternativ. Samtidigt är det vår ambition att göra rätterna unika smakmässigt. Om du till exempel vill ha Chili ’n’ Cheese-smaken så väljer du den burgaren oavsett om du är lakto-ovo-vegetarian eller köttälskare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

En annan nyhet som sticker ut är Crispy Nuggets som nu spås bli mångas, inte minst barnens, favorit.

– Traditionellt är nuggets gjorda av kyckling, men vi tycker att det är formen, konsistensen och storleken som gör en nuggets. Och de blir ännu godare tillsammans med någon av våra nya veganska dippsåser, anser Jonas Mårtensson.

Nyheterna i Green-familjen:

Crispy No Chicken är en lakto-ovo vegetarisk burgare. Själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den är gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i MAX klassiska Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs.

Chili ’n’ Cheese är en lakto-ovo-vegetarisk burgare.Själva burgaren, MAX Veggie burger, är vegansk och innehåller gluten. Den är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Den serveras i sesambröd tillsammans med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, Cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardipp och Cheddarsmältost är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. MAX Veggie Burger friteras tillsammans med mat som innehåller ost och gluten.

Crispy Nuggets är veganska och glutenfria men friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten och därför benämner vi den som lakto-ovo vegetarisk. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein samt serveras med valfri dippsås.

Grand Deluxe Umami Halloumi har gästspelat på menyn som kampanjburgare, men blir nu en ordinarie medlem i Green-familjen. Burgaren är lakto-ovo-vegetarisk och består att två friterade halloumiburgre, briochebröd, tomat, picklad rödlök och Umamidressing.

Dippsås BBQ är vegansk.Söt och lätt rökig smak med en tydlig kryddighet.

Dippsås Sriracha-ketchup är vegansk och har en het smak med chili och vitlök.

Dippsås Sweet ’n’ Sour är numera vegansk efter att receptet på denna sötsura sås har gjorts om.

Dippsås Ranch är lakto-ovo-vegetarisk. En av MAX klassiker som nu kommer i repris med en fräsch smak av örter och sour cream.

Dippsås Mango Curry är lakto-ovo-vegetarisk och har kryddig currysmak med sötma från mango.

Pris varierar mellan 74 - 93 kr för alla gröna måltider. För endast burgare eller nuggets varierar priset mellan 54 - 72 kr. Lokala prisavvikelser förekommer. De nya goda gröna produkterna serveras på alla MAX-restauranger i Sverige, Norge och Danmark med start den 15 mars.
NASA-klockan sålde slut på en minut
Hann du köpa ett exemplar? 
107kg
+
Bobby Green
0
Dunjackor med återanvänt dun
Nyhet från Arket 
120kg
+
Bobby Green
0
En Porsche-rumpa som skrivbord
Perfekt för bilentusiasten 
52kg
+
Bobby Green
0
Delicato presenterar Delicatokalendern
Har 25 stycken luckor 
160kg
+
Bobby Green
0
Ny kollektion från H&M och Moschino
Nostalgivibbar 
-197kg
+
Bobby Green
0
Tarform är ytterligare en eldriven Café racer
Har 3D-printade delar 
123kg
+
Bobby Green
0
Levi's hyllar Musse Pigg
Ny kollektion släpps 1 november 
-28kg
+
Bobby Green
0
Tenacious D äter starka kycklingvingar
Vet fortfarande hur man rockar 
126kg
+
Bobby Green
0
Allee Willis är skaparen av över 1.000 kända låtar
Kan dock inte spela ett enda instrument 
153kg
+
Bobby Green
0
Konsten att smida japanska yxknivar
Inget man lär sig på en dag 
142kg
+
Bobby Green
0
Ooti har en ramp i trädgården
Snyggt! 
108kg
+
Roger Åberg
0
Justin är första Nike-löparen
Med cerebral pares 
313kg
+
Roger Åberg
0
Business Insider spanar in Bovets dyraste klocka
Din för 470.000 dollar 
108kg
+
Bobby Green
0
Nirvana återförenades för en stund
På Cal Jam-festivalen 
132kg
+
Bobby Green
0
Lyxa till det med doftljus från Louis Vuitton
Endast 1.800 kronor styck 
-102kg
+
Bobby Green
0
Ny klocka från svenska Tusenö
En del av vinsten går till SSRS 
127kg
+
Bobby Green
0
Honungsglaserade lammkotletter
Salam visar hur hon gör sina 
100kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det kanelbullens dag!
Fika hela dagen! 
132kg
+
Bobby Green
0
Han har klättrat upp för Mount Everest 21 gånger
Nu vill han ge barnen i Nepal en bättre framtid 
129kg
+
Bobby Green
0
Salted Caramel Cheesecake nu även i Sverige
Häagen-Dazs levererar 
136kg
+
Bobby Green
0
Dr. Martens för skandinavisk vinter
Wintergrip ska tåla sämre väder 
105kg
+
Bobby Green
0