m
a
r
4 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nytt på Whiskyfronten

Från Ailsa Bay och Kininvie

Strupen / Sprit

Från och med den 28 januari kommer det att finnas två stycken Whiskynyheter på Systembolaget. Dels handlar det om Ailsa Bay som presenterar sin första single malt, en rökig whisky med tydlig sötma. Endast 468 stycken exemplar släpps och dessa köper man via webben för 795 kronor per flaska som rymmer 70 centiliter.

Den andra nyheten är att Kininvie släpper de första av Kininvie 25 YO. Denna whisky har lagrats sedan 1990 och ska ha en fyllig karaktär med inslag från rostad ek, vanilj och karamelliserad frukt. 40 stycken flaskor kommer till Sverige och dessa är på endast 35 centiliter och kostar 4 950 kronor styck.

Läs allt om nyheterna i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Ailsa Bay – ny single malt från William Grant & Sons

Norden först ut i världen med lansering Ailsa Bay är ett skotskt destilleri som nu presenterar sin första single malt. Världspremiären sker i de nordiska länderna och 468 flaskor kommer att finnas tillgängliga i Systembolagets webbsortiment från och med 28 januari 2016. Namnet och inspirationen kommer från ön Ailsa Craig belägen i havet utanför Skottlands kust. Resultatet är en single malt med tydlig balans mellan sötma och rök. – Vi är stolta över att kunna presentera Ailsa Bay med sin unika och egensinniga karaktär. Vi har utgått från en torvrök malt och sedan låtit den mogna på fat som tidigare innehållet Hudson Baby Bourbon. Resultatet blir en single malt som både är rökig och har tydliga runda inslag av sötma. Smaken är ett spännande möte mellan dessa två ytterligheter, säger Master Blender Brian Kinsman. Ailsa Bay öppnades 2007 med visionen att skapa ett destilleri och som initialt fokuserade på malt whisky och att experimentera med att utveckla en helt ny typ av rökig whisky. – Ailsa Bay är ett bevis på William Grant & Sons expertis som whiskymakare och vår Master Blender Brian Kinsmans skicklighet. Att Sverige är ett av de första länder där Ailsa Bay lanseras visar att också omvärlden ser oss svenskar som ett whiskykunnigt folk, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager. Ailsa Bay kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets webbsortiment från och med 28 januari. En flaska om 70 cl kostar 795 SEK. Ailsa Bay i korthet: Doft: Frisk och ekig rökighet med inslag av ljung och slocknad brasa. Efter de rökiga noterna följer sötma och ek för att sedan övergå i nyrostat bröd med smör och spännande inslag av karamelliserade äpplen. Smak: Stark rök som möter rund vanilj. Inslag av fruktig och krämig kola. Eftersmak: En balans av ek, sötma och rökig torrhet.

--

Nu släpps de första dropparna av Kininvie 25 YO – exklusiv försäljning av 40 flaskor i Sverige

Den 28 januari 2016 lanseras Kininvie Anniversary 25 YO – First Drops hos Systembolaget – en whisky som lagrats omsorgsfullt sedan 1990. Den fylliga smaken har inslag av sötma från rostad ek, vanilj och toner av karamelliserad frukt. Kininvie har tålmodigt lagrat whiskyn på det skotska höglandet i 25 år. Nu är det tid för de första dropparna som destillerades att för första gången se världen. En liten upplaga om enbart tre fat har omsorgsfullt valts ut av Brian Kinsman, Master Blender hos William Grant & Sons, och ett utav dessa fat kommer finnas tillgängligt för försäljning i Europa. – Efter ett kvarts sekel är vi nu glada över att släppa de första dropparna från destilleriets äldsta fat, som har en unik smakprofil, säger Brian Kinsman, Master Blender hos William Grant & Sons. Upplagan består av enbart 1 850 flaskor i världen; 40 flaskor av dem kommer att finnas tillgängliga för försäljning i Sverige. – Eftersom de två första upplagorna vi lanserade av Kininvie 23 YO sålde slut med en gång, förväntar vi oss att Kininvie Anniversary 25 YO – First Drops kommer att vara minst sagt eftertraktad bland whiskyentusiaster och samlare i Sverige, säger Oscar JT Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager. Kininvie Anniversary 25 YO har en hög alkoholhalt på 56 procent. Den lanseras den 28 januari hos Systembolaget, och en flaska om 35 cl kostar 4 950 SEK. Kininvie Anniversary 25 YO i korthet: Doft: Aromatisk med friskt grön karaktär. Toner av pelargon och våräng. Smak: Sötma från rostad ek och krispig vanilj. Karamelliserad frukt och kanderade apelsinskal. Eftersmak: Varaktig vanilj och tydlig ek-karaktär.
Fanta med smak av blodapelsin
Säljs under en begränsad tid 
129kg
+
Bobby Green
0
Skrivbordet för dig som älskar Aventador
Ta in superbilen på kontoret 
22kg
+
Bobby Green
0
Lil Pump visar upp sin smyckesamling
Dyra grejer 
-112kg
+
Bobby Green
0
Delicatoasken gör comeback
Innehåller en nyhet 
263kg
+
Bobby Green
0
Robyns nya album släpps den 26 oktober
Heter Honey 
184kg
+
Bobby Green
0
Årets tema för Musikhjälpen presenterat
Alla har rätt att funka olika 
119kg
+
Bobby Green
0
Gatumat för 1 dollar
Billigt! 
112kg
+
Bobby Green
0
Årets Blossa har smak av Limoncello
Och medelhavskryddor 
162kg
+
Bobby Green
0
Varix WC - ny sneaker från Vans
Släpps i slutet av månaden 
42kg
+
Bobby Green
0
Därför säger vi ok
Ok? 
105kg
+
Bobby Green
0
Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa 
33kg
+
Bobby Green
0
Mumin-kläder för Rädda Barnen
Släpps på lördag 
137kg
+
Bobby Green
0
En liten tur med en Porsche 964 Carrera RS
Odödlig klassiker 
114kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om Bill Murray på gång
Här är trailern 
139kg
+
Bobby Green
0
Snyggt formade tårtor
Briljera när det är kalasdags 
117kg
+
Bobby Green
0
Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken 
174kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Middagen är räddad, igen 
120kg
+
Bobby Green
0
Det finns även ett Venedig i Kina
Staden Zhenyuan ser trevlig ut 
110kg
+
Bobby Green
0
Kul video till Kanye West och Lil Pumps låt
Ge mig en sån här dräkt 
38kg
+
Bobby Green
0