Quantcast
m
a
r
1 i dag2 i går57 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Kock testar crowdfundade köksprylar
Funkar de?

Det finns mängder av olika prylar du kan köpa som hjälper dig i köket men egentligen är väl det enda man behöver en bra kniv och en bra skärbräda. Här testas i alla fall ett gäng olika saker som alla har en sak gemensamt - de har blivit till tack vare crowdfunding. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Mauri bränner 10.000 i Sveriges billigaste stad
Vad får han för pengarna?

Mauri funderade på vilken stad i Sverige som egentligen är den billigaste. Han kom fram till att det var Falköping så han styrde kosan dit med 10.000 kronor på fickan för att se vad man får för den summan där. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Vad tycker Zoë Kravitz om heta kycklingvingar?
Verkar ganska obrydd

Artisten, modellen och skådespelaren Zoë Kravitz är den senaste att mumsa i sig ett gäng med heta kycklingvingar samtidigt som hon pratar om allt mellan himmel och jord. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Brad gör gravad lax
Ge mig

Om ni undrar vad ni ska mumsa på ikväll får ni svaret här. Brad Leone från Bon Appétit lagar nämligen till lite gravad lax och det är ju riktigt gott det. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Hamburger-systrarna i Kenya
Det här är Mama Rocks

Systrarna Natalie och Samantha Mwedekeli älskar mat så de slog sina kloka huvuden ihop och startade Mama Rocks där de blandar kenyanska och nigerianska smaker i burgarform. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Mark bjuder Bill Gates på köttlös burgare
Och snackar köttlös framtid

I det här klippet från Mark Rober snackas det bland annat om köttlösa burgare och en som investerat i ett sådant företag är Bill Gates. Därför ser Mark till att laga till just en växtbaserad burgare till karln. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Margot Robbie mumsar heta kycklingvingar?
Starkt jobbat!

Pallar Margot Robbie het mat? Här sitter hon ner med Sean för att mumsa i sig ett gäng med kryddiga kycklingvingar samtidigt som hon pratar om livet och sin karriär. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Rigi är tillbaka!
Nostalgisk chokladbit

Många är vi nog som moffade i oss chokladbiten Rigi när vi var små, och nu kan vi göra det igen! Candy People relanserar nu nämligen Rigi Mjölkchoklad och Rigi Hasselnöt. 20 gram härlig choklad att mumsa på i varje förpackning. Lanseras i butik nästa vecka men går redan nu att hitta på olika ställen - jag själv plockade upp en av varje på Pressbyrån imorse. Tumnagel
171kg
+
Bobby Green
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Systembolaget öppnar ny butik med bara öl
I Nordstan i Göteborg

Under hösten kommer en ny Systembolaget-butik i Nordstan i Göteborg. Det unika med den här kommer vara att den bara kommer att vara fylld med öl. – Vi vet att det är många ölälskare i Göteborg och där kan vi få fin feedback. Det här ska utvärderas utifrån vad kunderna tycker, säger Elina Yli-Torvi på Systembolagets pressavdelning till Beernews. Butiken är alltså ett test men faller det väl ut kan det bli aktuellt med fler butiker i samma stil. Den nuvarande butiken i Nordstan kommer att finnas kvar och ha sitt ölsortiment kvar. Tumnagel
347kg
+
Roger Åberg
0

Ont om bacon i spår av värmebölja
Brist på gris i affärerna

Kommer ni ihåg sommaren 2018? Det var väldigt, väldigt varmt och eftersom bönder fick brist på foder så tvingades många slakta sina grisar trots att de inte ville. Nu så här ett och ett halvt år efter att vi satt och svettades på semestern får vi se effekten i våra affärer. – Läget har varit ganska kaotiskt faktiskt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt unikt. Det finns inget kött på lager så att allt som kommer fram går ju direkt ut till hyllorna eller till charkproduktion, säger Majsan Pense kategoriansvarig vid Coop Sverige till Sveriges Radio. Men enligt Majsan är det inte bara torkan från 2018 som påverkar. Svinpest i Kina, ökad efterfrågan på svenskt griskött och lång julledighet påverkar också. Det finns fortfarande griskött att köpa i butikerna, men allt som finns i lager åker direkt ut till butikerna vilket gör att det ibland är brist och slut på hyllorna. Så räkna inte med rea på bacon på ett tag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du en sockervaddsmaskin
Det måste man ju ha!

Även om jag förstår hur sockervadd tillverkas/skapas/kommer till så är det ändå lite magiskt. Här får vi reda på hur man kan göra sig en alldeles egen lite sockervaddsmaskin. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0

KFC och Pizza Hut gör gemensam sak
Popcorn Chicken Pizza

På KFC kan man köpa vad de kallar för kycklingpopcorns, små kycklingbitar i en låda. Nu gör de gemensam sak med Pizza Hut i Storbritannien och lägger dessa på en pizza. På brödet lägger de sky(!), ost och sedan kycklingbitar. Dubbelt så gott eller dubbelt så äckligt? Tumnagel
48kg
+
Roger Åberg
0

Wisby lager nu som alkoholfri
Och på burk

Gotlands bryggeri släpper nu två versioner till av sin lager, där en version är samma dryck som tidigare fast på burk. Den finns på Systembolagets beställningssortiment i 12-pack och kostar 17.90 burken. Den alkoholfria versionen är kanske intressantare, i alla fall om det de säger om den stämmer. – Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri. Den alkoholfria versionen ska gå att hitta på restauranger från och med i dag. Tumnagel
133kg
+
Roger Åberg
0

Fula macarons är fortfarande goda
Så här gör du dem enkelt!

Macarons är goda. Helst ska de tydligen vara helt perfekta i sin form. Eller nä. Det spelar ingen som helst roll. Här lär Adam Ragusea oss hur man bakar fula, men goda, macarons på ett enkelt sätt. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

GB tar tillbaka Igloo!
Två glassar är bättre än en glass

I årets utbud av nya glassar från GB Glace återvänder isglassen Igloo! Igloo består som bekant av två ihopsatta colaisglassar, inget trams bara enkelt och gott. En anledning till att Igloo nu kommer tillbaka var för att glassen förra året blev röstades till svenskarnas favoritglass i en omröstning. Utöver Igloo kommer GB också släppa två nya Magnum-glassar, en ny Cornetto som heter Mermaid, en vegansk Solero med Mango-smak och glassen Tjolahoppglass som är en hyllning till Pippi Långstrump som fyller 75. De nya glassorterna ska börja dyka upp i butik denna vecka förutom Pippi-glassen som kommer vecka 14. Igloo kommer kosta 15 kronor. Tumnagel
327kg
+
Frode Wikesjö
0

Gör 10.000 spänn en tårta?
Amatör får 10 lax, proffs 100 kronor

Här får vi se tre personer med väldigt olika förutsättningar baka tårta med Mustiga Mauri. Bakdrottningen Birgitta Rasmusson bakar en tårta med 100 kronor i budget, Bruno Fortkord får 250 kronor och Marcus Berggren får hela 10.000 kronor att sätta sprätt på. Hur mycket behöver du för att slänga ihop en tårta? Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg
0

Så här skär du grönsaker
42 minuter med bra-att-veta

Här får en grundskola i hur man hantera en hel mängd med olika grönsaker. Vi får också en liten skola i hur man faktiskt använder vissa av grönsakerna, det är alltså inte bara tomat och gurka som det pratas om utan också lite mer udda saker som vattenkrasse. Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0

Hur mycket mat får man för en dollar?
Skön koll på gatukäk runt om i världen

Här reser vi lite runt världen och kollar hur mycket mat man får för en dollar runt om i världen. Det är helt klart olika stil på gatukäket i olika länder! Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg
0

Guiden som hoppar över finkrogarna
Hitta kvalitetshak

Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
+
Roger Åberg
0

Här kan du äta och bada på ryska
Grym kombo i New York

Rysk mat är väl kanske inte känd som den bästa i världen men det här stället skulle jag vilja gå till. Först gå och bada lite, få sig en rejäl behandling och sedan käka gott för att avsluta med lite vodka. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg
0

Mumsig kyckling-kebab att göra hemma
Ge mig nu

Den här YouTube-användaren har i flera veckor studerat dönerkebab-recept att göra hemma och har nu äntligen kommit fram till den bästa Gemüse-kebaben att göra själv. Ser gott ut! Var äter man den bästa döner-kebaben i Sverige? Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Hammond's Candies godisfabrik
Här gör man snasket för hand

I 100 år har nu Hammondx27s Candies tillverkat godis för hand i Denver. I det här klippet får vi hänga med till fabriken och se hur några av gottigheterna blir till. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt på Shake Shack
Lyckost!

Varför nöja sig med att bara äta en grej på Shake Shack när man kan äta allt som finns på menyn? Keith från The Try Guys ger sig på just detta och han verkar sjukt nöjd. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Seth Meyers kör en dagsfylla med Jonas Brothers
Alla är ganska törstiga

Dricka alkohol mitt på dagen?! Kan man göra det? Givetvis. Här gör Seth Meyers det tillsammans med Jonas Brothers, Jack McBrayer och Seths bror Josh. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det internationella vindagen
Win!

Idag är det inte bara en vanlig onsdag utan faktiskt internationella vindagen. Vad innebär det då? Att vi ska fira en av de allra äldsta dryckerna vi känner till såklart! Kanske med ett glas rött till middagen ikväll? Eller något bubbligt framför favoritprogrammet på TV? Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Mauri säger sig ha hittat Sveriges bästa pizzeria
Testar tre populära ställen

Vi har tidigare bland annat sett Mauri i jakten på Sveriges bästa hamburgare och nu är det dags att besöka stället som gör den bästa pizzan i landet. Då borde man ju såklart testa alla pizzerior som finns men det tar ju en väldans massa tid så här handlar det bara om tre ställen - Meno Male i Stockholm, Pizzeria Maestro i Norrköping och Lilla Napoli i Falkenberg. Tumnagel
130kg
+
Bobby Green
0

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0