m
a
r
3 i dag54 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nytt på Whiskyfronten

Från Ailsa Bay och Kininvie

Strupen / Sprit

Från och med den 28 januari kommer det att finnas två stycken Whiskynyheter på Systembolaget. Dels handlar det om Ailsa Bay som presenterar sin första single malt, en rökig whisky med tydlig sötma. Endast 468 stycken exemplar släpps och dessa köper man via webben för 795 kronor per flaska som rymmer 70 centiliter.

Den andra nyheten är att Kininvie släpper de första av Kininvie 25 YO. Denna whisky har lagrats sedan 1990 och ska ha en fyllig karaktär med inslag från rostad ek, vanilj och karamelliserad frukt. 40 stycken flaskor kommer till Sverige och dessa är på endast 35 centiliter och kostar 4 950 kronor styck.

Läs allt om nyheterna i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Ailsa Bay – ny single malt från William Grant & Sons

Norden först ut i världen med lansering Ailsa Bay är ett skotskt destilleri som nu presenterar sin första single malt. Världspremiären sker i de nordiska länderna och 468 flaskor kommer att finnas tillgängliga i Systembolagets webbsortiment från och med 28 januari 2016. Namnet och inspirationen kommer från ön Ailsa Craig belägen i havet utanför Skottlands kust. Resultatet är en single malt med tydlig balans mellan sötma och rök. – Vi är stolta över att kunna presentera Ailsa Bay med sin unika och egensinniga karaktär. Vi har utgått från en torvrök malt och sedan låtit den mogna på fat som tidigare innehållet Hudson Baby Bourbon. Resultatet blir en single malt som både är rökig och har tydliga runda inslag av sötma. Smaken är ett spännande möte mellan dessa två ytterligheter, säger Master Blender Brian Kinsman. Ailsa Bay öppnades 2007 med visionen att skapa ett destilleri och som initialt fokuserade på malt whisky och att experimentera med att utveckla en helt ny typ av rökig whisky. – Ailsa Bay är ett bevis på William Grant & Sons expertis som whiskymakare och vår Master Blender Brian Kinsmans skicklighet. Att Sverige är ett av de första länder där Ailsa Bay lanseras visar att också omvärlden ser oss svenskar som ett whiskykunnigt folk, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager. Ailsa Bay kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets webbsortiment från och med 28 januari. En flaska om 70 cl kostar 795 SEK. Ailsa Bay i korthet: Doft: Frisk och ekig rökighet med inslag av ljung och slocknad brasa. Efter de rökiga noterna följer sötma och ek för att sedan övergå i nyrostat bröd med smör och spännande inslag av karamelliserade äpplen. Smak: Stark rök som möter rund vanilj. Inslag av fruktig och krämig kola. Eftersmak: En balans av ek, sötma och rökig torrhet.

--

Nu släpps de första dropparna av Kininvie 25 YO – exklusiv försäljning av 40 flaskor i Sverige

Den 28 januari 2016 lanseras Kininvie Anniversary 25 YO – First Drops hos Systembolaget – en whisky som lagrats omsorgsfullt sedan 1990. Den fylliga smaken har inslag av sötma från rostad ek, vanilj och toner av karamelliserad frukt. Kininvie har tålmodigt lagrat whiskyn på det skotska höglandet i 25 år. Nu är det tid för de första dropparna som destillerades att för första gången se världen. En liten upplaga om enbart tre fat har omsorgsfullt valts ut av Brian Kinsman, Master Blender hos William Grant & Sons, och ett utav dessa fat kommer finnas tillgängligt för försäljning i Europa. – Efter ett kvarts sekel är vi nu glada över att släppa de första dropparna från destilleriets äldsta fat, som har en unik smakprofil, säger Brian Kinsman, Master Blender hos William Grant & Sons. Upplagan består av enbart 1 850 flaskor i världen; 40 flaskor av dem kommer att finnas tillgängliga för försäljning i Sverige. – Eftersom de två första upplagorna vi lanserade av Kininvie 23 YO sålde slut med en gång, förväntar vi oss att Kininvie Anniversary 25 YO – First Drops kommer att vara minst sagt eftertraktad bland whiskyentusiaster och samlare i Sverige, säger Oscar JT Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager. Kininvie Anniversary 25 YO har en hög alkoholhalt på 56 procent. Den lanseras den 28 januari hos Systembolaget, och en flaska om 35 cl kostar 4 950 SEK. Kininvie Anniversary 25 YO i korthet: Doft: Aromatisk med friskt grön karaktär. Toner av pelargon och våräng. Smak: Sötma från rostad ek och krispig vanilj. Karamelliserad frukt och kanderade apelsinskal. Eftersmak: Varaktig vanilj och tydlig ek-karaktär.
Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message
Fredagsklassikern 
112kg
+
Bobby Green
0
En tur med det superlyxiga japanska sovtåget
Detta vill jag åka! 
136kg
+
Bobby Green
0
Diesel driver med influencers
Var en follower istället 
105kg
+
Bobby Green
0
Gourmet-version av Ferrero Rocher
Next level 
118kg
+
Bobby Green
0
Grandmaster Flash fick Polarpriset 2019
Första hiphopartisten som fått priset 
21kg
+
Bobby Green
0
Nu kan du köpa klockan från filmen Interstellar
Fem år senare 
114kg
+
Bobby Green
0
Läsk-klassikern XL Cola är tillbaka
Den fylligare colan 
146kg
+
Bobby Green
0
It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
Fredagsklassikern 
136kg
+
Bobby Green
0
Så är det att bo i Jumbojet-hotellet vid Arlanda
Som jag har undrat 
142kg
+
Bobby Green
0
Levi's Engineered Jeans gör comeback
Med en modern twist 
45kg
+
Bobby Green
0
Fridyk med Guillaume Néry runt om i världen
Ta ett djupt andetag 
117kg
+
Bobby Green
0
Raketosten är tillbaka!
Säljs i begränsad upplaga 
152kg
+
Bobby Green
0
Det bästa sättet att boarda flygplan på
Men som flygbolagen inte använder 
116kg
+
Bobby Green
0
Nya McDonald's-restauranger i landet
Bollnäs, Södertälje och Skellefteå öppnar i år 
4kg
+
Bobby Green
0
Klockmärket Kronaby begärs i konkurs
Säljer smarta klockor med klassiskt utseende 
20kg
+
Bobby Green
0
Schweppes lanserar Ginger Beer i Sverige
Recept på tre mocktails du kan göra med den 
115kg
+
Bobby Green
0
Så här ser Adidas Game Of Thrones-skor ut
Något för hardcore-fanet 
0kg
+
Bobby Green
0
Pianisten Daniil Trifonov besöker NPR
Hyfsat vass 
125kg
+
Bobby Green
0
Härlig stop motion med lera
Ny kortfilm från svensk 
100kg
+
Bobby Green
0
Ny kollektion från New Balance
Inspirerad av 90-talet 
26kg
+
Bobby Green
0
Burgare med friterad kyckling och Cheetos
Nyhet hos KFC 
58kg
+
Bobby Green
0
Massa chips blir till
Ute i det fria 
136kg
+
Bobby Green
0
Burger King driver med McDonald's
Börjar servera Not Big Macs 
203kg
+
Bobby Green
0