m
a
r
5 i går68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Wisby lager nu som alkoholfri
Och på burk

Gotlands bryggeri släpper nu två versioner till av sin lager, där en version är samma dryck som tidigare fast på burk. Den finns på Systembolagets beställningssortiment i 12-pack och kostar 17.90 burken. Den alkoholfria versionen är kanske intressantare, i alla fall om det de säger om den stämmer. – Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri. Den alkoholfria versionen ska gå att hitta på restauranger från och med i dag. Tumnagel
133kg
+
Roger Åberg
0

Fula macarons är fortfarande goda
Så här gör du dem enkelt!

Macarons är goda. Helst ska de tydligen vara helt perfekta i sin form. Eller nä. Det spelar ingen som helst roll. Här lär Adam Ragusea oss hur man bakar fula, men goda, macarons på ett enkelt sätt. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

GB tar tillbaka Igloo!
Två glassar är bättre än en glass

I årets utbud av nya glassar från GB Glace återvänder isglassen Igloo! Igloo består som bekant av två ihopsatta colaisglassar, inget trams bara enkelt och gott. En anledning till att Igloo nu kommer tillbaka var för att glassen förra året blev röstades till svenskarnas favoritglass i en omröstning. Utöver Igloo kommer GB också släppa två nya Magnum-glassar, en ny Cornetto som heter Mermaid, en vegansk Solero med Mango-smak och glassen Tjolahoppglass som är en hyllning till Pippi Långstrump som fyller 75. De nya glassorterna ska börja dyka upp i butik denna vecka förutom Pippi-glassen som kommer vecka 14. Igloo kommer kosta 15 kronor. Tumnagel
326kg
+
Frode Wikesjö
0

Gör 10.000 spänn en tårta?
Amatör får 10 lax, proffs 100 kronor

Här får vi se tre personer med väldigt olika förutsättningar baka tårta med Mustiga Mauri. Bakdrottningen Birgitta Rasmusson bakar en tårta med 100 kronor i budget, Bruno Fortkord får 250 kronor och Marcus Berggren får hela 10.000 kronor att sätta sprätt på. Hur mycket behöver du för att slänga ihop en tårta? Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg
0

Så här skär du grönsaker
42 minuter med bra-att-veta

Här får en grundskola i hur man hantera en hel mängd med olika grönsaker. Vi får också en liten skola i hur man faktiskt använder vissa av grönsakerna, det är alltså inte bara tomat och gurka som det pratas om utan också lite mer udda saker som vattenkrasse. Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0

Hur mycket mat får man för en dollar?
Skön koll på gatukäk runt om i världen

Här reser vi lite runt världen och kollar hur mycket mat man får för en dollar runt om i världen. Det är helt klart olika stil på gatukäket i olika länder! Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg
0

Guiden som hoppar över finkrogarna
Hitta kvalitetshak

Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
+
Roger Åberg
0

Här kan du äta och bada på ryska
Grym kombo i New York

Rysk mat är väl kanske inte känd som den bästa i världen men det här stället skulle jag vilja gå till. Först gå och bada lite, få sig en rejäl behandling och sedan käka gott för att avsluta med lite vodka. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg
0

Mumsig kyckling-kebab att göra hemma
Ge mig nu

Den här YouTube-användaren har i flera veckor studerat dönerkebab-recept att göra hemma och har nu äntligen kommit fram till den bästa Gemüse-kebaben att göra själv. Ser gott ut! Var äter man den bästa döner-kebaben i Sverige? Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Hammond's Candies godisfabrik
Här gör man snasket för hand

I 100 år har nu Hammondx27s Candies tillverkat godis för hand i Denver. I det här klippet får vi hänga med till fabriken och se hur några av gottigheterna blir till. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt på Shake Shack
Lyckost!

Varför nöja sig med att bara äta en grej på Shake Shack när man kan äta allt som finns på menyn? Keith från The Try Guys ger sig på just detta och han verkar sjukt nöjd. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Seth Meyers kör en dagsfylla med Jonas Brothers
Alla är ganska törstiga

Dricka alkohol mitt på dagen?! Kan man göra det? Givetvis. Här gör Seth Meyers det tillsammans med Jonas Brothers, Jack McBrayer och Seths bror Josh. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det internationella vindagen
Win!

Idag är det inte bara en vanlig onsdag utan faktiskt internationella vindagen. Vad innebär det då? Att vi ska fira en av de allra äldsta dryckerna vi känner till såklart! Kanske med ett glas rött till middagen ikväll? Eller något bubbligt framför favoritprogrammet på TV? Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Mauri säger sig ha hittat Sveriges bästa pizzeria
Testar tre populära ställen

Vi har tidigare bland annat sett Mauri i jakten på Sveriges bästa hamburgare och nu är det dags att besöka stället som gör den bästa pizzan i landet. Då borde man ju såklart testa alla pizzerior som finns men det tar ju en väldans massa tid så här handlar det bara om tre ställen - Meno Male i Stockholm, Pizzeria Maestro i Norrköping och Lilla Napoli i Falkenberg. Tumnagel
130kg
+
Bobby Green
0

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ben & Jerry's släpper Netflix and Chill'd
Ny glass att chilla med i soffan

Ben & Jerryx27s senaste smak heter Netflix and Chillx27d och glassen ska alltså passa perfekt att moffa i sig när man binge:ar lite Netflix. I burken hittar vi jordnötssmörsglass varvat med en brownie-bitar och virvlar med salt och söt kringla. På kartongen sitter tre stycken kossor i en soffa men det måste inte betyda att du behöver dela glassen med någon, det är helt okej att sätta i sig en bytta helt själv. Glassen kommer även som mjölkfri där man använt sig av mandelmjölk istället. När och om smaken kommer att hitta till frysboxarna här i Sverige återstår att se. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Billig pizza i Indien
Kostar inte ens tre kronor

Det här lilla matståndet på Fashion Street i Mumbai säljer billiga små pizzor toppade med två stycken olika chutneys, grönsaker och ost. Kanske inte i samma klass som en Calskrove men säkert gott ändå. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Chilli crab från Singapore
Verkar mumsigt

I det här klippet från Munchies visar Salil Mehta hur han gör en av Singapores nationalrätter - Chilli crab. Här kombineras söta smaker med hetta och syrlighet till något som antagligen kommer få det att dansa i munnen. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Taiyaki
Japans mest populära street food

På Taiyaki Sharaku i Tokyo har ägaren Kiichiro Yoshino gjort Taiyaki i över 15 år. Det är ett fiskformat knyte fyllt med en röd bönpasta av sötade azuki-bönor och troligtvis den mest populära maten att plocka upp på gatan i Japan. Det finns mängder av varianter på snacket och en del fyller fisken med saker som vaniljkräm, choklad, ost, sötpotatis eller korv. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Frukostfix med verktyg
Såga till dig en macka

En del hävdar ju att frukost är det viktigaste målet på dagen. Jag hävdar att verktyg är det bästa som finns så om man då kombinerar båda dessa måste det ju bli någon slags episk start på dagen? Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Ahlgrens lanserar elbilar
Kittlar dödsskönt i käften

Klassiska Ahlgrens bilar lanserar nu en nyhet och det är Elbilar. De små åken är pudrade med sånt där som gör att det kittlar på tungan och det ska då föra tankarna till att man får en liten elstöt när man stoppar in godiset i munnen. Finns i 100 eller 130-gramspåsar och lanseras vecka 8 i de flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln. Är man sugen redan nu ska de finnas hos Circle K. Tumnagel
297kg
+
Bobby Green
0

Gin med exotiska toner av Australien
Nytt från Hernö Gin

Hernö Gin presenterar nu Botany Bay Dry Gin som är en hyllning till Australiens flora. Ginen är det andra samarbetet med Four Pillars i Australien och den ska bjuda på exotiska toner från landet. Smaken ska vara citrustoner, eukalyptus och rosépeppar med ett nötigt avslut med toner av choklad. Ska passa både som Gin & Tonic men även i fruktiga cocktail-drinkar. Ginen släpps den 10 februari i en begränsad upplaga om 1368 stycken flaskor. Artikelnumret är 83357 och för en flaska på 500 milliliter får man betala 485 kronor. Alkoholhalten ligger på 43 procent. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Justin är världsmästare på att snurra pizza
Snurrigt!

Alla är vi bra på något. Jag är ganska så duglig på att äta pizza, men det är ju inte allt man kan göra med denna maträtt. Justin Wadstein är exempelvis världsmästare på att snurra pizzor och här pratar han lite om just detta. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Fem mattrender som kom och gick
Under det senaste årtiondet

I det här klippet tar man upp fem stycken trender inom mat som kom och gick under det senaste årtiondet. Eftersom klippet är från Food Insider är det såklart amerikanska grejer det handlar om, har ni tips på annat som dykt upp och sedan försvunnit den senaste tiden får ni gärna dela med er av dessa i kommentarerna. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Tacofest på gatorna i los Angeles
Ja tack!

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till områdena kring Boyle Heights i Los Angeles för att frossa i lite tacos, äkta tacos. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Rött Äpple Päron - ny smak från Loka
Inspirerad av svenska fruktträdgårdar

Loka presenterar nu den nya smaken Rött Äpple Päron. Man har låtit sig inspireras av svenska fruktträdgårdar och smaken ska vara uppfriskande och fräsch. Lanseras i servicehandeln från vecka två och i dagligvaruhandeln från vecka fyra. Finns på 50 centilitersflaska för omkring tio kronor (20 kronor i servicehandeln) och som 150 centiliter för runt elva kronor. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Här finns den bästa pizza-slicen i New York
Tydligen

Snart är det dags för nyårsdagen och den är ju som ni redan vet världens största pizza-dag. Typ. Vill man ha den bästa slicen får man dock packa väskan och bege sig till Scarrx27s Pizza i New York. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Var med och ta fram Marabous nästa smak
Vad vill du att chokladkakan ska innehålla?

Det var längesedan Marabou bara erbjöd mjölkchoklad och schweizernöt i sina chokladkakor utan nu finns det mängder av olika smaker och konstellationer att välja mellan. Och det kommer att bli fler, med din hjälp. Torsdag den 2 januari kommer sajten på länken nedan att vakna till liv och där kommer du att kunna skapa din drömchoklad av 64 stycken olika smaker. Tre av dessa ska kombineras och sen får du komma på något finurligt namn på "din" skapelse. Har du tur kommer din smak att bli lanserad i sortimentet någon gång under 2021. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0