m
a
r
2 i går64 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ny färdig cocktail från Hernö Gin
Det här är Martinez!

Den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails är Martinez!. Här har man blandat Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter. Det är twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet. Martinez! släpps i en upplaga om 1250 stycken flaskor den 27 september klockan 10.00. Flaskan är på 500 milliliter, alkoholhalten på 35 procent och på prislappen står det 482 kronor. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
-110kg
+
Frode Wikesjö
0

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Stauning Rye på Systembolaget
Ung whisky från Danmark

Stauning är ett whiskymärke från Danmark. Nu har deras Stauning Rye släppts på Systembolaget och den ska fungera lika bra som den är eller i drinkar. Företaget grundades av nio stycken vänner som alla har en passion för whisky, men ingen kunskap om hur man producerar den. Målet har dock alltid varit att göra whisky i världsklass. Stauning Rye är av klassisk amerikansk stil med 51% råg och 49% korn. Alex Munch som är en av grundarna till Stauning Whisky säger följande: "Vi tråkar inte ut vår whisky med lång lagring på fat för att uppnå en viss ålder. Whisky som inte har något att dölja vågar visa sig naken för världen. Vi är bara intresserade av modernisering om det ger vår whisky en bättre karaktär, annars håller vi fast vid den gamla traditionen. Vi eldar under våra kopparpannor, vi golvmältar lokal säd och använder torv från Jylland. Vi producerar småskaligt. Det vi däremot inte gör är att lagra ihjäl vår whisky, vi vill att fatkaraktären ska addera men inte ta över alla subtila smaker i vår new make. Det är lite som med het sås, rätt mängd förhöjer smaken men blir det för mycket brinner det mest i munnen." Du hittar whiskyn på länken nedan. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Saturnus presenterar årets glögg
Snart är det jul igen!

Den första snön har fallit i Sverige och snart är det dags att börja koka glögg, typ. Nu presenterar Saturnus deras glögg för i år och det är alkoholfria Vintermojito som kan drickas både kall eller varm. Kanel, ingefära, kardemumma och pomerans ska blandas med smakerna limejuice och mynta. Kommer på 50-centilitersflaska till dagligvaruhandeln från och med slutet av oktober. Något pris har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Nya Michelin-stjärnor till sverige
Fyra nya restauranger fick plats i guiden

Årets Guide Michelin har släppts och i den kan man se att fyra svenska restauranger har fått nya stjärnor. Restaurangerna som nu kan flasha med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Den enda restaurangen i Sverige som tidigare hade tre Michelin-stjärnor, Frantzén i Stockholm, fick behålla dessa i årets guide. Enligt guiden finns det nu en trestjärnig, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga restauranger i Sverige. Tumnagel
113kg
+
Frode Wikesjö
0

I dag är det kebabens dag
Och Stockholm är en bättre kebabstad än Malmö?

I samband med att det är kebabens dag i dag så har köpekebabmärket Schysst käk genomfört Sveriges största kebabundersökning. I den undersökningen kom de bland annat fram till att TikTok-användare älskar kebab, vitlökssåsen krossar allt motstånd och att de som äter kebab i sängen oftast äter en kebab med bröd på en torsdag. Undersökningen, som gjordes i samarbete med YouGov, visar att svenskarna helst äter helst en kebabtallrik tillsammans med pommes och vitlökssås och att 83 procent av svenskarna anser att det är såsen som gör kebaben. Endast 43 procent känner dock att de bli glada eller väldigt glada när de tänker på att de ska äta kebab. En punkt som kan få en att ifrågasätta undersökningens validitet är den att Stockholm ska vara en bättre kebabstad än Malmö. Du hittar hela undersökningen via länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Burritos - California Style
Ge mig!

Här visar Babish hur man gör burritos på kaliforniskt vis och det ser ju inte alls så dumt ut. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så vevar du ihop en vegansk ceviche
Gott!

Här visar kocken Jorge García oss hur han gör en vegansk ceviche samtidigt som han lär oss skillnaden mellan lime och citron. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Nu kommer Lakritsfabrikens adventskalender
Deras femte kalender med 720 gram lakrits

Lakritsfabriken har sedan 2017 släppt en adventskalender varje jul och i år fortsätter den traditionen. Bakom varje lucka gömmer sig 30 gram lakrits med olika smaker. Lakritsen i kalendern är gluten- och gelatinfri. Adventskalendern finns att köpa hos ett antal återförsäljare: Åhléns, Apotea, Delitea, BlueBox, Coolstuff, Partykungen.se, Treakel, Adlibris, Ninas Mat, Apoteket AB, Lakritsroten samt Bagaren & Kocken. Tumnagel
111kg
+
Hugo Engström
0

Nu kommer växtbaserad fisk till svenska butiker
Hooked lanserar Toonish

Det svenska foodtech-företaget Hooked lanserar nu sin första växbaserade fiskprodukt i svenska butiker. Det handlar om produkten "Toonish" vilket är en växtbaserad tonfisk som är gjord på certifierad soja- och veteprotein, solrosolja och alger. Toonish-rörorna kommer att säljas i de tre smakerna tomat, tomat & chili samt tomat & vitlök. I ett pressmeddelande skriver Hooked att man även jobbar på att ta fram ett växtbaserat laxsubstitut. Hookeds Toonish kommer att börja säljas i Coops och CityGross butiker, över stora delar av Sverige, via Mathem samt i utvalda Ica- och Hemköpbutiker. Tumnagel
87kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Full smakstyrka - låg alkoholhalt
Nya öl från Brutal Brewing

Alkohol ger mycket av smaken men det är kanske inte alltid man vill ha så starka drycker. Brutal Brewings senaste grej Taste-A-Lot är en helt ny typ av öl som lovar att leverera full smakstyrka trots att den bara innehåller 2,7 procent alkohol. Det släpps en Hoppy Lager, en Pilsner och en IPA. Sofia Andersson som är produktchef på Brutal Brewing säger följande: "Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla. Ett öl att njuta av tillsammans med mat eller för att bara unna sig i stunden. Taste-A-Lot framställs genom en unik metod där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Smakprofilerna från malten och humlen får utvecklas betydligt mer. Det kombineras sedan med en alkoholfri brygd för att nå rätt alkoholhalt. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl." Taste-A-Lot lanseras i dagligvaruhandeln från och med den här veckan. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Nya veganska röror från Quorn
Chicken Curry Style & Tuna Style ska efterlikna "originalen"

Quorn lanserar nu två färdiga röror: Chicken Curry Style & Tuna Style. De ska som namnen antyder efterlikna klassisk kycklingcurry- och tonfiskröra. Rörorna är helt veganska och passar enligt Quorn bra till exempelvis mackor, bakad potatis eller som salladstillbehör. Nyheterna ska finnas i kyldisken hos butiker v.36 och en förpackning som innehåller 125 gram röra kostar 26 kr. Tumnagel
88kg
+
Hugo Engström
0

Alkoholfritt ekologiskt mousserande vin
På smalburk

Om man känner för lite mousserande vin men inte vill ha alkohol och dessutom inte så mycket kanske denna på burk kan passa? Det är Oddbird som idag lanserar en helt ny ekologisk mousserande blanc de blancs i slim can från Frankrike på Systembolaget. Vinet består av 100 procent ekologisk Chardonnay som odlats i Languedoc-Roussillon i Frankrike. Smaken ska vara frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, honung, lime och en viss örtighet. Burken är på 250 milliliter, kostar 28 kronor och har artikelnummer 19041. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör du den perfekta blåbärspajen
Dränk därefter i vaniljsås

Paj kan vara något av det bästa som finns, speciellt söta pajer som man kan låta bada i vaniljsås. För ni vet väl att det heter vaniljsås med paj och inte paj med vaniljsås? En mumsig sådan, som hon hävdar är den perfekta, får vi se bagaren Stacey Mei Yan Fong vispa ihop här. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ostfyllda Gougères
Dominique Ansel fixar

Har du ätit Gougères någon gång? Det är små ostbollar typ och de är svingoda. Här får vi se när Dominique Ansel fixar till ett gäng sådana som han även fyller med ost, för ost kan man aldrig få för mycket av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Äpple och kanel i årets Juleskum
Mer juligt än förra årets blåbär

Juleskum är ett sånt där godis som jag äter några bitar av varje år lite för att man måste, men andra verkar älska det. Förra årets smak var inte så juliga blåbär, men i år kör man lite mer traditionsenligt när man bjuder på Juleskum med smak av äpple och kanel. Smaken lanseras redan i början av september men kommer nog dyka upp i mer rimliga butiker under hösten. Det är trots allt bara sensommar än så länge. Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0

Vi äter i genomsnitt 60 korvar om året
Män äter dock mycket fler korvar än kvinnor

Kantar Sifo har på uppdrag av Circle K undersökt hur svenskarnas korvvanor ser ut i en undersökning. Enligt denna så äter svensken i genomsnitt 60 stycken korvar om året. Det verkar dock vara stor skillnad på korvkonsumtionen mellan män och kvinnor. Enligt undersökningen så åt män i genomsnitt 72 stycken korvar om året medan kvinnornas korvkonsumtion landade på i genomsnitt 47 korvar om året. 7 av 10 svenskar (73%) äter korv minst ett par gånger i månaden och var femte (21%) uppger att de äter korv ett par gånger i veckan. Hur många korvar äter du om året ungefär? Svara gärna på vår enkät nedan Tumnagel
104kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Det här är Frederikkes Marabou-variant
Lakrits, hallon och karamell

Marabou hade runt nyår en tävling där folk fick föreslå nya varianter på Marabous chokladkakor och sedan dess har vi sett två olika vinnare. Innan har vi fått se den lite experimentella smaken popcorn och fikavarianten brownie, kokos och kaffe. Nu är det dags för den tredje och sista och denna ska bli en permanent smak i utbudet som det verkar. Skaparen är Frederikke och smaken är saltlakrits, kanderade hallon och karamell. – Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar! 136.578 personer deltog i tävlingen som alltså har resulterat i tre vinnare. Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg
0

Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet

Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor. Tumnagel
124kg
+
Hugo Engström
0

Sista dagen på McDonalds första svenska restaurang
Vila i frid McDonalds Kungsgatan 4

I söndags stängde McDonalds ner sin första svenska restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen öppnade sina portar 27 oktober 1973 och hade alltså serverat burgare i nästan 48 år när det var dags för stängning söndagen 22 augusti. Jag besökte själv restaurangen för första gången någon gång på 1980-talet när jag som liten semestrade i Stockholm med familjen. Både jag och youtubern Jonas Strandberg tog givetvis tillfället i akt att även besöka restaurangen på dess sista dag i söndags. Jag hann dit precis innan man stängde dörrarna klockan 18:00 och var en av de sista kunderna som fick mig en Big Mac serverad på restaurangen. Redan på måndag morgon började man skruva ner skyltarna utanför restaurangen. Vad det kommer att bli för verksamhet i lokalen framöver finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett klipp från när Jonas Strandberg tog sitt sista meal på McDonalds Kungsgatan 4 och här ovan hittas en bild på mig innan jag gjorde detsamma. Tumnagel
91kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Hernö gin smaksatt med trattkantareller
Och ängssyra

Varje höst sedan 2016 har det varit dags för Hernö High Coast Terroir Gin i begränsad upplaga. Precis som alltid i Hernös gin så är det enbär, lingon och älgört i, men självklart är det även något annat för att göra årets upplaga lite unik. I år har man valt trattkantareller och ängssyra. – Det som är intressant är att trattkantarell bidrar med kryddiga toner. Dessa balanseras upp bra av fräschören från ängssyra, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin. Spännande! Årets version har premiär 25 augusti, alltså på onsdag, och säljs endast i några hundra flaskor. Tumnagel
77kg
+
Roger Åberg
0

McDonalds första restaurang i Sverige stänger
Idag går en epok graven

Idag, 22 augusti, stänger McDonalds sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen var den första McDonalds-restaurangen som öppnade i Sverige och den slog upp sin portar 27 oktober 1973. Anledningen till att restaurangen stänger ner beror på att McDonalds inte anser att nya investeringar i restaurangen kommer att bli lönsamma. Joachim Knudsen, vd McDonalds Sverige, säger i en kommetar: "Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner." Det är den femte restaurangen i Stockholms innerstad som stängs ner sedan 2018. De senaste fem åren har 23 stycken McDonalds-restauranger i stadskärnor runt om i Sverige stängts skriver Fastighetsvärlden. Istället har McDonalds satsat på bland annat drive-thru-restauranger. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Elijah Wood mumsar starka kycklingvingar
Klarar Frodo hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av skådespelaren Elijah Wood som fick svara på intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
109kg
+
Frode Wikesjö
0

Matt Damon mumsar starka kycklingvingar
Klarar Jason Bourne hettan?

Kycklingvingar är brutalt gott om de görs rätt, så nu har jag sagt det. På tal om kycklingvingar så gästades det senaste avsnittet av Hot Ones, där kändisar äter starka kycklingvingar, av skådespelaren Matt Damon. Tumnagel
112kg
+
Frode Wikesjö
0

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson
0

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström
0

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg
0