m
a
r
6 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

McDonald's startar Burgarpodden

En podcast om burgare

Strupen / Hamburgare

Podcasts om mat finns det redan ett par stycken men ingen som endast riktar in sig på det bästa som finns - hamburgare. Men det blir det ändring på nu eftersom McDonald's i dag drar igång Burgarpodden - en pod som bara handlar om burgare. Programledaren heter Christoffer Birgestam och han har jobbat på McDonald's sedan han var 14 år och är i dag en av alla produktuvecklarna på företaget.

Tolv stycken avsnitt är planerade och i det första som du kan lyssna på nedan gästar kocken och krögaren Johan Jureskog.

Visa
Pressmeddelande
McDonald’s startar podcast om hamburgare

- Burgarpodden är Sveriges första och enda podcast om bara burgare

Den 6 november sänds första Burgarpodden, en podcast för alla som gillar eller är intresserade av hamburgare. Podcasten är först i Sverige med en podd om endast burgare. Programledaren är McDonald's-medarbetaren Christoffer Birgestam och han utforskar hamburgarens värld tillsammans med olika gäster som delar hans passion och nyfikenhet för maträtten.

Hamburgare är en av världens mest kända maträtter. Den har varit ett samtalsämne ur flera perspektiv; från historia till populärkultur och från ekonomi till mode. I Sverige finns ett hamburgarintresse inom allt från gatumat till finkrogar. Trots hamburgertrenden saknas ett program dedikerat till hamburgaren och hamburgerfantaster och därför lanseras nu Burgarpodden, podcast i 12 planerade avsnitt. I Burgarpodden har programledaren Christoffer Birgestam sällskap av olika gäster med en sak gemensamt - hamburgerintresse.

– Jag älskar burgare. Det finns ingen mer kreativ maträtt, och det fina är att alla har råd att äta en. Jag har jobbat med burgare sen jag var 14 år, men jag har inte tröttnat än. Det finns alltid något kul att testa och upptäcka kring burgare. I en studio kommer jag tillsammans med andra hamburgerlovers och experter inom olika områden snacka om, nörda ner oss i och analysera burgare. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, och är så klart nervöst, men mina gäster är jättetrevliga, säger Christoffer Birgestam, Burgarpoddens programledare och nytillträdd produktutvecklare på McDonald's Sverige.

Den 6 november släpps Burgarpoddens premiärprogram och då gästar mästerkocken och krögaren Johan Jureskog, vars burgare på hans Restaurang AG rankas som bäst i Sverige. Det pratas burgerbusiness, hamburgerdrömmar och hamburgerinspiration. I kommande avsnitt står t.ex. extremburgare, hamburgermode, hamburgaren i musik, hamburgare på språng och hamburgarens historia i fokus.

– Att göra en podd om bara hamburgare är ett nytt sätt för oss att förmedla vår egen passion för burgare. Det känns roligt att erbjuda människor inte bara mat utan även matig underhållning. Jag är extra stolt över vår programledare Christoffer, som vågar ta sig an ett helt annat uppdrag än det han brukar göra på dagarna i vårt testkök. Vi hoppas att podden faller våra gäster, medarbetare och alla hamburgerfantaster i smaken, säger Susanne Rydjer McDonald’s Sverige.

Lyssna på Burgarpodden via iTunes från och med den 6 november. Nya avsnitt kommer publiceras kontinuerligt.
Mer information om Burgarpodden, avsnitten och gästerna hittar på burgarpodden.se.

Om Burgarpoddens programledare Christoffer Birgestam
Christoffer började som 14-åring på McDonald’s som praktikant och har på bara sju år blivit produktutvecklare på McDonald’s i Sverige. Christoffers hamburgerintresse är brett och djupt. Han har gjort pilgrimsresor till hamburgarens mecka USA, och i Sverige experimenterar han ofta med burgare både hemma och i testköket på McDonald’s.
Lil Pump visar upp sin smyckesamling
Dyra grejer 
-74kg
+
Bobby Green
0
Delicatoasken gör comeback
Innehåller en nyhet 
213kg
+
Bobby Green
0
Robyns nya album släpps den 26 oktober
Heter Honey 
172kg
+
Bobby Green
0
Årets tema för Musikhjälpen presenterat
Alla har rätt att funka olika 
111kg
+
Bobby Green
0
Gatumat för 1 dollar
Billigt! 
107kg
+
Bobby Green
0
Årets Blossa har smak av Limoncello
Och medelhavskryddor 
159kg
+
Bobby Green
0
Varix WC - ny sneaker från Vans
Släpps i slutet av månaden 
45kg
+
Bobby Green
0
Därför säger vi ok
Ok? 
106kg
+
Bobby Green
0
Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa 
33kg
+
Bobby Green
0
Mumin-kläder för Rädda Barnen
Släpps på lördag 
137kg
+
Bobby Green
0
En liten tur med en Porsche 964 Carrera RS
Odödlig klassiker 
114kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om Bill Murray på gång
Här är trailern 
139kg
+
Bobby Green
0
Snyggt formade tårtor
Briljera när det är kalasdags 
116kg
+
Bobby Green
0
Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken 
174kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Middagen är räddad, igen 
120kg
+
Bobby Green
0
Det finns även ett Venedig i Kina
Staden Zhenyuan ser trevlig ut 
110kg
+
Bobby Green
0
Kul video till Kanye West och Lil Pumps låt
Ge mig en sån här dräkt 
39kg
+
Bobby Green
0
Är den här Evo-versionen den ultimata Dinon?
Underbar 
134kg
+
Bobby Green
0